Farmaceutsko istrazivacko drustvo "Dr Jovan Tucakov"

Started by Adonis_Vernalis, 28-06-2006, 09:55:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zivanshe

mene dosta stvari zanima, i iz nekoliko oblasti bih mozda volela da obavim neka istrazivanja... ali moje znanje je minijaturno, i to me sprechava da osmislim i konkretizujem nit eventualnog rada; kako studenti smishljaju teme radova? u tome im pomaze profesor-mentor? kako je to izgledalo u sluchaju angazovanja ova 4 nasha studenta?
da li student dodje kod profesora i kaze: "izvin'te, ja bih da se bavim nauchnoistarazivanchkim radom iz vashe oblasti i zelim da mi Vi budete mentor."
a profesor kaze: "ok, shta bi ti voleo da radish?", student mu kaze, profesor mu ponudi par opcija - tema, ili, kako vec to ide??
mozda ja to banalizujem i glupo pitam, ali bash me zanima, a potpuno nemam pojma.

Al-Jasmina

Becks

Zivanshe, ako si citala forum, ne znam u kojoj tacno temi , videla bi da sam nedavno postavio bukvalno ista pitanja,
sto znaci da si na dobrom putu :)
  Prelistaj malo i videces sta je Adonis odgovorio, mislim da je tema FID. Mi smo citali neke tekstove sa neta i dosli na ideju da se eventualno ispita neko korisno svojstvo ambrozije, A druga tema za jedan caj je bila od strane jedne devojke, koja nema vremena za rad, pokrenuta bas ovde na forumu. Sedi sa drustvom i opusti mozak, pa ce i ideje same doci.

zivanshe

hvala Becks! sry, ja pratim samo nekih 7% foruma...  :stid:

Adonis_Vernalis

Ja bih, ipak, voleo kad bi neko od onih Kojima Je Ta Moæ Data, spojio ovu temu sa onom jadnom, zamrlom... FID... Ako istra¾ivaèke aktivnosti studenata strpamo pod kapu FID, to ima neke prednosti... Ne terajte me sada da prièam o tekuæim raèunima i sliènim podvalama realnog ¾ivota...

Darker

saska

Drage koleginice i kolege!

Ponekad je tesko uskladiti bas sve aktivnosti vezane za rad drustva kakvo je FID. U cilju upoznavanja svih zainteresovanih za rad na nekom projektu u okviru FID-a  bice odrzana prezentacija drustva krajem novembra. Svi koji budu dosli videce sta je uradjeno u toku ove godine,sta je u planu,kako bi sve to trebalo da se realizuje (posto realnost donosi nedace prakticne prirode) i kako je zamisljeno. U medjuvremenu cetvrtkom od 11.30 do 13.30 mozete da dodjete u studentsku prostoriju (pored skriptarnice,ispod dekanata ) i pitate sta vas zanima. Bitna je cinjenica da postoji obostrana volja (ili je mozda bolje reci trostrana ), profesora i asistenata, studenata i FID-a, a to je vec veliki broj ljudi,priznacete!
Posto su  masovnost i entuzijazam najpozeljniji u ovakvim situacijama, mislim da ce i realizacija biti mnogo laksa pod takvim okolnostima.
   Zahvaljujem se Adonisu na celokupnoj podrsci i pomoci i u listu "raspolozenih instituta" dopisujem i bromatologiju,jer sam sa prof. Miletic licno razgovarala. Sto naravno ne iskljucuje ostale,postoji mpgucnost da dodjete u prostorije,predlozite ili izrazite zelju,a onda odemo i pokusamo da je realizujamo sa nekim od profesora tog instituta!

E  pa, srecno nam bilo zajednickim snagama!

Adonis_Vernalis

Ovu poruku sam vec dugo, suvise dugo cekao!

Saska, dobrodosla na forum!

crazy ball

saska

Fidovci i oni koji planiraju to da postanu!

Evo, ispunjavam obecanje! Jesenja skupstina FID-a (to se odnosi na one koji su vec clanovi drustva ) bice 30.11.2006. Istog dana bice i prezentacija drustva za nove clanove, jos nismo dogovorili tacno vreme za jedno i drugo, ali racunajte izmedju 11h i 15h. Svi clanovi i svi koji jos nisu su pozvani i dobrodosli! A sto se tice aktiviranja, najvaznije je da se svi ukljuce jer svako poznaje nekog ko moze da pomogne, vezano za svaki problem koji moze da se javi u toku rada. Budimo okretni!!!!!!!!!!!!!! Vidimo se 30-og!!!!!!!!!!!!!!!

jonytan

Da li mi moze neko reci u koliko sati ce biti odrzana skupstina FID-a? Bio sam danas u studentskoj sluzbi, ali su me svi gledali belo kada sam pitao za skupstinu... Ja sam clan FID-a, ali nisam bio aktivan. Mislim da me je dodatno zainteresovala botanika i sada farmakognozija, pa bih se aktivirao...Pozz

zivanshe

crazy ball

verujem da ce saska blagovremeno sve informacije objaviti,bilo ovde bilo na oglasnim tablama   :)
koliko ja znam sve ce biti iduce nedelje   :loptica

Smrda

saska

Fidovci
Jesenja skup¹tina ce biti u cetvrtak 14.12.2006. u amfiteatru 4 od 12h. A posle skupstine ce biti prezentacija drustva za nove clanove i to je zakazano za 13.30. Stare clanove, i aktivne i neaktivne pozivam da obavezno dodju na skupstinu,a mogu da ostanu i na prezentaciji posle,bice i  slika sa ovogodisnjih akcija i mogli bi da ispricaju mladjima svoje utiske sa terena... Prenesite svim zainteresovanim i vidimo se u cetvrtak!