SD Crvena Zvezda

Started by nasty girl, 05-06-2006, 09:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

Rakiæ otpada, Nonda dolazi u Zvezdu?
(http://nono9.us)

Iako je u ponedeljak bilo najavljeno da æe Djordje Rakiæ gotovo sigurno preæi iz OFK Beograda u Crvenu zvezdu, sva je prilika da se to ipak neèe dogoditi.

Trener crveno-belih Bo¹ko Djurovski u ponedeljak uveèe rekao je da su ¹anse za to minimalne, ali i dodao da Zvezda pregovara sa biv¹im napadaèem Rena, Monaka i Rome, ©abanije Nondom.

"Mogu sada da ka¾em da su minimalne ¹anse da dovedemo Djordja Rakiæa. Medjutim, ponudjen nam je igraè Rome ©abani Nonda i pregovori su u toku", rekao je Djurovski gostujuæi na televiziji "Foks".

Nonda je pro¹le sezone nastupao kao pozajmljeni igraè u Blekburnu za koji je postigao sedam pogodaka.

Najbolje partije tridesetogodi¹nji reprezentativac Konga pru¾ao je u Monaku, u èijem dresu je upisao 116 utakmica i 57 golova.

(MONDO)

mikele

Djurovski: Promena zbog velikog uloga
(http://nono9.us)

Dosada¹nji trener fudbalera Crvene zvezde Bo¹ko Djurovski izjavio je da je zbog slabih igara ekipe na poèetku medjunarodne sezone podneo ostavku koju je Upravni odbor kluba prihvatio i naglasio da je promena na klupi crveno-belih bila neophodna, jer je "veliki ulog u igri".

Djurovski je precizirao da je posle poraza od estonske Levadije u revan¹ utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu ¹ampiona dugo razmi¹ljao koji potez da naèini, svestan da je njegov tim izgubio od proseène ekipe na nedostojan naèin "koji nikako nije u skladu sa renomeom trofejnog srpskog kluba".

"U razgovoru sa predsednikom kluba Draganom Stojkoviæem u èetvrtak po podne ponudio sam ostavku i ona je potom na Upravnom odboru i usvojena. Odluku sam mirno prohvatio, jer sam veliki zvezda¹. Ovoj ekipi je potreban stres koji æe da je trgne iz letargije. Jedini naèin da se to u ovom trenutku ostvari je promena trenera", ocenio je Djurovski na konferenciji za novinare.

Prema dogovoru sa èelnicima Crvene zvezde, biv¹i trener srpskog prvaka æe ostati u klubu i biæe rasporedjen na neko novo radno mesto, odgovarajuæe njegovom znanju i iskustvu.

Komentari¹uæi najave da bi na mestu ¹efa struènog ¹taba prvog tima trebalo da ga zameni biv¹i trener crveno-belih Milorad Kosanoviæ, Djurovski je istakao da bi iskusni struènjak bio "pravo re¹enje za klub".

"Kosanoviæ je moderan trener koji ima viziju i mo¾e puno da pomogne timu. ®elim mu puno sreæe i smatram da mo¾e da izvuèe ekipu iz ove situacije. Zvezda ne sme da ponovi gre¹ke iz Talina. Igraèi su uradili sve ¹to smo zahtevali od njih, ali na terenu ni¹ta se nije de¹avalo prema na¹oj ¾elji", priznao je Djurovski koji je na klupi crveno-belih bio od marta ove godine i uspeo da osvoji duplu krunu.

(Tanjug)

mikele

Milovanoviæ definitivno odlazi iz Zvezde
(http://nono9.us)

Kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanoviæ nije dobio priliku u meèu protiv Glazgov Rend¾ersa a po svemu sudeæi vi¹e neæe oblaèiti crveno-beli dres.

List "Sport" pi¹e da æe Milovanoviæ sigurno otiæi do petka kada istièe prelazni rok za fudbalere, a u opticaju su dva kluba - Dinamo iz Kijeva ili italijanska Parma.

