Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca

mislim da to ne bi bilo mnogo za njega. Ali sta je - tu je. A za temu si u pravu  :stid:

yeca

Nisam bila u bg - protiv koga je igrao u finalu??
Koja sad povreda??

pekmez

Quote from: pereca on 31-07-2006, 07:49:13
mislim da to ne bi bilo mnogo za njega. Ali sta je - tu je. A za temu si u pravu :stid:

to mnogo, nije vezano za titulu i sta ona moze, nego dolazak nakon osvojenih 5 meceva (turnira) u nedelju da se igra odmah u ponedeljak je mnogo dobro da je dosao i do finala, je l sam rekao Jeco da je problematicno, ali drago mi je sto je igrao i osvojio jos dosta poena.

Protiv Vavrinke, bilo je 6:6 i 3:1 za Novaka, Vavrinku je vec pobedio 2 puta bez poraza, a Vavrinki je ovo prva titula, bolela ga je ruka, bio je umoran i nije mogao da dise i opet je vodio, sta da ti kazem...

yeca

Novak je posle turnira u Umagu 24. na ATP listi!!!

pekmez

ispravljam gresku, Pasanski je imao i ranije pobeda na ATP-u i to posebno na seriji turnira u Juznoj Americi pocetkom godine.
Djokovic je sad 23, Pasanski 84, Tipsarevic 127, Bozoljac 136. Djokovic je po uspehu u ovoj godini 16.

pekmez

Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje. Jelena Jankovic je pobedila Anu Ivanovic u 1/4finalu Los Andjelesa sa 6>4, 7>6 i igrace sa Serenom Vilijams u 1/2 koju je vec pobedila i sad ce opet. Hehehe.

yeca

Svaka èast Jeleni na pobedi protiv Ane (morala je i Ana nekad da je pusti :wink:), jo¹ veæe èestitke na pobedi Serene (koja do du¹e nije ni blizu top forme jer vi¹e od godinu dana nije igrala, sad se ponovo vraæa tenisu, no bez osporavanja bravo za Jelenu) ali MARMELADO, ja i dalje ne menjam svoj stav jer sam naravno uvek realna pa sagledavam stvari iz vi¹e uglova....
Ko je gledao sinoænji meè Jelene Jankoviæ protiv Elene Dementieve (finale turnira u Los Andjelesu) slo¾iæe se samnom - JELENA NE IGRA PAMETNO TOKOM CELOG MEÈA VEÆ SAMO U PARTIJAMA PA JOJ JE SVAKA 5. LOPTA DOBRA I SVAKI 5. POEN JE ZAISTA DOBAR TOLIKO DA IZVUÈE ®ESTOK APLAUZ PUBLIKE!!!
Ona ima potencijala, inaèe ne bi bila u prvih 20ak, ali ona mora iz meèa u meè biti samo bolja (kao ¹to je npr. Novak, èak ne ni Ana) a ja svaki put kad sednem i poklonim joj pa¾nju, veæ znam kako æe odigrati - relativno OK... Zato izmedju ostalog i nije osvojila juèe turnir!!!

nasty girl

Novak 24, Ana 19, Jelena 21!

Na najnovijoj ATP listi najboljih tenisera sveta, za ponedeljak 14. avgust, Novak Ðokoviæ nalazi se 24. mestu, ¹to je za jednu poziciju slabije nego pre sedam dana. Od ostalih igraèa iz Srbije Boris Pa¹anski je 80 (0), Janko Tipsareviæ 123 (+4), a Ilija Bozoljac 135 (+1).

Novak Ðokoviæ, kao i Nenad Zimonjiæ u dublu, ove nedelje igraju na 2,45 miliona dolara vrednom turniru Masters serije u Sinsinatiju. Protivnik Ðokoviæu u prvom kolu je Finac Jarko Nieminen.

Na WTA listi, posle finala Los Anðelesa, veliki napredak ostvarila je Jelena Jankoviæ. 137 bodova na "JP Morgan Chase Openu" donela su joj 21. mesto na svetu (pro¹le nedelje bila je 28). Ana Ivanoviæ zadr¾ala je istu poziciju - i dalje je 19.

Obe najbolje srpske igraèice ove nedelje igraju na turniru I klase u Montrealu, za nagradni fond od 1,34 miliona dolara. U prvom kolu Jelena Jankoviæ igra sa Ukrajinkom Alonom Bondarenko, dok se Ana Ivanoviæ sastaje sa Francuskinjom Tatjanom Golovinom.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jankoviæ odlièna, Dementijeva bolja

Jelena Jankoviæ nije uspela da doðe do druge titule u karijeri (prvu je osvojila 2004. u Budimpe¹ti), po¹to je jutros, u finalu teniskog turnira u Los Anðelesu izgubila od ¹este igraèice sveta, Ruskinje Jelene Dementijeve, rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 4:6 i 6:4.

I pored odliène igre tokom 150 minuta, vraæanja u ¾ivot posle 1:0 u setovima, vrhunske tehnike u drugom setu i povratka "iz mrtvih" u treæem - kada se vratila posle 0:5, Jelena Jankoviæ nije uspela da pobedi, ove veèeri, fascinantnu Ruskinju Dementijevu.

