Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Гледао сам крај меча.Ђоковић је играо као да је пао са Марса,био је тотално незаинтересован.А са друге стране,није ово неки мали турнирчић,већ турнир из Мастерс серије.
Изгледа да је он завршио сезону мало пре времена а? :hmm

BK

Napravio je duzu pauzu pa ga je sigurno to poremetilo...nisam dobro cula komentatore, izgleda da nije radio kondicione treninge vec samo , kako bi se izrazila, vezbao udarce....ili pak obrnuto, pa nije u formi.
Ali dosta je postigao do sada u ovoj sezoni (mada nije jos gotova) pa to ne treba da zaboravimo.

tarantulica

Ne odgovara mu Pariz...
Pro¹le godine je isto izgubio prvi meè...  :ohwell:

vlada89

Nalbanidan pobedio Federera i bas mi je milo. Moj miljenik se vraca tamo gde mu je mesto  :> Inace Hingis je + na kokain  :shock

mikele

Данас су на програму сви 1/4 финални мечеви последњег мастерс турнира у сезони.
Редом ће на терен излазити:
14:00 Багдатис-Робредо
16:00 Налбандијан-Ферер
17:30 Надал-Јужњи
21:00 Гаске-Мареј
Остала су још два празна места за финални мастерс турнир у Шангају(Федерер,Надал,Ђоковић,Давиденко,Родик и Ферер су се већ квалификовали).За та два места конкуришу Фернандо Гонзалес 380(већ је испао у Паризу),Томи Робредо 328,Анди Мареј 327 и Ришар Гаске 321.Само да напоменем да је оваква бодовна ситуација била пре мастерс турнира у Паризу.

BK

Kao sto je vec receno (ali malo opsirnije):

Martina Hingis pozitivna na kokain, napu¹ta tenis!
Autor: Blic online | 02.11.2007 - 10:47

Martina Hingis je na juèera¹njoj konferenciji za novinare po drugi put objavila svoje povlaèenje iz profesionalnog tenisa, ali je iznenadila javnost time ¹to je saop¹tila da je na Vimbldonu testirana pozitivno na kokain!

"Testovi su bili pozitivni, ali nikada nisam koristila drogu i oseæam se 100 nevinom", rekla je Hingisova.

Nekada¹nja najbolja teniserka sveta prvi put se povukla sa terena 2002. godine zbog mno¹tva povreda, a ove godine je ranije zavr¹ila sezonu zbog problema sa kukom. Iako je rekla da æe "uzeti slobodnog vremena koliko god bude bilo potrebno da se vrati potpuno spremna", ¹vajcarski mediji su ovaj potez protumaèili drugaèije i najavili da æe ovog puta definitivno ostaviti reket. Spekulacije su se ispostavile kao taène, ali retko ko je oèekivao da æe razlog biti pozitivan test na kokain.
"Odluèila sam da ovo javno saop¹tim, zato ¹to ne ¾elim da vodim bilo kakvu borbu sa anti-doping komisijama, jer prema proceduri ne bih mogla da doka¾em da uzeti uzorak urina nije moj. Naknadno sam uradila privatno jedan test na koji je bio negativan. Tako da zbog godina i problema sa zdravljem, takoðe sam donela odluku da napustim profesionalni tenis. ", rekla je 27-godi¹nja petostruka pobednica grend-slem turnira u pojedinaènoj i devetostruka osvajaèica u ¾enskom dublu.

Èudo od deteta
- Roðena u Ko¹icama, Slovaèka 30.9.1980.
- Sa 15 godina postala je najmlaða osvajaèica Vimbldona. Titulu u dublu osvojila sa Helenom Sukovom u ¾enskom dublu jula 1996.
- Osvajanjem Australijen opena 1997. godine postala je najmlaða teniserka u 20. veku kojoja je osvojila neki Grend slem turnir. Tada je imala 16 godina. Iste godine osvaja Vimbldon i US open. Prva je igraèica posle ©tefi Graf koja je igrau sva èetiri finala Grend slema
- Marta 1997 postaje najmlaði broj 1 ikada. Na tom mestu provela 80 nedelja, a verovatno bi i du¾e da nije povredila zglob
- U 2000. godini osvjila devet turnira
- zbog povrede ligamenata 2001. ide na operaciju i gubi mesto broj jedan.
- u 2002 ponovo ide na operaciju, ovog puta zgoba leve noge. oktobra iste godine privremeno se povlaèi iz tenisa
- Vraæa se na teren januara 2006 vraæa se na teren uèe¹æem na Australijen openu i stigla do èetvrtfinala.
- stigla do mesta broj ¹est na WTA listi
- novembra 2007 objavila povlaèenje iz profesionalnog tenisa

