Horoskop, on i ona

Started by hulio_salinas, 28-10-2006, 19:17:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

izvor: krstarica.com

Horoskop, on i ona

Koliko ste puta èuli neku ¾enu kako ka¾e ne¹to u stilu: "On je ©korpija, oni su odlièni ljubavnici, super se sla¾emo", ili "On je Strelac i to znaèi da je idealan za mene", ili veæ ne¹to slièno? Verovatno prilièno èesto. A koliko vam se puta desilo da èujete da mu¹karac izjavi ne¹to te vrste? Da li vam se to ikada desilo?

Jedna od veèitih misterija za mu¹karce jeste to kako su ¾ene u stanju da horoskop shvate toliko ozbiljno da prema njemu upravljaju svoje ¾ivote. Kada mu¹karac èuje da je neko Strelac, pomisliæe: "Dobro, jedan od 12 znakova u horoskopu, ¹ta s tim?" A ¾ene æe toj osobi smesta prepisati niz osobina, koje mogu, ali i ne moraju, imati ikakve veze s njom.

Pri tom, malo koja ¾ena æe priznati da stvarno veruje u horoskop, reæi æe da im je to samo zabava (i mu¹karcima horoskop ume da bude zabava, smatraju da je to jedan od moguæih naèina da se prièa o seksu, a da se seks ne spomene) - ali æe biti u stanju da odbiju inaèe sasvim dopadljivog mu¹karca jer ispada da se po horoskopu ne bi dobro slagali. Takav postupak je mu¹karcima potpuno neshvatljiv. ©ta je to sa ¾enama i horoskopom?

Reè je o tome da je horoskop, za neke ¾ene, jo¹ jedan naèin za romantiku. Kakve to veze ima? Takve ¹to mogu da ka¾u, kada se s nekim sla¾u i u ¾ivotu i po horoskopu, da je to sudbinski, zapisano u zvezdama - a to smatraju jako romantiènim, kao da dolazi iz neke bajke, u kojoj se dvoje spoje uprkos svim nedaæama jer im je, eto, bilo suðeno da budu zajedno. A ako veza ne uspe, pa, ne moraju sebe da krive ¹to nisu dovoljno ulagale u vezu, veæ mogu da ka¾u da im nije bilo suðeno. Po nekim aspektima horoskopa njih dvoje ipak nisu bili jedno za drugo.

Bilo bi dobro ne oslanjati se na horoskop po ma kojem pitanju. Horoskop mo¾e da bude zabava - ali uspeh ili neuspeh veze ne zavise ni od horoskopa ni od zvezda. Zavise od toga kakvi su partneri liènosti i koliko i kako se oboje trude oko veze - da li ste roðeni u maju, oktobru ili novembru s tim nema nikakve veze.

Dukica

Naravno da ne treba "pitati" horoskop da li treba da budes sa nekim ili ne i sl. ali definitivno postoje neka pravila..ja se nazalost ne razumem mnogo u horoskop,mada bi volela,jer je to jedna vrlo stara i lepa nauka..do takvog stanja je doslo,zbog onih horoskopa iz Hupera,Lise,Vive,Glorie i drugih casopisa,al prava astrologija koja ukljucuje kompletnu natalnu kartu tebe,tvog partnera i roditelja ako treba je vrlo bitna i nimalo glupa stvar.
pre par meseci,dok je jos bio ziv nas najbolji astrolog,po meni,Goran Milekic,moglo se jos i reci da vredi dati i velike pare da bi ti takav astrolog izradio natallnu kartu( pre par godine je to bio oko 100e)...al taj covek ti kaze sve zivo sto je bilo,ponesto sto je u sadasnjosti i samo one stvari koje on misli da treba iz buducnosti,tipa- kad ces se udati i da li ces,deca itd.. ne kad ces da umres i sl. kad je mojoj sestri  radio horoskop,pitao je za neku blazu saobracajnu nesrecu naseg caleta,za koju nismo ni znali. kad smo ga pitali ,objasnio nam je,da je sleteo sa puta. i mnogo jos drugih stvari ,da ne davim...
tako da mislim da je horoskop,onaj pravi,ipak na visem nivou od tog o kojem vecina ljudi prica...i verujem u njega..i u svom zivotu,silnom od 25 god, sam shvatila da ima nekih pravilnosti izmedju odredjenih znakova i njihovih slaganja i ne slaganja..kad bi se malo potrudili shvatili bi da se relativno slicni ljudi-horoskopski,vrte oko tebe i ko te privlaci...meni su licno Ribe najbolji prijatelji,a na muske Device sam poprilicno osetljiva.....
:cvet :cvet

zoe

Што неко рече, зар не осећамо мене Месечеве? Како тек онда на нас тек утичу сви они џинови из Универзума?

Занимљиво ми је било ово размишљање, али не довољно да ме убеди да иоле озбиљно поразмислим о хороскопима...

А опет...
"Полинезија, господо!"

