SD Crvena Zvezda

Started by nasty girl, 05-06-2006, 09:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Burks "ispalio" Zvezdu, oti¹ao u SAD

Najbolji ko¹arka¹ Crvene zvezde na poèetku Superlige Srbije, Amerikanac Antonio Burks nije vi¹e èlan tima sa Malog Kalemegdana, jer je samovoljno oti¹ao u SAD, a uprava nema nameru da pravi kompromise kad je on u pitanju.

Problem za Crvenu zvezdu je u tome ¹to vi¹e nema pravo na zamenu, jer je rok za poslednju prijavu igraèa za domaæe prvenstvo istekao 3. aprila.

Uprava kluba suspendovala je Bukrsa pre dva dana, a on nije sa ekipom ni oti¹ao na mini pripreme u Budvu.

Biv¹i igraè Memfisa, koji je u¹ao u pravu formu na poèetku Superlige Srbije, u prve dve utakmice domaæe lige imao je odliènu statistiku, uz 21 poen, imao je i pet asistencija i ¹est ukradenih lopti.

(MONDO)

Vampire 666

Ново признање за Црвену звезду
Најбољи бренд Београда у 2006.




Фудбалски клуб Црвена Звезда добитник је награде “Капетан Миша Анастасијевић” у категорији НАЈБОЉИ БРЕНД БЕОГРАДА 2006. године. Награда се додељјује на основу правилника и критеријума пројекта “Пут ка врху” који заједнички реализују Привредна комора Београда, Факултет техничких наука Нови Сад и Медиа Инвент.

’’Пут ка врху’’ је пројекат који је осмислила агенција Медиа Инвент пре седам година, а основни задатак пројекта је лепша слика о нама. Од 2005. године установљено је признање "Капетан Миша Анастасијевић", златник и повеља,   који се додељују појединцима и предузећима за њихов допринос  развоју предузетничке културе  и стваралаштва.

Критеријуми за избор најбољих су пословност, тржишна позиција, кооперативност, социјална политика и моралне и етичке вредности.

Свечана додела награде одржаће се 24. априла у 16 часова у Ректорату београдског универзитета у свечаној сали Капетан Мишиног здања.

http://www.fc-redstar.net (http://www.fc-redstar.net)

Roben

Mi¹koviæev sin na treningu Zvezde

Marko Mi¹koviæ, sin predsednika kompanije "Delta" Miroslava Mi¹koviæa, iz neposredne blizine je u èetvrtak odgledao trening fudbalera Crvene zvezde, pi¹e dnevni list "Sport".

Ulazak najmoænije kompanije u Srbiji u sponzorski pul Crvene zvezde nije nova tema, a da Mi¹koviæ junior nije tek tako posetio Marakanu svedoèi podatak da je sa terena oti¹ao na terasu klupskog hotela, gde mu se ubrzo pridru¾io generalni sekretar crveno-belih Zoran Damjanoviæ. Marko Mi¹koviæ posle treninga je porazgovarao i sa trenerom Bo¹kom Djurovskim.

"Deltin" novac biæe neophodan da bi Zvezda, naravno ukoliko odbrani titulu, tokom leta dovela adekvatna pojaèanja za napad na Ligu ¹ampiona.

Na Marakani se u neformalnim prièama veæ dugo najavljuje formiranje jakog tima sponzora. Nedavno je potpisan vredan ugovor sa nacionalnom Naftnom industrijom, ali smatra se da bi tek ulazak kompanije koja dr¾i "pola Srbije" predstavljao potez koji mo¾e da napravi razliku i Zvezdu od autsajdera u evropskim okvirima pretvori u igraèa za respekt.

(MONDO)

Vampire 666

 11.05.2007 14:04
Амбасадор Бразила у посети
Разговор са клупским руководством и посета музеју

Гост ФК Црвена звезда данас је био амбасадор Бразила у Београду, Данте Коељо да Лима, који је разговарао са челним људима нашег клуба и обишао музеј Црвене звезде на Маракани.

Да Лима је добро упознат са историјом Црвене звезде и изразио је уверење да ће његова посета још више учврстити везе српског и бразилског фудбала.

