Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Novak se plasirao u finale ATP turnira u Adelaidu pobedivsi u 1\2 finalu Johansona sa 6-3,6-2,laganica.U finalu ga ceka Australijanac Gucione koji je do finala stigao preko kvalifikacija,tako da je nas Nole apsolutni favorit.Nadam se da ce to i opravdati.Napred Nole!!!!!!
A Jelena Jankovic je osvojila turnir u Ouklendu  :~ :~ :~ , pobedivsi u finalu Ruskinju Veru Zvonarevu sa 7:6(11:9), 5:7, 6:3.Mec je trajao sat i 45 minuta.Sve pohvale za Jelenu,lepo je pocela novu sezonu.

mikele

Najbolji srpski teniser Novak Ðokoviæ trijumfom je poèeo 2007. godinu.

Ðokoviæ je osvojio turnir u Adelajdu pobedom nad Australijancem Krisom Guèoneom u tri seta – 6:3, 6:7 (6-8), 6:4.

Svaka cast Nole,lepo si poceo ovu godinu,nadam se da ces tako i da nastavis.
Ova titula je donela Noletu 175 poena(verovatno i napredak u prvih 15 na ATP listi) i 57 750$.Lepo za pocetak nove sezone  :) :)

hulio_salinas

alal vera...  :Bog

mikele

Jelena Jankovic isprasila je rano jutros Martinu Hingis(5 nosilac)  :~ :~ sa 2-1 u setovima(64 46 63) u prvom kolu WTA turnira u Sidneju.U drugom kolu igra sa Samantom Stoser(AUS) i bice gusto jer igra pred domacom publikom,a i lezi joj podloga.
Ana Ivanovic je dan ranije(juce) pobedila Casey Dellacqua(AUS) sa 63 64 i u drugom kolu igra sa Petrovom koja je 4 nosilac.

mikele

Jelena i Ana u èetvrtfinalu Sidneja

Srpske teniserke Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ plasirale su se u èetvrtfinale turnira u Sidneju.

Jankoviæ je u drugom kolu bila bolja od Australijanke Samante Stosur sa 2:0 (6:2, 7:6), dok je Ivanoviæ plasman medju osam obezbedila nakon ¹to joj je Ruskinja Nadja Petrova(4 nosilac) predala meè zbog povrede. Ivanoviæeva je prvi set dobila sa 6:2, a u drugom je vodila sa 4:2.

U treæem kolu turnira u Sidneju, koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara, Ana Ivanoviæ se sastaje sa Èehinjom Nikol Vaidisovom, a Jelena Jankoviæ sa Francuskinjom Ameli Morezmo(1 nosilac).

(MONDO)
Ako Bog da srece pa da u petak gledamo srpsko polufinale  :V :V

mikele

Na zalost necemo gledati srpsko polufinale.Jelena Jankovic je napravila veliko iznenadjenje(ako se ista kod nje moze nazvati iznenadjenjem) pobedivsi prvog nosioca Morezmo(FRA) sa 7-5 6-0.Lako i ubedljivo.Alal vera  :Bog.Nasa druga teniserka Ana Ivanovic nije uspela da se pridruzi Jeleni u polufinalu.Ona je izgubila od 8 nosioca Vaidisove(CZE) sa 6-4 6-2.Tako da ce u polufinalu igrati Jelena Jankovic-Vaidisova,Clijsters (BEL)-Li Na (CHN).
Samo da podsetim da je nagradni fond turnira u Sidneju 600 000$.

jeca87

Valjda ce Jeca sutra da osveti Anu!!! Drzimo joj palceve, pa da je gledamo sa Klajsters u finalu.

SPRING

Bolje da je gledamo u finalu sa Li Na  :>

mikele

Quote from: SPRING on 10-01-2007, 14:40:11
Bolje da je gledamo u finalu sa Li Na  :>
I ja mislim da bi to bilo najbolje.  :> :> A tu postoji jos jedna zanimljivost,za one koji ne znaju nasa Jelena Jankovic igra vrlo cesto sa Li Na u dublu i Jelena kaze da se izuzetno lepo slazu i da ce ove godine mnogo vise igrati zajedno.Upravo su na ovom turniru igrale zajedno ali su u prvom kolu izgubile od Hantuchova/Sugiyama (SVK/JPN) koje su treci nosioci i jedan od najboljih zenskih dublova.

mikele

Jelena Jankovic plasirala se u finale WTA turnira u Sidneju.Ona je u polufinalu pobedila Cehinju Vaidisovu sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:4) i u finalu ce igrati sa Belgijankom Kim Klajsters koja je pobedila Na Li iz Kine sa 2:1 (6:1, 1:6, 7:5). Ovo je Jelenina 9 pobeda u 2007 u isto toliko meceva.Tome se malo ko nadao.Alal vera Jeco  :Bog ,samo tako nastavi.

