Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pekmez

Quote from: yeca on 12-09-2006, 11:25:48
neko reèe da ga nervira kao igraèica, u fazonu najgora mu je, mislim da je pekmez to rekao...

nisam mislio teniski, nego kao osoba, jednostavno mogu da vidim u licu ko je dobar, ko ne, a ona je to hiljadu puta pokazala - ovo drugo.

nasty girl

Bez problema za Jelenu Jankoviæ

Na turniru "Èajna open" u Pekingu, koji se igra od 9. do 24. septembra, Jelena Jankoviæ se lako plasirala u drugo kolo.
Ona je sa 2:0, po setovima 6:0 i 6:1, savladala Lurdes Domingez Lino. Meè je trajao samo 42 minuta, a prvi set Jelena je dobila za neverovatnih 16.
"Ne oseæam se ba¹ najbolje, ali u¾ivam u svojoj igri u poslednje vreme", rekla je Jelena posle meèa.
U drugom kolu, protivnica na¹oj teniserki biæe bolja iz duela Anabel Medina Geriges – Merion Bartoli.
Turnir se igra za nagradni fond od 600000 evra.

pekmez

da bas se igra od 9.9, a danas igrala 1. kolo, od 18.9. je. Svak cast 16 minuta, to u zivotu nisam cuo.  :] :V

nasty girl

DK: Federer lako protiv Tipsareviæa

Teniska reprezentacija ©vajcarske povela je sa 1:0 u Dejvis kupu meèu  za ulazak u Svetsku grupu.
Prvi poen ©vajcarcima u punoj dvorani  “Palekspo” u ®enevi ( uz veliki broj navaijaèa Srbije) prema oèekivanju doneo je Ro¾e Federer koji je za samo sat i 27 minuta „poèistio“ Janka Tipsareviæa sa 3:0, po setovima 6:3,6:2 i 6:2.
U drugom meèu igraju Stanislav Vavrinka i Novak Djokoviæ.

Peking: Jankoviæ pobedila i Petrovu

Jelena Jankoviæ nastavlja sa sjajnim partijama na turniru u Pekingu. Ona se jutros plasirala u polufinale po¹to je savladala sedmu teniserku sveta Ruskinju Naðu Petrovu sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 6:2.
Ovo je bio prvi susret dve teniserke posle du¾eg vremena, a Jankoviæeva ima bolji skor na brzim podlogama. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 600.000  dolara, a na¹oj teniserki novi dobar rezultat obezbediæe i novi skok na WTA listi. U polufinalu Jelena igra sa pobednicom meèa izmeðu Lindzi Devenport i Ameli Morezmo

pekmez

Jelena Jankovic je pobedila i u 2. kolu Marion Bartoli a Novak Djokovic je pobedio Vavrinku u 5. setu 6:4 u mecu koji je trajao skoro 5 sati.

hulio_salinas

uuu... bravo na¹i...

e mnogo je dobro kad su na¹i dobri, zar ne?

pekmez

Jelena Jankovic je izgubila od Ameli Morezmo u "taj brejku" 3. seta rezultatom 7:3, a po setovima 1:6, 6:3, 6:7 u mecu polufinala koji je trajao skoro 3 sata, snimak danas na eurospotru 1 u 19.25. Nas dubl Bozoljac-Zimonjic izgubili su 3:0 od Federera i Alegra. Viktor Troicki je u 1. kolu kvalifikacija za Bankok pobedio 6:0, 6:0. Dusan Vemic je izgubio u 3 seta u 2. kolu kvalifikacija za Palermo, bezveze igrao je danas i 1. i 2. kolo.

Vampire 666

23/09/2006 | Izvor: B92
Zimonjiæ: "Nismo iskoristili ¹anse"
Posle poraza dubla, ¹anse srpskih tenisera da elimini¹u ©vajcarce u ®enevi svedene su na promile. Iako rezultat od 3:0 govori da su domaæini lagano dobili ovaj meè, otpor tandema Zimonjiæ-Bozoljac bio je mnogo veæi od konaènih 0:3. Ipak, ©vajcarci imaju dve meè lopte...