«Име Црвене звезде добро је познато у Бразилу, а српски фудбал изузетно цењен. На неки начин и име стадиона на којем се налазимо може да се тумачи као веза Црвене звезде са Бразилом. Изузетна ми је част што сам био у посети вашем клубу за којег се надам да ће и у будућности бележити добре резултате као сада», рекао је амбасадор Бразила који је председнику Драгану Стојковићу поклонио књигу «Маракана – 50 година љубави» о чувеном стадиону у Рио де Жанеиру.

Први човек нашег клуба се захвалио уваженом госту на посети и пожелео да што чешће буде гост на утакмицама Црвене звезде.

«Велика нам је част што смо угостили амбасадора државе која има много заједничког са нашом земљом. Волео бих да када год сте у прилици будете гост на утакмицама Црвене звезде и да се осећате пријатно на нашем стадиону», изјавио је Стојковић који је амбасадору поклонио дрес Црвене звезде и књигу «Пет звездиних звезда».

Са посебним задовољством је истакнуто да Апатинска пивара, један од спонзора Црвене звезде, и њен водећи бренд Јелен пиво, организују наградну игру у којој најсрећније учеснике воде на наградно путовање у Бразил.

На пријему су били присутни и генерални секретар нашег клуба, Зоран Дамјановић, затим Ели Тадеу, Бразилац у редовима нашег тима, као и Владимир Ђорђевић који је до доласка у Црвену звезду наступао за бразилски Флуминенсе.




Zvezda podr¾ala Proleæni humanitarni bazar

Britanska Internacionalna ¹kola u naselju Braæe Jerkoviæ povodom deset godina uspe¹nog rada i postojanja, organiozovala je PROLEÆNI HUMANITARNI BAZAR.

Sredstva prikupljena na bazaru idu kao pomoæ akciji Narodne kancelarije “Domaæi zadatak za sve”. Uèestvovalo je blizu 20 izlagaèa, meðu kojima je bio i ko¹arka¹ki klub Crvena zvezda, a najmlaði uèenici ¹kole pripremili su specijalni program u znak podr¹ke svojim vr¹njacima u Srbiji.

Da podsetimo, u Srbiji preko 25 000 dece jos uvek koristi poljski WC. Cilj akcije “Domaæi zadatak za sve” je da se taj problem ¹to pre re¹i i da sva deca imaju iste uslove za rast i razvoj.

Ovo je peti po redu humanitarni bazar Britanske internacionalne ¹kole.

mikele

Zvezda "èerupa" Vojvodinu u prelaznom roku?
(http://nono9.us)

Na listi ¾elja Crvene zvezda za predstojeæi prelazni rok, prema pisanju dnevnog lista "Sport", nalaze se èak trojica fudbalera Vojvodine! U pitanju su najbolji strelac Ranko Despotoviæ, levi spoljni Nikola Petkoviæ i igraè sredine terena Du¹an Tadiæ.

Sportski direktor osvajaèa jo¹ jedne "duple krune" Stevan Stojanoviæ najavio je rad punom parom na formiranju tima koji æe imati realne izglede da u avgustu izbori plasman u Ligu ¹ampiona.

"Dobro znamo kakva je situacija u postojeæem igraèkom kadru i verujem da æemo pronaæi re¹enja sa kojima bismo svi bili zadovoljni. Recimo, Vojvodina ima dobar tim i neke igraèe koji su svakako interesantni za Zvezdu. Verujem da æemo napraviti dobar posao, ali treba biti svestan da ni velika pojaèanja nisu garancija ulaska u Ligu ¹ampiona. Potrebna je i sreæa pri ¾rebu", istakao je Stojanoviæ.

Centarfor Du¹an Djokiæ mo¾da neæe vi¹e biti u klubu kada novi tim krene u "operaciju L©", ali veæ sada zna ¹ta je Zvezdi potrebno da bi se domogla mesta u evropskoj eliti.