Jankoviæeva je osvojila èek na 48.900 dolara i 137 bodova, a na najnovijoj WTA listi nalazi se na 21. mestu (skok za 7 pozicija). Turnir "JP Morgan Èejs Open" je druge klase, a igrao se za nagradni fond od 600.000 dolara.

Bred

Za mene nema vi¹e nepobedivih!
Srpska teniska zvezda Jelena Jankoviæ ponovo je zadivila teniski svet. Bez obzira na poraz od Jelene Dementijeve (3:6, 6:4, 4:6) u finalu WTA turnira u Los Anðelesu, borbenost koju je Jelena Jankoviæ prikazala nikog nije ostavila ravnodu¹nim. Naèinom na koji je igrala i komunicirala sa publikom tokom meèa osvojila je srca svih osam hiljada gledalaca na centralnom terenu teniskog kompleksa u Karsonu.

Amerièki mediji jedinstveni su u oceni da je meè izmeðu na¹e igraèice i Ruskinje Dementijeve bio jedan od najkvalitetnijih i najuzbudljivijih u 37 godina dugoj istoriji turnira. Jelena Dementijeva imala je samo reèi hvale za Jankoviæevu, kojoj je za konaèan trijumf, ipak, nedostajalo malo vi¹e snage u zavr¹nici.

- Jelena je veoma nepredvidiva igraèica. Od nje mo¾ete oèekivati sve i sva¹ta. U pojedinim trenucima je udarala izuzetno sna¾no i pogaðala viner za vinerom, ¹to je bilo praktièno nemoguæe vratiti. Meðutim, moja konstantnost u igri donela mi je pobedu zbog koje sam izuzetno sreæna- izjavila je plavokosa Ruskinja kojoj je ovo bio ¹esti osvojeni turnir u karijeri, posle koga se na¹la na petoj poziciji najnovije WTA rang liste.

Fanatièna borbenost i izgaranje za svaku loptu postali si glavno obele¾je drugog reketa Srbije.

- ®elela sam da se vratim u meè po svaku cenu. Svi znaju da sam borac i nisam se predavala ni pri rezultatu 0:5 u treæem setu, jer sam sebe ubedila da mogu napraviti preokret. Uzeti servis ruskoj teniserki nije bio veliki problem, ali su muke nastale kada sam trebala servirati, ¹to se na kraju ispostavilo kao presudno za ovaj meè - izjavila je Jelena.

Bez obzira na poraz Jelena je zadovoljna svojim nastupom na ovako jakom turniru koji predstavlja uvertiru za poslednji Gren slem u sezoni, koji startuje 28. avgusta u Njujorku. Na putu do finala pale su Ana Ivanoviæ i Serena Vilijams i to bez izgubljenog seta.

- Zaista mi je malo falilo za potpuni preokret i najveæi trijumf u karijeri. Ali ne oèajavam zbog toga. Iza mene je sjajna nedelja u kojoj su mi mnogo pomogli na¹i navijaèi.

Crnoj seriji iz prvog dela sezone, kada je imala uèinak od samo jedne pobede i deset poraza, definitivno je do¹ao kraj.

- Bilo je dana kada uop¹te nisam ¾elela da treniram. Jednostavno, nisam oseæala nikakvo zadovoljstvo kada izaðem na teren, kao ¹to je to bio sluèaj u prethodnim sezonama. Sada je situacija mnogo bolja i moja ¾elja za igranjem i pobedama se vratila. Sigurna sam da na predstojeæem US Openu mogu zabele¾iti dobar rezultat igrajuæi protiv najboljih igraèica na svetu, jer sam dokazala da mogu da se nosim sa svakom teniserkom i da je pobedim- samouverena je Jankoviæeva, koja je Los Anðelesu zaradila 48.900 dolara.

S. Vrakela

yeca

Quote from: Bred on 14-08-2006, 23:19:48
Elena Dementieva: - Jelena je veoma nepredvidiva igraèica. Od nje mo¾ete oèekivati sve i sva¹ta. U pojedinim trenucima je udarala izuzetno sna¾no i pogaðala viner za vinerom, ¹to je bilo praktièno nemoguæe vratiti. Meðutim, moja konstantnost u igri donela mi je pobedu zbog koje sam izuzetno sreæna- izjavila je plavokosa Ruskinja kojoj je ovo bio ¹esti osvojeni turnir u karijeri, posle koga se na¹la na petoj poziciji najnovije WTA rang liste.

Elenina konstantnost i Jelenina igra u stilu "mo¾emo oèekivati sve i sva¹ta" ali bukvalno!!! Elena je odlièno prokomentarisala Jeleninu igru!!!

BK

U 19h na eurosport-u 1 uzivo Ana Ivanovic protiv (valjda se ovako zove) Katarine Seboretnik (skoro je igrala sa Zimonjicem mesoviti dubl i osvojili su taj turnir)

pekmez

Srebotnik, i osvojila je turnir zvani francuski Gren slam, hvala na informaciji.

BK

Cini mi se da je ipak sa Nj: Srebotnjik, ali uposte nema veze....SmileyCentral.com" border="0

yeca

Pekmez, ¹ta æemo sad?? Jelena predade meè  :wink:  :>

Ana je pobedila 2:0 Srebotnikovu...

BK

A mec Ivanovic - Safilna je odlozen za 1h posle ponoci na Eurosport-u 2