Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marer_86

ja zato nisam gledao ... samo se setim kad je igrala sa slovakinjom!

Ayrton Senna

Kretanje sa jedva jednim korakom, uz bolnu grimasu svaki put kada optereti desnu nogu. Ali, igrali su janaèki i Jelena i Novak.
Kakvi su borci, ukoliko Jelena uspe da izdr¾i jo¹ jedan meè, a Nole dobije singl, padaju i Amerikanci.

pop

Reprezentacija Srbije danas igrala u finalu „Hopman kupa“
Srbija izgubila od SAD sa 1:2 u finalu Hopman kupa
Autor: Blic online | 04.01.2008 - 15:15

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je danas od SAD sa 1:2 u finalu Hopman kupa u Pertu, po¹to su Jelena Jankoviæ i Novak Ðokoviæ u me¹ovitom dublu izgubili od Serene Vilijams i Mardija Fi¹a sa 0:2 (6:7, 2:6).
Srpski teniseri su dobro poèeli odluèujuæi meè u me¹ovitom dublu i poveli sa 4:1, ali su protivniku dopustili da izjednaèi, a potom nisu iskoristili èetiri set lopte, pa se u¹lo u taj brejk, koji su Vilijamsova i Fi¹ dobili sa 7:5.
Drugi set je bio neizvestan samo do rezultata 2:2, ali je amerièki tandem dobio naredna èetiri gema i svojoj zemlji doneo petu titulu ¹ampiona Hopman kupa, a drugu za Vilijamsovu, sedmu teniserku sveta, koja je 2003. godine pobedila i u paru sa D¾ejmsom Blejkom.
Srpski par je tokom celog turnira imao problema sa povredama.
Jankoviæeva je zbog povrede butine predala tri poslednja meèa u singlu. Ðokoviæa je, èini se, stigao umor, a takoðe je, u pauzi izmeðu drugog i treæeg seta duela sa Fi¹om, tra¾io i pomoæ lekara zbog bolova u desnom ramenu.
Ne¹to ranije, najbolja srpska teniserka Jelena Jankoviæ nije nastupila u singlu finala Hopman Kupa zbog povrede, pa su Amerikanci poveli sa 1:0, a Novak je izjednaèio pobediv¹i Mardi Fi¹a sa 2:1 (6:2, 6:7, 7:6).
Novak je lako dobio prvi set sa 6:2, da bi Amerikanac u drugom setu odliènim servisima uspeo da stigne do tajbreka. Neuobièajeno za “kralja doigravanja”, Novak je odigrao oèajno i dozvolio Fi¹u èak èetiri set lopte od kojih je Amerikanac treæu iskoristio. I treæi set je odluèen tajbrekom, ali je Novak bio sigurniji i dobio ga je sa 7:4.
Posle meèa srpski par je izjavio da su zadovoljni postignutim na Hopman kupu.
"Èestitam amerièkom timu, koji je bio prejak za nas. Iskreno sam malo ljubomorna, jer su oni za nagradu dobili dijamantske lopte, a mi samo tanjire", na¹alila se Jankoviæeva posle finalnog meèa, koji su amerièki teniseri Serena Vilijams i Mardi Fi¹ dobili sa 2:1.
Jankoviæeva se posebno zahvalila Ðokoviæu, koji je Srbiji i doneo plasman u finale Hopman kupa, jer se ona borila sa povredom butine, zbog koje je predala svoja poslednja tri meèa u singlu.
"Da nije bilo Novaka ne bi bilo ni finala za nas", istakla je Jankoviæeva, koja je pri uruèenju nagrada pobednicima u ¹ali poku¹ala da ukrade dijamantske lopte.
"Bilo je ovo lepo iskustvo i dobro smo se zabavili. Nadam se da æemo i u buduænosti igrati na Hopman kupu, jednom od najpresti¾nijih turnira u svetu", dodao je Ðokoviæ, koji æe sa Jankoviæevom podeliti 125.00 australijskih dolara (75.000 evra).
Vilijamsova, osvajaèica Hopman kupa i 2003. godine, tada u paru sa D¾ejmsom Blejkom, rekla je da je vrlo uzbuðena i pomalo nervozna zbog pobede nad Srbijom, koja je, prema njenim reèima, zaslu¾ila posebne pohvale jer se tokom celog turnira muèila sa povredama.
"Veoma sam sreæna, pre svega zbog dijamantske lopte, po¹to sam prvu poklonila mami... Vrlo sam sreæna i ¹to sam konaèno imala priliku da igram protiv Ðokoviæa, po¹to ne verujem da æe mi se to ponovo desiti... Ne znam za¹to sam to rekla", navela je Vilijamsova i potom prasnula u smeh.
"Pre svega bih se zahvalio Sereni zato ¹to je pristala da igra sa mnom. Nema veze ¹to se ona meni nije zahvalila", dodao je Fi¹.

