Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mikele

Pobede Jelene i Ane za srpski derbi u Tokiju!
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4661318)

Najbolje srpske teniserke Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ uspe¹no su prebrodile i drugu rundu velikog WTA turnira, koji se za nagradni fond od 1,3 miliona dolara igra u glavnom gradu Japana, Tokiju.

Jankoviæeva, koja je postavljena za èetvrtog nosioca, nije imala problema sa Kineskinjom Jie ®eng, 33. igraèicom sveta.

Slavila je pobedu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:0, a u èetvrtfinalu æe se sastati upravo sa Anom Ivanoviæ, petim "kostura¹em", koja se protiv Italijanke Mare Santandjelo oporavila od gubitka prvog seta (4:6) i potvrdila razliku u klasi dobiv¹i preostala dva seta sa 6:1, 6:2.

Mladim Beogradjankama koje su se prethodnih godina paralelno probijale u vrh svetskog tenisa, to æe biti èetvrti medjusobni okr¹aj na WTA turnirima.

Ana je 2005. u Cirihu slavila rezultatom 6:2, 6:1, Jelena joj se revan¹irala pro¹le godine u Los Andjelesu - 6:4, 7:6 - da bi poslednji duel, u Montrealu, morala da preda zbog povrede.

Pobednica narednog srpskog derbija bi u polufinalu Tokija mogla da se sastane sa prvim nosiocem, Ruskinjom Marijom ©arapovom, ukoliko ova savlada Italijanku Franèesku Skjavone, pa domaæu teniserku Ai Sugijamu.
=====================================================================================================================
Jankoviæ: Va¾no je da Srbija ide u polufinale

Prvi reket Srbije Jelena Jankoviæ procenila je pred okr¹aj sa Anom Ivanoviæ u èetvrtfinalu Pan Pacifik turnira u Tokiju, da je najva¾nije da æe na¹a zemlja imati predstavnika u polufinalu tako velikog takmièenja (nagradni fond 1,3 miliona dolara).

"Ana je izuzetna teniserka, ima odlièan forhend i servis. Normalno je da æu poku¹ati da pru¾im svoj maksimum, pa ¹ta bude biæe. U svakom sluèaju oèekujem dobar meè, a ¹to je najva¾nije, Srbija ide u polufinale", rekla je Jankoviæeva.

U konkurenciji parova ona nije uspela da ode dalje od èetvrtfinala, po¹to je u dublu sa Amerikankom Betani Matek pora¾ena od argentinsko-amerièke kombinacija Gizela Dulko - Mailen Tu rezultatom 1:2, po setovima 6:2, 3:6, 3:6.

U drugom kolu singla Jelena je nekoliko sati ranije deklasirala Kineskinju Jie ®eng sa 6:4, 6:0.

"Nikada nisam igrala dobro na ovoj podlozi i zato me pobeda nad ®eng izuzetno raduje. Posle singla sam igrala i dubl, i to u tri seta, tako da mi je dan bio izuzetno naporan. Odmoriæu se koliko je to moguæe i u petak opet izaæi na teren".

Pobednica duela Jankoviæ - Ivanoviæ sastaæe se u polufinalu sa boljom iz okr¹aja prvog nosioca Marije ©arapove (Rusija) i Japanke Ai Sugijame

(MONDO)

Ја сам чуо неке гласине да се њих две баш нешто не миришу и да се углавном избегавају у заједничком друштву. :hmm :hmm :hmm

Roben

Ani Ivanoviæ srpski derbi u Tokiju
(http://nono9.us)
U 3. kolu WTA turnira I kategorije u Tokiju, koji se igra za nagradni fond od 1,34 miliona dolara, Ana Ivanoviæ je pobedila Jelena Jankoviæ rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:2. U sledeæem kolu Anu oèekuje duel sa najboljom teniserkom sveta Marijom ©arapovom.

Srpski derbi u borbi za polufinale "Torej Pan Pacifik Opena" trajao je 102 minuta. Ana je bila za nijansu bolja od 10. igraèice sveta, a ta prednost je ne¹to izra¾enija bila u servisu - Ana je servirala 12 asova i pogodila 65% prvog servisa (Jelena bez asova i 67%).

