Farmaceutsko istrazivacko drustvo "Dr Jovan Tucakov"

Started by Adonis_Vernalis, 28-06-2006, 09:55:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Quote from: Adonis_Vernalis on 23-05-2009, 09:18:00
Otprilike mi lièi na ovo: zamislite da vas neko ¹èepa za kosu. Bol je jak. Onaj koji vas je zgrabio vuèe li vuèe i nema nameru da vas pusti. ©ta biste uradili? Imate dve varijante: poðete za nasilnikom, koji vas i dalje vuèe za kosu, u smeru u kom namerava da ide. Ili, odseèete pramen koji vam je zgrabio. Privremeno ostanete proæelavi na mestu gde je pramen bio, ali nastavite da idete u smeru u kojem vi ¾elite da idete. Vremenom, kosica poraste i vi¹e se ni ne vidi gde je pramen bio odseèen, a nasilniku u ruci ostane samo dlaka.

Nadam se da ovo mislite za bilo koju zivotnu situaciju a ne samo na konkretno ovu.
U tom slucaju se potpuno slazemo.  :wink:

Meni se nije svidjala u startu ideja o prispajanju FIDa parlamentu, FID sam upravo i gotivio zato sto nije imao vezu sa studenstkom organizacijom, delovalo mi je da su sve sami radili kako grupica entuzijasta.
Smetalo mi je i to sto su se sami fidovci nekako pomirili sa sudbinom i pustili da ih olako fuzionisu.

Ali kontam da su bili pod OGROMNIM pritiskom , ja znam koliki je to pritisak jer sam  bio podvrgnut istom ali sam ja uspeo da se oduprem a oni ne.

Kao sto rekoh, nimalo mi se ne svidja ideja i tendecija parlamenta da sve stavi pod svoju sapu i kontrolu.

Srecom pa postoji net, tu uvek moze postojati vid neformalnog studentskog (i ne samo studentskog) udruzivanja ...

:wink:

Adonis_Vernalis

Da, Brede, to ¹to sam napisao va¾i za bilo koju ¾ivotnu situaciju. Ako moram da biram izmeðu kose i glave, onda æu uvek odabrati glavu.

A ¹to se FID-a tièe, postoje naznake da ipak nije sve tako crno. Neæu izletati. Saèekaæu da Prommy objavi ¹ta mu valja objaviti.

Od jeseni, FID-ovci moji, æu da vas pri¹rafim, i to tako da vam nikada neæe pasti na pamet da svoju slobodu trampite za bilo ¹ta. Da se razumemo: studentska organizacija mora da postoji, i ima itekako va¾nu svrhu svoga postojanja. Ali, i FID mora da postoji, jer njegovo postojanje pru¾a moguænost izbora.

Bez te moguænosti, bez raznolikosti, bez po¹tovanja i uva¾avanja razlika, bez permanentnog uèenja i usavr¹avanja, univerzitetska prièa bi bila prazna.

Najahaje

Mislim da nam je cela stvar sa SNIF-CNIR-FID integracijom dosla ko grom iz vedra neba, nismo se bas snasli i onda smo stigli ovde gde smo danas. Mozda smo od te integracije ocekivali jedno, a dobili nesto sasvim deseto. Sto se skupstine tice ona ove godine nije odrzana. Slazem se s Vama, profesore, da je trebalo da se odrzi, u nasu odbranu mogu da kazem da je problem bio organizacione prirode - nije da nam je to neko opravdanje. Mislim da je, na ostala pitanja koja ste postavili, najkompetentniji da odgovori Promi, pa cu to ostaviti njemu.
Sto se tice ove teme na forumu, mislim da je samo doslo do malog nesporazuma. Ne verujem da je Promi smatra nepotrebnom, jer je FID koristi iako je osnovan i drugi farmaceutski forum. To sto smo, u okviru ove teme na forumu, bili neaktivni u jednom periodu jeste nasa greska, ali insinuirati da nikome nije stalo je blago receno nepraveno. Kolega Weishaupt je mogao malo vise da se interesuje pa da vidi da smo promovisali seminar na ovom forumu, samo pod novom temom da bi bilo uocljivije. Generalno vise promocije FIDa na sve nacine pa i na forumu ne bi bilo na odmet. To bi  trebalo da bude posao PRa. FID je imao jednog samoproglasenog (tj. mene) koji je na tom polju potpuno zakazao.
Postoji neka neartikulisana ideja za projekat (za sada jedan, nadam se kasnije i vise), ali da se to artikulise i uoblici treba citanja, razmisljanja i pisanja, a za sve ovo koncentracije i vremena. Posto je vec kraj maja ne verujem da ta ideja ima sanse da bude korisna za ovogodisnju letnju akciju, ali mi nameravamo da radimo i sledece godine, a i one tamo... A nekad bi koristilo i malo prisrafljivanja jer dobra volja nije uvek dovoljna, treba i malo discipline  :wink: (ja je licno bas i nemam). Na kraju, profesore s Vama smo uvek dobro saradjivali, Vi ste nam i ovu temu otvorili i mislim da bi nam valjalo prihvatiti ruku koju nam pruzate.