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

mikele

Ја нисам био ту,тако да нисам ни пратио нешто претерано шта се дешава на Хопман купу,али сам начуо да је Јелена играла последња при дубла повређена,а да је своје мечеве предавала.Храбар потез,нема шта.Ризиковала је да због повреде пропусти почетак сезоне због Хопман купа,то је за сваку похвалу.
И баш ми је криво што су се они распали Амери провукли јер да је све било како треба,било би 3-0 за нас,евентуално 2-1 јер у мечу између Серене и Јелене нема фаворита.
Нема везе,ближи се први гранд-слам у сезони,нека тада буду прави :wink:

vlada89

Ana je katastrofalno odigrala egzibicioni turnir u Hong Kongu, Janko bolestan, Jelena ce da nastavi greske iz prosle sezone, nije 100% spremna a ide na turnir  :wall:
Youzny igra strava tenis i drago mi je zbog povratka Jelene Dokic  :cvet

Ivke

A sra je uradila Ana?

mikele

Ана је јутрос победила Францускињу Разано са 6:1, 2:6, 7:5, а Јелена је победила,такође,Францускињу Головон са 6:1, 2:6, 6:3.Тесно,али слатко. :wink:
Значи Србија-Француска 2-0. :>
У 1/4 финалу Ана игра са побдницом меча Бамер-Среботник,а Јелена са победницом меча Хантухова-Ваидишова.
Само још да напоменем да су Јелена и Ана постављене за 3. и 4. носиоца.

pop

Ana u polufinalu i pretekla Jelenu na WTA listi
Autor: Blic online | Foto: Reuters | 09.01.2008 - 11:54

Ana Ivanoviæ
Srpska teniserka Ana Ivanoviæ pobedila je noæas na turniru u Sidneju slovenaèku igraèicu Katarinu Srebotnik sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:2) i plasirala se u polufinale. Ana æe od ponedeljka biti treæa igraèica sveta i preteæi æe na WTA listi Jelenu Jankoviæ, bez obzira na dalje rezultate u Sidneju. U polufinalu Ana igra protiv ®istin Enan.

Jelena Jankoviæ je od Èehinje Nikol Vaidisove izgubila posle taèno dva sata igre sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:4). Prvi set je pripao Èehinji rezultatom 6:4. Prva je u setu servirala na¹a igraèica i taj servis je izgubila, a Vaidisova je zatim do kraja odr¾ala prednost èuvajuæi svoj servis. Set je trajao 45 minuta. Drugi set je bez brejkova tekao ¹est gemova, a prva je svoj servis izgubila Jelena. Za razliku od prvog seta, na¹a igraèica je tada zaigrala punom snagom i nije dozvolila protivnici ni jedan gem do kraja - 6:4 za Jelenu i 1:1 u setovima. U treæem setu je Jelena izgubila servis kod rezultata 4:4, ali je na servis za meè Vaidisove povela sa 30:0. Meðutim, sjajnim servisima Èehinja nije dozvolila da se ponovi prièa iz drugog seta.

Pobeda Troickog u kvalifikacijama za Australijen open
Autor: Blic online | 09.01.2008 - 12:21

Srpski teniser Viktor Troicki pobedom je zapoèeo takmièenje u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Australije. Troicki, koji je na 126. mestu ATP liste je u prvom kolu je savladao Francuza Garija Lugasija sa 2:1 (3:6, 6:0, 6:4).

U narednom kolu, Troicki æe se igrati protiv Mihaela Lamera. ©vajcarac je 215. igraè sveta i u prvom kolu je savladao Australijanca Majlsa Armstronga sa 2:1 (1:6, 7:5, 6:3).
®reb za glavni deo takmièenja turnira u Melburnu biæe odreðen u petak, 11. januara, a u njemu æe se sigurno naæi Novak Ðokoviæ, Janko Tipsareviæ i Boris Pa¹anski.