U polufinalu Tokija Ana Ivanoviæ se sastaje sa prvim nosiocem Ruskinjom Marijom ©arapovom, koja je pobedila domaæu igraèicu Aji Sugijamu 2:1 (4:6, 6:0, 6:1). Domaæa teniserka je odlièno odigrala prvi set i propisno namuèila prvu teniserku sveta (14 duplih servis gre¹aka), koja je toliko bila "ljuta" da je u nastavku meèa rivalki prepustila samo jedan gem.

B92

Roben

Izvor: B92, zvanicni sajt
Tokio: Ana Ivanoviæ u finalu!
(http://nono9.us)
Ana Ivanoviæ æe sa na 'Torej Panpasifik openu' u Tokiju boriti za titulu sa Martinom Hingis iz ©vajcarske. Anina protivnica, ©arapova, predala je meè u drugom setu, a Hingis je pobedila Dementijevu, 6:4, 6:3.

Polufinalni meè Ane Ivanoviæ i prve teniserke sveta Marije ©arapove trajao je samo osam gemova. Na¹a teniserka u prvom setu bila je sjajna i dobila ga sa 6:1. ©arapova je u pauzama tra¾ila medicinsku pomoæ ali se vraæala na teren.

U prvom setu Ana je ubacila 70% prvog servisa, imala tri asa i iskoristila dve od tri 'brejk' lopte. ©arapova nije imala nijednu priliku za 'brejk'. Posle prva dva gema, koje su dobile igraèice koje su servirale, Ana je u¹la u seriju i sa 13 'vinera' za pola sata osvojila set.

Posle prvog gema drugog seta ©arapova je odustala. Meè je ukupno trajao 34 minuta.

"Uvek je te¹ko kada ovako zavr¹ite turnir," rekla je Ruskinja, "Nadala sam se da æe bol biti slabiji posle pomoæi, ali protiv vrhunske igraèice ne mo¾e da se igra kada ne idu ni servis ni ritrn. Leva butina me boli od finala u Melburnu."

Ana Ivanoviæ i Martina Hingis igraæe u nedelju, a nagradni fond turnira u Tokiju je milion i 340.000 dolara.

zabica

nocas u 5:00 odnosno suTRA U 15:00 NA AVALI mozete pratiti ovaj mec!\

sta sad kazete za anu?!  :plez

inace ona sarapova cim nesto ne ide odmah je povreda u pitanju  :nonono:

tarantulica

Ana je izgubila 6-4, 6-2....

Ali cestitke u svakom slucaju   :cvet

mikele

Гледао сам јутрос снимак на eurosport-у.Ана се добро држала,водила је са 4-3 у првом сету,а онда је Мартина изједначила и направила брејк,освојила је 14 поена за редом и завршила посао у првом сету.Други сет је почео са 2-0 за Мартину,Ана је изједначила на 2-2,али то је било све.До краја меча није освојила више ни један гем  a005 a005 a005
Али и ово је велики успех,турнир у Токију је турнир прве категорије(нешто попут турнира мастерс серије код мушкараца) и то су највећи турнири после велике четворке.Тако да све честитке  :cvet :cvet :cvet
Од сутра ће Ана бити поново 14 на WTA листи,што је њен најбољи пласман,а Јелена остаје на 10 позицији.
За нашу малу земљу то је огроман успех.  :Bog :Bog :Bog

Masha

Svaka cast Ani u svakom slucaju.

mikele

Ana skoèila za dva mesta, Jelena "na svom"
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4696604)
Srpska teniserka Ana Ivanoviæ "naplatila" je prodor do finala Pan Pacifik turnira u Tokiju skokom za dva mesta na WTA listi objavljenoj u ponedeljak.

Ana je osvojila 260 bodova i sa 16. napredovala do 14. pozicije, dok je Jelena Jankoviæ osvojila 70 poena (ukupno 1.626), ali joj to nije bilo dovoljno da prestigne Èehinju Nikol Vajdi¹ovu i ostvari rekord karijere plasmanom na deveto mesto.

Uop¹te, od prve do trinaeste pozicije nije bilo ba¹ nikakvih promena u odnosu na prethodnu nedelju, tako da prvo mesto i dalje zauzima Ruskinja Marija ©arapova sa 3.978 bodova, druga je Belgijanka ®istin Enan Arden (3.311), a treæa Francuskinja Ameli Morezmo (2.900).

