Protest studenata Filozofskog fakulteta

Started by Bred, 13-10-2006, 07:45:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Al-Jasmina

Dakle to jeste Master, ali ostaje na papiru da si Dipl..stagod?

Koja budalashtina...
ili jesi ili nisi MASTER & Komanter :>

hulio_salinas

Quote from: Al-Jasmina on 09-11-2006, 23:07:15
Dakle to jeste Master, ali ostaje na papiru da si Dipl..stagod?

upravo tako... satro protiv reforme....

Quote from: Al-Jasmina on 09-11-2006, 23:07:15
Koja budalashtina...
ili jesi ili nisi MASTER & Komanter :>

:Bog :Bog :Bog

Smrda

e ako se ovde zna ko pije a ko place.....
uzas jedan....u biti sve mu to dodje na isto,ali zapravo nije...jesam li ja to tako trebala da skapiram?!?!?!?

Weishaupt

Ovom nasem nije stalo ni do koga do njega samoga, pa ako nemoze da useceri, zaradi i dobija za dz, onda mu to nije u interesu.I ove*reforme* nisu nista drugo nego izgovor da se lepo zaradi, prijava 200, kazna 600, staklo koje nisi razbio 200, ok pa gde da vam donesem, da li bi mogao da vam odrzavam bastu umesto skolarine, ili mozda otvaram vrata?
Ne daju nista a debelo naplacuju, i jos nas sve za***avaju jer im to MI dozvoljavamo.
Tako da ako nista ne uradimo, cao, znate ja nemam master, ja sam magistar farmacije, ma to je isto, evo reko dekan, prodekan, univirzitet, STA NIJE?!
Pa onda nista, hvala.
Tako ce da izgleda nase trazenje posla jer se neko igra sa nasim zivotima!
Ali sve se vraca, i sve se placa!

Darker

@Weishaupt: Smanji malo ton i ukulturi¹i se...
Koliko sam ja upoznat, na¹ fax apsolutno podr¾ava studente, Stef, please objasni to kako si meni objasnio...

stef

Dosta je komplikovana situacija.Nas fakultet je jos pre tri godine podneo molbu da se po zavrsetku nasih studija dobija tiutla mr_ph.U meduvremenu je dosao zakon, pa reforme, Bolonja....to je sve uticalo na to da se uspori taj proces.Ovogodisnji brucosi ce dobiti titulu mastera kad zavrse farmaciju.Ideja je da se i ostalim studentima izjednace studije.Ja ne vidim jasnu razliku izmedu mastersa i mr_ph, u sustini to oznacava nastavak studija posle bachelora, ali na nasem faksu ne postoji opcija bachelor, tako da se automatski dobija master po zavrsetku.Ja sada ne znam ko koci novu ideju, ali se meni dopada, a to je da i studentima koji su zavrsili po starom programu, retrogradno daje masters, sto bi znatno olaksavalo danasnju situaciju.
Malo je to zaguljeno, svako ima svoju pricu, ali mislim da cemo mi sigurno dobiti titulu magistra,samo je pitanje vremena (koji mesec).Imamo podrsku fakulteta za to!  :]

Al-Jasmina

i 5 godina studija za razliku od onih koji imaju 4 pa je to zaguljenije!

Kamicak

Novi protest se desava u petak,na platou ispred Fizolofskog fakulteta,u 12h.Sirite dalje,da nas bude u mnogo vecem broju nego prosli put!Pozz

trinity

Zbog nastojanja da se ospori odluka Rektorskog saveta KONUS-a o izjednacavanju diploma VII-1 stepena strucne spreme sa nazivom diplomirani- master, cime se direktno ugrozavaju interesi svih obrazovanih ljudi, narusavaju stecena prava i devalvira  stvarna vrednost  nasih diploma

Savez studenata Beograda, Studentska unija Srbije i Udruzenje studenata sa hendikepom vas pozivaju na

STUDENTSKI PROTEST
PROTIV JOS JEDNE KRADJE U NIZU

u petak, 17. novembra sa pocetkom u 12h, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu

PETAK - PODNE - PLATO

Dodjite da podrzimo one koji nisu dobili pravu ekvivalenciju.
Nas fakultet ce na prvoj narednoj sednici Veca usvojiti ekvivalenciju sto znaci da ce svi sadasnji studenti kao i oni koji su zavrsili petogodisnje studije moci da dobiju diplomu mastera.
Stvarno je bitno da se i mi pojavimo tamo i pokazemo da podrzavamo sve studente BU-a.
Unapred hvala

Al-Jasmina

Juce je javljeno da je usvojeno izjednacavanje starih diploma sa masterom!

Dakle, kradje nece biti...

izvinjavam se na sturosti informacija... :)

sad ostaje pitanje visokih skolarina...

Smrda

znaci i MSTER I KOMANTER,a Jas?!?heheh jupiiii :V :V :V
e sad jos "samo" skolarine....

Al-Jasmina

Cuj, evo neki ono Ultra mega giga prebace u Master i Komander ako nije tako :)

a mogu i ovako, ne ljutim se..dobra je fora :)

Elem "samo skolarine"-
bice gadno....

trinity

Al-Jasmina puno gresis nije usvojeno izjednacavanje diploma  vec je doneta odluka da se po tom pitanju da autonomija fakultetima da to urade, sto znaci da su studenti izgubili jer smo mi trazili za sve isto.
Pravni, FON, Ekonomija, FPN, ETF, Filozofski, Filoloski... nece doneti odluku o izjednacavanju i ovi studenti ce morati da plate, polazu ``neku`` razliku ispita i pisu master rad, tacnije da idu jos godinu dana na faks...
Nas sledeci plan je da se ide na promenu zakona i da preko skupstine dobijemo ono sto smo trazili
Deluje komplikovano, ali nije bas treba nam 15.000 potpisa da bi pokrenuli celu stvar, a vec imamo podrsku nekih bitnih ljudi
Opet napominjem da ovo ne vazi za nas faks jer smo mi dobili izjednacavanje, ali mislim da trebamo da pruzimo podrsku onima koji nisu

Smrda

uf...presece me kad sam pocela da citam post,trinity!!!!hmmmm...
sva sreca pa nije tako...
svaka cast za to pruzanje podrske.,zaista...

mullala

Quote from: trinity...treba nam 15.000 potpisa da bi pokrenuli celu stvar...
Gde treba da se potpisem, to je najmanje sto mogu da uradim :>