Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Quote from: tarantulica on 13-11-2007, 08:02:03
Da li neki domaći kanal prenosi meč, kao što TV Avala prenosi wta mečeve, iako ih ima i na Eurosportu?  :hmm
Веруј ми боље је што нико не преноси,осим спортклуба.Јер Новак је поново изгубио лагано са 6-4,6-2 и већ се опростио од даљег такмичења.Ја лично нисам гледао меч,тако да не могу нешто више да коментаришем,али мислим да резултат говори све.
Многи ће вероватно рећи ''Па он је већ направио велики успех,самим тим што је 3 на свету'' и ја се слажем са тиме,али...Увек постоји једно али.Сада када је већ ту где јесте,Новак би морао да води рачуна и о томе како игра и од кога губи.Реално,Ферер и Гаске нису противници од којих би Новак требао да губи овако лагано и убедљиво,малтене без икаквих шанси за победу.У ова два меча Ноле ниједног тренутка није био доминантан,већ је све време био у подређеном положају и мучио се на свој сервис.А то не приличи 3 играчу света.
Он је јако брзо стигао до самог тениског врха,али још брже може да се врати неколико десетина места уназад на листи.Има пуно таквих примера у тениском свету,а ја ћу навести само неке:Корија,Сафин,Гаудио,Пуерта па и најсвежији пример је Налбандијан који се полако враћа.
Због тога је тенис спорт у коме је много теже остати на врху,него стићи до њега.
Ја се само надам да је ово само мала ''пауза'' у Нолетовој каријери и да ће нас он већ на почетку следеће сезоне уверити да су ове лоше игре само последица умора и превеликог броја одиграних мечева у 2007.

5Nili

Gledao sam 2.set Noletovog meca i moram reci da sam se malo razocarao. Nije sramota gubiti na ovako jakom turniru,ali igrati bez volje i zelje protiv igraca iz svetskog vrha,to mi nije jasno.Ako nije bio spreman,bolje da nije dolazio.Ocigledno se pojavio samo zbog love jer je samim plasmanom svaki igrac dobio 90.000$

jecapereca

I ja sam danas gledala Novaka i mogu da kazem da nije bio ni bleda kopija onoga sto zna.Nisam mogla da ga prepoznam, kakve je greske pravio, kakva nezainteresovanost- narocito u 1.-om setu..Ali ne mislim da je u Sangaju samo zbog love.
Uzgred, ferer je danas dobio i Nadala sto znaci da dobro igra i da se nole nije samo olako prepustio!

mikele

У принципу није проблем што је Ноле изгубио јер ово је турнир на којем су се окупили најбољих 8 за 2007.
Али је проблем начин на који је изгубио и воља и жеља коју је показао.Као да је једва чекао да се све ово заврши.

5Nili

I ja sam gledao ceo mec izmedju Ferera i Nadala,iako nisam planirao...Odavno nisam gledao tako dobar tenis. Ferer je igrao kao nenormalan,trcao je za svakom lopticom kao terijer,a usput je crtao po terenu,sve pogadjao...kao da je poludeo,nije se mogao prepoznati.Mozda je otkrio neke cudotvorne tabletice u Kini :K,ko zna...
U svakom slucaju nije slucajno dobio Noleta   

pop

Definitivno se slazem da je mnogo lakse (iako to nije uopste lako) uci u teniski 'krem' nego u njemu ostati i opstati. Noletu predstoji verovatno najteza godina u karijeri, u kojoj treba da dokaze svoje kvalitete, koje nesumnjivo poseduje. Normalno je da se mladom igracu desavaju ovakve stvari i porazi posle onakvog emotivnog praznjenja na US openu i Davis cupu. Cak i kad je osvojio Bec, nije briljirao.

Svi smo mnogo ocekivali od njegovih meceva u Shangaju, gde se moze reci da je imao i dosta srece u zrebu, ali pokazalo se da na terenu ne igraju pozicije na ATP listi, nego trenutno najbolji igraci na svetu, izuzev Nalbandiana. Nas mentalitet je takav da dok god neko pobedjuje, mi ga kujemo u zvezde (i previse), a cim malchice posustane, sledi mu drvlje i kamenje (ili bar drvca i kamenchici u ovom slucaju). Nole je, kao i Jelena i Ana, za svoje godine postigao nevidjeno mnogo, ovo je bila fantasticna godina za njih (setite se gde su bili pre tacno 360 dana), a sada im predstoji da dokazu da zasluzuju da ostanu u top 5 na svetu.