Adonis_Vernalis

Na "zvaniènom" Forumu, teme o FID-u nema. Ima teme o CNIRS-u. Zato Prommy koristi ovu temu na ovom forumu, jer bi, u suprotnom, do¹ao sa CNIRS-om u koliziju. Po¹to je, odnedavno, FID i CNIRS jedno te isto, onda sledi pitanje: da li se stavovi tamo izneti odnose i na FID-ovske aktivnosti? Pitam da bih znao kakav vi stav imate o (ne)postojanju organizacije kojoj (ne) pripadate. Va¹ stav zauzeæu i ja, a u skladu sa stavom podesiæu akciju. Postoji FID? Ne postoji FID? Malo postoji, malo ne postoji? Postojucka? ©ta god odgovorite, imam spremnu repliku. I potez-dva iza nje.

Znam da smo oduvek dobro saraðivali. Pa, onda, opljunimo ¹ake i radimo. Ovogodi¹nja akcija æe biti sporedna u odnosu na onu iduæe godine, koju æete organizovati onako kako vam ja ka¾em, a koja se ima smi¹ljati tokom januarskih praznika, ako ne i novogodi¹njih. Za¹to tada? Zato ¹to su fondovi puni poèetkom godine. Onda se isprazne, jer se pare podele projektima koji stignu na vreme, tj. tada.

Ni¹ta vi ne brinite. Ispru¾enu ruku nisam povukao. A da æe FID biti vrlo znaèajna organizacija - biæe. Samo treba da vam prika¾em ono ¹to znam. Dodjite, pa æemo razgovarati.

Enea

WORD  :ohwell:

[off]Ide li neko od vas u Indoneziju? Ako da, imate li ikakav projekat za predstaviti ga?[/off]

Bred

:hmm

---

Quote from: Adonis_Vernalis on 26-05-2009, 14:15:17

Ni¹ta vi ne brinite. Ispru¾enu ruku nisam povukao. A da æe FID biti vrlo znaèajna organizacija - biæe. Samo treba da vam prika¾em ono ¹to znam. Dodjite, pa æemo razgovarati.

I ja navijam za  FID a ako bude trebala bilo kakva "medijska" podrska - tu sam . :)

Weishaupt

Nije mi stalo ni do kakvog prepucavanja ili rasprave ili bilo cega drugog, ja sam bio clan uo FID-a i radio sam na sajtu  FID-a i oduvek je postojala teskoca u komunikaciji sa informacijama, i na kraju sam i izasao iz cele te price, ali sajt koji je bio napravljen koji je samo trebalo odrzati i obnavljati kao da niko nije hteo, a to je bila ta 'fency' kancelarija koju je FID dobio a da ga nista nije kostalo. Eto o tome se  radi u mom prethodnom postu, ne o pitanjima ko je kriv, ili sta ti ja znam, ja sam bio clan i izasao sam pre cele te price SNIF FID, i to je to. Krivo mi je sto ga vise nema, ali tako jeste a da li ce biti zavisi od entuzijazma i volje ljudi koji to hoce.

prommy

Drugari,

kao i prethodnih godina, organizujemo terensko istra¾ivanje na nekoj od planina na¹e divne zemlje. Ove godine je na red do¹lo Divèibare. U zavisnosti od sponzora cena za prevoz u oba pravca (Bgd-Div) i sme¹taj za sedam dana (¹est punih pansiona) ko¹taæe oko 5 hiljda dinara.

Za kolege iz Makedonije, kao i prethodnih godina, obezbeðeno je dva gratis mesta  :~

Za kolege iz Novog Sada, takodje planiramo odredjen broj mesta, po istim uslovima kao i za na¹e studente!