Dejan Petroviæ, selektor Devis kup selekcije Srbije:

„Bilo bi mnogo bolje da smo u poslednji dan takmièenja u¹li sa vodjstvom od 2:1. Ipak borili smo se maksimalno, meè je bio veoma izjednaèen ¹to govori i èinjenica da su u toku celog meèa bila samo dva brejka. Ne predajemo se, poku¹aæemo uprkos svemu da pobedimo. Ako mi neko ka¾e slabosti Federera platiæu mu dosta novca. Novak protiv Ro¾ea mora igrati dosta agresivno od samog poèetka. ©to se tièe izbora igraèa za dubl, kombinacija Zimonjiæ- Bozoljac je odigrala sjajno meè protiv Velike Britanije, zato smo i i¹li na tu varijantu. Oproban su tandem, uigrani su veæ. Na ovako velikom takmièenju isuvi¹e je riskantno bilo da stavimo

Nenada i Novaka i isprobavamo tu kombinaciju.

Nenad Zimonjiæ:

„Obzirom na sve okolnosti i povredu Ilije, moj prvobitni izbor igraèa koji bi igrao dana¹nji dubl u mom dru¹tvu je bio Novak Djokoviæ. Medjutim, sinoæ na sastanku posle meèa, Novak mi je rekao da je povredjen i da ne mo¾e da igra

Druga solucija je bila Janko Tipsareviæ, ali njemu u prirodi nije igra servis voleja. Pohvalio bi Bozoljca, mislim da je odigrao jako dobro, koliko je god bilo moguæe. Ako na¹a reprezentacija ¾eli da napravi neki rezultat u Devis kupu, u buduænosti moraæe da posveti vi¹e pa¾nje dubl konkurenciji. Ne znam koliko cu jo¹ biti u prilici da poma¾em momcima, ali mislim da imamo jako dobar tim i perspektivu. Ro¾e je igraè koji mo¾e da napravi poen iz svakog dela terena. Ako je jo¹ u kombinaciji sa Alegrom to

govori koliko je te¹ko pobediti ih. Imali su odlièan procenat prvog servisa, a mi nismo iskoristili sanse koje smo imali u par situacija da napravimo brejk“ rekao je Zimonjiæ.

pekmez

evo jos neverovatnih slika>

nasty girl

Petroviæ: "Konstantno napredujemo"

TAS
Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u Svetsku grupu Dejvis kupa, po¹to je u ®enevi pora¾ena od ©vajcarske 4-1. Uprkos neuspehu, niko u na¹oj delegaciji nije bio preterano nezadovoljan.
„Bili smo na korak do plasmana u Svetsku grupu, ali na¾alost to nam ovoga puta nije po¹lo za rukom“, rekao je Dejan Petroviæ, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.
„Nije na¹ ni sreæa posluzila u ¾rebu, izvukli smo ©vajcarsku sa Federerom, koji je sâm doneo tri pobede svom timu. Pohvalio bih sve na¹e igraèe, svi su dali maksimum i nemam ¹ta da im zamerim. Iz meèa u meè napredujemo, imamo sjajnu ekipu i garantujem da æe Srbija vrlo brzo stiæi i do elitne grupe, mo¾da veæ sledeæe godine. Pred srpskim tenisom je svetla buduænost“.
Generalni sekretar Teniske asocijacije Srbije Du¹an Orlandiæ komentarisao je podr¹ku napem timu u hali.
„Pozitivno smo iznenaðeni brojem ljudi iz Srbije na tribinama u hali Palekspo, koji su do¹li samo zbog Devis kupa ovde u ®enevu, a negativno brojem na¹ih iseljenika koji ¾ive i rade u ©vajcarskoj, koji su do¹li da gledaju na¹e momke, odnosno nisu do¹li. Oèekivali smo ih vi¹e i voleli bismo da su do¹li i bodrili selekciju Srbije, ali to svakako nije bio razlog na¹eg poraza“.
Novak Ðokoviæ smatra da je u meèu sa Ro¾eom Federerom dao sve od sebe, iako je izgubio sva tri seta.
„Mislim da sam dobro igrao, bolje nego protiv Vavrinke, kada nisam imao pravi ritam. Danas sam bio jako motivisan i nisam imao ¹ta da izgubim. Ro¾e ima re¹enje za svakoga, sve sam probao, ali ni¹ta nije i¹lo. Imao je sjajne poteze i tada sam se pitao da li je on sa ove planete. Kada odigrate najbolje ¹to mo¾ete, a rival vas dobije maksimalnim rezultatom, onda se zapitate ¹ta i kako? Servis mu je bio jako dobar, mentalno je izuzetno jak i zato je najbolji. Ovaj meè dosta znaèi za mene, video sam ¹ta moram da uradim i kako da unapredim igru da bih bio ravnopravan sa najboljima. Ro¾e i dalje napreduje i to je zastra¹ujuæa stvar, uveren sam da æe jo¹ mnogo godina biti prvi na svetu“.