(MONDO)
Ево и званичне потврде,Јелена 10,а Ана 14 на WTA листи.Није лоше,није лоше.

zabica

jelena najavljuje do maja medju prvih pet... ko joj veruje?   :hmm :smekerica:

mikele

До маја нема пуно поена да брани,чак шта више не брани ништа,тако да није немогуће.Али после тога...Када дође УС опен где брани полуфинале.Биће тешко да ту и остане  :nonono: :nonono:

Roben

Quote from: zabica on 08-02-2007, 00:17:25
jelena najavljuje do maja medju prvih pet... ko joj veruje?   :hmm :smekerica:
управо сам хтео ово да ти кажем да не цитирам mikeleа

zabica

Quote from: mikele on 08-02-2007, 00:25:10
До маја нема пуно поена да брани,чак шта више не брани ништа,тако да није немогуће.Али после тога...Када дође УС опен где брани полуфинале.Биће тешко да ту и остане  :nonono: :nonono:
he he tu je cekamo!
joj, deluje kao da sam bezobrazna...  :wall:
neka, ako uspe znam da ce mi biti drago (ali samo zbog onog srb u zagradi iza njenog imena)! samo napred!

mada moj izraziti favorit, uvek bila i ostace, je ana!!!  :loptica

mikele

Quote from: zabica on 08-02-2007, 00:33:41
mada moj izraziti favorit, uvek bila i ostace, je ana!!!  :loptica
Све је то лепо,али мислим да Ана мало стагнира у последње време,тако да...Побољшала је кретање,али мора још да ради на томе,док је сервис довела до савршенства(мада јој је други сервис и даље слаб и наиван),што се видело у последњем мечу против Јанковићке(мислим да је имала 12 ас удараца и још толико сервис винера).Али када сервис закаже,онда је нема нигде.

zabica

jeste, ona bas igra na tu kartu... (kao i rodik, znas onaj ubivstveni servis koji je neuzvratljiv  .blah. kakva rec)
malo je lenja cini mi se...  :hm

mikele

Dejvis kup: Nadal igra u ®enevi, Rusi u Èileu
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4712607)

Svetski teniser broj dva Rafael Nadal spreman je za igru i staæe na èelo reprezentacije ©panije, koja æe se u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa sastati sa ©vajcarskom.

"Dobro sam. Mislim da sam stoprocentno spreman. Proteklih dana sam trenirao na Majorki i nisam imao nikakvih problema", izjavio je 20-godi¹nji Nadal.

©pance æe od petka do nedelje u ®enevi predstavljati jo¹ David Ferer, Fernando Verdasko i Felisijano Lopez, dok æe sve oèi domaæe publike biti uperene u sve boljeg Stanislasa Vavrinku.

Po¹to je vladar svetskog tenisa Ro¾e Federer jo¹ pro¹le godine saop¹tio da neæe uèestvovati u ovom duelu, ©vajcarci æe se pored Vavrinke osloniti jo¹ na Marka Kjudinelija, Iva Almagra i Stefana Bolija.

"Kada bi Ro¾e igrao, to bi svakako bio veæi ¹ou, ali za na¹u reprezentaciju je, naravno, bolje ¹to ga neæe biti. Iovako æe nam biti dovoljno te¹ko. Daæu sve od sebe jer sam Dejvis kup uvek smatrao jednim od najva¾nijih takmièenja", dodao je Nadal.

Rusija æe odbranu trofeja osvojenog u Moskvi protiv Argentine, zapoèeti u Èileu. Selekcija predvodjena finalistom Australijan opena Fernandom Gonzalesom kod kuæe je dobila poslednjih deset Dejvis kup okr¹aja i svakako æe predstavljati tvrd orah za Ruse, koji æe biti izuzetno oslabljeni neigranjem Nikolaja Davidenka.

Amerikanci su ove godine re¹eni da se ponovo ozbiljno ume¹aju u borbu za popularnom "salatarom", pa æe u Èe¹ku poslati najjaèi sastav na koji u ovom trenutku mogu da se oslone. U singlu æe nastupiti Endi Rodik i D¾ejms Blejk, a u dublu fenomenalna braæa Brajan.

"Ako ¾elimo da osvojimo trofej, moramo da pobedjujemo i u ovako nezgodnim meèevima, u gostima na ¹ljaci. Pokazaæemo da smo spremni za to", rekao je Rodik.

U ostalim meèevima prvog kola, od 9. do 11. februara, sastaæe se: Francuska - Rumunija, Nemaèka - Hrvatska, Belgija - Australija, Belorusija - ©vedska i Austrija - Argentina.

(MONDO)