Milovanoviæ je veæ "spakovao kofere" i predao kapitensku traku.

Trener Crvene zvezde Milorad Kosanoviæ izjavio je posle eliminacije od Glazgov Rend¾ersa da æe u narednim meèevima "proveriti neke igraèe", poput Milovanoviæa i Aleksandra Tri¹oviæa.

Oèigledno je, medjutim, da ne¹to ne ¹tima na relaciji Kosanoviæ-Milovanoviæ, a moguæe je i da je mladi reprezentativac Srbije odavno prelomio da ovog leta napusti Autokomandu.

(MONDO)

Roben

®ika Andjelkoviæ napu¹ta Zvezdu

Dosada¹nji predsednik Sku¹tine Ko¹arka¹kog kluba Crvene zvezde ®ivorad Andjelkoviæ odluèio je da ubuduæe bude samo navijaè. Svestan da nije ispunio zacrtane ciljeve, Andjelkoviæ je presekao i doneo odluku da se potpuno povuèe sa funkcija u klubu.

U intervjuu "Sportskom ¾urnalu", Andjelkoviæ je rekao da klub napu¹ta "punog srca" i da æe i dalje dolaziti na utakmice crveno-belih , ali kao navijaè.

"Zvezda æe uvek biti deo mene. Ali, vreme je da ponovo postanem samo vatreni navijaè, ¹to sam bio i pre dolaska na Mali Kalemegdan. Kada sam uvideo da moje sposobnosti nisu dovoljne za cilj, a to je osvajanje titule i plasman u Evroligu, savest mi je nalagala da napustim mesto predsednik Upravnog odbora. Naravno da sam iz ljubavi i ljudskih razloga pomagao sve do sada. To je bila obaveza prema ljudima koji su me nasledili i novom predsedniku Mirku Petroviæu koji je veliki zvezda¹ i jo¹ bolji èovek", rekao je Andjelkoviæ.

Ocenjujuæi svoj rad u klubu, Andjelkoviæ je rekao da uprava nije ta koja istrèava na parket i da se krivica ne mo¾e prebaciti samo na sportski menad¾ment.

"Ipak, mi smo bili ti koji su birali, a nagla¹avam da se nikada nismo me¹ali u struku. Verujte mi da u Zvezdi to ne postoji, jer je to jedino prirodno. Ipak, nismo uvek prepoznavali prava re¹enja. Medjutim, sa ponosom mogu da ka¾em da odlazim puna srca, jer Zvezda nikad nije bolje stajala. Bud¾et je stabilan, okupili smo plejadu mladih i ekstratalentovanih igraèa, izgradjene su zdrave pozicije u svim ko¹arka¹kim forumima", dodao je Andjelkoviæ.

Pro¹le godine, dosada¹nji predsednik Skup¹tine KK Crvena zvezda ®ivorad Andjelkoviæ ka¾njen je sa jednom godinom zabranom vr¹enja bilo kakvih funkcija u ko¹arci zbog incidenata u finalnoj seriji plej-ofa nacionalnog prvenstva izmedju Partizana i Crvene zvezde.

(MONDO)

хвала богу па је ова будала сконтала да треба да оде
ваљда ће нам кренути после овог

nasty girl

Казна од УЕФА
Чека се образложење

На адресу Црвене звезде је у петак стигло обавештење из УЕФА у којем се каже да је наш клуб кажњен са 10.000 швајцарских франака.

У допису из УЕФА се не наводе разлози за казну, али се истиче да ће образложење стићи у наредних неколико дана. Црвена звезда се неће жалити на ову казну.

http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=1302&News=1302

ja ne znam dal su normalni ovi iz UEFE... :hmm
ja koliko znam zvezda je kaznjenja uslovno i nije mi jasno kako moze opet biti kaznjena...



nasty girl

Poraz Zvezde na turniru u Tuzli


Ko¹arka¹i Crvene zvezde pora¾eni su od Slobode Dite u polufinalu turnira u Tuzli rezultatom 69:74. Najefikasniji u ekipi Stevana Karad¾iæa bio je odlièni Omar Kuk sa 22 poena, a protiv nekada¹njeg kluba dobru partiju prikazao je i Elmedin Kikanoviæ koji je meè zavr¹io sa 12 poena. Na turniru pored Zvezde i Slobode uèestvuju jo¹ i podgorièka Buduænost i Zlatorog.