Bred

evo malo detaljnije :

Izvor: B92, Beta
Jelena Jankoviæ u finalu Sidneja!
Jelena Jankoviæ plasirala se u finale turnira 'Medibank Open' koji se za nagradni fond od 600.000 amerièkih dolara igra u Sidneju.

Na¹a najbolja teniserka je pobedila Èehinju Nikol Vajdisovu sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:4) posle dva sata i ¹est minuta igre. Jelena je iskoristila treæu od 13 'brejk lopti' za voðstvo od 5:4 u treæem setu, a druga meè lopta bila joj je dovoljna za pobedu i priliku da igra za, do sada, najvredniji trofej u karijeri.

Drugi polufinalni duel na turniru u Sidneju poèeo je sa zaka¹njenjem jer su organizatori èekali da temperatura na terenu postane 'podno¹ljiva', ali se igralo na vi¹e od 30 stepeni.

Jelena æe u finalu igrati sa Belgijankom Kim Klajsters koja je u prvom polufinalu bila bolja od Kineskinje Na Li, 2:1 (6:1, 1:6, 7:5). Plasmanom u finale na¹a teniserka obezbedila je najbolji plasman u karijeri, pa æe na Otvorenom prvenstvu Australije startovati kao 11. teniserka sveta.

Jelena Jankoviæ je istakla da se vi¹e ne boji susreta sa najbolje rangiranim igraèicama sveta, ali da nije sigurna kako æe njeno telo izdra¾ati finale.

"Iæi æu kod fizioterapeuta, èeka me vi¹e tretmana - stopala, leða, prepone. Toliko me toga sada boli, nadam se da æu uspeti da se
oporavim za sutra¹nji meè", kazala je ona. "Ne volim da odustajem. Nije va¾no na kom sam turniru, uvek se trudim da dam sve od sebe i da se borim do kraja. Danas sam imala problem sa leðima, ali je fizioterapeutkinja do¹la i zaista mi puno pomogla."

Jankoviæeva je dodala da u pojedinim trenucima nije ni verovala da æe uspeti da danas pobedi, ali da ju je terapija opustila, pa je na kraju uspela da upi¹e i deveti trijumf u nizu ove godine. Jankoviæeva je dva puta zatra¾ila pomoæ u drugom setu, a na kraju je uzela i medicinski tajm-aut. Dobila je masa¾u na terenu, uspela da se izbori sa bolom, pa, iako je izgubila taj set, na kraju je trijumfovala.

"Bilo je zaista jako te¹ko, posebno zbog vruæine i svega ostalog, a ovo je bio moj deveti meè ove godine, bez odmora", dodala je Jankoviæeva. "Iako je bilo te¹ko, stalno sam sebi ponavljala da moram da izdr¾im i da se borim do kraja i to sam i uradila".

Klajsters, koja je 2003. godine pobedila u Sidneju, s druge strane bila je na putu da lako savlada Kineskinju Li Na, po¹to je prvi set zavr¹ila za samo 28 minuta sa 6:1. Meðutim, njena protivnica je uzvratila istom merom. Meè je odluèen u treæem setu, èiji je rezultat bio 7:5.

"Ona je najbolja kineska teniserka", kazala je Klajsters o svojoj protivnici, dodajuæi da joj je meè sa Li bio savr¹ena priprema za Australijan Open, koji poèinje u ponedeljak. Klajsters je istakla da æe morati jo¹ da pobolj¹a svoju igru za duel sa Jankoviæevom, za koju je rekla da je jedna od igraèica koja je najvi¹e napredovala u poslednje vreme.

"Igrala sam protiv nje nekoliko puta i svaki put kada smo se srele, ona je bila sve bolja", rekla je Klajsters. Prema njenim reèima, Jankoviæeva sada ima i vi¹e samopouzdanja i mnogo je opasnija.
Priredio: Milo¹ ©aranoviæ

Wolf

Jelena je izgubila i bas mi je zao. Smorile je sudije.
Ipak, ni drugo mesto nije lose.

hulio_salinas

tipican srpski mentalitet...

kada ide dobro - ide dobro
kada ne ide dobro - nema sanse da se vrati na pobednicke staze...

prvi set je odigrala fenomenalno
drugi do rezultata 5:5 solidno, a onda krah u tiebreaku... posle toga je sve islo nizbrdo... toliko je psihicki nestabilna da ne moze da se vrati u mec... tipicna srpkinja... strasno...

svaka njoj cast za plasman u finale, ali sa ovim amaterskim greskama (pad u koncentraciji) ne moze da bude najbolja... i niko ne treba od nje da trazi najbolje, dok ne sazri u pravog profesionalca...
zao mi je sto se ponasala tako kao sto se ponasala...  :][

zabica

mislimda ona mora jos puno da radi na sebi, pogotovo na psiihickom planu... npr marija sarapova ima citav tim svojih psihologa koji sa njom rade pred svaki mec... ipak je no1!

ali njoj ipak svaka cast za sve sto postize...
jednino kad ne bi na nju toliko uticale te glupe odluke sudija! :box

marer_86

Svaka cast !! Carica je!!!