Poziv na jedinstveni studentski protest!!!

Started by sokobiv, 04-11-2006, 02:26:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca

Quote from: Bred on 05-11-2006, 00:12:54
Iskreno,ne mogu se porediti 4worogodisnje i 5to ili 6togodisnje studije :wink:

Sve to zavisi od fakulteta do fakulteta. Negde se za krace vreme ucila gomila stvari, a negde stvarno malo.
Ali nije vreme da se delimo i merimo da li je neki faks tezi ili laksi od naseg.
Izgleda da se pokusava u vrhu (KONUS) doneti odluka po kojoj cemo svi biti jednaki, dakle ili svi dipl. ili svi masteri.
E pa da nas slucajno ne bi zakinuli za mastera koga smo posteno zasluzili - svi na protest u ponedeljak.
Otvorila sam i posebnu temu o ovome u forumu Studentsko organizovanje.

sokobiv

Ja dolazim 100...ako se negde okupljamo javite.

Smrda

pereca

Prebacila sam ovde poruke iz teme "Skupstina KONUSA".

Tek da zbijemo redove  :wink:

Dreamlovesmile

Quote from: pereca on 05-11-2006, 00:39:16
U ponedeljak 06. novembra u Rektoratu BU odrzava se Skupstina Konferencije univerziteta Srbije, koju cine 80 profesora sa svih domacih univerziteta, na kojoj ce biti razmatran zvanican stav Rektorskog saveta o izjednacavanju ranijih diplomskih sa novim master studijama.

Usled najava da ce predstavnici pojedinih fakulteta nastojati da ospore princip koji zastupaju rektori i studenti i da time neopravdano nametnu polaganje i placanje dodatnih ispita za sticanje zvanja koje su diplomci vec zasluzili

u ponedeljak u 12h, na platou ispred Filozofskog fakulteta BU, odrzava se veliki protestni zbor studenata!

Brojne studentske organizacije pozivaju sve diplomce i sve studente da se prikljuce protestnom zboru, uzivaju u kulturno-umetnickom programu i podrze zajednicke zahteve:

1.
      Izjednacavanje diplomskih i master studija,
   2.
      Resavanje problema nekontrolisanog povecavanja iznosa skolarina

PONEDELJAK - PODNE - PLATO

Prosledi dalje!!! Pozovi i povedi sve kolege!!!

stef

Ajmo ljudi, jako je bitno da se to istera! :~ :~ :~ :~ :~ :~ :box :box :box :box :box

Danica

Zao nam je imamo vezbe,al imate nasu moralnu podrsku! :)

mullala

Na zalost, ni ja nisam u mogucnosti da dodjem...
Mnogo mi je krivo, a tek ce mi biti kad/ako ne budemo uspeli da dobijemo zasluzeno zato sto se nismo borili :(
Srecno ljudi!!!

Kamicak

Porazavajuce mali odziv studenata danas na Platou.Mislim da je veca frka i galama na zboru mog kucnog saveta,te manji broj inertnih guzica!Pozz za sve koji su dali svoj doprinos danas:)

Enea

kako mozes da kazes da smo inertne guzice kad i sama jako dobro znas koliko traju vezbe,koliko ti treba vremena da ih spremis,i pun k. ulaznih i izlaznih kolokvijuma?
poz\z i tebi,tako brzoj!

hulio_salinas

ljudi, kako je prosao protest... i da li je prosao???

samo nemojte da iskaljujete bes na one koji nisu bili i nemojte prezirati zbog toga, nego napisite kako je bilo... kakva su dalja desavanja?

Kamicak

Prekinuta je sednica rektorata (upadom nekih studenata iz organizacije filozofskog fakulteta-koji su ovaj pokusaj protesta i inicirali) i odluceno da se ista nastavi sledece nedelje,ne zna se jos uvek tacno kog dana (ili bar ja nisam uspela da saznam do objave ove poruke:)).Elem,na protest su pozvani studenti celog Univerziteta,a danas jedva da je bio 200 ljudi!
Solidan broj kolega/prijatelja sa drugih fakulteta,koje sam kontaktirala,uopste nije imao pojma o danasnjem dogadjaju.Drugi deo je svoj nedolazak obrazlozio "trenutnim obavezama" ,kisnim vremenom, i sl.
Mislim da je najgora stvar kad je covek lenj da ucini nesto za samog sebe,a inertne guzice ce se vec same prepoznati.Nadam se da ce ovo kakvo-takvo produzenje roka za donosenje konacne odluke omoguciti bolji odziv,pa da se prikljucimo matici sto pre...rece jednom Darko Rundek "izadji i bori se",nije bilo tako davno...:)
POZZ

Danica

Nije bilo tako davno...ovoga puta bicemo tamo...

stef

Pa sad imamo vremena da se malo bolje organizujemo. Imam nekih ideja, moram samo sa glavesinama da vidim da li je izvodljivo... :twisted:

Bred

prosao protest, utisci ovde http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?topic=2700.from1162680357#new