mikele

У финалу ВТА турнира играће Енан и Кузњецова на нашу жалост. :ohwell:
Енан је у три сета(6-2,2-6,6-4) победила Ану Ивановић која ће од понедељка заменити место са Јеленом Јанковић и биће нови број 3 светског тениса.Са друге стране Кузњецова је победила Чехињу Ваидишову са 7:5, 7:6 (7/4).
Када је у питању мушки тенис,за нас су сада интересантне квалификације за први Гранд-слам турнир у сезони.
Виктор Троицки је успео да се пласира у друго коло квалификација победом над мало познатим Французом Лугасијем са 3:6, 6:0, 6:4.У другом колу Троицког чека 215. тенисер света Швајцарац Михаел Ламер.
Само још да напоменем да је Виктор постављен за 13.носиоца ових квалификација.

vlada89

Imacemo 6 predstavnika na AO - Trociki se plasirao i ide na Nadala  :box  Inace, Ana je promenila sponzore za reket i sad ce igrati sa Yonex reketima  :cvet

mikele

***Све што је везано за АО,пишите и коментаришите овде (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,12248.0.html)***
Хвала

Baby Boy

[youtube=425,350]v_H1evcNyXQ[/youtube]
Stari video ali èisto da se zna ko je kralj. :1

pop

Video: Anti-turski ispad Markosa Bagdatisa
Autor: Blic online | 18.01.2008 - 11:01

Nikad izvini: Markos Bagadatis
Kiparski teniser Markos Bagdatis nije se izvinio za svoje pona¹anje na snimku u kome zajedno sa navijaèima Grèke peva anti-turske i anti-makedonske slogane.

On je snimljen kako dr¾i baklju i peva sa grupom navijaèa Grèke koja se sukobila sa policijom tokom Australijen opena za vreme meèa izmeðu Èilenaca Fernanda Gonzalesa i Grka Konstantinosa Ekonomidisa.

Na zapisu snimljenom tokom ro¹tilja èuje se pevanje “Turci napolje sa Kipra” kao i ono u kome se Makedonija smatra grèkom teritorijom.

"Nemam potrebu da se izvinim jer u tom videu protestvujem zbog situacije u mojoj zemlji Kipru, koju ne priznaju ni Ujedinjene nacije", smatra Bagdatis.

Ista grupa je uèestvovala u nedavnom sukobu sa policijom u Melburnu kada su organi reda prskali Grke sprejom sa biberom, nakon èega je deset navijaèa izbaèeno a troje uhap¹eno.

Bagdatis je na¹ao opravdanje i za pona¹anje grèkih navijaèa:

”Èuo sam da je policija do¹la do njih i odmah poèela da ih prska sprejom, iako navijaèi nisu uèinili ni¹ta lo¹e. Samo su glasno pevali i mo¾da popili po koju i to je sve”, tvrdi Bagdatis.

snimak pogledajte ovde http://www.youtube.com/watch?v=LT-Me8u4tJI&eurl=http://www.blic.co.yu/sport.php?id=27244 (http://www.youtube.com/watch?v=LT-Me8u4tJI&eurl=http://www.blic.co.yu/sport.php?id=27244)

marer_86

sta ce mu ovo?
sta je trebao novak da radi kad su ga proglasili hrvatom ?? :roll:

Chef

Majkl Èang u "Kuæi slavnih"
Sreda, 23. januar 2008. 20:30

Amerièki teniser Majk Èang, najmladji igraè koji je osvojio Gren slem trofej, biæe primljen ovog leta u "Kuæu slavnih", saop¹tila je ta organizacija.

Èang je u trenutku osvajanja titule na Rolan Garosu 1989. godine imao samo 17 godina i tri meseca.

On je u tenisku istoriju upisan u vreme kada je kao gotovo potpuni anonimus i igraè koji nije bio postavljen za nosioca osvojio trofej presti¾nog turnira na ¹ljaci. Uspeh je bio veæi i zbog èinjenice da je bio prvi Amerikanac koji se podigao pehar u Parizu posle Tonija Traberta 1955. godine.

Èang je na teniskom sceni proveo ukupno 16 godina, ali nikada nije stigao do prvog mesta ATP liste. Najbolji plasman u karijeri mu je drugo mesto na svetskoj rang listi, dok je poziciju medju deset najboljih èuvao sedam sezona.

On je tokom karijere osvojio 34 titule u singlu, a bio je finalista US Opena, Australijan Opena i Rolan Garosa. Takodje tokom karijere uspeo je da sa Dejvis kup reprezentacijom SAD osvoji "salataru" 1990. godine.

Ceremonija zvaniènog prijema u "Kuæu slavnih" na Rod Ajlendu biæe odr¾ana 12. jula.

(MONDO)