BK

15. novembar 2007. | Izvor: B92
Đoković poražen i od Nadala
Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da ostvari nijednu pobedu na Masters kupu u Šangaju. U trećem kolu zlatne grupe Đoković je poražen od Rafaela Nadala u dva seta – 6:4, 6:4, za sat i 44 minuta. Đoković je već ranije izgubio sve izglede da se plasira u polufinale. Nadal čeka rasplet u grupi, posle meča Gaske – Ferer, koji se igra u toku popodneva. U slučaju da se taj meč završi pobedom Gaskea 2:1, odlučivaće gem-količnik, u svakoj drugoj varijanti Nadal je sigurni polufinalista.

Rasplet u crvenoj grupi biće poznat u petak.

Đoković je ponovo, kao i u prethodna dva meča, imao više neiznuđenih grešaka nego obično, ali je pružio daleko bolju partiju nego protiv Ferera i Gaskea, kada je takođe poražen bez osvojenog seta.

Međutim, ovog puta je na suprotnoj strani imao fantastičnog Nadala, koji je igrao izvanredno i zasluženo zabeležio pobedu.

U prvom setu Nadal je Đokoviću rano oduzeo dva gema, pre nego što je naš teniser vratio jedan servis.
Već u trećem gemu drugog seta Nadal pravi odlučujući brejk.
Đoković se nije predao, odigravši najbolji set na turniru, u osmom gemu imao je dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme rivalu gem.

Nadal je od osam dosadašnjih mečeva sa našim asom dobio šest.
Nagradni fond završnog turnira sezone je 4.450.000 dolara.

Duke

Quote from: mikele on 13-11-2007, 16:26:59
У принципу није проблем што је Ноле изгубио јер ово је турнир на којем су се окупили најбољих 8 за 2007.
Али је проблем начин на који је изгубио и воља и жеља коју је показао.Као да је једва чекао да се све ово заврши.

To je siguran put na dole. Nema zelje nema ni rezultata. Nadam se da ce se izvaditi iz te krize i konsolidovati za sledecu sezonu.

jecapereca

Ferer dobio Rodika u polufinalu

mikele

Нећу много да дужим као што знам,али за сада ћу само рећи да су завршетак ове тениске сезоне обележила два Давида,један из Шпаније,а други из Аргентине.И ова констатација се неће променити без обзира на крајњи исход финалног Мастерс турнира у Шангају.

pop

Rod¾er Federer je pobednik ovogodi¹njeg masters turnira u ©angaju po¹to je u finalu pobedio Davida Ferera iz ©panije sa 3:0 (6:2,6:3,6:2 ).

Ferer ipak nije nastavio fenomenalnu seriju i skinuo skalp mocnom Rodzeru, ali je definitivno obelezio ovu indoor sezonu zajedno sa Nalbandianom. Ostaje nam da cekamo januar i prvi gren-slem u Melburnu, uz nadu da ce nasi teniseri i teniserke nastaviti fantastican niz uspeha (polufinala i finala) na turnirima velike cetvorke, zapocet ove godine. Nole je prosle godine izgubio od Federera u cetvrtfinalu, tako da se nadam da ce stici barem do polufinala, a sto se tice devojaka, poprilicno sam siguran da cemo imati neku predstavnicu u polufinalu. Jesu velika ocekivanja, ali niko nam ne moze zabraniti da se nadamo  :K

BK

Otkud sad tri seta?

jecapereca

Pa finale se igra u 3 seta
ja nisam imala struju pa nisam mogla da gledam  a005

josefina87

ja sam gledala.. :happy:
svakim danom sam sve sigurnija da cemo se nacekati da se on skine sa vrha..
neverovatan je igrac! :Bog

BK

Ja od juce na KDS-u nemam Sport Klub, a i jos neke kanale...tako da mi je zao sto nisam gledala...Svaka cast Federeru :~