Protest studenata Filozofskog fakulteta

Started by Bred, 13-10-2006, 07:45:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vladimir

I, ¹ta bi na kraju sa protestom studenata Filozofskog fakulteta, zna li neko? :hm

Smrda

Al-Jasmina

stef

Znaci Jas, sto ti mozes da me nasmejes.Cemu ovaj smiley ni od kuda?

Bred

Studenti i dalje protestuju

PROTEST Studenti fakulteta danas nastavljaju protest zbog visokih ¹kolarina.

Studenti Medicinskog, Stomatolo¹kog i Veterinarskog fakulteta krenuæe u 12.30 sati do platoa na Studentskom trgu, gde æe ih saèekati akademci Filozofskog fakulteta. Oèekuju da im se pridru¾e i studenti Ekonomskog, Pravnog, Elektrotehnièkog, Arhitektonskog, PMF-a, FON-a, Likovne akademije i Poljoprivrednog fakulteta. Osim smanjenja ¹kolarina i utvrðivanja kriterijuma za njihovo podizanje, studenti tra¾e i da fakulteti prihvate odluku rektora svih univerziteta u Srbiji da oni koji su diplomirali ili æe diplomirati po starom programu, dobiju titulu master.
js |||

24sata

pereca

Ja sam bila danas u Rektoratu dok su protesti trajali ispred.
Bilo je 50-tak ljudi.  :roll:
Mada su imali neki plan za kasnije, pa ne znam da li se broj na kraju povecao.

Al-Jasmina

@Stef..
:K
nisam odolela..toliko smo skrenuli sa teme da je hladan tus u vidu odgovora
"nistra za sada" bio suvise za mene...
nije bilo sanse da dam recitiji odgovor od tog jednog smajlija..a da ne pokvarim celu sliku
(moj smeh se tu prisunjao kao zvucna pozadina)

ali da pitam sada Perecu-
gde smo u svemu tome mi,
ako su se vec sve srodne struke (da ne kazem duse)
odlucile na protest?
:hm
smo dobili neki poziv..i kako se uopste organizuje taj protest na nekom kolektivnijem nivou
a da nisu spontani riots?

pereca

Ja koliko znam i koliko sam videla danas, u pitanju je protest Filozofskog fakulteta.
I taj protest se sve vise orijentise na pobunu protiv odluke da se diplomcima cetvorogodisnjih studija prizna titula mastera iako nisu studirali pet godina.
Tako mi danas rekose vodje protesta sa Filozofskog.
Btw, jedino vas nekoliko na forumu pominje protest, ostali studenti su nezainteresovani, sto je nazalost cest slucaj na nasem fakultetu.
A kako vidim, postaje slucaj i na drugim fakultetima, jer je jako malo studenata na protestima.
I sto je najgore, niko to ne zarezuje. danas su u Rektoratu bili ministar obrazovanja, rektor, ministar obrazovanja Evropske Unije, ali se apsolutno niko nije obazirao na proteste i dalje svi prebacuju loptu na onog do sebe. A studenti setaju  :roll:

Al-Jasmina

Pitanje:

Zasto je studentima bilo lakse da rado podmecu svoju kichmu za politicare
a tako tesko da to ucine za sebe, svoje roditelje i svoje muchene kasice prasice? :a

mullala

Pa i tad su podmetali za sebe...  :hm
Tad je bilo vise besa, talozio se godinama, bio je u vazduhu...
Sad su se ljudi malo istrosili.

Evo sad mi se mama umesala u razmisljanje...
Kaze da smo se tada borili da bismo dobili, izmedju ostalog, zapadni sistem skolovanja... Koji podrazumeva kvalitet... ali od necega mora da se krene... :|
Ne znam. Ne bavim se politikom, ali je se plasim :)

Al-Jasmina

stef

Napisao sam sinoc neku poruku da pokusam da ti odgovorim, ali je isparila... :'(

pereca

Da, i ja sam ovde napisala nekoliko poruka, ali ih nigde nema  :roll:
U stvari, na celom forumu su nestale sve moje poruke koje sam napisala preksinoc.

Al-Jasmina

Ne budi ziroskopcitj,
svacije poruke su preksinoc isparile :>
Borim se s tim kopanjem po offline istorijuat svog kompa :)

stef

Quote from: Al-Jasmina on 29-10-2006, 12:06:39
Ne budi ziroskopcitj,
Prevedi molim te.Znam sta je ziroskop, ali ...sta pijes to?