Masha

Evo, ja na primer, uopste ne znam sa kim se moj znak slaze, a sa kim ne. I ne zanima me. Nikada mi nije bilo presudno sta je neko u horoskopu. To znam jer znam kada je nekome rodjendan. Ja nikada nisam radila natalnu kartu i ne znam da li cu je ikada raditi.

Al-Jasmina

Ironija je da kad utvrdim da se s nekim ne slazem
otkrijem i da je to jedan od onih 3-4-5 znakova koji me uvek nekako istangiraju...

opet, i kad se s nekim skapiram i kad mi se svidi,
otkrijem da je to jedan od onih 3-4-5 znakova koji mi "leze" po horoskopu

ne gledam na to toliko...
Ocigledno je da nije ni potrebno,
jer to nesto gleda za mene :K

leila_bgd

Nikada nisam nesto posebno verovala u horoskop, ali bih lagala kada bih rekla da ga bas nikad ne procitam...
Ne znam da li je moguce da se svi ljudi u jednom znaku slazu bas uvek sa ljudima iz nekog drugog znaka, posto smo ipak svi mi individue za sebe, ali sam isto tako sigurna, da mora da postoji neki razlog zasto su svi tipovi za kojima sam gubila glavu bili u znaku Vodolije  :`? :!
Isto se desava i mojoj najboljoj drugarici, koja je takodje Devica u horoskopu kao i ja....
Nema neke logike, ali je ipak tako...  :happy:

Masha

E pa evo ja se dobrovoljno javljam za eksperiment. Ako neko zna sa kim se rak slaze, a sa kim ne, neka napise pa da vidimo da li sam ja uzalud ili ne gubila glavu  :luda

Dukica

Алоооо,људи, жене, нема то везе са знаком!
Мора се цела натална карта, твоја и његова,
детаљно анализирати, да би се видело да ли се слажете или не...
Значи, и знак и подзнак и где је која планета
и шта је у којој кући и најважније
аспекти планета, тј. опозиције, тригони, квадрати итд.
Што један прави астролог уради за сат времена...

То који си знак, има најмање везе са тим
како ћеш се слагати са неким...
Више има везе где ти је Венера и како је
аспектована, као и где ти почиње 8 кућа...
Такође, кажу да 1 кућа одређује какви ти се
типови партнера допадају...
И свашта још понешто... :K

На крају крајева, ако сте се већ нањушили
некако, кога бре занима 'ороскоп!
Воли га, па нека је и  :gay: у хороскопу!
:K

AquArius

Malo kuckanja jednog laika:

1. kuca - znak koji vlada njom je kako te drugi vide
(ali to nije prvi utisak, jer prvi utisak je podznak)
4. kuca je porodica
6. kuca je zdravlje
8. sex, putovanja, smrt
12. ... is the tricky one ...

Ima 12 kuca,
ovo nisu jedina znacenje

e sad gleda se u kom znaku su Mesec, Venera, Sunce (je uvek u onom znaku u kom si rodjen I think)
gde je koja planeta...

ondaK

konjunkcije,
cvorovi,
tranzicije

...

ima tu jos nekih reci,
a ne mogu ih se setiti...

apsolutno zanimljiva ta astrologija,
ali kad je ozbiljno shvatis,
ali ne i preozbiljno.

hihi  :>

lycos

zene su tako zaludjene za astrologijom..sinoc upoznam devojku,ne pita me kako se zoves ili nesto slicno ,nego sta si u xoroskopu..jaooj :K

josefina87

Quote from: lycos on 31-03-2007, 14:15:39
zene su tako zaludjene za astrologijom..sinoc upoznam devojku,ne pita me kako se zoves ili nesto slicno ,nego sta si u xoroskopu..jaooj :K
:siza: Crna istina!!

nasty girl

Quote from: lycos on 31-03-2007, 14:15:39

zavisi kako koja...... :smekerica:

katarina

Svojevremeno je SandraD. radila ovde na forumu natalne karte, ali je nema vec duze...to je bila prva natalna karta koju sam u zivotu radila.
Ja ne verujem u horoskop, a moram da priznam da ne moze da mi promakne strana u novinama na kojoj je horoskop, citam ga, ali samo iz razonode.
Sto se tice slaganja medju znakovima  neko mi je rekao da mi najbolje lezi Lav (mada do sad ni jednog nisam upoznala) i da su mi emocije u Raku(sto se isto da videti). E to je jedino sato pamtim... Isto tako do sad nisam upoznala ni jednu dobru zensku skorpiju, al stvarno! Ima jos par znakova koji mi nit` smrde, nit` mirisu.

vladimir

Ja sam u horoskopu Ovan, podznak Strelac i, prema tome, sla¾em se sa ¾enskim Strelkinjama... :smekerica:

katarina

E to je istina, ja sam se oduvek dobro slagala i sa muskim i sa zenskim Ovnovima! Volim sa njima cak i da se svadjam, jer su te svadje uvek konstruktivne!