Stevan Karad¾iæ se na poèetku meèa odluèio za petorku sa Omarom Kukom, Nenadom Mi¹anoviæem, Mirkom Kovaèem, Elmedinom Kikanoviæem i Borisom Bakiæem. Pomenuta petorka je veoma lo¹e otvorila meè. Ne¹to slabija igra u odbrani i neorganizovanost u napadu rezultirala je samo sa 2 postignuta poena u prva 4 minuta.

Na to se nadovezala dobra igra domaæih igraèa, koji su u prvih pet minuta dva puta imali prednost iznad 6 poena, meðutim ulazak Stivena Markoviæa kao i na prethodnim meèevima promenio je igru Zvezde.

Stabilizovala se i situacija pod ko¹evima, Kikanoviæ je dobro hvatao odbitke, dok je Mi¹anoviæ sa tri blokade u isto toliko napada zatvorio prilaz ko¹u.

Dvojica centara su sa saradnjom nastavili i u napadu, tako da je na¹a ekipa u fini¹u prvog kvartala stigli do prvog izjednaèenja od poèetka meèa. Poèetak druge i treæe èetvrtine prilièno je podseæao na poèetak meèa.

Domaæi su se oslanjali na brzu igru sa dosta ¹uteva, pogotovu za 3 poena. 35 minuta je proteklo u dobroj igri Slobode, meðutim odliènom igrom u odbrani u fini¹u, Zvezda ipak dolazi do ¹anse za pobedu.

Mladi Rondoviæ je igrao sjajno u odluèujuæim trenucima meèa, pogodio va¾an ¹ut sa distance, ali njegov faul u napadu i nesporazum Kuka i Kovaèa u va¾noj kontri ko¹tale su Zvezdu poraza.

Karad¾iæ na ovom meèu nije mogao da raèuna na Nemanju Aleksandrova, Tadiju Dragiæeviæa, Pavela Gromika, Branka Joroviæa i Igora Milo¹eviæa.

B92

nasty girl

RUKOMET: Zvezda bez trenera, igraèa...


Posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu evrpskih ¹ampiona, srpski rukometni ¹ampion Crvena zvezda ima novih, velikih problema.

Odlasci igraèa vi¹e i nisu novost, ali jeste ostavka trenera Vuka Roganoviæa, koji je u prethodne dve sezone napravio èudo i veæ "otpisanu" Crvenu zvezdu (pogotovo pretpro¹le sezone) vinuo do vrha domaæeg rukometa.

Nezadovoljan igraèkim kadrom koji ima na raspolaganju i svestan da ne mo¾e da ponovi rezultate iz prethodnih sezona Roganoviæ je odluèio da se povuèe.

Posle neuspe¹nog poku¹aja da se kvalifikuju za Ligu ¹ampiona, Crvenu zvezdu je napustio golman Neboj¹a Nikoliæ koji je oti¹ao u Proleter, ©æepanoviæ je uhlebljenje prona¹ao u makedonskom Metalurgu, a Branko Radanoviæ, leto¹nje pojaèanje, nezadovoljan minuta¾om i statusom, takodje je odluèio da ode.

Kada se tome doda i odluka Nenada Maksiæa da vi¹e ne igra za crveno-bele, timu iz Ljutice Bogdana se crno pi¹e. "Jo¹ u maju sam najavio rastanak sa Crvenom zvezdom, uz obeæanje da pomognem u Ligi ¹ampiona. Ona dva meèa u Belorusiji su i definitivno prelomila da ne ostanem u Zvezdi", ka¾e Maksiæ.

