Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

Ana Ivanoviæ pora¾ena u Luksemburgu

Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanoviæ nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Luksemburgu.
Ivanoviæeva je startu pora¾ena od Amerikanke Venus Vilijams rezultatom 6:3, 6:4, za 71 minut.
Srpska teniserka je u Luksemburgu bila postavljena za ¹estog nosioca. Venus od Vimbldona nije igrala zbog povrede zgloba, pa je trenutno 54. na svetu.
Vilijamsova æe se u drugom kolu turnira sastati sa 95. teniserkom sveta, Poljakinjom Agnje¹kom Radvanskom, koja do glavnog ¾reba do¹la preko kvalifikacija.
Poljska teniserka je u prvom kolu eliminisala 32. teniserku sveta, Italijanku Maru Santandjelo, pobediv¹i je sa 2:1 (5:7, 7:6, 6:3).
Nagradni fond takmièenja u Luksemburgu je 600 hiljada evra.

Vampire 666

28/09/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt
DK: Srbija slobodna u 1. kolu
U Rimu je u podne obavljen ¾reb za novu sezonu takmièenja u Dejvis kupu. Zahvaljujuæi rezultatima i plasmanu igraèa na¹e zemlje na listi, na¹a ekipa bila je privilegovana na ¾rebu, a protivnika smo èekali u konkurenciji Makedonije, Gruzije, Portugalije, Izraela, Velike Britanije i Luksemburga. Teniska reprezentacija Srbije je slobodna u 1. kolu, dok u drugoj rundi takmièenja u I grupi evro-afrièke zone, od 6. do 8 aprila sledeæe godine, igra sa pobednikom duela Gruzija – Portugal.

Evo kako ¾reb ocenjuje selektor Devis kup reprezentacije Srbije Dejan Petroviæ: "Zaslu¾eno smo postavljeni za nosioce u ¾rebu za 2007, po kvalitetu ekipe koju imamo i partijama koje smo prikazali u 2006. Status treæeg nosioca doneo nam je i privilegiju da u prvom kolu budemo slobodni i da odmah mo¾emo razmi¹ljati o protivniku u aprilu kada æe se voditi bitka za plasman u plej of u septembru za popunu Svetske grupe. Za razliku od ove godine kada nismo imali sreæe, pa smo sva tri puta gostovali i igrali protiv izuzetno jakih selekcija, ¾reb nam je ovaj put bio naklonjen. Izbegli smo najte¾eg protvinika kojeg smo mogli dobiti, a to je reprezentacija Velike Britanije. Divna vest je i ta ¹to æemo biti domaæini, ¹to æemo se nakon dve godine ponovo predstaviti pred domaæom publikom. Najbolji igraè Gruzije je Irakle Labadze trenutno 165. na ATP listi, kojeg poznajem jako dobro, igrali smo dosta puta, reè je o dobrom igraèu koji je bio u prvih 50. na svetu i uvek mo¾e da pru¾i sjajnu partiju. Nisam upoznat sa postavom ekipe Portugala, pobedili smo ih 2004., ali od tada do sada napredovali smo i mi i oni pretpostavljam jer su se izborili za ulazak u prvu grupu Evro-afrièke zone. ®elje u 2007. su nam naravno velike, a prvi zadatak je plasman u plej of  za popunu Svetske grupe i radiæemo sve ¹to je u na¹oj moæi da to i ostvarimo. Cilj je da se u 2008. nalazimo u eliti  jer verujemo da imamo kvaliteta za to i da nam je tamo i mesto,"  zakljuèio je selektor plavih Petroviæ.

®rebom za Devis kup takmièenje u 2007. juèe u Rimu, stavljena je taèka na ovogodi¹nji anga¾aman plavih u Devis kupu.

"Sreæni smo ¹to imamo takve igraèe, koji uvek daju maksimum u svakom meèu bez obzira na protivnika. Ove godine su na¹i momci uspeli da dobiju dva jaka protivnika, selekciju Izralea i Veliku  Britaniju kao gosti i pru¾e dobru partiju protiv selekcije ©vajcarske koja u svojim redovima ima najboljeg igraèa planete Rod¾era Federera. ©teta je da se na igru i zalaganje na¹ih reprezentativaca posle jednog onako lepog susreta, bez obzira ¹to samo ga izgubili, gleda i pi¹e na jedan takav naèin kao ¹to je to uèinjeno proteklih nekoliko dana, kada je glavni akcenat pisanja i izve¹tavanja stavljan na izjavu Federera koja je bila usmerena na na¹eg asa Novaka Ðokoviæa. Teniski Savez Srbije se jo¹ jednom zahvaljuje svim igraèima na zalaganju, kao i svim sponzorima koji su omoguèili da se uspe¹no proðe kroz takmièarsku 2006. godinu," rekao je generalni sekretar TSS Du¹an Orlandiæ. 

1. kolo – igra se od 9. do 11. februara:
Izrael – Luksemburg
Gruzija – Portugal
Srbija je slobodna

2. kolo – igra se od 6. do 8. aprila:

Makedonija – Slovaèka
Italija – pobednik duela Izrael – Luksemburg
Srbija – pobednik duela Gruzija – Portugal
Velika Britanija – Holandija
Priredio: IL

30/09/2006 | Izvor: B92, Beta
Ana i Jelena pozvane za Fed kup
Teniska asocijacija Srbije pozvala je Anu Ivanoviæ i Jelenu Jankoviæ da igraju za reprezentaciju u Federej¹n kupu naredne godine.

®enska teniska reprezentacija Srbije takmièiæe se 2007. godine u Prvoj grupi Evroafrièke zone, gde æe se boriti za ulazak u Svetsku B grupu.

Ove godine prvi put za seniorsku reprezentaciju igrala je Ivanoviæeva, dok je Jankoviæeva iz opravdanih razloga odsustvovala posle pet godina uzastopnog uèe¹æa za plave u Federej¹n kupu.
Priredio: Vladimir Novakoviæ

30/09/2006 | Izvor: B92, TAS
Jankoviæ: "Predala sam zbog grèeva"
Srpska teniserka Jelena Jankoviæ izjavila je da je predala polufinalni meè u kineskom gradu Guang¾u zbog velike iscrpljenosti i grèeva.

Na¹a teniserka je bila postavljena za prvog nocioca, a predala je meè Ruskinji Ani Èakvetadze poèetkom drugog seta, pri rezultatu 5:7, 0:2..

"Pri rezultatu 5:5 u prvom setu poèeli su grèevi da me hvataju i na¾alost nisam mogla da zavr¹im meè. Bila sam iscrpljena jer je bilo mnogo vruæe i veoma sparno. Izgubila sam dosta teènosti zbog znojenja. Jedva sam iza¹la sa terena, poèela sam da gubim svest. Malo je nedostajalo da odem u bolnicu. Krivo mi je zbog svega, trebalo je da osvojim turnir", rekla je Jankoviæeva posle meèa.

Turnir na jugu Kine igra se za nagradni fond od 175.000 dolara.

pekmez

E stvarno nema sreca sa osvajanjem tog 2. turnira u karijeri, dobro da nije zavrsila u bolnici.

Viktor Troicki se kvalifikovao za najbolji turnir sledece nedelje u Tokiu.

marer_86

pobedi jankoviceva pirsovu sa 7-6, 6-3 lepo lepo.. :ziveli
bas sam nesto mislio na Dokicku sta je sa njom kad ono u novinama 24 sata sledece...
Misterija Jelene Dokiæ
Gde je nestala Jelena Dokiæ? Od kada se navodno udala za Tina Bikiæa svaki trag joj se gubi, a spekulacije o tome ¹ta joj se desilo poprimaju ¾anr nauène fantastike.
NESTALA - Tenis je veæ du¾e poslednja rupa na svirali teniserke Jelene Dokiæ. Od kada je u¹la u vezu, a ovog leta i u navodni brak (zvanièna potvrda ove informacije i dalje ne postoji) sa bratom svog trenera Tinom Bikiæem, Jelena kao da je propala u zemlju. Roditelji Damir i Ljiljana je nisu èuli od proleæa, a infomisani su samo da je njihova æerka kupila stan u Zagrebu i letnjikovac u Splitu. Na hrvatskim internet sajtovima se èak pojavila vest da æe Jelena zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Nekada¹nja najbolja hrvatska teniserka Iva Majoli je èak oti¹la tako daleko da obrazla¾e za¹to Jelena ne bi trebalo da se osvræe na svoje poreklo.

- Mora igrati za nas, a ne za Srbiju. Buduæi da je sama izabrala ¾ivot u Zagrebu, mislim da je sve jasno - obrazlo¾ila je.

U meðuvremenu "Glorija" prenosi i reèi Damira Dokiæa, koji je i dalje oèajan ¹to je na taj naèin izgubio æerku.

- Nije me iznenadila vest da se udala. U nizu ludosti koje je napravila poslednjih godina ova je najveæa. Poku¹avali smo na razne naèine da stupimo u kontakt sa njom. Sve je uzalud - rekao je Dokiæ.

Me¹anje Damira u emotivni ¾ivot æerke, taènije njenu prethodnu vezu sa vozaèem Formule1 Enrikeom Bernoldijem je jedan od razloga ¹to je Jelena na¹la novog kandidata Hrvata Tina. Iz inata ocu, koji je ilustracije radi Bernoldija nazivao "kretenom", a za Tina tvrdi da mu drogira æerku.

Èinjenica je da Jelenu veæ dugo niko nije video. Polemike na tu temu idu dotle da je raskinula sa Bikiæem, da je u nekoj bolnici u kojoj leèi sinuse, da je na turniru u Glazgovu viðena u toaletu, a zatim je odjednom nestala, da se povukla iz tenisa i oti¹la naneko egzotièno ostrvo da lenèari. Misterija æe po svemu sudeæi biti re¹ena kada sama Jelena bude re¹ila da se vrati na planetu Zemlju.

pekmez

Viktor Troicki 276. igrac sveta je u 1. kolu Tokia pobedio Visenta 99. igraca sveta, inace bio je 29, nekako sam znao da ce da zapadne Federeru otkako se kvalifikovao, protiv njega iznenadjujuce solidno - dva taj brejka - 7:2 i 7:3. Trocki je buducnost.
Dokovic je pobedio Mahua i Bracialija u Mecu u Francuskoj.

A za Jelenu, mediji prave ogromnu famu, kao i roditelji, da ce se udati bilo je demantovano, jednostavno devojka zivi zivot kako ona hoce, ne zeli kontakt sa posesivnim ocem, "niko je nije video od proleca" - glupost, prijavila se na ITF turnire u septembru, ali ih je otkazala, u julu je igrala ITF Darmstad i iz kvalifikacija dosla u cetvrtfinale, deluje da igra iz zabave, da joj tenis sada nije toliko vazan, ako joj je ikada bio, s obzirom na kotrolu koju je nad njom imao otac, ona je to sama izjavila - da pre 18. nije imala kontrolu nad svojim zivotom. Zao mi je zbog toga, prelepa je devojka i ima ogroman talenat - za broj 1 (bila 4), secate se kako je unistavala Morezmo, koja je sada prva.

Vampire 666

05/10/2006 | Izvor: B92
Ðokoviæ demonstrirao silu u Mecu
Najbolji teniser Srbije Novak Ðokoviæ plasirao se u treæe kolo turnira Open de Mozel, koji se igra u francuskom Mecu.

Ðokoviæ je u drugom kolu savladao Italijana Danijelea Braèalija rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:3.

U sledeæoj rundi njegov rival biæe pobednik meèa izmeðu Francuza Sirila Solnijea i Nemca Tobijasa Klemensa.

Turnir u Mecu igra se za nagradni fond od 323.250 evra, a Ðokoviæ je treæi nosilac.
Priredio: Vladimir Novakoviæ

Dread Lord

06/10/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt
Ðokoviæ i Tipsareviæ u polufinalima

Najbolji teniser Srbije Novak Ðokoviæ obezbedio je plasman u polufinale turnira Open de Mozel, koji se igra u francuskom Mecu. On je u treæoj rundi bio ubedljiv protiv Nemca Tobijasa Klemensa koga je savladao sa 6:4, 6:1.

Njegov protivnik u polufinalu biæe Francuz Sebastijan Gro¾an koji je pobedio Arnoa Klemona u tri seta. Turnir u Mecu igra se za nagradni fond od 323.250 evra, a Ðokoviæ je treæi nosilac.

Janko Tipsareviæ stigao je takoðe do polufinala u Monsu, na turniru èiji je nagradni fond 125.000 dolara. On je savladao prvog nosioca Olivijea Rohusa sa 6:2, 6:0 i u polufinalu æe igrati sa boljim iz duela Kristof Rohus-Jevgenij Koroljev.

06/10/2006 | Izvor: B92
Umor presudio Jankoviæevoj

Jelena Jankoviæ nije uspela da se plasira u polufinale turnira u ©tutgartu koji se igra za nagradni fond od 650.000 dolara. Nju je pobedila èetvrta teniserka sveta Ruskinja Svetlana Kuznjecova sa 2:0 – po setovima 6:4, 6:1.

Meè je trajao ne¹to vi¹e od jednog èasa, a srpska teniserka je oseæala posledice umora posle maratonskog meèa, koji je dobila prethodne noæi protiv Bugarke Cvetane Pironkove.

Kuznjecova je napravila brejk u prvom setu za voðstvo od 4:3 i tada veæ re¹ila pitanje pobednice.

"Bila sam pod velikim pritiskom jer sam od nje izgubila nedavno na US Openu. Bila sam malo spora na poèetku, ali to je bilo dobro jer prethodni dan nisam igrala", rekla je Kuznjecova.

Jankoviæeva je u drugom setu konstantno pravila neiznuðene gre¹ke. Jedva je i hodala po terenu, jer je samo 15 sati ranije zavr¹ila maratonski meè sa Pironkovom.

Svetlana Kuznjecova je na putu do èetvrte titule u ovoj sezoni, jer je prethodno osvajala Majami, Bali i Peking.

pekmez

Zimonjic je (u singlu) pobedio u 1. kolu kvalifikacija za Moskvu, najacem turniru sledece nedelje.

Vampire 666

08/10/2006 | Izvor: B92
ATP-Mec: Djokoviæ u finalu!
Srpski teniser Novak Djokoviæ plasirao se u finale ATP turnira u Mecu. On je u maratonskom meèu u subotu pobedio Francuza Sebastijana Gro¾ana sa 2:1, po setovima 6:7, 7:6, 6:3.

Polufinalni duel Djokoviæa i Gro¾ana trajao je 2 sata i 44 minuta. Prva dva seta odluèena su u taj-brejku. Prvi je Gro¾an dobio sa 7:4, a drugi Djokoviæ sa 7:1. U odluèujuæem setu Djokoviæ je gubio sa 2:3, uz servis Francuza. Medjutim, Djokoviæ osvaja naredna èetiri gema i sti¾e do svog treæeg finala ove sezone.

Njegov protivnik u borbi za titulu je Austrijanac Jirgen Melcer, 48. igraè na ATP listi. On je u prvom polufinalu bio bolji od Francuza Gikela sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3. Melcer ove sezone ima jednu titulu, sa turnira u Bukure¹tu.

Turnir u Mecu igra se za nagradni fond od 323.250 evra, a Ðokoviæ je treæi nosilac.

pereca

E valjda ce da osvoji titulu napokon  :~

pekmez

Zasto napokon, pa u julu je osvojio Amersfort, i pobedio je danas sa 2:1.

Zimonjic je pobedio u 2. kolu kvalifikacija za Moskvu.

Vampire 666

08/10/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt
Novak Ðokoviæ osvojio Mec!
AFP
AFP

Novak Ðokoviæ je pobednik ATP turnira "Open de Mozel" igranog u francuskom gradu Mecu za nagradni fond od 302.000 evra.

Ðokoviæ, koji je u Mecu bio treæi nosilac je u finalu savladao Austrijanca Jirgena Melcera sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:2). Meè je trajao sat i 51 minut.

Na¹ najbolji teniser lo¹e je poèeo finalni duel, dozvoliv¹i Melceru, pobedniku turnira u Bukure¹tu pre tri nedelje, da jednim brejkom osvoji prvi set. U drugom Ðokoviæ, koji je pre Meca slavio na turniru u Amersfortu, a u Parizu je stigao do èetvrtfinala, odgovorio je sna¾no pretvoriv¹i dve od sedam brejk lopti.

Melcer, 48. igraè na ATP listi u poslednjem setu ostao je potpuno bez snage, po¹to se istro¹io igrajuæi i polufinale dubla prethodno veèe. Austrijanac, koji je na putu do finala u drugom kolu pobedio nekada najboljeg svetskog tenisera Rusa Marata Safina izgubio je treæi set sa 6:2.

Ðokoviæ je drugim trofejom u karijeri obezbedio napredak na ATP listi gde æe od ponedeljka biti na 16. mestu.
Priredili: Milo¹ ©aranoviæ, Ilija Kovaèiæ

avgogh

10/10/2006 | Izvor: B92
Ðokoviæ:"Cilj i dalje mesto broj 1"
Osvajanjem drugog ATP turnira u karijeri Novak Ðokoviæ ostvario je i najbolji plasman u karijeri – 16. mesto na listi. Ovo je ujedno i najbolja pozicija nekog srpskog tenisera – do sada je najbolji bio Slobodan Boba ®ivojinoviæ, koji je u oktobru 1987. godine zauzimao 19. poziciju.

U pohod na TOP 10 svetskog tenisa devetnaestogodi¹nji Beograðanin kreæe veæ za dan-dva, kada u 1. kolu turnira u Beèu igra sa Èehom Tomasom Zibom. Turnir se igra na tvrdoj podlozi, nagradni fond je veæi od 580.000 evra, a na¹ teniser je postavljen za osmog nosioca. Prava poslastica Ðokoviæa oèekuje u drugom kolu, gde je moguæi rival Dejvis kup reprezentativac ©vajcarske Stanislas Vavrinka. Do kraja godine postoji ¹ansa da se Ðokoviæ plasira i na finale Mastersa, ali iako su mnogi rekordi oboreni ove godine, glavni cilj se zna.

"Drago mi je ¹to sam postao najbolji srpski teniser u istorji, ali nisam se time optereæivao jer je moj cilj da budem broj jedan na planeti. Polako idem ka tome, a ovo je samo poèetak. Mislim da sam na pravom putu i nemam nameru da se zaustavim. Uèiniæu sve da ostvarim taj cilj,“ rekao je Ðokoviæ koji se u ponedeljak u Beogradu slikao sa dresom reprezentacije Srbije, dok je dres "trikolora" u Mecu dobio od grupe obo¾avateljki.

Neki sportisti smatraju da im nova himna, grb i nova dr¾ava poma¾u da daju svoj maksimum. Neki drugi motive nalaze u sebi, a grb i himna su tu da takmièenju daju poseban znaèaj.
"Roðen sam u Srbiji i ¾ivim ovde ceo ¾ivot. U tenisu iskreno nismo mnogo osetili odvajanje dr¾ave jer u prvih 1000 nema igraèa iz Crne Gore. Igrati za svoju zemlju, za Srbiju je poseban oseæaj. Davao sam sve od sebe i kada sam igrao za Jugoslaviju, i za SCG, i sada kada igram za Srbiju. To neæe promeniti ni¹ta u mom pristupu..."

Novak Ðokoviæ je vrlo brzo poèeo da materijalizuje svoj veliki talenat i ove sezone uz ovaj rezultat, osvojio je i turnir u Amersfortu, igrao i u finalu Umaga i polufinalu Zagreba:

" Te¹ko mi je da opi¹em kako se oseæam,  imam samo 19 godina, a ovo je treæe finale u 2006. koje sam odigrao i drugi osvojeni turnir. To je veliko dostignuæe jer se profesionalno bavim tenisom nekoliko godina“, rekao je Ðokoviæ koji je najavio da je njegov cilj i dalje plasman na poziciju broj 1.

marer_86

nole, care 16. na svetu!!! :ziveli

Masha

I ja sam se bas obradovala zbog Noleta. Stvarno, svaka mu cast koliko je napredovao za poslednjih godinu i po dana.