Farmaceutsko istrazivacko drustvo "Dr Jovan Tucakov"

Started by Adonis_Vernalis, 28-06-2006, 09:55:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

katarina

prommy

@hvala Kat, dobro me podseti..

SKUP©TINA JE U 14:OO!!!

chikita

Sta mi je potrebno za uclanjenje?

Jeka

prommy

*

Pa, prommy, verovatno na sastanak :K

prommy

Samo za to, pa nema problema.. Neka svrati sredom do Fida i raspita se o svemu sto smo dogovorili na skupstini!

Ukratko, prvi deo je bio retrospektiva rada u prethodnoj godini, vecina stvari je propracena i na forumu, tipa seminar, izlet, zurka, akcije (Vrsac i Tara), aplikacija za stipendiju DAAD-a..

Drugi deo sastanka se odnosio na reformu IO Fida i dogovoreno je formiranje dva tima, za nauku i marketing, kako bi se modernizovao rad drustva i dodatno priblizio studentima.

Treci deo je bio posvecen planu rada za sledecu godinu, nesto vise o tome reci cu nakon sastanka sa koordinatorima timova, sto ce biti vec u petak, tj. sutra.. Sve u svemu bice puno lepih aktivnosti, a nadam se i dosta raspolozenih kolega da se prikljuce!!

Jeka

Aha, znaèi ipak nije kasno. Super, vidimo se onda u sredu :)

Weishaupt

Mislim da je red da se FID u ovoj novonastaloj situaciji (pokretanje SNIF-a) konsoliduje, otrezni i dodje sebi.On je bio i treba da ostane van politike fakulteta, i ako slucajno dodje do prekida saradnje pojedinih instituta sa njim, da se uspostavi saradnja sa drugima, pa makar to bile neke druge naucne ustanove. Uostalom, vec kad FID ima tu mogucnost, zasto ne bi saradjivao sa drugim drzavnim eminentnim institutima.

FID nije nastao juce, i on postoji vec 25 godina, i bila bi steta da se ugasi, jer je pruzao i pruza studentima farmacije jednu drugaciju i mogucnost i sliku o aspektima farmacije od trenutne koja je predstavljena zvanicnim programom fakulteta. Osnova FID-a je oduvek bilo lep druzenje, terenski rad, edukacija i aktivno angazovanje njegovih clanova u izradi naucnih radova nastalih kao proizvod terenskih akcija.
Da li nam trebaju dva udruzenja, ili ne, nije ni bitno.FID je samostalan, ali nije u redu da se radjanje jednog novog skoro sestrinskog udruzenja slavi bacanjem ljage na vec postojece, kao zastarelo i neefikasno. UO FID-a cine ljudi, koji i pored licnog entuzijazma i angazovanja imaju dosta licnih problema,vezanih za studije kao i svi mi ostali, i naposletku, to su samo ljudi, a ljudi nisu svemoguci, i ako su negde napravili neki propust, treba im ga oprostiti.

Posto je kod sada zvanicnog udruzenja SNIF-a odredjen prosek i uslov da student nije obnovio godinu kao po mom licnom misljenu, totalno nepotrebno ogranicenje, jedino FID ostaje kao organizacija gde ce studenti koji iz licnih razloga ne zadovoljavaju gore navedene uslove, a veruju da mogu i hoce da rade naucni rad, ce moci tu svoju zelju da ispune. U krajnjoj liniji, prosek je irelevantan, jer nauka zahteva logiku, posvecenost i jedan novi vid sagledavanja problema. Moje mislenje je da nauka treba da bude slobodna, a to je jedino moguce bez, ili  sa minimalnim ogranicenjem(da je student odslusao doticni predmet, kako bi znao o cemu se radi).

Znam da ima dosta kolega koji su poput mene imali tu nesrecu da barem jednu godinu obnove i koji smatraju da bu bilo fer i korektno da i oni dobiju jednaku sansu za naucno-istrazivacki rad kao i ostali, ako ih to zanima.

prommy

Da se ne ponavljam, stav Fida o SNIF-u pogledajte u okviru teme SNIF centar..

Adonis_Vernalis

Nema potrebe, zaista, toliko emocija ulagati u nesto sto je, po mom misljenju, nebitno.

Ako ce vas utesiti, i mene tesi da cu ovih nedelja dobiti recenziju jednog rada koji su FID-ovci uradili, a ja napisao. Pokusavam da ga "udomim" u Pharmaceutical Biology. Dobar casopis.

Ne pravim razliku. Svi ste moji studenti. Vi se organizujte kako vam drago, a moje je nesto drugo.

Enea

Nishta mi sada nije jasno.
Ako radim neshto da valja, i sebe tome posvetim skroz, ulozim 100% snage koju imam, kako da ostanem ravnodushna?
Kako emocije ne unositi u delo?

Adonis_Vernalis

Jednostavno: dilema FID vs. SNIF je vestacka. Nema je. Oba "entiteta" postoje, ali se jako razlikuju, te ne predstavljaju jedan drugom konkurenciju. FID je drustvo, SNIF je centar. FID-u trebaju clanovi, SNIF-u ne trebaju, jer ne okuplja clanstvo.

Weishaupt

Mislim da nije ovde samo rec o tome. Do sada su studenti koji duze studiraju bili podvrgnuti kritikama od strane profesora. Neke kritike su bile pedagoske, ali ih je dobar deo bio i zlonameran. Sada se dogodila jedna druga situacija, a to je da su ti isti studenti postali studenti II reda i od strane svojih kolega, koji su bili eto uspesniji ili srecniji, pa nisu oduzili svoje studije. Meni licno to smeta, i pride smatram to zaista nekorektnim. Mislim da nauka mora biti slobodna, i da mora pocivati na slobodi misljenja i zakljucivanja. Znanje je tu, ali ako predjasnje navedenog nema, tesko da ce biti bericetno. Necu se vise ponavljati povodom ove price, pogotovo ako neko i dalje krene da mi prica (pise) kako je SNIF cist, kako Je FID... To je nebitno, bitna je srz o kojoj ovde pricam, a to je da smo mi svi na kraju jednaki po diplomi, jer svi mi imamo isto zvanje, i biti cemo kolege, hteli to neki ili ne, a sami studenti (pa i pojedini asistenti) znaju koliko je ko sposoban.

Ako je nekome do neke kvazi elite, ok, neka mu je, to vec nema veze sa studijama, to je neka druga prica.

Adonis_Vernalis

Weishaupte, i svi ostali koji se osecate odbacenima:

dobro znate u cije laboratorije mozete uvek da dodjete, sa temom ili bez nje. To su one u kojima ste i dosada radili.

P.S. Jos uvek cekam odgovor urednika Pharmaceutical Biology, glede rada koji se tice Golije i antioksidantnog potencijala njene samonikle flore. Ako bude prihvacen i objavljen, fidovci, znajte da se i vasa imena, pored mog, na tom radu nalaze. Razmisljajte o tome.