Poziv na jedinstveni studentski protest!!!

Started by sokobiv, 04-11-2006, 02:26:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sokobiv

У понедељак ће се одржати најављена скупштина КОНУСА, на којој ће се покушати поништити историјска одлука ректорског савета о изједначавању права дипломираних са мастерима.
НЕ ДОЗВОЛИМО ИМ да нам због материјалног интереса деградирају звање! СВИ НА ПРОТЕСТ - Плато, понедељак, у 12 сати.

Преузето са сајта  студената ФОН-а(www.puskice.co.yu)

pereca

VAZNO OBAVESTENJE

Postovane kolege,
Studentski parlament Farmaceutskog fakulteta vas poziva da se pridruzite kolegama sa Univerziteta i pruzite im podrsku u zahtevima za izjednacavanje diploma studentima koji studiraju po starim studijskim programima sa diplomama i titulama po novim reformisanim programima.
Stoga se odazovite na

PROTEST SVIH STUDENATA UNIVERZITETA U BEOGRADU

PONEDELJAK 6.novembar 2006. u 12 h

Plato ispred Filozofskog fakulteta
[/color]

stef

OK ljudi, konacno akcije, :box :box :box.Zainteresovani neka mi se jave na pm, ne bi bilo lose da farmaceuti budu zajedno na protestu. :loptica

hulio_salinas

e tako se to radi... kratko ali je*itacno!!!   :Bog

potrudicu se da dodjem... ja sam daaaaleko odatle ali probacu da se teleportujem...   :box

Masha

Vampire 666

zoe

Мени само није јасно ко се то буни, дипломирани или мастери? Коме ће да деградирају звање?(Не знам каква је ситуација на ФОН-у)

willie the scot

bunimo se mi koji smo upisali po starom statutu i treba da dobijemo zvanje master,a dekani nece da se odreknu skolarina za master studije.

SPRING

Ne kapiram... Master nije isto sto i magistar, zar ne? U cemu je onda frka?

willie the scot

po bolonji, ekvivalent dipl.ph.(po starom statutu)je master(po novom statutu),a ne dipl.ph.
to je gotova stvar,samo dekani hoce da uzmu pare od jos jedne ili dve generacije koje upisuju postdiplomske.

SPRING

A kakva je situacija u svetu? Kako tamo ide "napredovanje"? Master, pa onda..... :`?

Bred

Iskreno,ne mogu se porediti 4worogodisnje i 5to ili 6togodisnje studije :wink:

pereca

U ponedeljak 06. novembra u Rektoratu BU odrzava se Skupstina Konferencije univerziteta Srbije, koju cine 80 profesora sa svih domacih univerziteta, na kojoj ce biti razmatran zvanican stav Rektorskog saveta o izjednacavanju ranijih diplomskih sa novim master studijama.

Usled najava da ce predstavnici pojedinih fakulteta nastojati da ospore princip koji zastupaju rektori i studenti i da time neopravdano nametnu polaganje i placanje dodatnih ispita za sticanje zvanja koje su diplomci vec zasluzili

u ponedeljak u 12h, na platou ispred Filozofskog fakulteta BU, odrzava se veliki protestni zbor studenata!

Brojne studentske organizacije pozivaju sve diplomce i sve studente da se prikljuce protestnom zboru, uzivaju u kulturno-umetnickom programu i podrze zajednicke zahteve:

1.
      Izjednacavanje diplomskih i master studija,
   2.
      Resavanje problema nekontrolisanog povecavanja iznosa skolarina

PONEDELJAK - PODNE - PLATO

Prosledi dalje!!! Pozovi i povedi sve kolege!!!