Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Jankoviæeva lako do treæeg kola u Rimu
(http://nono9.us)

Najbolja srpska teniserka Jelena Jankoviæ uspe¹no je zapoèela takmièenje na turniru u Rimu koji se igra za nagradni fond od 1.340.000 dolara.

Jankoviæeva, koja je postavljena za treæeg nosioca i u prvom kolu je bila slobodna, u drugoj rundi pobedila je Austrijanku Tamiru Pa¹ek sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Poèetak prvog seta protekao je u izjednaèenoj igri, u kojoj je 78. igraèica pru¾ila ¾ilav otpor. Pa¹ekova je èak uspela u petom gemu da napravi brejk i povede sa 3:2, ali je to izgleda naljutilo Jankoviæevu. Mlada Beogradjanka uspela je da osvoji naredna èetiri gema i lako stigne do prvog seta.

Slika se nije promenila ni u drugom setu, kada je Jankoviæeva veoma brtzo oduzela servis protivnici, a kasnije povela i sa 4:2. U fini¹u meèa srpska teniserka sigurnom igrom obezbedila je plasman u dalju fazu takmièenja.

Jankoviæeva æe za prolaz u èetvrtfinale igrati protiv Ukrajinke Alone Bondarenko, koja je u drugom kolu savladala Hrvaticu Karolinu ©prem.

(MONDO)

yeca

NOVAK DJOKOVIÆ POBEDIO ®ILIJENA BENETOA 7:6 (7:5) 6:3 u 2. kolu turnira Masters serije u Hamburgu i u 3. kolu igra protiv Finca, Jarka Nieminena, koji je jutros pobedio Nemca Florijana Majera 2:0 u setovima. Taj meè se oèekuje veæ danas zbog ki¹e koja je juèe veæi deo dana padala u Hamburgu i poremetila raspored igranja meèeva.

Pobednik meèa Djokoviæ - Nieminen æe igrati sa pobednikom meèa Karlos Moja - D¾ejms Blejk.
:~ :~ :~ :~ :~

yeca

Meè Djokoviæ - Nieminen se igra veèeras izmedju 18-19h i to na jednom od terens koji nije pokriven kamerama tako da :( nema gledanja meèa... :nene:

yeca

Jupiiiiiiiiiiiiii  :~ ipak æemo gledati Noletov meè  :V
U 16h direktno na TV Sport Klub!!!  :loptica

tarantulica

Glupi sport klub i josh gluplji ikom  :wall:

Jankoviæeva sru¹ila Alonu Bondarenko

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Jankoviæ plasirala se u èetvrtfinale velikog turnira u Rimu (nagradni fond 1,34 miliona dolara), po¹to je u meèu sa puno obrta u èetvrtak savladala mladu Ukrajinku Alonu Bondarenko - 6:4, 7:5.

Jankoviæeva, treæi nosilac i trenutno peta igraèica sveta, u prvom setu nije imala veæih problema sa Ukrajinkom, 28. na WTA listi, koju je prethodno pobedila u sva èetiri medjusobna okr¹aja.

Bondarenko joj je oduzela servis u ¹estom gemu i izjednaèila na 3:3, ali Jelena je odmah uzvratila svojim drugim brejkom i dobila set sa 6:4, mada je pri vodjstvu od 5:3 propustila tri set-lopte.

Drugi deo meèa bio je daleko uzbudljiviji. Bondarenko je u prvom gemu odbranila svoj servis, a onda je Jelena prokockala gem u kojem je vodila sa 40:0 i to je bio poèetak serije od èetiri brejka, po dva na obe strane - 2:3.

Srpkinja je izjednaèila na 3:3, Bondarenko povela 3:4 i na servis Jankoviæeve sa 0:40. Jelena je spasila dve brejk-lopte, ali na treæoj odservirala prvu duplu gre¹ku na meèu i na¹la se na ivici gubitka seta.

Ipak, odigrala je najbolje kada je bilo najpotrebnije. Osvojila je èetiri gema zaredom, naèinila preokret i obezbedila prolaz u naredno kolo, u kojem æe se sastati sa desetim "kostura¹em", Ruskinjom Elenom Dementijevom.

Njih dve do sada su igrale èetiri puta, a rezultat je nere¹en 2:2. Poslednji meè bio je na US openu pro¹le godine, kada je Jankoviæeva pobedila sa ubedljivih 6:2, 6:1.

(MONDO/Beta)

ZAGREB: Tipsareviæ u èetvrtfinalu

Janko Tipsareviæ je izborio plasman u èetvrtfinale èelind¾era u Zagrebu, nakon ¹to je u osmini finala pobedio 170. tenisera sa ATP liste Francuza Tijerija Asionea rezultatom 1:6, 6:2, 6:1.

Tipsareviæ je na turniru u Zagrebu postavljen za treæeg nosioca, a za ulazak u polufinale boriæe se protiv pobednika duela Martin Vik (Èe¹ka) - Simone Vinjoci (Italija).