Predsednik Crvene zvezde ®arko Èabarkapa izjavio je da je Roganoviæ rekao èelnicima kluba da odlazi, jer ima znaèajno oslabljenu ekipu u odnosu na pro¹lu sezonu i a ne mo¾e da garantuje da æe sa crveno-belima odbraniti titulu.

"Za sada nemamo re¹enje, ali je sigurno da poèetak ¹ampionata neæemo doèekati bez trenera", rekao je Èabarkapa za "Sport".

mondo

hulio_salinas

18. oktobar 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Burzanoviæ se vraæa u formu



Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Rumi ekipu Slovena rezultatom 1:0, u prijateljskom meèu odigranom u sredu. Jedini gol na meèu postigao je crnogorski reprezentativac Igor Burzanoviæ. Zvezda je pauzu na domaæoj sceni zbog obaveza reprezentacije iskoristila za dve prijateljske utakmice, u kojima su priliku dobili rekonvalescenti i igraèi koji nemaju mnogo prostora u igri.

Burzanoviæ, koji je zbog dve povrede u sezoni veoma malo igrao, pokazao je dobrim nastupima u obe utakmice da je spreman da se vrati u prvi tim.

Zvezdu predstojeæeg vikenda oèekuje derbi sa OFK Beogradom na Karaburmi, a sledeæeg èetvrtka an Marakani gostuje Bajern, na startu takmièenja u Ligi UEFA.

hulio_salinas

18. oktobar 2007. | Izvor: B92 | VI
La¾no saop¹tenje la¾nog D¾ajiæa



Biv¹i predsednik FK Crvena zvezda Dragan D¾ajiæ, demantovao je da je u sredu poslao saop¹tenje veæem broju redakcija dnevnih listova u Beogradu, u kome saop¹tava da bi se ukljuèio u predsednièku trku na "Marakani".

D¾ajiæ se trenutno nalazi u Crnoj Gori, i odmah je reagovao na la¾no saop¹tenje koje je navodno on potpisao (vidljiva razlika dva potpisa, onog originalnog, i drugog, koji se nalazi na saop¹tenju).

Saop¹tenje koje je u sredu "kru¾ilo" beogradskim redakcijama prenosima u celosti:

“Na insistiranje i èeste pozive novinara iz svih sportskih redakcija, ¾elim da upoznam sportsku javnost Srbije s tim, da sam posle dogaðaja u fudbalskom klubu Crvena zvezda spreman i zdrav da se stavim na èelo mog kluba pod uslovom da me oni, koji su me oterali iz Crvene zvezde, podr¾e i vrate. Crvena zvezda æe biti ona stara koja je harala Evropom i svetom, ¹to æu i dokazati svojim radom, i stoga pozivam i vas, novinare da me podr¾ite i pomognete u mojim planovima.

Svoje planove i program rada izlo¾iæu na Skup¹tini FK Crvena zvezda koju oèekujem da se odr¾ati u skorije vreme, s obzirom na novonastalu situaciju.”

Dragan D¾ajiæ je u izjavi za "Sport" potvrdio da se nalazi u Crnoj Gori na odmoru, i da ne zna ni¹ta o bilo kakvom saop¹tenju:

- Nikakav faks nisam poslao nijednoj redakciji, pa ni “Sportu” - kategorièan je D¾ajiæ. - To je la¾ni faks!

mikele

Еј извините али морам ово да урадим
:wall: :wall: :wall: :wall:

mikele

MONDO:Jugoviæ kandidat za predsednika Zvezde?
(http://nono9.us)

Iako je pre dve nedelje izjavio da ga mesto predsednika FK Crvena zvezda uo¹te ne zanima, Vladimir Jugoviæ bi ipak mogao da udje u novu upravu i to ba¹ u predsednièku fotelju, saznaje MONDO.

