Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pekmez

Quote from: yeca on 14-08-2006, 08:40:18
morala je i Ana nekad da je pusti :wink

Quote from: yeca on 18-08-2006, 18:34:17
Pekmez, ¹ta æemo sad?? Jelena predade meè  :wink:  :>

zanimljivo je sto si ovo gore rekla, jer se to sada upravo desilo samo obrnuto, Jelena je pustila Anu.

yeca

I po¹to je Ana veæ jednom (od samo jednog susreta) pobedila Safinu, mogli bi oèekivati povoljan ishod i ulazak u finale....

BK

I sta se dogodilo, jesmo li usli u finale? Juce mi je nestala kablovska, tako da nisam mogla da gledam mec..
SmileyCentral.com" border="0

SPRING

Ja sam gledala dok nisu prekinuli mec, Ana je dobila prvi set 6-1, a u drugom je gubila 4-3...

yeca

Da, da, ba¹ tako!! Poèeo je pljusak pa je meè prekinut....
Ako neko sazna kad æe se nastaviti, neka objavi ovde....

pekmez

moram da ti kazem da je 1/1 u pobedama Ane i Dinare. Ali Ana je pobedila poslednja.

yeca

Pa ¹ta bi na kraju sa zavr¹etkom meèa?? Je l' se desio uop¹te??

BK

Koliko ja znam jos se mec nije odigrao, trebao je da bude prenos danas u 18:25 medjutim i dalje je padala kisa, rekli su da ce mozda biti kasnije ali najverovatnije sutra, ne znam kad, ali fiinale bi trebalo da bude sutra oko ponoci.

yeca

Pobedila je Ana 6:1  6:4 !!!!!!!
Finale (verovatno sutra, ne znam taèno) sa Hingisovom!!!

BK

na eurosport-u pise da je mec u 22h

pekmez

nije u 20 je.

SPRING

U 19h repriza polufinala, a u 20h finale, eurosport2 :smile:

yeca

ANA JE POBEDILA, ANA JE POBEDILA, ANA JE POBEDILA.
6:2  6:3  Martinu Hingis za 58 minuta. Carica. Odlièno je igrala!!!!!!!!!!!

Bred

I vest

Izvor: B92
Ana Ivanoviæ osvojila Montreal

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanoviæ osvojila je WTA turnir u Montrealu. Ona je posle jednodnevnog odlaganja finala zbog ki¹e uspela da pobedi nekada najbolju igraèicu sveta ¹vajcarsku teniserku Martinu Hingis sa 2:0 – po setovima 6:2, 6:3. Meè je trajao 58 minuta.

"Bio je vrlo dobar meè i sreæna sam ¹to sam iskoristila priliku. U¾ivala sam da igram u Montrealu i ovo je sjajno iskustvo. Hvala i publici koja me je bodrila èitave nedelje, èak i danas u vreme kada su mnogi od vas trebali da budu na svojim radnim mestima", rekla je najbolja srpska teniserka Ana Ivanoviæ.

Rod¾ers kup je jedan od najcenjenijih turnira na svetu, èime svakako i uspeh Ivanoviæeve dobija na izuzetnom znaèaju. 18-godi¹njoj teniserki ovo je druga titula u dosada¹njoj karijeri. Prvu je osvojila u Kanberi u januaru 2005. godine.

Ani Ivanoviæ posle pobede u finalu pripao je èek na 196.900 amerièkih dolara.

Chef

WTA: Ivanoviæ na 17. mestu

AP

Posle uspeha u Montrealu, najbolja srpska teniserka Ana Ivanoviæ popravila je plasman na WTA listi i sada se nalazi na 17. mestu, ¹to je za dva mesta bolje nego na prethodnoj.

Sledeæi turnir na kojem æe uèestvovati Ana Ivanoviæ biæe poslednji Grand Slam turnir sezone, Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku, koje poèinje 28. avgusta.

Jelena Jankoviæ je takodje napredovala i sada se nalazi na 20. poziciji, ¹to je pomak za jedno mesto.

Na prvih 8 pozicija nema promena, prva je Ameli Morezmo, ispred Kim Klajsters, ®astin Enan Arden i Marije ©arapove. Jedina promena u prvih 10 je ulazak Martine Hingis, koja je posle plasmana u finale turnira u Montrealu napredovala sa 12. na 9. mesto.

Posle duge krize i serije poraza Boris Pa¹anski najavio je da se 'vraæa' pobedom u prvom kolu ATP turnira u Nju Hejvenu. Pa¹anski je savladao ®ila Milera iz Luksemburga sa 2:1 (6:3, 2:6, 7.6 (7:3).

Na¹ teniser je dobro poèeo, sa dva brejka u fini¹u prvog seta do¹ao je do voðstva. Usledio je pad, Luksembur¾anin je lako dobio drugi set i uèinilo se da æe niz od 13 Borisovih poraza biti nastavljen. U treæem setu teniseri su dr¾ali svoj servis, a u odluèujuæem, trinaestom gemu Pa¹anski je bio siguran i uspeo je da iskoristi prvu meè-loptu za 2:1 i plasman u drugo kolo.

Sledeæi protivnik Borisa Pa¹anskog je Èileanac Nikolas Masu. Masu je èetrnaesti nosilac, ali je, kao i na¹ teniser, znatno bolji na sporijim podlogama. U Nju Hejvenu se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 675.000 dolara.

Novak Ðokoviæ ponovo je 23. igraè sveta. Najbolji teniser Srbije prethodne nedelje bio je 24, a trenutni plasman mu je najbolji u karijeri (bio 23. i na listi od 7. avgusta).

Boris Pa¹anski je nastavio da pada na listi, trenutno je 89, a na prethodnoj listi bio je 84. Janko Tipsareviæ je pobedio na èelind¾eru u Samarkandu i popeo se na listi za 16 mesta, trenutno je 107. teniser sveta.

Ilija Bozoljac je ove nedelje 136, a u vrhu najznaèajniji skok ostvarili su Kipranin Bagdatis, koji je bio deseti, a sada je osmi (najbolji plasman u karijeri), i Endi Rodik, koji je pobedom u Sinsinatiju do¹ao ponovo u  prvih deset.

Prvih pet tenisera sveta i dalje su Federer (7295 poena), Nadal (4625), Ljubièiæ (3315), Nalbandijan (3155) i Blejk (2265).