Farmaceutsko istrazivacko drustvo "Dr Jovan Tucakov"

Started by Adonis_Vernalis, 28-06-2006, 09:55:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Becks

Uh, organska bi mi legla, ako bi se i oni prikljucili.  Adonise da li ovo znaci intenziviranje aktivnosti veoma uskoro, i da treba da se javimo odmah posle 12-og.

Adonis_Vernalis

Da, to znaci promptno intenziviranje aktivnosti.

Javite se H5N1 za dodatne informacije...

Lusi

Pa evo ja sam sto se tice tih radova bila mnogo aktivnija u Gimnaziji i israzivackoj stanici Petnica nego na fakultetu.To nisam ocekivala,da cu da se olenjim sto postajem starija!!!!!! mada ne ocekujem da neko nas same poziva vec mi sami da se organizujemo raspitamo i sve tako.......Ja sam zainteresovana za tako neki vid primene znanja a ne samo naucis dobijes ocenu i kao polozio si ispit i nema vise kontakta sa tom oblascu.Ipak mislim da nam je potreban neko ko ce nas usmeravati i davati ideje u kom pravcu da idemo u bilo kojoj oblasti za koju se odlucimo.Znaci li to da nam na vezbama iz farmakognozije koje dolaze predstoji istrazivacki rad,i sansa da malo primenimo znajnje?To zvuci fenomenalno.Zoe hajde idemo u akciju!!!!Ustanovili smo da nas sve zanima danas na onim poslovnim ruckovima!!!!!!!!

H5N1

Mislim i da na Analitickoj hemiji rado prihvataju studente

Adonis_Vernalis

@ Lusi... Na vezbama iz farmakognozije vam sleduje savladavanje znanja i tehnika kojima morate vladati da biste korektno identifikovali biljni materijal i ocenili njegov kvalitet. Dakle, od programa studija ne odstupam ni za jotu. Onima koji zele da se bave istrazivackim radom, pojescu slobodno vreme, mada bismo mogli da razmotrimo i neke druge aspekte farmakognozije... Isto to, ali iz drugog ugla... :)

Cinjenica je da se mnogi vredni gimnazijalci "olenje" na fakultetima... ali, nisu profesori iskljucivi "krivci". Shvatite, mi vas skoro uopste i NE POZNAJEMO... Lusi, kako da znam da si radila u Petnici, ako mi to ne kazes? Medjutim, svoje kolege smatram delimicno odgovornim, jer se ovakvim stavom NIKO nece zainteresovati za nauku... Mi jesmo odgovorni za kvalitet STRUKE, ali smo odgovorni i za kvalitet NAUKE, jer ce i posle nas na ovom fakultetu neki predmet predavati NEKO... neki nas student... Neki nas naslednik ce u 21. veku zariti i paliti srpskom farmakognozijom, npr, ali treba ga pronaci...

Morate sami da se aktivirate i da potrazite nekoga na fakultetu sa kojim biste zeleli da radite. Retko koji profesor ce vas odbiti, jer studenata koji zele da se bave naucnim radom zaista nema mnogo... Imate i FID, stavio sam listu "najraspolozenijih" instituta, ovde na forumu sam otvorio temu FID, rastrubio na sve strane...

Vase kolege u SAD imaju cak i svoj naucni casopis... Zove se American Journal of Undergraduate Research, ima ga na Internetu, besplatan je, a objavljuje radove iz bilo koje naucne oblasti...

Evo ga i link.. Uzivajte!

http://www.ajur.uni.edu/index.html

Lusi

Sve stvari stoje na mestu,lenji studenti i malo ne bas aktivni i podsticajni sami programi,ali eto mogucnosti da se nesto promeni,hvala za link a kad pocnu vezbe videcemo sta i kako raditi i kuda ici.

Adonis_Vernalis

Evo ovako.

Mislim da je red da obznanim da je cetvoro studenata (radice u parovima) doslo sa svojim idejama koje su, blago receno, briljantne... Radice na Mikrobiologiji i Farmakognoziji. Od to cetvoro, za dvoje sigurno znam da su forumasi...

Mislim da cemo imati lepu saradnju i dobre rezultate...

Alnus Glutinosa

Quote from: Adonis_Vernalis on 18-10-2006, 06:26:15
Evo ovako.

Mislim da je red da obznanim da je cetvoro studenata (radice u parovima) doslo sa svojim idejama koje su, blago receno, briljantne... Radice na Mikrobiologiji i Farmakognoziji. Od to cetvoro, za dvoje sigurno znam da su forumasi...

Mislim da cemo imati lepu saradnju i dobre rezultate...

:stid:

Pa...hvala za ovo u ime nas cetvoro!  :cvet

Becks

Evo i ja se zahvaljujem.

Bred

ok, ne moraju sad svo cetvoro da se pojedinacno zahvaljuju :)

Adonis_Vernalis

Heh, a kako bi se onda znalo KO ucestvuje u tom radu?  8)

Bred

Ako je bas potrebno da se zna ko ucestvuje. to moze da se napise u jednoj poruci  :wink:

zoe

Бред штеди виртуелни простор... ако, ако шинко! :>

Вас четворо само напред! :cvet :) Пишите импресије!

Adonis_Vernalis

Umesto impresija, sacekacemo izvesno vreme da se ti radovi objave, ili bar postanu vidljivi na Netu...

Pade mi na pamet jedna ideja... Pokrenucu novu temu...

Weishaupt

Dobro bre narode, sajt FID-a je ne azuriran i to je cinjenica,a to sto se niko ne javlja na mejl je bruka onih ljudi iz fida koji bi to trebali da rade,a koliko znam administrator sajta nema pristup tom mejlu, pa nemoze da odgovori, a sa druge strane on ceka da mu daju sve podatke kako bi azurirao sajt.Ali eto...

Sto se tice o prikljucenju sajta na forum ili sta vec, treba shvatiti da ocigledno mi na ovom faksu imamo obicaj da razgovaramo gluvim telefonima, jer se nezna ko koga treba da pita i ko je ko!Zato nam i idu tesko neke stvari.Sve je u organizovanju.
Koga interesuje nesto vise o FID-u ili o njihovom sajtu, neka mi slobodno pise, potrudicu se da sto pre odgovorim.

Adonise, sto se tice radova sa FID-om, meni je razumljivo da za to moramo svi naci odgovarajuce vreme i mesto,ako vec imamo volju.E sada to sto su neki jesu nisu clanovi ko nasi poslanici,to je nazalost problem koji ima vise veze sa vaspitanjem pojedinaca.
Ali ok, ajde da krenemo od ideje,pa ce mo vec da vidimo kako dalje do zajednickog cilja.
Pozdrav