Mnogi prijatelji i saradnici ubedjuju Jugoviæa da prihvati kandidaturu za predsednika Crvene zvezde, a o tome bi moglo da bude reèi i u utorak na sastanku "prelazne vlade" kluba. Nije iskljuèeno, navode izvori u Zvezdi, i da Jugoviæ zajedno sa biznismenom Toplicom Spasojeviæem preuzme kormilo kluba, tako ¹to bi on bio zadu¾en za sportski deo funkcionisanja kluba, a Spasojeviæ za finansijski.

Jugoviæ ¾ivi na relaciji Beè-Beograd i u sluèaju novog posla u Crvenoj zvezdi vratio bi se u glavni grad Srbije.

Jedan od najtrofejnijih srpskih fudbalera i nekada¹nji igraè Crvene zvezde Vladimir Jugoviæ, medjutim, pre dve nedelje je u intevjuu dnevnom listu "Sport" rekao da ga "uop¹te ne interesuje posao predsednika Crvene zvezde".

"Ne pada mi na pamet da rukovodim, taman posla, samo mi jo¹ to treba. Svojevremeno nisam ¾eleo da budem ni predsednik odeljenske zajednice, a tek Zvezde... Ja sam radnik, samo radnik", rekao je Jugoviæ.

Na nagovor Stojkoviæa, Jugoviæ je u¹ao u Upravni odbor Crvene zvezde, saradnja je bila odlièna. Jugoviæ ka¾e da æe bez obzira na to da li æe ostati u UO, uvek biti deo Crvene zvezde.

"Piksi me zamolio da se anga¾ujem u klubu i drago mi je ¹to sam u jednom bitnom momentu stao uz njega da mu pomognem. ©ta mogu da ka¾em o Piksiju? Veliki borac, ima i srce i petlju. Doprinos je nemerljiv, stabilizovao je niz stvari, ne mora ni da se podseæa da je zatekao konfuzno stanje. Ostavio je trag, dubok trag. Pitali ste me i da li æu, posle svega, ostati u Upravnom odboru? Ko zna ¹ta æe biti za mesec, dva. Odluke ne donosim unapred, ne znam ni kakvi su klupski planovi... Ako mi se ponudi ne¹to ¹to mi se dopada, onda æu ostati, u protivnom... Svejedno, zauvek æu ostati deo Zvezde, ba¹ kao ¹to je to i Piksi", rekao je Jugoviæ.

(MONDO)

hulio_salinas

31. oktobar 2007. | Izvor: B92, Sporting Life | MT
Crvena zvezda uskoro èlanica G-14?



G-14, udru¾enje najbogatijih klubova Evrope, objavio je spisak od 40 klubova koje æe sledeæeg meseca okupiti da bi se diskutovalo o prijemu novih èlanova. Predstavnici 18 sada¹njih èlanova G-14, prisustvovaæe sastanku u Briselu 13. i 14. novembra, zajedno sa predstavnicima 22 kluba koji su nedavno dobili poziv da uèestvuju. Meðu pozvanim klubovima nalazi se i aktuelni ¹ampion Srbije, Crvena zvezda.

Kao ¹to je oèekivano, Sevilja, Èelsi, Roma, Monako, Verder, Benfika i Seltik biæe primljeni.

Pored Crvene zvezde, sastanku æe prisustvovati i vi¹e klubova iz istoène Evrope: Steaua, CSKA Moskva, Dinamo Kijev, Sparta Prag, Visla i Levski.

Anderleht, Fenerbahèe, Olimpijakos, Bazel, Makabi Haifa, Rozenborg, Kopenhagen i Austrija Beè takoðe æe biti na konferenciji.

“Ovo æe biti inicijalni susret sa klubovima”, rekao je predstavnik G-14 Derek Mekglin.

“Na konferenciji æe im biti obja¹njena ideja koja stoji iza organizacije, kao ¹to æemo videti nivo zainteresovanosti klubova koji su pozvani i koji æe biti potencijalni èlanovi”.

Na inicijalnom sastanku nijedna detaljna odluka neæe biti doneta.

