Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vampire 666

24/06/2006 | Izvor: B92, Beta
Agasi: "Kraj u Njujorku"
Amerièki teniser Andre Agasi najavio je u Londonu da æe okonèati karijeru posle Otvorenog prvenstva Amerike.

"Ovo æe biti moje poslednje uèe¹æe na Vimbldonu, a Otvoreno prvenstvo Amerike biæe moj poslednji turnir", rekao je 36-godi¹nji Agasi na konferenciji za novinare.

Amerièki teniser, koji ima problema sa hroniènom povredom ledja, osvojio je svoj prvi od osam gren slem trofeja u Vimbldonu 1992. godine, kada je pobedio Gorana Ivani¹eviæa posle pet setova.

On je izjavio da je odluku o okonèanju karijere doneo pre nekoliko meseci.

"Èekao sam do sada, jer sam to hteo da ka¾em na mestu gde je sve poèelo", rekao je Agasi.

Otvoreno prvenstvo Amerike poèinje 28. avgusta u Njujorku. U prvom kolu Vimbldona Agasi æe se sastati sa teniserom Srbije Borisom Pa¹anskim i ukoliko izgubi to æe biti njegovo poslednje uèe¹æe na turnirima sa travnatim terenima.

Jedan od najpoznatijih tenisera sveta, Agasi je osvojio Otvoreno prvenstvo Australije èetiri puta, dva puta Otvoreno prvenstvo Amerike i po jednom Rolan Garos i Vimbldon.

Kada je 1999. godine trijumfovao na Rolan Garosu postao je peti teniser u istoriji koji je uspeo da osvoji sva èetiri gren slem turnira.

yeca

MA SVE ZASLUGE NJEMU!!!
ali i vreme mu je... i onako je mladih snaga sve vi¹e - gutaju prosto..

Sara

...legenda...

Hej, pa sutra pocinje Vimbldon, zar ne?! (ili gresim?)

yeca

ja mislim da DA!!

Sara

Cool! Ali izgleda da (za sada) nema prenosa  na Eurosportu!
...preostaje RTS!

Ja sam sad malo neobavestena: ko sve od nasih igra?

yeca

Ima prenosa i na Eurosportu i na RTS i na OBN  :> samo ¹to su svi meèevi redom danas prekinuti zbog ki¹e
Meèevi poèinju od 14h
Od na¹ih bi trebali i Ana, Nole i Jelena a mo¾da i Janko..
not shure!!

Vampire 666

sedmoro nashih uchestvuje....

yeca

Endi Rodik (USA - 3. nosilac) igra danas protiv Janka Tipsareviæa !!!

zmajic

Janku stvarno dobro ide travnata podloga, ali moci ce samo da prati Rodikove servise. Cak i ako uspe da ih vidi bice lepo.  Ne da mu se prvo kolo da prodje, pa zar odmah da igra protiv tenisera sa najboljim i najbrzim servisom. Jedina je sansa da ga slomi u tolu igre posto Rodik i nije najsjajniji u igri. Ali SERVISI.... nije humano...  :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica
Mislim da ce ove godine i Federer, a pogotovo Venus tesko da odbrane titulu. Bice gusto i Boga mi i zanimljivo.   :V  :~

Sara

Agasi upravo pobedio Pasanskog 3:1 u setovima!

Vampire 666

a Pasanski je bas "udarnicki" krenuo...jbg... :ohwell:

yeca

Veèeras posle 23h pregled na RTS, pa æemo videti ¹ta je uradio Janko!!
I ostali..

pekmez

Quote from: Sara on 26-06-2006, 07:49:36
Ima prenosa i na Eurosportu

na Eurosportu nikad u ¾ivotu neæe¹ gledati Vimbldon jer prava ima BBC, a ES je naravno britanski.

da li mo¾ete da mi objasnite koji su va¹i razlozi stavljanja takvih avatara, vampiru i zmajiæu?

Jankoviæka i Ivanoviæka igraju jedna protiv druge u dublu.

Vampire 666

28/06/2006 | Izvor: B92
Ðokoviæ pro¹ao, Pa¹anski ispao
Srpski teniser Novak Ðokoviæ plasirao se u 2. kolo turnira u Vimbldonu. On je na startu turnira pobedio Amerikanca Pola Goldstina sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:6.

U drugom kolu Ðokoviæ æe igrati protiv pobednika iz meèa Robredo – Grol. Robredo je postavljen za 11. nosioca i veliki je favorit u tom meèu.

Sa druge strane, Boris Pa¹anski je eliminisan posle poraza od Andrea Agasija sa 3:1. Pa¹anski je na centralnom terenu sjajno poèeo i osvojio prvi set sa 6:2, ali je Agasi spreèio iznenaðenje osvojiv¹i naredna tri sa 6:2, 6:4, 6:3.   

Meè Janka Tipsareviæa, koji igra protiv drugog nosioca Endija Rodika, odlo¾en je za sredu.
Priredio: MR

zmajic

Jelena se plasirala u drugo kolo, svaka cast!  :~
7:6 6:7 3:6 za Rodika. Bas mi je zao sto je Janko izgubio. Odlicno je igrao! Steta, steta..  :'( :'( :'(
Vimbldon nema pokrivene sve terene kamerama, tj. samo centralni i jor par su pokriveni. Tako da pola meceva necemo biti u stanju da odgledamo. Ni Jelenin mec nije imao prenos, ni Anin.  :ohwell:
Za sada smo mogli na RTS-u 2 da gledamo samo Janka.
Ma Pasanskom se bas ne da da malo napreduje! Jadnicak!! :'( :'( 
Jedina nada su nam devojke!!! Samo napred. :~ :~ :~ :~