Turnir u Zagrebu igra se za nagradni fond od 42.500 evra.

(MONDO)

makica

Nole pobedio Nieminena 2:1 !!!! :loptica :loptica :loptica

mikele

Ђоковић је добио Ниеминене са 7-5,4-6,6-4 и тако се пласирао у 1/4 финале мастерс турнира у Хамбургу где се састаје са ветераном Карлосом Мојом који је победио Џејмса Блејка са 1-6,6-3,6-3.Веома тешка победа за Новака јер је при крају меча имао проблема са грчевима.Надам се да ће се до сутра одморити и да ће победити Моју,а онда у полуфиналу права посластица,меч са Федерером,који прво мора да победи Давида Ферера. :loptica
Меч Ђоковић-Моја се игра сутра,а тачно време ће бити познато вечерас.

yeca

Quote from: tarantulica on 17-05-2007, 15:52:01
Glupi sport klub i josh gluplji ikom  :wall:
©to?? Ikom??  :hmm

BRAVO ZA MLADJANOG NOVAKA!!!  :V

biwi

za yeco glup je ikom zato sto nema sport klub!!!!!!!!!
strasno, poludecu od glupog ikom-a....

tarantulica

Bravo za Noleta!!!  :~

Nadam se da ce se oporaviti do sutra...

I da ce pobediti Federera u polufinalu... :Bog

yeca

aha.. zato je SBB majka  :igra:
Nole je bukvalno crkao  :pljes: :pljes:

Evo preneæu utiske:
U prvom setu Nole je vodio 4:1 a onda je Nieminen stigao i prestigao i poveo sa 5:4, pa je Novak izjednaèio i dalje znate.
U drugom setu je bilo doprilike izjednaèeno negde do 3:3 (èuvali su svoje servise ili brzo vraæali brejkove) a onda se Finac odlepio i zavr¹io sa 6:4. Mada je Novak imao ¹ansi da osvoji i drugi set ali je gre¹io mnogo a ovaj opet pogadjao sve same linije... :shock
U treæem setu se vi¹e ne seæam ko je kada i koliko poveo... Znam da je bilo gusto na 3:2 za Finca. Nieminen nije iskoristio ni jednu od 3 brejk lopte da povede sa 4:2 pa je sreæom bilo 3:3  :box ... itd. Ma pobedio je na kraju  :loptica

Bio je kvalitetan meè, dinamièan i uzbudljiv. Trajao je 2h i 38min (jbt ¹ta ja sve pamtim...ccc) uz onih 2h jutros, ispadne fina cifra za izbegavanje...
A po izrazima na Novakovom licu, bla¾oj povredi levog ramena (i povredi desnog lakta koju vuèe jo¹ od ranije) kao i grèevima u levoj nozi videlo se da crkava... baaaaaaaaaa¹  :obreo:

Sad samo da se nadamo da æe sutra¹nje 1/4 finale protiv Moje igrati pred kraj dana da bi se ¹to vi¹e odmorio.

Pi¹emo se sutra  :wave:  :hm

yeca

* Za¹to mi nema dugmeta "IZMENI"?? Ustvari nekad ga ima, nekad ga nema. Mislim da je to mnogo bolje nego da mi se redjaju postovi jedan za drugim... *

Elem, za one koji imaju SBB  :plez i koji 'vataju TV SportKlub   :wink: danas izmedju 12h i 13h poèinje direktan prenos 1/4 finalnih meèeva u Hamburgu. Prvi na teren æe izaæi Federer i Ferer a nakon njih igraju Novak i Moja.
Pobednici ova dva meèa sastaæe se u 1/2 finalu.

I jo¹ jedna vest je da æe turnir iz Masters serije koji se odr¾ava u Hamburgu postojati jo¹ samo sledeæe godine i od 2009. vi¹e neæe biti u kalendaru ovog tipa turnira. Isto se planira i u vezi sa Masters turnirom u Monaku. Razlozi su jer ova dva turnira ne ispunjavaju sve kriterijume koje postavlja Svetska teniska organizacija (ne toliko u smislu organizacije samog turnira koliko u smislu lo¹ih, neizravnatih ¹ljakastih terena). Drugi razlog je ¹to ovaj sistem - svake nedelje novi turnir - jako umara igraèe ¹to ima za posledicu porast broja povreda , a sve pred veliki Gren Slem u Francuskoj.

malena

Mi jadnici koji imamo ikom opet nista necemo moci da gledamo,pa ajde opet nam prenesite desavanja...
E a zato sam gledala Jelenu mec je bio sjajan,prvi set je dobila ladno sa 6:3,ali zato je u drugom bilo neizvesno do samog kraja,ali je Jelena ipak pobedila...  :Bog

BK

Danas Jelena igra sa Dementijevom, cini mi se u 13h na eurosport-u 1.

yeca

JELENA JANKOVIĆ POBEDILA ELENU DEMENTIEVU 6:2  6:0 u 1/4 finalu turnira u Rimu.
Sutra 1/2 finale - prenos na TV AVALA!!!