18 sada¹njih èlanova G-14 su: Arsenal, Liverpol, Manèester junajted, Barselona, Real Madrid, Valensija, Milan, Inter, Juventus, Bajer Leverkuzen, Bajern, Borusija Dortmund, Lion, Marselj, Pari Sen-®ermen, Ajaks, PSV i Porto.

hulio_salinas

1. novembar 2007. | Izvor: B92, zvanicni sajt
Damjanoviæ: "Zainteresovani smo"



Vest da bi Crvena zvezda mogla da postane pridru¾eni èlan organizacije G-14 koja okuplja najmoænije evropske fudbalske klubove izazvala je veliku pa¾nju srpske javnosti. Generalni sekretar Crvene zvezde, Zoran Damjanoviæ, istakao je da æe Crvena zvezda sa zadovoljstvom prihvatiti poziv iz sedi¹ta te organizacije, ali da on jo¹ nije stigao na klupsku adresu.

"Ideja o ulasku Crvene zvezde u organizaciju G-14 proizilazi iz izjave generalnog sekretara organizacije, Tomasa Kurta, koji smatra da G-14 treba da se pro¹iri u narednom periodu iako je trenutno èine najorganizovaniji i najmoæniji evropski klubovi. Njihova razmi¹ljanja su usmerena ka pro¹irivanju organizacije izmeðu ostalog i klubovima iz Istoène Evrope. Mi smo zadovoljni ¹to se nalazimo na listi klubova koji bi mogli da se naðu u odabranom dru¹tvu. To je jedan respekt i potvrda ostvarenih sportskih rezultata, imid¾a i reputacije koju Crvena zvezda u¾iva u Evropi“.

„U organizaciji G-14 nlaze se sami velikani evropskog fudbala poput Juventusa, Bajerna, Manèester junajteda, Arsenala, Milana, Intera, Real Madrida, Ajaksa. To su najbogatiji i najmoæniji klubovi u Evropi. Klubovi koji pripadaju organizaciji G-14 osvojili su 41 od 51 titule klupskog prvaka Evrope. Na poslednjem Svetskom prvenstvu èak 20 odsto igraèa koji su nastupali za svoje reprezentacije dolazili su iz klubova koji èine G-14. To dovoljno govori o kvalitetu i imuænosti tih klubova".

©ta je cilj postojanja grupe G-14?

"Smisao postojanja G-14 je pariranje organima FIFA i UEFA. Radi se o kriterijumima oko oslobaðanja igraèa za nastupe u nacionalnim timovima. FIFA i UEFA organizuju takmièenja, a klubovi nemaju nikakav udeo u prihodima iako daju igraèe i rizikuju da se oni vrate povreðeni. Zato se danas i vodi jedan vi¹emilionski spor u Briselu koji je pokrenuo fudbalski klub ©arlroa".

Koje su prednosti èlanstva u G-14?

"Prve svega radi se o razmeni informacija na svim poljima – fudbalskim, vanfudbalskim, marktin¹kim. Do¹lo bi do saradnje na svim nivoima fudbala, od omladinske ¹kole do reprezentacija. To je apsolutno korisno za Crvenu zvezdu. Ideja G-14 je da osnuje svoju ligu ili Svetsko klupsko prvenstvo, ali o tome treba mukotrpno pregovarati sa UEFA i FIFA. U svakom sluèaju, drago nam je da se Crvena zvezda spominje kao moguæi èlan grupe G-14, kao jedini klub sa prostora biv¹e Jugoslavije", rekao je Zoran Damjanoviæ.

mikele

Џаба што сте ви заинтересовани,ако вас они(Г14) не приме.
А искрено,звали су их само због старе славе јер по овоме каква је ситуација сада,не заслужују да буду примљени.Мада свесни су и у Г14 да је Звезда најпопуларнији клуб на просторима екс СФРЈ,па је можда и то утицало да Звезда добије позив.

nasty girl

eh sada....

po meni su  pratizan i zvezda podjednako popularni.... :hmm :hmm :hmm