51. Medjunarodni Beogradski Sajam Knjiga

Started by hulio_salinas, 22-10-2006, 20:13:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

* 51. међународни београдски сајам књига биће одржан од 24. до 30. 10. 2006. године у Хали 1 и Хали 14 Београдског сајма
    * Сајам отвара: књижевник Горан Петровић
    * У име земље-почасног госта Сајам поздравља америчка књижевница Гиш Џен
    * Број излагача: преко 800 из земље и иностранства
    * Број страних излагача: преко 300 из 21 земље - САД, Швајцарска, Шпанија, Велика Британија, Македонија, Италија, Хрватска, Јапан, Португалија, Ангола, Бразил, Грчка, Канада, Иран, Пакистан, БиХ, Француска, Индонезија, Белорусија, Израел, Мађарска
    * Страни писци:
      - САД - Чарлс Симић, Гиш Џен, Икста Маја Мареј, Лин Нотиџ, Лариса Спорлук, Наташа Радојчић, Патриша Шредер, Ендру Барух Вахтел, Дејвид Кар, Сели Рид
      - КАНАДА - Елен Дорион, Елизабет Абот, Гај Гавријел Кај, Пан Бујукас, Сесил Гањон, Џорџ Мелник, Давид Албахари, Љубица Милићевић, Карла Каран
      - ФРАНЦУСКА: Патрик Бесон, Ерик Лоран
      - ИТАЛИЈА: Сандроне Дацијери
      - НОРВЕСКА: Осне Сејерстад
      - МАДЈАРСКА: Габор Чордаш
    * Број најављених промоција: У салама “Слободан Селенић” и “Борислав Пекић”, у Малој и Великој конференцијској сали биће организовано преко 60 промоција, програма, разговора и предавања
    * Награде: На Сајму књига ће бити додељене награде за: најбољег издавача, издавачки подухват године, најбољу едицију, најлепшу књигу, дечју књигу године и најбољу сајамску презентацију
    * Број програма: Форум Сајма књига, Школски дан, Форум библиотекара (преко 2000 библиотекара имаће бесплатан улаз на Сајам књига), изложбе посвећене Николи Тесли, Стерији, Библиофилији, Ћирилици, предавања гошће из САД Пат Шредер
    * Број акредитованих новинара: преко 500 представника штампаних и електронских медија из земље и иностранства
    * Број квадрата: преко 12.500 метара квадратних излагачког простора

==============

Идете ли???

:`? :`? :`?

Darker

Vampire 666

E, konacno cu ove godine natenane obici sajam knjiga posle duzeg vremena...uvek sam bio u nekoj zurbi...

Smrda

jedva cekam....samo nemam parica za sve sto zelim...

AquArius

Sajam.
Odem 2 puta uvek.
Jednom kad je dan za dz., jednom kad imam vremena.
I uvek donesem kuci nesto za svakoga.
:happy:

Rokenrol

hulio_salinas

ja ga jedva cekam...

ali ja sam malo dete koliko je moja devojka zaludjena...

imam osecaj da ce bankrotirati tamo...

ja cu ipak biti malo ekonomicniji... xexeee

Vampire 666

hulio_salinas

pa... mislio sam do ovgo posta... malko si me pokolebao...

ma u pravu si... svaki put to kazem, a vratim se praznog novcanika i s punom tornom!!!

nasty girl

i ja jedva cekam da odem na sajam knjiga.... :Bog :Bog :Bog :Bog

pereca

Jos uvek se cupam iz minusa od proslogodisnjeg sajma, ali ni to me nece spreciti da i ove godine opustosim standove  :V

stef

Preporucio bih vam moju knjigu, ali mi je zabranjeno da se ovde reklamiram.

pereca

imas ove banere u dnu
pise da su povoljni  :)

stef

nasty girl

Tri sajma

NOVITETI - Na Beogradskom sajmu juèe su otvorene tri meðunarodne priredbe: Sajam grafièke i papirne industrije „Grafima", Sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu i uèila i Sajam informativno-birotehnièke opreme „Biro ekspo". Sajmove je otvorio Peter ©afer, generalni direktor belgijske kompanije „Agfa Geveart" za jugoistoènu Evropu, koja je ove godine domaæin sajma „Grafima".

Na „Grafimi" 123 izlagaèa prikazuju najnovije tehnologije u oblasti pripreme ¹tampe i dorade. Prvi put, predstavljene su obrazovne institucije grafièke struke.

Na Sajmu uèila je 70 izlagaèa sa opremom, name¹tajem i nastavnim sredstvima za obrazovne ustanove, a na sajmu „Biro ekspo" 130 izlagaèa prikazuje najnoviju opremu za opremanje poslovnih prostora. Radno vreme je od 10 do 19 sati, cena ulaznice je 180, za grupne posete 120 dinara.

Otvoren Sajam knjiga
Sajam ove godine okuplja vi¹e od 800 izdavaèa iz 21 zemlje. Cena pojedinaènih ulaznica je 180, a grupnih 120 dinara.

SVEÈANOST - Progla¹avam 51. Meðunarodni beogradski sajam knjiga otvorenim, ali to je samo protokol koji se u ovom trenutku èini dovoljnim. Otvoriti dobru knjigu je mnogo va¾nije - rekao je knji¾evnik Goran Petroviæ na juèera¹njem sveèanom otvaranju manifestacije.

Prisutnima se u ime SAD, poèasnog gosta ovogodi¹njeg sajma, obratila i amerièka knji¾evnica kineskog porekla Gi¹ D¾en, koja je svoj govor zasnovala na èinjenici dehumanizujuæeg znaèenja ratova.

- Nismo tu da bismo insistirali na razlikama i ratovali zbog njih. Ovaj pa¾ljivi mir - to je to - zakljuèila je ona, ukazujuæi na èitanje kao odjek ¾ivota.

Inaèe, sajam ove godine okuplja vi¹e od 800 izdavaèa iz 21 zemlje. Cena pojedinaènih ulaznica za sajam knjiga je 180, a grupnih 120 dinara.