Steta...sta jos reci, a ako je istina da je + onda  :F

pop

Ana u najlep¹oj grupi na svetu
Autor: Z. Kecman | 04.11.2007 - 00:02

Ana Ivanoviæ u duelu s Ruskinjama i Slovakinjom, a Jelena Jankoviæ u grupi sa prvom igraèicom sveta, Belgijankom ®istin Enan. To je epilog juèera¹njeg ¾reba za zavr¹ni turnir sezone, Masters u Madridu koji poèinje u utorak.

Najbolje srpske teniserke su i pre ¾reba znale da ih oèekuje pakao od turnira èiji je nagradni fond tri miliona dolara. Obe su sjajnim igrama u ovoj sezoni izborile debitantske nastupe, ali sudeæi po raspolo¾enju i Ana i Jelena veruju da imaju dobre ¹anse za plasman u polufinale.
Jelena Jankoviæ æe igrati u „¾utoj grupi“ sa Enanovom, Serenom Vilijams i Anom Èakvetadze, dok Ana ima zadatak da se probije u polufinale preko Svetlane Kuznjecove, Marije ©arapove i Danijele Hantuhove. Sistem je takav da igra svako sa svakim u grupi, a dve najbolje prolaze u polufinale u kojem se ukr¹ta prva sa drugom iz razlièitih grupa.

Masters 2007.
CRVENA GRUPA
(2) Svetlana Kuznjecova
(4) Ana Ivanoviæ
(6) Marija ©arapova
(9) Danijela Hantuhova
®UTA GRUPA
(1) ®istin Enen
(3) Jelena Jankoviæ
(5) S. Vilijams
(7) Ana Èakvetadze
* u zagradi je pozicija na WTA listi

- Odu¹evljena sam ¹to æu igrati u Madridu. Od poèetka sezone to bi je bio cilj i sada kada sam ga postigla, veoma sam zadovoljna. U ©paniju dolaze sve najbolje igraèice, biæe veoma uzbudljivo po¹to je to za mene potpuno novo iskustvo - izjavila je Ana Ivanoviæ.
Prva teniserka sveta ®iston Enan brani titulu. Ona nije pora¾ena u poslednjih 20 meèeva i ¾eli da nastavi niz i u ¹panskoj prestonici.
- Naravno da ¾elim desetu titulu, ali ovo æe biti daleko najte¾i turnir ove sezone. Najboljih osam igra, a ja sam veæ obezbedila prvo mesto, i zbog toga æu biti rastereæena - ka¾e Enan.
Meèevi po grupama igraæe se od utorka do petka od 18 do 22 èasa. Svakog dana pauziraju po dve teniserke, a raspored meèeva æe biti odreðivan na kraju svakog dana.
Pobednici takmièenja pripada èek na milion dolara, pora¾enoj u finalu dvostruko manje. Svaka teniserka ima zagarantovanih 100.000 dolara za uèe¹æe na turniru. Kada je reè o poenima, najbolja dobija 525, finalistkinja 369, a polufinalistkinje po 235 WTA poena.

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

tarantulica

Reci mi da prenosi neæe biti samo na Sport klubu

:abso:  :Bog :Bog :Bog

Ivke

Ja mislim da ce samo oni prenositi... :run

Ivke

jedva cekam da vidim sta ce uraditi Nalbandijan ovog puta sa Nadalom...Mislim da su Nadalu male sanse, ali videcemo...Nego, ja sam posle ove dve pobede nad Federerom za 10 dana + Nadal + Nole pocela da  sumnjam da on nije malo "pojeo" ono sto ne bi smeo...Nemoguce mi je da on tako odjednom pobedi prvu trojicu i to tako lako...Malo je verovatno da su sva trojica "pali" toliko u isto vreme...