Federer kritikuje Ðokoviæa

TAS

Prvi reket sveta Ro¾e Federer rutinski je odradio posao i doneo svom timu neophodna tri poena.
„Odlièno sam igrao i drago mi je ¹to smo se vratili u Svetsku grupu. Vr¹io sam stalan pritisak na Ðokoviæa, ¹to je bio recept za pobedu“.
Novinari su Federera zamolili da prokomentari¹e stalne medicinske tajm aute Ðokoviæa.
„Mislim da su te njegove povrede sme¹na stvar. Pravila su tu da se korisrte, ali on ih zloupotrebljava“, rekao je Federer.
Janko Tipsareviæ je kratko prokomentarisao poraz od Marka Kjudinelija.
„Kad je Kjudineli napravio brejk u drugom setu stvari su krenule nizbrdo. Trebalo je do kraja da zavr¹im meè boreæi se. Nisam hteo namerno da izgubim, ali svi ste videli ¹ta se desilo u drugom setu. Svesno sam prepustio inicijativu rivalu“.

yeca

Pekmezu, car si!!!!
Tebi je Jelena poèetak i kraj svega  :>

Vampire 666

26/09/2006 | Izvor: B92
Jankoviæeva korak po korak ka vrhu
Jelena Jankoviæ je posle plasmana u polufinale WTA turnira u Pekingu napredovala jedno mesto na novoj listi, i sada je 16. igraèica sveta.

Jankoviæeva je u Kini zaradila 88 novih bodova, dok je Ana Ivanoviæ, koja æe ove nedelje igrati na izuzetno jakom turniru u Luksemburgu, ostala jedno mesto ispred Jankoviæeve.

Na vrhu se dogodila samo jedna promena. Svetlana Kuznjecova je posle trijumfa u Kini sada èetvrta na WTA listi. Ameli Morezmo i dalje èuva sam vrh, ispred ®istin Enan-Arden, koja neæe igrati ceo oktobar zbog povrede.

Lista prvih 10 igraèica sveta:

1. Ameli Morezmo (Francuska) 3746
2. ®istin Enan-Arden (Belgija) 3474
3. Marija ©arapova (Rusija) 3037
4. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 2384
5. Kim Klajsters (Belgija) 2360
6. Elena Dementijeva (Rusija) 2027
7. Nadja Petrova (Rusija) 1996 (0)
8. Martina Hingis (©vajcarska) 1839
9. Pati ©nider (©vajcarska) 1793
10. Nikol Vaidisova (Èe¹ka) 1589 ...

pekmez

Hvala, hvala... valjda (I guess).

Jelena Jankovic je po rezultatima ove godine 12, a Ana 14, mozda moze cak i da se plasira u najboljah 8 na sampionat na kraju godine.

avgogh

Jelena se popela za jedno mesto na listi, i sada je 16. a Ana Ivanovic je 15.

Vampire 666

26/09/2006 | Izvor: B92, Beta
Kanton: Jankoviæ lako u drugo kolo
Srpska teniserka Jelena Jankoviæ pobedila je 111. igraèicu sveta, Kineskinju Juen Meng, sa 2:0, po setovima 6:0, 6:2, u prvom kolu turnira u Kantonu, na jugu Kine.

Jankoviæeva, koja je u Kantonu glavni favorit za osvajanje turnira, u drugom kolu sastaæe se sa pobedicom duela 49. igraèice na WTA listi ©uaj Peng iz Kine i Ukrajinke Julije Bejgelzimer, trenutno 83. teniserke planete.

Srpska teniserka se sa ©uaj Peng sastala na ovogodi¹njem turniru u Birmingemu i pobedila sa 2:0 (6:2, 6:1).

Jelena Jankoviæ je sa ukrajinskom teniserkom igrala samo u Palermu 2002, kada je izgubila sa 0:2 (4:6, 2:6).

Turnir u Kantonu igra se za nagradni fond od 175.000 dolara.

27/09/2006 | Izvor: B92
Jankoviæ uspe¹na i u dublu
Srpska teniserka Jelena Jankoviæ plasirala se u drugo kolo turnira u Kantonu, na jugu Kine i u konkurenciji parova. Ona je u tandemu sa Kineskinjom Na Li pobedila australijsko – amerièku kombinaciju Molik – ©onesi sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Jankoviæ je u utorak pro¹la prvu rundu i u singlu, gde æe u narednom kolu igrati protiv Kineskinje ©uaj Peng.

Turnir u Kantonu igra se za nagradni fond od 175.000 dolara.