Majka i sin umrli od gladi

Started by Bred, 03-11-2006, 08:24:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bred

Viktorija Vojniæ Hajduk i njen sin Ivan skonèali su u ovoj ud¾erici
Viktorija Vojniæ Hajduk (79) i njen sin Ivan (57), koji su 31. oktobra pronaðeni mrtvi u Subotici u kuæi u kojoj su ¾iveli, umrli su od gladi.

TUGA - Uviðajna ekipa nije mogla na licu mesta da utvrdi razlog smrti, ali je obdukcija, koja je izvr¹ena u sredu, pokazala da su Viktorija i Ivan umrli od gladi. Struènjaci ka¾u da smrt nastupa posle tri nedelje gladovanja, . Nesreænu staricu i njenog sina prona¹ao je kom¹ija koji je navratio da proveri da li je Ivan zavr¹io popravku njegove grejalice. Na vratima kuæe je pronaðeno obave¹tenje u kome se navodi da Viktorija i Ivan Vojniæ Hajduk zbog svog materijalnog polo¾aja imaju pravo na besplatne tople obroke kuhinje Crvenog krsta. Te obroke je Crveni krst u Subotici poèeo da priprema u sredu, ali je hrana ovoga puta do gladnih stigla prekasno.

Viktorija je naðena u dnevnoj sobi, u spavaæici, a u predsoblju se nalazio njen sin Ivan. Prostor oko njega je bio sav u krvi i policijski i istra¾ni organi pretpostavljaju da se radi o perforaciji èira. On je, , dugo krvario i na kraju izdahnuo od gubitka krvi. Kuæa u Bajskim vinogradima bila je prepuna starih aparata i ureðaja koje je izgleda Ivan poku¹avao da popravi i zaradi za ¾ivot.

- Starica je bila samo u spavaæici, u hladnoj sobi, a njen sin najverovatnije vi¹e nije mogao ni da jede. Na¹li smo posudu s malo masti i hleba. Ironija je da smo u njihovoj kuæi na¹li i obave¹tenje od narodne kuhinje da se jave kao njeni korisnici. Izgleda da je ovo obave¹tenje prekasno stiglo. U poslednjih nekoliko meseci, pronalazimo le¹eve u stanju raspadanja i ljude ubijene pod nerasvetljenim okolnostima. Ovo ¹to smo konstatovali u Bajskim Vinogradima prekjuèe, stravièan je primer neèoveènosti - izjavila je istra¾ni sudija Edit Der-©eregelj.

Viktorija je umrla pre desetak dana, a njen sin tri-èetiri dana posle nje. Kod Ivana su ¾eludac i creva bili puni krvi, verovatno nakon perforacije èira i velikog gubitka krvi. On u trenutku smrti nije imao vi¹e od èetrdesetak kilograma. Njegove noge i ruke lièile su na osu¹ene grane. ||||

„Smrt dolazi sa zaboravom"
OPOMENA U saop¹tenju Okru¾nog suda, povodom smrti majke i sina, citiran je i pisac Gabrijel Garsija Markes reèenicom da „smrt ne dolazi sa staro¹æu, veæ sa zaboravom".

24sata

Darker

Znaèi, mojne me, jo¹ se nisam oporavio od one devojèice u Poljskoj ¹to se obesila posle maltretiranja deèaka iz odeljenja :F :F :F :F

Coolgemini

Ovo je tako deprimirajuca vest...Juce kad sam saznao za ovo ceo dan mi je bio u bedaku :roll:...Prosto strashno da se tako nesto moze desiti....i josh gore da drzava dozvoli da do ovoga dodje...Sramota je da jedna nevladina organizacija brine o ovom problemu koji nije bash tako redak...a drzava se za mnoge probleme ne pita dok se oni ne dese...tuzno :][

mare

Meni je to sra¹no! Da èovek sa 57 godina ima 40 kila, u¾as. Èudno mi je im niko od kom¹ija nije pomogao...
Jadni ljudi...

Masha

Strasno! Za ovo neko treba da odgovara samo to se u ovoj zemlji nikada nece desiti. Oni dodju kao kolateralna steta u vreme tranzicije!

hulio_salinas

***Masho, ma ko ce da odgovara???

ne odgovaraju direktori propalih firmi, nacelnici zdravstvenih ustanova, nacelnici sanitarne inspekcije, gradjevinski preduzimaci, a kamoli zdravstveno-socijalno!!!   :F :F :F

Masha

Ma, hulio, znam ja to, samo sam mnogo ljuta  :box. Ali, ovo je stvarno strasno i tuzno.

hulio_salinas

samo pametni (citaj: ludi) su ljuti zbog toga... mislis da je nekoga briga?

ma zabole ih... vazno je samo da im mermoterm i CG greju kancelarije i fotelje, a umiranje od gladi i hladnoce je za njih OFF TOPIC    :box :F :box :F

Masha

hulio_salinas

:cvet

ne razumeh tvoj post... posto ne znam na sta se odnosi... mislim da nema mesta uvredama... ne znam cime sam to ucinio?   :stid:

Vampire 666

nesposobni i trebaju biti eliminisani iz drustva (na ovaj ili onaj nacin)...

Coolgemini

Quotenesposobni i trebaju biti eliminisani iz drustva (na ovaj ili onaj nacin)...
:hm :hm :hm :stid: :stid: :stid: :roll: :roll: :roll:
Vamp,obrazlozi malo ovaj post....Zasto treba da budu eliminisani??Ko je iole negde spominjao licne sposobnosti ili nedostatke??Cemu bezrazlozno umiranje?? :hm :hm

Vampire 666

ako nisu sposobni da se brinu o sebi ili nemaju porodicu koja bi to radila onda i treba da umru...slabe elemente drustva trebaeliminisati...altruisticka drustva propadaju...dakle nema mesta altruizmu...sve sam ovo napisao zato sto je neko postavio pitanje odgovornosti za smrt tih jadnika...odgovorni su oni sami...

mare

Ba¹ èudno razmi¹lja¹... :(

zoe

Вамп изиграва фашисту...ма пустите дете да се игра....
Него, мене ово баш погодило! Баш сам размишљала много на ту тему.... Шта је потребно да се дође до тога? Мој Боже!