Za goste iz Banja Luke, zovite! Dogovoriæemo se.. :cvet

Dodjite da zajedno radimo, ¹etamo po prirodi, dru¾imo se i naravno u¾ivamo! Na¾alost broj mesta je ogranièen, tako da po¾urite sa prijavljivanjem..

Od ponedeljka 6.7.do petka 10.7. mo¾ete uplatiti svoje rezervacije u studentskoj prostoriji na fakultetu u vremenu 11:30 do 13:30! (Ovo se naravno ne odnosi na goste iz Mak i Ns-a)

Sve dodatne informacije na tel: 064/160-48-81 ili mail: [email protected]

frckica-j

Vau Prommy, divan si!   :jub: 
Razglasiæu ja to mojima, mada znajuæi kako stvari stoje, bojim se da æe biti uzaludno! Rokovi su, apsolventska ekskurzija je upravo pro¹la a neki veæ kreæu ka moru...
Mada, nikad se ne zna!
(Living in hope...)

Bred

Mojne samo posle da se zalite da vas niko ne zove ...  :F

:K2:

frckica-j

Sasvim si u pravu Brede!!! Evo, ja se ne ¾alim vi¹e i spremna sam da doðem, pa makar i sama, samo PRIMITE MEEEEE!!! :~
A za ostale me vi¹e zaboli uvo! (Znam da ru¾no zvuèi!) Koga god sam pitala: ne mogu, uèim, more, moram kuæi,...
Jo¹ da nas primite na kongres i nama (tj. samo meni izgleda  :wink: ) super!!!

zokili777

Kolege, je li ovo sve jos aktuelno (recite da jeste :wink:)? Ima li nekih planova?

Lucky

Dragi kolega,

Vrlo je aktuelno, samo u malo drugaèijem ruhu. Naime, sada radimo u okviru Centra za nauèno-istra¾ivaèki rad studenata Farmaceutskog fakulteta. Status studentske NVO FID "Dr Jovan Tucakov" je zamrznut, ali sve aktivnosti i dalje teku (i vodi ih ista ekipa). Organizaciona struktura se promenila, ali i dalje radimo punom parom.
Planova ima raznih, najaktuelniji je izlet na Divèibare, koji æe biti sad u subotu. Posle izleta nastavljamo punom parom sa planiranjem letnje akcije. Inaèe, novi ljudi su nam od neprocenljivog znaèaja, tako da te molim da nam se obavezno javi¹ ili u vreme de¾urstva - trenutno SREDOM 11:00 - 13:00 (pred izlet æe biti sreda, èetvrtak i petak u isto vreme) ili na na¹ mejl [email protected] ili meni kao koordinatoru svih FIDovih aktivnosti u CNIRSu na [email protected].

stephen

A zanima me ovaj izlet kako to kod vas funkcionise. Mislim ne izlet nego ovo "istrazivanje" na divcibarima?!

Sta radite?
Cime se bavite?
Koj deo vaseg boravka tamo zovete istrazivanjem? ....

Nema ironije i sarkazma u ovom postu kolko da se zna  :streber:

Lucky

Pitanja su uvek dobrodo¹la!
Izlet je bio promocija letnje akcije, svrha je bila da ljudi osete atmosferu kombinacije terena, edukativnog sadr¾aja, dru¾enja i razmene ideja. ©to se edukativnog dela tièe, prof. dr Dragana Vujanoviæ je odr¾ala vrlo zanimljivo i inspirativno predavanje o trovanju gljivama. Istra¾ivanje u punom sjaju dolazi na letnjoj akciji. Kada se zavr¹i julski ispitni rok svake godine odemo na neku od planina u Srbiji i na terenu mapiramo biljne vrste od interesa, pravimo herbarijume i foto-herbarijume, sakupljamo materijal za dalju analizu na faxu (bilje, voda, zemlji¹te...). Popodne sredjujemo taj materijal, organizuje se neka radionica (npr. letos na Divèibarama prof. dr Dragana Vujanoviæ "Aktivizam mladih i odr¾ivi razvoj") ili asistenti demonstriraju identifikaciju biljnih vrsta uz pomoæ literature,... Nekih godina smo imali sreæe da odemo i na po dve akcije u toku leta... Akcija mo¾e biti i tematska, npr. akcija Vr¹aèki breg je bila projekat prof. dr Zorana Maksimoviæa, kde je ciljna vrsta bio Thymus panonicus (vidi o tome u ranijim postovima). Ako ima¹ neke ideje i predloge obavezno javi - bilo na forum ili meni na mail. Nadam se da æe¹ nam se pridru¾iti!  :wink: