Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pop

U duelu dve verovatno najlepse sportiskinje, nasa Ana izgubila od manje lepe Sharapove :)
Ipak ne moze u svemu da bude najbolja...

pekmez

To je tako ruzno reci!

Quote from: marer_86 on 27-10-2006, 17:58:26
zao mi je sto su izgubile.. jednostavno mislim da nisu imale srece

Jelena je delovala nezainteresovano kao i u prva dva kola, vuce povrede, duga je sezona, vec 11 meseci i igrala je skoro 30 turnira, Ana se borila iz sve snage svako joj cast, mada nisam gledao kako joj je Sarapova uzimala serve.

marer_86

slazem se sa pekmezom ... ovde se ne ocenjuje lepota nego dobra igra.....

Vampire 666

Ðokoviæ ispao od Matjea
Najbolji srpski teniser Novak Ðokoviæ nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira Masters serije u Parizu,

Ðokoviæ, koji je na turniru u dvorani Bersi postavljen za 12. nosioca, pora¾en je u drugom kolu od domaæeg tenisera Pola Anrija Matjea rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:6.

Srpski teniser je u prvom kolu bio slobodan.

Ðokoviæ je tako okonèao ovu takmièarsku godinu, po¹to nije uspeo da se plasira na zavr¹ni Masters u ©angaju.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 2,45 miliona dolara.
Priredio: Vladimir Novakoviæ

Dread Lord

Bas steta.Gledao sam mec,i mogu da kazem da je to jedan od losijih njegovih meceva u proteklih 3-4 meseca a mozda i vise!!!

SPRING

Da li je neko gledao turnir u Quebec-u? Zasto je Jelena predala mec?

Vampire 666

imala je problema sa ledjima...

pekmez

Quote from: marer_86 on 31-10-2006, 13:59:55
slazem se sa pekmezom ... ovde se ne ocenjuje lepota nego dobra igra.....

ja sam mislio na recenicu: ''Ne moze u svemu da bude najbolja''.

marer_86

pekmez

Nista, nista.

Vampire 666

Ðokoviæ: "Nemam za èim da ¾alim"
Fonet
Fonet

Najbolji srpski teniser Novak Djokoviæ izjavio je da nema za èim da ¾ali u 2006. godini, jer je uspeo da zavr¹i sezonu kao 16. igraè na ATP listi, èime je prema¹io svoja oèekivanja. Djokoviæ, koji je zavr¹io 2005. godinu kao 78. igraè na ATP listi, postavio je cilj za 2006. godinu da bude medju 30 najboljih igraèa.

"©to se tièe postignutih rezultata nemam za èim da ¾alim. Poslednji turniru nisu pro¹li kao ¹to sam oèekivao, jer sam imao priliku da jo¹ popravim plasman", rekao je Djokoviæ na konferenciji za novinare.

On je dodao da ima visoke ciljeve za narednu sezonu, po¹to je dokazao da mo¾e da se nosi sa najboljim svetskim tenisrima.

"Oèekujem da æu sledeæu godinu zavr¹iti medju 10 najboljih. Time bi ispunio neki moj usputni cilj. Nigde ne ¾urim jo¹ sam mlad, imam tek 19 godina", rekao je Djokoviæ.

Najbolji srpski teniser istakao je da je ove godine u susretima sa Rod¾erom Federerom, Rafaelom Nadalom i Ivanom Ljubièiæem pru¾io dobre partije.

"Nemam pozitivan skor sa najboljim igraèima sveta, ali sigurno je da sam izvukao pouke iz tih meèeva i stekao iskustvo za naredne susrete. Ne znam do kada æe Federer da vlada, ali se nadam da neæe jo¹ dugo, jer sti¾u nova generacija, u kojoj sam i ja", rekao je Djokoviæ.

On naglasio da æe za dve nedelje poèeti pripreme za narednu sezonu i da ¾eli da usavr¹i svoju igru, ali i da fizièki bude spremniji.

"Iæi æu prvo na visinske pripreme, na neku na¹u planinu, a onda æu uèestvovati u austrijskom skija¹kom centru San Anton na egzibicionom turniru. Na kraju, pre polaska na Otvoreno prvenstvo Australije prove¹æu dve nedelje u Monte Karlu", rekao je Djokoviæ i dodao da æe pripreme iskoristiti da popravi servis i izlazak na mre¾u.

Najbolji teniser Srbije potpisao je novi ugovor sa Hipo Alpe-Adrija bankom i na taj naèin produ¾io vi¹egodi¹nju saradnju sa ovim sponzorom.

"Na¹a saradnja zapoèela je 2004. godine. Oni su bili prvi koji su bili uz mene i prepoznali moj kvalitet", rekao je Djokoviæ.

Hipo Alpe-Adrija, koja je izmedju ostolog sponzor i hrvatskoj skija¹ici Janici Kosteliæ, potpisala je prvi ugovor sa Djokoviæem kada je on bio oko 200. mesta na ATP listi.
Priredio: IL

vlada89

hehe ovde sve sami teniseri :) Nadam se kad upisem fax da cu braniti boje fax-a..moze li mi neko reci da li neko od vas igra tenis za fax i na osnovu cega se biraju kandidati - da be budem previse mlad i da mi nada umre

Dread Lord

Ivanoviæ: Zadovoljna sam sezonom

Srpska teniserka Ana Ivanoviæ izjavila je da je zadovoljna sezonom, iako nije ispunila cilj, i najavila je jo¹ bolje igre u sledeæoj godini.

"Ne bih bila iskrena ako bih rekla da nisam zadovoljna sezonom, iako se nisam plasirala medju prvih 10 igraèica, kako je bilo planirano. Nisam uspela zbog povreda i promena trenera, ali sam mnogo nauèila i planiram da budem bolja sledeæe sezone", rekla je Ivanoviæeva, koja se trenutno 14. na WTA listi.

Ivanoviæeva je u julu poèela da radi sa trenerom Dejvidom Tejlorom i kondicionim trenerom Skotom Bernsom.

"Nisam igrala na dovoljno turnira od kada sam poèela da radim sa novim trenerima, ali mislim da sam na pravom putu. Iskoristiæu pauzu za kondicione treninge i pripremanje taktièkog dela igre", objasnila je Ivanoviæeva.

Ona je kao vrh sezone istakla turnir u Montrealu, kada je u finalu pobedila svog uzora iz detinjstva, ©vajcarkinju Martinu Hingis. Kao glavni cilj za sledeæu godinu istakla je da igra bez povreda.

"Imam oseæaj da sam napredovala i da sam bila blizu Mastersa, koji mi je jedan od glavnih ciljeva. Najva¾niji mi je da ostanem zdrava".

Ivanoviæeva æe i ove godine otiæi ranije u Australiju na pripreme za Otvoreno prvenstvo te zemlje, ali ne toliko rano kako bi njeni treneri ¾eleli.

"U¾elela sam se Beograda i ovde æu prve dve nedelje raditi na kondiciji. Posle idem u ©vajcarsku, pa onda u Australiju. Nisam ¾elela ove godine da idem ranije tamo, ali po¹to su mi oba trenera Australijanci, nisam imala izbora".

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Druga pobeda ©arapove, prva Hingis

Ruskinja Marija ©arapova najverovatnije je obezbedila plasman u polufinale zavr¹nog Masters turnira najboljih svetskih teniserki koji se igra u Madridu.

Ona je savladala Belgijanku Kim Klajsters sa 2:0 (6.4, 6:4) i sa dve pobede vodi u 'crvenoj grupi'. ©arapova je prvi set dobila jednim 'brejkom', u drugom je posle dva oduzeta serisa protivnici do¹la do 5:2. Klajsters je poku¹ala da se vrati u meè ali je stigla samo do 4:5.

Svjetlana Kuznjecova pobedila je sunarodnicu Elenu Dementijevu, 2:0 (7:5, 6:3).

U '¾utoj grupi' igran je jedan meè. Velika borba Martine Hingis i Naðe Petrove zavr¹ena je pobedom ©vajcarkinje, 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

Petrova i Hingis imaju po jednu pobedu i poraz, Enan-Arden samo pobedu, a Ameli Morezmoje jedini meè koji je igrala izgubila.

Federer: Tigre, hajmo na pivo!

Dvojca verovatno najboljih aktivnih sportista na svetu narednog vikenda biæe u ©angaju a Rod¾er Federer se nada da æe i on i Tajger Vuds naæi vremena da odu na pivo.

©vajcarac Federer igra zavr¹ni teniski turnir sezone Masters Kup dok Vuds nastupa na najbogatijem azijskom golf turniru, pet miliona dolara vrednom HSBC ¹ampionatu.

"Ukoliko budemo imali vremena mo¾da i odemo na pivo."

Odavno je poznato po¹tovanje koje imaju jedan prema drugom. Tajger Vuds je nedavno izjavio da je Federer èudesan igraè.

"Èudesno je gledati ga. Èini se da je sve tako lako. Mo¾da æu jednog dana igrati tenis sa njim i poslati mu lopticu sa druge strane. Verovatno æe to biti najsporija loptica koju je neko poslao ka njemu."

Federer i Vuds su se sreli pred Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Amerièkih Dr¾ava u tenisu. Vuds je u Njujorku u septembru sedeo u lo¾i sa Federerovom suprugom na finalnom meèu u kojem je Federer pobedio domaæeg tenisera Endija Rodika.

"Prièali smo kakva su na¹a iskustva. Veoma neobièno ali ima toliko stvari koje su nam zajednièke. Znao je taèno kako se oseæam na terenu", rekao je Rod¾er Federer.

"Nikada ne¹to slièno nisam do¾iveo. Naspram sebe sam imao osobu koja se oseæala kao i ja, koja se povremeno oseæa nepobediovom na terenu."

Njih dvojica su se i ¹alila na raèun broja osvnojenih trofeja. Vuds je 12 puta pobedio na najveæim turnirima a Federer u devet navrata.

"Ne bi me iznadilo da mi po¹alje poruku telefonoma kada sledeæi put osvoji trofej", rekao je Federer na kraju prièe o poznanstvu sa Amerikancem.

Federer u grupi sa Nalbandijanom

Prvi teniser sveta Rod¾er Federer igraæe u prvom kolu Masters kupa protiv Davida Nalbandijana i tako æe imati priliku da mu se revan¹ira za poraz u finalu tog turnira pro¹le godine.

©vajcarski teniser igraæe u Crvenoj grupi sa Argentincem Nalbandijanom, Hrvatom Ivanom Ljubièiæem i Amerikancom Endijem Rodikom.

Oni æe igrati po sistemu "svako sa svakim" u prvoj fazi turnira osam najboljih tenisera, èiji je nagradni fond 3,7 miliona dolara.

Pravu grupu predvodi drugi igraè sveta, ©panac Rafael Nadal, a sa njim æe igrati Rus Nikolaj Davidenko, ©panac Tomi Robredo i Amerikanac D¾ejms Blejk.

Turnir poèinje u nedelju u ©angaju.

SPRING

WTA Tour Championships

Henin-Hardenne - Sharapova   6-2, 7-6
    Mauresmo - Clijsters   6-2, 3-6, 6-3

Ko ce da pobedi u finalu?

Dread Lord

Pa¹anski izgubio u Buenos Airesu

Boris Pa¹anski nije uspeo da se plasira u polufinale èelend¾era u Buenos Airesu (¹ljaka, 75.000 dolara) gde je bio postavljen za petog nosioca.

Trenutno 105. na ATP listi pora¾en je u neizvesnom meèu, punom preokreta, od nekada ¹estog tenisera sveta, a sada 73. Nikolasa Lapentija iz Ekvadora sa 2:1 (6:7 (4:7), 3:6, 3:6).

Pa¹anski je u Buenos Airesu zaradio ne¹to manje od 3.000 dolara, ali i 16 poena koji æe mo uomoguæiti napredak na ATP listi.

Sledeæe nedelje Pa¹anski æe igrati u glavnom gradu Paragvaja, Asunsionu. Nagradni fond poslednjeg turnira iz serije 'Kopa Petrobras' je 75.000 dolara, a na¹ teniser æe biti treæi nosilac, iza ©panca Vasuelo-Arhuela i Italijana Di Maura.

Bobi ®ivojinoviæu novi mandat u TSS

Na izbornoj skup¹tini Teniskog saveza Srbije, koja je odr¾ana u subotu u hotelu "Interkontinental", izabrano je novo rukovodstvo na¹e najvi¹e teniske institucije, a predsedniku TSS Slobodanu ®ivojinoviæu koji je na ovoj fukciji proveo prethodne èetiri godine ukazano je novo poverenje za mesto prvog èoveka na¹eg „belog sporta“

Usvojen je izve¹taj o radu Teniske asocijacije Srbije u prethodne èetiri godine. Usvojen je i novi Statut, najvi¹i pravni akt Teniskog saveza Srbije koji je samim tim promenio ime TAS u TSS.

Novi Statut predvidja mnoge promene koje ce funkcionalno i kvalitetno poboljsati rad Saveza. Za predsednika Skup¹tine TSS izabran je Ðorðo Antelj, dok je funkciju predsednika Upravnog odbora ponovo dobio Slobodan ®ivojinoviæ koji time nosi i titulu predsednika Saveza.

Za èlanove Upravnog odbora izabrani su: Drasko Petrovic, Markus Ferstl, Vuk Mrvic, Srdjan Muskatirovic, Dragan Lazarevic, Milan Jerinkic, dok ce naknadno biti izabrana jos dva clana koja predlaze predsednik. U novoformirani Upravni odbor kao predstavnici klubova usli su: Nesa Puzic, Danilo Petrovic, Veljko Radojcic, prof. dr Vojislav Mitic, Jovan Kukaras i Stevan Pavlov.

Sve odluke i izvestaji na danasnjoj Skupstini doneseni su sa vecinom glasova. Predsednik TSS Slobodan Zivojinovic odmah posle imenovanja na novu funkciju predstavio je program i planove Saveza u naredne cetiri godine.

Osnovne smernice rada Saveza prema recima ®ivojinoviæa biæe:
"Izgradnja teniskog nacionalnog trening centra, za koji ocekujem da ce biti zavrsen do kraja 2007. godine. Zatim, izrada plana i programa u funkcionisanju tog nacionalnog trening centra po izgradnji, a vec od pocetka naredne godine ce se intezivno raditi na daljem razvoju Bambi juniorskog tima Srbije koji je formiran jos prosle godine i koji ce svoju punu afirmaciju doziveti sa nacionalnim trening centrom. Neophodno je da se u trenerskoj organizaciji uvedu standardi edukacije trenera i standardi za licenciranje trenera, da se postavi sistem koji ce obezbedjivati kvalitetan kadar i koji ce razdvajati kvalitetne i visokostrucne trenere od prosecnih i onih koji su nazovimo treneri."

"Ono sto ocekujemo u narednom periodu sa relanoscu je plasman u Svetsku grupu nasih Federejsn i Devis kup reprezentacija, za igrace koje posedujemo smatramo da su kvalitet koji moze da obezbedi i jedan i drugi rezultat. Treba akcenat staviti na omasovljavanje tenisa i podsticanje razvoja tenisa u zemlji kroz programe mini tenisa i tenisa u skolama, kao i kroz odredjenu ulogu nasih istaknutih, najvecih zvezda koje bi svojim promotivnim akcijama delovali u daljoj popularizaciji tenisa. Bice nastavljena i organizacija profesionalnih turnira koja se u prethodnom periodu pokazla kao izvanredna," rekao je ®ivojinoviæ.

U ime selektora Devis kup selekcije Srbije Dejana Petrovica cestitke novoizabranom rukovodstvu TSS uputio je njegov otac Milisav.

Enan-Arden - Morezmo u finalu

U finalu teniskog Mastersa u Madridu igraæe Ameli Morezmo i ®istin Enen-Arden. Francuska teniserka pobedila je Kim Klajsters 2:1, dok je Belgijanka eliminisala Mariju ©arapovu.
®istin Enan-Arden pobedila je Mariju ©arapovu u polufinalu WTA ¹ampionata u Madridu, u "finalu pre finala", i osigurala prvo mesto na svetu na kraju godine.

Belgijanka je u prvom polufinalnom meèu slavila 2:0, po setovima 6:2 i 7:6(5), prekinuv¹i niz ©arapove od 19 uzastopnih pobeda. Enan-Arden je odliènom predstavom uzvratila Ruskinji za ovogodi¹nji poraz u finalu US Opena. Posle vrlo uverljivog prvog seta, u kojem je dominirala i na servisu i na riternu, Belgijanka je imala te¾i posao u drugoj deonici. Enan-Arden je prvo propustila brejk prednosti i servis za meè kod 6:2 i 5:3, da bi na kraju re¹ila meè u tajbrejku, uz odluèujuæi mini-break za 6:4, i za sam kraj na drugoj meè-lopti, na servisu kod 6:5.

©arapova jednostavno nije nalazila odgovor na agresivnu igru suparnice, koja je svojim servis-gemovima èesto izlazila na mre¾u, a na servis je odgovorala  riternom i èesto napadala drugi servis - Ruskinja je dobila samo 33 % poena posle ubaèenog drugog servisa. Enan-Arden bila je ovog puta prete¾ak izazov za ©arapovu i zaslu¾eno stigla do 5:2 u meðusobnom duelima, kao i prvog mesta na svetu na kraju sezone.

Francuskinja Ameli Morezmo æe utehu posle gubitka prvog mesta na WTA listi tra¾iti u finalu ¹ampionata u Madridu.

Ona je u drugom polufinalu pobedila Belgijanku Kim Klajsters sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:3 posle ¾estoke borbe u Madrid Areni. Odluka je pala u osmom gemu treæeg seta, kada je Morezmo napravila brejk i zatim uspe¹no servirala za pobedu.

Finale æe biti repriza duela iz prvog dela madridskog turnira, kada je Morezmo u petak slavila sa 2:1 i upravo tom pobedom obezbedila plasman u zavr¹nicu.

"To je poslednji meè sezone i odlièno je ¹to igram upravo protiv ®astin. Nadam se da æe veèeras do kasno slaviti prvo mesto na WTA listi", rekla je Morezmo posle plasmana u finale, gde æe braniti titulu od pre godinu dana.

Francuskinja ove sezone ima dve veoma bitne pobede u duelima sa Enan Arden, kada je slavila u finalima Australian Open-a i Vimbldona