Opustanje pre spavanja

Started by hulio_salinas, 28-10-2006, 18:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

izvor: krstarica.com   (http://www.krstarica.com/lat/magazin/tinejdzeri/)

Opustanje pre spavanja

Sigurno veæ znate da vam je neophodna dovoljna kolièina sna, i to kvalitetnog, nièim uznemirenog sna, kako biste mogli normalno da funkcioni¹ete. Da i ne spominjemo da izgledate lep¹e i sve¾ije kada se naspavate. Zato, evo nekih saveta kako da se opustite pre spavanja da biste sebi obezbedili sve uslove za miran san i lepe snove.

Lo¹a je ideja da legnete da spavate optereæeni brigama i pod stresom. Makar vas stvarno proganjalo ne¹to ¹to vam je drugarica rekla tog dana, ili za¹to se va¹ deèko ili devojka nisu pojavili, a ne mo¾ete ni na mobilni da ih dobijete, brigom sebi nimalo neæete pomoæi, samo æete lo¹e spavati i imati ru¾ne snove. Da se to ne bi desilo, pre spavanja sve negativne misli zapi¹ite na papir, a onda taj papir izgu¾vajte ili pocepajte i bacite. Verujte, to je odlièan naèin da se rasteretite.

Ako jedete pre spavanja, neka to bude neki lak obrok, kao èorba od povræa. Tanjir pun masne testenine varili biste celu noæ, probudili se nadutog stomaka i spavali biste veoma lo¹e. Mo¾ete i da popijete èa¹u toplog mleka, to prijatno smiruje (osim ako imate problema s varenjem mleka).

Pre spavanja mo¾ete slu¹ati malo tihe muzike, to æe vas opustiti. Ipak, pre nego ¹to zaspite, obavezno iskljuèite televizor, muziku, kompjuter i mobilni (ko god ima ne¹to da vam javi, mo¾e to da uradi i ujutru, ne mora da vas bude svojim mudrim mislima ili jo¹ jednom u nizu ¾alopojki). Ukljuèeni aparati poput televizora, kompjutera ili mobilnog ometaju san.

Pre spavanja mo¾ete i da èitate, samo pazite ¹ta èitate. Ako vas horor romani uznemiravaju, bolje je da ih ne èitate ba¹ pre spavanja (s druge strane, ako od njih dobijate neke uvrnute, "ludaèke" snove koji su vam ba¹ zanimljivi i to vam se dopada, samo napred!).

Potrudite se da "provalite" u kom polo¾aju najlep¹e spavate - recimo, da li vam se dopada da zagrlite jastuk? Mo¾da bi vam pomogla i posteljina drugaèije boje (mnogima prija plava ili ljubièasta posteljina - podrazumeva se da treba da bude èista i mirisna).

Prijatno spavanje i lepo sanjajte!

Al-Jasmina

:happy: zzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

nema tu filozofije,
legnes li odmoran- nista od kome
legnes li umoran- koma!!!!!!!!!!

:K

Smrda

umoran,da! ali opterecen,ne.
bar je tako kod mene.....kad me nesto okupira,nema meni mirnog sna....

Al-Jasmina

el neko spavao na vodenom krevetu?

Alnus Glutinosa

da, leti kad temperatura predje cetrdeseticu!  :>

Al-Jasmina

to je prisilno bacakanje po krevetu,
:)

mene interesira ono ..kad nema maltretiranja :>

Alnus Glutinosa

kod mene uvek neko maltretiranje!  :H

sandric

citam knjigu pre spavanja

hulio_salinas

nista ne radim pre spavanja...

pokosen padnem i zaspim posle 2 min...

ne pomeram se do jutra!!!

8)

zoe

Ако се не комирам истог момента,... уживам у оним тренутцима када сама са собом преживљавам наново моменте који ме тих дана чине срећном, па их онда надограђујем на разноразне могуће и немогуће начине... и ...ма то се зове маштање... :a :angel:

stef

@Jas, Nisam uspeo da zaspim, jeste interesantno ali za druge akcije :F... ne i za spavanje 8). Meni treba neka fizicka aktivnost da bi odmah zaspao,u suprotnom ume da bude komplikovano da zaspim :shock.Srecom skoro sam kupio neki djavo ( ne postoji rec na srpskom) koji otpusta pare etarskog ulja, samo stavim lavandu i koma! O0
@Zoe, meni se desava da kad tako izanaliziram dan pre spavanja, puknem od smeha zbog necega sto se desilo...Kad nisam sam u sobi :F

lijepa bosanka

Mene definitivno opusta......tusiranje...masaza....i tako.....to.... :happy: :happy:

willie the scot

moja preporuka?uzmite knjigu iz koje spremate ispit stavite glavu na jastuk i pokusajte da citate.

Vampire 666

Quote from: willie the scot on 31-10-2006, 22:37:03
moja preporuka?uzmite knjigu iz koje spremate ispit stavite glavu na jastuk i pokusajte da citate.

...uuu....definitivno najbolji lek za nesanicu...!!!

AquArius

Skolska knjiga uspe svaki put.   :>

Razmisljanje je to koje vodi u prs' prs' stanje i nesanicu.
(Zamisljanje i razmisljanje ovog puta ne podvodim pod isto  :wink:)

Ali, da, dobra knjiga i priguseno svetlo (tek da oci ne pogubisi citajuci).
:happy: