Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Искрено да вам кажем по мало ме брину ове наше.Играју са много осцилација.Обе су данас играле јако лоше и обе су испале.Јелена је управо изгубила од Ваидишове са лаганих 6-4,6-4.
Е сада,Јелена је можда сустигао умор,али Ана се није баш нешто наиграла ове године.Видећемо,следећа година је година истине за њих две,а бога ми и за Новака.
По некада је много лакше доћи на врх него остати на њему.
Ноле има сасвим добре залихе испред Давиденка(преко 1000 бодова) и испред Родика(преко 2000 бодова),тако да је он за сада сигуран на трећем месту,а и стално напредује у сваком погледу.Уводи неке новине у својој игри,тј игра разноврсније и то ми даје наду да једног дана може бити најбољи на свету и да ће можда већ следеће године освојити један гранд слам турнир.
А што се тиче Ане и Јелене,напредак нисам приметио већ неко време и све више и више губе мечеве од слабијих противница(типа Головин,Бондаренко,Савај...) и то је оно што ме брине.Зато и мислим да је следећа година јако битна за њих.
Јелена треба добро да се одмори,направи прави избор турнира за 2008 и да крене да унапређује сервис јер без тога ће постати ''друга Дементијева'' и постаће само једна од...
Ана никако да се помери са мртве тачке.Јесте пре пар недеља освојила турнир у Луксембургу,али и тамо игра није била на неком нивоу,тако да...Чим је мало јача конкуренција,нема их нигде.
А нови талас сустиже(Головин,Ваидишова,Савај,Чакветадзе,распала Бартоли,Сафарова,Радванскаја...)
Мислим,немојте погрешно да ме схватите.И ово је ОГРОМАН,али огроман успех за наш тенис,али ако једног дана желе да буду прој један и ако у својој биографије желе да имају нешто више од ''2 полуфинала(финала) гранд слама'',онда морају много да напредују.

Ivke

Novak je pobedio Huan Karlosa Ferera sa 2:1 ....Bravo Nooooleee... :~ Nije ponovo bio bas brilijantan kako on to zna,ali vazno da je pobedio...Verovatno umor cini svoje, a mozda se i cuva za prave protivnike...Mnogo mi je drago sto je pobedio pred prepunom dvoranom nevaspitanih spanskih navijaca...:lol:

tarantulica

U èetvrtfinalu igra protiv Anèiæa!

:cvet

Ivke

Novak je pobedio i Ancica (7:6; 6:2) u cetvrtfinalu ...Jeeeeeeeeeeee :~ :~ :~

tarantulica

Kad je polufinale?

:~ :~ :~

BK

Sutra u 13:30 sa Nalbandianom (koji je neverovatnim rezultatom 6:1 6:2 potpuno unistio Nadala)

Ivke

Stvarno je bilo za nepoverovati ono sto se desilo Nadalu...

nasty girl

i ja sam sokriana..... :shock :shock

mikele

Ја се само надам да се Налбандијан данас испуцао и да ће сутра бити само још једна рецка у низу на рекету Новака Ђоковића.(ништа подцењивачки,али све осим победе Новака би било прворазредно изненађење,као што је и ово данас)
Али гледано у процентима Новакове шансе су 80%. :wink:
У другом полуфиналу играју Роџер Федерер и ''повратник'' Николас Кифер.
Ммммммммммм,све ми ово мирише на ''виђено'' финале Роџер-Новак. :roll:

nasty girl

Nole priznao poraz, Nalbandijan èeka Federera

Najbolji srpski teniser Novak Djokoviæ izjavio je da ga je Argentinac David Nalbandijan zaslu¾eno pobedio u polufinalu turnira ATP Masters serije u Madridu.

Trenutno 25. igraè sveta u nedelju æe se boriti za trofej sa ©vajcarcem Ro¾eom Federerom, koji je rezultatom 6:4, 6:4 bio bolji od Nemca Nikolasa Kifera.

"Nalbandijan je igrao bolje, a ja nisam bio na nivou od prethodnih dana. De¹ava se to. Nalbandijan je u dobroj seriji, u èetvrtfinalu je pobedio Nadala, a prethodno jo¹ neke dobre tenisere. Zaslu¾uje da bude u finalu", rekao je Djokoviæ.

Nalbandijan je Djokoviæa, koji je u Madridu bio postavljen za treæeg nosioca, pobedio u dva seta - 6:4, 7:6.

"Imao sam uspone i padove. Nisam bio dovoljno strpljiv, gre¹io sam. Kada je u nekim trenucima trebalo da budem agresivan, ja nisam bio", naveo je treæi teniser sveta, koji je ove godine osvojio Masterse u Majamiju i Montrealu, a igrao je i u finalu US Opena.

Djokoviæ je priznao i da je u Madrid do¹ao iscrpljen posle osvajanja turnira u Beèu pro¹le nedelje.

"Bile su ovo dve duge nedelje za mene. Oseæam se zaista iscrpljeno. Oèigledno je da u Madridu nisam bio dovoljno sve¾", kazao je srpski teniser.

Nalbandijan je u subotu posebno dobar bio na servisu, ¹to potvrdjuje i podatak da je osvojio 35 od 41 poena na svoj prvi servis, ukljuèujuæi i 22 od 25 u drugom setu.

"Oseæam se kao nov. Igrao sam konstantno dobro i pritiskao Djokoviæa kada je trebalo. Nadam se da æu istu igru ponoviti i u finalu", rekao je Nalbandijan.

(Beta-AP)

mikele

Налбандијан је од једном ''васкрсо''.Целе године није имао ниједно полуфинале и само једно четвртфинале(на неком мизарном турниру),а сада...
Искрено,драго ми је што се полако враћа у стару форму и надам се да ће сутра бити достојан противник Федереру.А са друге стране ми је јако криво што је све то морао баш сада да уради јер је Ноле имао лепу прилику за још једно мастерс финале(можда и титулу) и за још један окршај са ''највећим''.И поврх свега,смањио би заостатак за Надалом на испод 1000 бодова.
Али шта је,ту је.Већ за 8 дана нас чека последњи мастерс турнир у Паризу где Новак брани само 5 бодова(2 коло прошле године).
Ето нове прилике. :1

jecapereca

Ne treba zaboraviti ni broj meceva koji je Nole odigrao ove sezone.
I on je zivo bice.
Idemo dalje!
Samo neka se on odmori i pokaze odlicne rezultate u Parizu pa zatim i u Sangaju

tarantulica

Jo¹ da Nalbandijan pobedi Federera...  :shock

3 u 1  :>

mikele

Quote from: tarantulica on 21-10-2007, 09:32:42
Jo¹ da Nalbandijan pobedi Federera...  :shock

3 u 1  :>
Онда би поновио Новаков подухват из Монтреала када су редом падали Родик,Надал и Федерер.
По мени то није немогуће.Федерер не игра ништа посебно на овом турниру,тј имам утисак да игра колико му треба да победи.По један брејк и то је то.Видећемо како ће бити у финалу које се игра на 3 добијена сета.Он обично додаје гас у финалу,али Налбандијан је показао да има лек за свакога. :1

tarantulica

Kad igraju?
Mada nije ni bitno toliko, kad nemam sport klub  :wall: