Otkriven genetski kod raka

Started by Bred, 31-10-2006, 14:45:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

NAUKA Amerièki nauènici otkrili su kompletan genetski kod raka dojke i debelog creva. Oni su u svom radu otkrili genetsku mapu koja je prepoznala gotovo 200 novih mutiranih gena, koji su dosad bili nepoznati, a koji imaju sposobnost da poveæavaju i metastaziraju tumor. Ovo otkriæe trebalo bi da poka¾e put za bolje mehanizme u dijagnosticiranju kancera u svojoj najranijoj fazi, kada su ¹anse za njegovo leèenje velike.

24sata

zivanshe

:shock
savrsheno!!
dok sam bila u gimnaziji, zelela sam da to ja uradim kad porastem... preduhitrili su me! :wink:

Al-Jasmina

Ne brini  :cvet bice dovoljno aveti i poltergajsta za tebe da ih ulovis kad porastes...skroz  :happy:

mene interesuje
da li se radi na stvaranju nekog repair sistema jer su sve to mutirane celije...
uostalom tako bi se pobedila i starost...

mozda pojednostavljijem stvari koje su izuzetno slozene
ali ja bar znam da nista nije nemoguce,
samo jos ne znamo kako  :smile:

willie the scot

meni se cini da onaj ko zeli da zivi zauvek ne zna za sta zivi...
ali bi bilo mocno imati izbor...

zoe

Избор чега?
Опет се вратисмо на тему о вечном животу...или се овде ради о вечној младости?

Елем, генетика рулз! :Bog

stef

Mislim da ce to pre sluziti selektivnosti citostatika, nego za nalazenje svetog graala. King Arthur se bas i nije proslavio...Mozda ce Queen Zoe ili Princess Jass.

zoe

Рече Агбаба да су ови са Онкологије (ваљда при Клиничком центру) стварно експерти за рак дојке...

prommy

Cekaj bre zar ovi nashi geneticari ne rekoshe da je genski kod odavno deshifrovan, shta sad rak ima s tim? Shta su onu oni ustvari otkrili, kod malformacije ili...

Vampire 666

jos samo da otkriju kako da poprave mutirane gene (sti je verovatno mnogo teze od njihove sirove idetifikacije)

Al-Jasmina

Quote from: Vampire 666 on 31-10-2006, 23:02:51
jos samo da otkriju kako da poprave mutirane gene (sti je verovatno mnogo teze od njihove sirove idetifikacije)

slazemo se, da ne ponavljam...
TO je sad dilema!!!
I izazov