"Potrebna su nam prava pojaèanja, prvenstveno stranci, ukoliko ¾elimo da dodjemo do tog cilja. Ali sreæa je takodje mnogo va¾an faktor. Zato bih voleo da izvuèemo ekipu tipa Libereca, koji nas je pro¹li put dobio kao decu, a ne Arsenal ili Valensiju. Dosta nam je spektakularnih meèeva u kvalifikacijama, sa rivalima koje ne mo¾emo da pobedimo", jasan je Djokiæ.

Bo¹ko Djurovski takodje nije potvrdjen kao re¹enje na klupi Zvezde za narednu sezonu. Ako ostane, a to je zaslu¾io, najavio je da crveno-beli ni pred jednim protivnikom neæe istaæi "belu zastavu".

"Ne pla¹im se nikog! Kao ¹to je nama te¹ko da igramo protiv Mladosti iz Apatina ili kulskog Hajduka, tako ni Milanu, Arsenalu i Liverpulu neæe biti lako da igra protiv nas", ka¾e Djurovski za "Sportski ¾urnal".

(MONDO, foto: MN Press)

Chef

Piksi zove Ljuboju za Ligu ¹ampiona?
Cetvrtak, 17. maj 2007. 22:02

©ampionski tim Crvene zvezde i ovog, kao uostalom i svakog leta, biæe rekonstruisan. Ne mo¾e se jo¹ reæi pojaèan, umiven, doteran za napad na Ligu ¹ampiona, jer se za sada ne zna ko æe taèno doæi, a ko otiæi sa "Marakane“.

"Zeleno svetlo" za odlazak iz kluba, prema nezvaniènim izvorima, imaju kapiten Dejan Milovanoviæ i golgeter Du¹an Djokiæ, mo¾da i Du¹an Basta, za koga se raspituju italijanski klubovi, kao i golman Ivan Randjeloviæ, dok æe Ljutice Bogdana sigurno napustiti Bugarin Blagoj Georgijev i Brazilac Eli Tadeu, odnosno njegov zemljak Ailton, koji je na pozajmici u Grashopersu i koji ne bi trebalo ni da se vraæa u Beograd.

"Ne mogu da iskljuèim moguænost odlaska iz Zvezde. Ali to æu uèiniti samo ako stigne ponuda koja se ne odbija. Igraè sam sa najdu¾im sta¾om u klubu, sa crveno-belima pro¹ao sam sve i sva¹ta, i dobro i lo¹e. Osvajao sam trofeje, davao va¾ne golove, postao kapiten... Medjutim, ¾eleo bih celu prièu da zaokru¾im ulaskom u Ligu ¹ampiona. Uz dobar ¾reb i par jakih pojaèanja, to bi postao ostvariv cilj“, izjavio je Milovanoviæ za "Danas“.

©to se tièe dolazaka ponuda i kontakata ima mnogo, ali crveno-beli ne ¾ele da se zaleæu... prioritet su stranci, a nakon sjajne sezone Segunda Kastilja, njegove partije mogle bi, kako pi¹u "Veèernje novosti" da budu pozivnica za jo¹ dvojicu igraèa iz Ekvadora - "vezistu" i napadaèa.

Uz Ekvadorce, iz inostranstva bi na „Marakanu“ mogla da slete i dva srpska internacionalca. Biv¹i mladi reprezentativac, koji je igrao za Volfsburg, a trenutno je èlan Metalurgu iz Donjecka Bojan Neziri i potencijalno najzvuènije pojaèanje ¹ampiona ovog leta Danijel Ljuboja.

Prièa o Ljuboji i Zvezdi traje i traje. Po pravilu se aktivira kada povremeni reprezentativac tra¾i klub. Tako je i uoèi ove letnje pijace, Ljuboja je interesantan Zvezdi, ali su Ljuboji zanimljivije inostrane ponude.

"Od malih nogu sam Zvezdin navijaè i nije sporno da bih voleo da obuèem crveno-beli dres, ali je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realna opcija. Bilo je kontakata, razgovarali smo o mom dolasku na Marakanu, medjutim, smatram da je mnogo rano da bih rekao da li je moguæ ili ne“, rekao je Ljuboja za „Sport“.

