U kojoj odeæi izgledam mr¹avije?

Started by hulio_salinas, 26-10-2006, 08:48:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

izvor: b92.net/zivot

19. oktobar 2006.

U kojoj odeæi izgledam mr¹avije?

PITANJE: U kojoj odeæi izgledam mr¹avije? Sanja Miletiæ

Va¹a nova Ika zove se Slavica Pe¹iæ


Ovo je svakako jedno od onih Pitanja od Milion Dolara koje vekovima bije bitku sa Kako da ostanem Forever young?  I mrtva trka. Premda ne oèekujem da upravo pi¹uæi ovaj tekst zaradim milion dolara, poku¹aæu da dam koliko-toliko ispravan odgovor.

Prema elementarnim pravilima vizualizacije sve tamne boje èine nas u¾im. ©to ne podrazumeva samo crnu, kao ¹to prvo pada na pamet, nego je to èitav spektar boja: tamnosiva, tegetplava, braon, tamnozelena, bordo… Kada iste upotpunite svakodnevno razlièitim asesoarom kakav mogu biti e¹arpe, rukavice, ru¾abro¹evi, ta¹ne, ¹alovi, najrazlièitije kape i ¹e¹iri, vi dobijate pregr¹t kombinacija.

Ne sme se zaboraviti da boja tena i kose takoðe i ovu paletu tamnih boja u mnogome unapreðuje, pa æe tako braon, tamno zelena i bordo daleko izra¾ajnije pristajati brinetama, od tamnosive i teget plave, koje æe na plavu¹ama i crnkama doæi do punog izra¾aja.

Ne postoji podela u kojoj crna boja neæe svakoj ¾eni biti odani saveznik.

Va¾no je napomenuti da bi asesoar uz ovu paleta boja po pravilu trebalo da bude u svetlijim, pa kod mlaðih osoba i u vri¹tavim bojama. Na primer:


Starije dame:

crna boja/ asesoar

U beloj i crvenoj i boji ¹ampanjca  e¹arpe, ¹alovi, kape, ta¹ne… Od nakita biseri, zlato, srebro…

tamnosiva boja/ asesoar
U beloj i svetlo sivoj boji e¹arpe, ¹alovi, kape, ta¹ne…Od nakita biseri i srebro…

tegetplava boja/ asesoar
U beloj i svetlo plavoj boji e¹arpe, ¹alovi, kape, rukavice, ta¹ne… Od nakita biseri i srebro…

Braon i bordo boja/ asesoar
U be¾ i cigla boji boji e¹arpe, ¹alovi, kape, rukavice, ta¹ne… Nakit zlato, drvo, æilibar…

tamnozelena boja/ asesoar
U be¾ boji e¹arpe, ¹alovi, kape, rukavice, ta¹ne… Nakit ¾ad, zlato, drvo, æilibar…



Mlaðe dame


crna boja/ asesoar
Ciklama, bele, svetlo plave…boje e¹arpe, ¹alovi, kape, ta¹ne … Od nakita biseri, zlato, srebro, plastika…

tamnosiva boja/ asesoar

U beloj i svetlo sivoj, roze, ¾utoj i srebrnoj  boji e¹arpe, ¹alovi, kape, ta¹ne …Od nakita biseri i srebro, silikon, plastika…

braon i bordo boja/ asesoar
U be¾, zlatnoj, beloj i ¾utoj boji e¹arpe, ¹alovi, kape, ta¹ne. Nakit zlato, drvo, æilibar…

tamnozelena boja/ asesoar
U be¾, ¾utoj, lila , zlatnoj i beloj boji e¹arpe, ¹alovi, kape, ta¹ne. Nakit ¾ad, plastika, zlato, æilibar, drvo…

Ono ¹to je veæ dobro poznato je da vertikalne tanke pruge izdu¾uju, ono ¹to je poznato manje je da se ove jeseni vraæaju u modu. Budite oprezni pri kombinovnju ostalih odevnih predmeta sa prugama. Naime, najbolje bi bilo da uz njih oblaèite jednobojne tamne komade odeæe, mo¾da èak najbolje da budu u istoj boji kao osnova prugastog materijala.Preporuèuju se, inaèe, jednobojni tamni, glatki i tanki materijali.

Izbegavajte materijale poput buklea, tvida, ka¹mira i mohera. Premda su pomenuti idealnog sirovinskog sastava èiniæe vas punijim. Jasni ravni krojevi odeæe, nazvani jo¹ i strogi, su preporuèljivi. Izbegavajte karnere, nabore, pli¹, somot i lepr¹ave modele, ma koliko da su u trendu ove sezone. Izbegavajte cvetne i karo dezene. ©tikle i ¹e¹iri dosta poma¾u u prikrivanju telesnih nedostataka. Pantalone poznatije kao zvoncare idealno skrivaju punije kratke noge.Ako ste puniji u gornjem delu tela nosite spu¹ten struk, ako su vam pak problem noge, onda se preporuèuju pantalone sa visokim strukom.

Jo¹ jedna preporuka, a tièe se frizure: konjski rep i punða uèiniæe da izgledate vi¹i nego ¹to jeste. A duge viseæe minðu¹e daju iluziju da vam je lice ovalnije i o¹trije.