BK

I meni je to palo na pamet za Nalbandiana, ali ja mislim da oni posle svakog mecadaju uzorak...ne znam

mikele

Нисам баш сигуран да дају узорак после сваког меча,али то није ни битно.
Ви људи као да сте заборавили ко је Налбандијан.Па он је човек који има највише победа против ''великог'' Федерера(ово је важило и пре ове две победе).Човек је пре само годину и по дана био 3 на свету,одмах иза Надала и Федерера,2005 је освојио ТМЦ(или ти тенис мастерс куп) где је,мислим,у финалу добио Федерера после 0-2 у сетовима.Ја сам знао да ће се он пре или каснеије пробудити,али нисам очекивао овако нагло,али добро.Дефинитивно није могао да заборави да игра тенис преко ноћи,већ је ово била за њега само једна година за заборав(пар до пре месец дана).А сада је постао тек трећи тенисер у историји који је освојио мастерс турнире и у Мадриду и у Паризу у истој години(један је Марат Сафин,а другог не могу да се сетим)
Quote from: tarantulica on 04-11-2007, 11:59:05

:abso:  :Bog :Bog :Bog
А што се тиче преноса мастерса за жене,пренос ће бити на eurosportu,а спорт-клуб преноси само мечеве са турнира мастерс серије у конкуренцији мушкараца.

BK

Zao mi tog Safina bas mu ne ide, cula sam da je rekao da ako mu skoro ne krene onda ce da se povuce, i cini mi se planinari jer mu je to hobi.
Naravno Nalbandian je kvalitetan teniser...mi vise to tako pricamo da nam on ne ugrozi naseg, sto bi moj brat rekao, Noleta-Djoleta.

mikele

Ја се само надам да ће пауза која следи пореметити ритам Налбандијану јер ако овако настави и следеће сезоне,лоше се пише и Нолету и Надалу,а бога ми и Федереру. :run

mikele

ATP: Èuvaj se Nalbandijana!
(http://nono9.us)

Kraj ATP sezone svakako pripada Davidu Nalbandijanu. Argentinac, pro¹logodi¹nji treæi igraè sveta, ove sezone nije stigao dalje od èetvrtfinala, pao je na 25. mesto, a onda osvojio dva Mastersa u nizu (Madrid i Pariz) i ekspresno se vratio u "Top 10", gde mu je i mesto.

Nalbandijan je razneo Nadala u finalu Pariza (6:4, 6:0) i osvojio novih 500 ATP poena, koliko donosi svaki od devet Masters turnira u sezoni, ¹to ga je popelo za 12 mesta na lestvici i sada je deveti. Istu poziciju sna¾ni udaraè zauzima i u ATP trci za 2007. godinu.

Njemu je, medjutim, za dlaku izmaklo finale Masters serije u ©angaju, gde æe nastupati najboljih osam u dosada¹njem toku sezone (Federer, Nadal, Djokoviæ, Davidenko, Rodik, Ferer, Gonzales i Gaske).

Veliki skok napravio je i Janko Tipsareviæ, koji je napredovao devet mesta i sada je 55. na svetu. Janko je prijavio uèe¹æe na èelend¾eru u Bratislavi ove nedelje (tvrda podloga, fond 100.000 dolara), gde æe biti treæi nosilac i posle kojeg bi mogao da se ume¹a i medju 50 najboljih.

Partnerstvo sa Danijelom Nestorom i finale dublova na Mastersu u Parizu, donelo je Nenadu Zimonjiæu (3.690) najbolji plasman u karijeri. On je sada èetvrti na ATP listi dubl igraèa, iza neprikosnovene braæe Brajan, Boba i Majka (6.075), iz SAD i partnera Nestora (3.770).

Na¹ najbolji teniser Novak Djokoviæ, ostao je na treæem mestu uoèi velikog finala sezone u ©angaju, koje poèinje 11. novembra i koji se igra za nagradni fond od 3.700.000 dolara. Boris Pa¹anski je 91, a mladi Viktor Troicki je posle finala u Pusanu napredoveo 22 pozicije i sada je 113. igraè sveta.

Kod dama na WTA listi nije bilo promena u poretku u prvih deset. Jelena Jankoviæ je i dalje treæa, Ana Ivanoviæ èetvrta uoèi finala Masters serije koji poèinje u ponedeljak 5. novembra(valjda poèinje u utorak,tako pi¹e na sajtu :hmm) u Madridu.

ATP Top 10

1. Rod¾er Federer 6.530 (-)
2. Rafael Nadal 5.535 (-)
3. Novak Djokoviæ 4.470 (-)
4. Nikolaj Davidenko 2.725 (-)
5. Endi Rodik 2.330 (-)
6. David Ferer 2.250 (-)
7. Fernando Gonzales 1.905 (+2)
8. Ri¹ar Gaske 1.830 (+5)
9. David Nalbandijan 1.775 (+12)
10. Tomi Robredo 1.765 (-2)

WTA Top 10