Prednost u razmi¹ljanjima rasnog golgetera zauzimaju ©panci i Francuzi, ali ni Zvezda nije bez ¹ansi.

Ono ¹to je po Ljubojinim reèima izvesno je da odluku neæe doneti preko noæi i da æe dobro pretresti sve aspekte novog anga¾mana. Dolazak u Hamburg je predstavljo gre¹ku, iako je u trenucima kada je sklonjen iz prvog tima bio drugi strelac tima sa pet golova.

"Ostalo je jo¹ jedno kolo Bundeslige, vraæam se u ©tutgart, za koji me ve¾e ugovor i dobro æu razmisliti o svemu. Imam dva meseca da donesem pravu odluku. Ponavljam, Zvezda je veliki klub, znatno se ozbiljnije radi nego ranije i Liga ¹ampiona je izazov, ali sam trenutno ba¹ daleko od konaène odluke“, zakljuèio je Ljuboja.

Crvena zvezda æe „birati“ i na domaæoj fudbalskoj pijaci, a na listi za kupovinu nalaze se èak trojica fudbalera Vojvodine! U pitanju su najbolji strelac Ranko Despotoviæ, levi spoljni Nikola Petkoviæ i igraè sredine terena Du¹an Tadiæ.

Medjutim, predsednik Novosadjana Ratko Butoroviæ poruèio je beogradskim crveno-belima da ako on ostane na èelu kluba nijedan od pomenute trojice ne mo¾e da ide.

"Interesovanje osvajaèa duple krune, kao, uostalom, i niza drugih klubova svakako godi, ali oni, ukoliko ja ostanem na èelu kluba, ovog leta neæe otiæi iz Vojvodine. Reè je, dakle, samo o pustim ¾eljama i Zvezde i drugih klubova koji bi hteli da anga¾uju na¹e najdarovitije igraèe“, decidirano je izjavio Butoroviæ beogradskom "Sportu“.


(MONDO)

hulio_salinas

#171
 :> Umro sam od smeha kad sam procitao "golgeter Djokic".  :wall:

Chef

#172
Quote from: hulio_salinas on 18-05-2007, 20:03:59
:>  Umro sam od smeha kad sam procitao "golgeter Djokic". :wall:

:siza:  :siza:  :siza:  Apsolutno si u pravu. Nisam obratio paznju na taj komican detalj.

hulio_salinas

18. maj 2007. | Izvor: B92
Guroviæ u Prokomu



MVP regularanog dela sezone ULEB kupa i NLB lige i najbolji ko¹arka¹ Crvene zvezde Milan Guroviæ naredne dve sezone (mo¾da i poslednje u igraèkoj karijeri) prove¹æe u poljskom Prokomu Treflu, sada veæ standardnom uèesniku Evrolige, koji svake sezone ima sve veæi bud¾et i sve veæe ambicije.

Guroviæ je veæ postigao naèelan dogovor sa èelnicima kluba koji su ove godine za EL imali bud¾et od preko 7 miliona evra.

Guroviæ ima dvogodi¹nji ugovor sa crveno-belima.

Vampire 666

E sad smo najebali! Ranije smo imali Rakocevica, pa do sad Gurovica...Ko ce sad da bude vodja tima...

mikele

Ма можда је и боље да немамо вођу екипе,тј звезду екипе,али да екипа буде јака као колектив.Гробари већ годинама узимају титулу без великих звезда(бар по статистици),тако да се можда и нама посрећи :wink:

hulio_salinas

Da... ali mislim da Zvezda nema taj kvalitet. Mnogo su losiji igraci od crno-belih. Jbga.

Roben

Milièiæ: Zavr¹iæu karijeru u Zvezdi!

Reprezentativac Srbije Darko Milièiæ izjavio je da æe kraj ko¹arka¹ke karijere doèekati u Crvenoj zvezdi, klubu koji je oduvek voleo, èak i kada je nosio dres Hemofarma.

"Zavr¹iæu karijeru u Zvezdi. ®elim da igram za Delije, Evroliga i 20.000 navijaèa u Areni, to je prava stvar", izjavio je centar Orlando Med¾ika za "Veèernje novosti", nakon ¹to je nedavno prisustvovao duelu crveno-belih i Sloge u Sinalko Superligi.

Milièiæ je izjavio da æe Srbija na predstojeæem Evropskom prvenstvu u ©paniji u septembru "razbiti sve protivnike" i da æe osvojiti zlato, nakon èega æe njegova karijera biti ispunjena.

"Razbiæemo sve - ©pance, Grke, Litvance, Ruse, Francuze, Italijane... Sve! Dobri su, ali mi mo¾emo svakog da dobijemo. Nisu ©panci bauk, volim da igram protiv Pau Gasola, nekako je mekan. Ako osvojimo zlato u ©paniji, skinuæu majicu i skoèiæu sa skup¹tinske terase! Posle toga ni¹ta mi vi¹e ne treba u ¾ivotu", dodao je Milièiæ.

On je rekao je da se posle utakmice Zvezda - Sloga susreo sa Milanom Guroviæem, ali da je njihov raniji dogovor o odlasku na Ravnu Goru propao zbog obaveza i lo¹e organizacije.

"Guroviæ æe igrati za reprezentaciju ako dobije poziv. Raduje me ¹to se Milo¹ Vujaniæ vraæa u svoju formu, kao i Sa¹a Pavloviæ, koji igra kao kralj u Klivlendu", dodao je igraè Orlanda, naglasiv¹i da i Predrag Stojakoviæ treba da bude na spisku putnika za EP u ©paniji.

(MONDO)

mikele

 :shock
Мада,можда и није лоше што је овако напаљен.Можда ће боље играти,само ако не добије 5 личних за 6 минута :wall:

mikele

Del Neri ponovo aktuelan na Marakani?
(http://nono9.us)

Trener Kjeva iz Verone, italijanski struènjak Luidji Del Neri, ponovo je favorit za mesto ¹efa struènog ¹taba Crvene zvezde, na kojem se, formalno, jo¹ uvek nalazi Bo¹ko Djurovski, tvrdi dnevni list "Sport" u izdanju od utorka!

Del Neri je i pre dve godine bio blizu Marakane, medjutim, predsednik kluba Dragan Stojkoviæ tada je prilikom smene Ratka Dostaniæa poklonio poverenje drugom Italijanu, Valteru Zengi, ¹to je bila odluka koja je kasnije dobila pokriæe osvajanjem "duple krune".

Da li to sada Piksi ¾eli da po svaku cenu poveri misiju ulaska u Ligu ¹ampiona struènjaku iz inostranstva i da li æe Djurovskom "dupla kruna" biti nedovoljna da zadr¾i posao, pokazaæe vreme. "Sport" pi¹e da je odlazak Zvezdinog vojnika, kako je Bo¹ko èesto nazivao samog sebe u medijskim nastupima, "99 odsto gotova stvar".

Nekada¹nji kapiten crveno-belih postavljen je za privremenog ¹efa struke, po¹to je Du¹an Bajeviæ pre zavr¹etka utakmice sa Vojvodinom na Marakani (0:3) napustio klupu uz zvi¾duke Delija.

Stojkoviæ je brzo prona¹ao trajno re¹enje u liku Argentinca Ektora Kupera, medjutim, kada je Djurovski ekspresno stabilizovao ekipu i u¹ao u seriju pobeda, od "smene" se u poslednjem trenutku odustalo kao od klasiènog autogola - sa takmièarskog, ali jo¹ vi¹e finansijskog stanovi¹ta.

Kjevo je pod vodjstvom Del Nerija poèetkom decenije napravio pravi "bum", kada se u prvoj sezoni u Seriji A plasirao u Kup UEFA (eliminisala ga upravo Zvezda), demonstrirajuæi pri tom retko lep fudbal za onda¹nje prilike u Italiji.

Pedeset¹estogodi¹nji trener imao je poslednjih godina manje ili vi¹e neuspe¹ne epizode u Portu, Romi i Palermu, a trenutno se sa Kjevom bori za opstanak u italijanskoj eliti.

(MONDO)