Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

marer_86

Quote from: zabica on 13-08-2007, 14:28:24
Ana je kraljica i zvanicno je obozavam!!! :loptica
Nole je majstorica  :wink:

kad bi samo ponovili ovo na us open-u  :smekerica:

bice ....  bice ...iskreno se nadam

Ivana_89

Nadamo se da èe ponoviti :wink:

tarantulica

Spiker turnira u Montrealu izvinio se Novaku

Zvanièan spiker na dodeli nagrada na teniskom turniru u Montrealu Vinston Makvejd izvinio se najboljem srpskom teniseru Novaku Djokoviæu zbog toga ¹to ga je pogre¹no predstavio prilikom uruèivanja pobednièkog pehara.

Makvejd je u nedelju, na ceremoniji dodele pehara Djokoviæu koji je u finalu savladao Rod¾era Federera, gre¹kom predstavio pobednika kao tenisera iz Hrvatske.

"®elem da uputim svoje izvinjenje kao zvanièni spiker kuæe teniskog turnira u Montrealu, zbog toga ¹to sam na zavr¹noj ceremoniji rekao da je Novak Djokoviæ iz Hrvatske. Priznajem gre¹ku i biæe mi drago da se ispravim kada Novak osvoji svoj drugi trofej u Montrealu 2008. godine", saop¹tio je Makvejd.

Izvinjenje je, kako se navodi, upuæeno ne samo Djokoviæu veæ i srpskoj zajednici u Montrealu i Kanadi.

(Beta)

Poèeo je turnir u Sinsinatiju, Ðokoviæ igra svoj prvi meè u sredu, protiv Karlosa Moje  :~ :~ :~

tarantulica

Meè je na programu veèeras u 20h, prenos je na sport klubu...  :wink:

tarantulica

Moja zaustavio "ma¹ineriju" Djokoviæ

Novak Djokoviæ i definitivno je iscrpeo poslednje atome snage u velikoj pobedi nad Ro¾eom Federerom u Montrealu prethodne nedelje, buduæi da je na turniru u Sinsinatiju zavr¹io uèe¹æe u prvom meèu.

Najboljeg srpskog tenisera je u drugom kolu nadigrao Karlos Moja sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

Novak, koji je bio postavljen za èetvrtog nosioca, poku¹ao je da parira iskusnom ©pancu, ali se pre svega sporo kreteo i igrao daleko lo¹ije nego na meèevima protiv Endija Rodika, Rafaela Nadala i naroèito Federera pre nekoliko dana.

Moja, koji na ATP listi zauzima 19. mesto, ve¹to je iskoristio umor Djokoviæa i praktièno tokom celog meèa kontrolisao igru i diktirao tempo. Rani brejk u prvom setu omoguæio mu je da brzo stigne do prednosti, a isti recept primenio je i u drugom setu i dobio ga jo¹ lak¹e i ubedljivijim rezultatom.

Moja, koji je slavio posle taèno sat vremena igre, tako je uspeo da povede u duelima protiv Djokoviæa sa 2:1. ©pancu je to bila druga pobeda ove sezone, posle trijumfa na turniru u Hamburgu, dok je Novak jedino slavio pro¹le sezone u polufinalu Umaga.

Djokoviæ æe se sada okrenuti nastupu u dublu sa Nenadom Zimonjiæem, buduæi da su srspki teniseri uspe¹no prebrodili prvu prepreku na turniru.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupni nagradni fond od 2,2 miliona dolara.

(MONDO)

BK

Mnogo mi je smesno sto su i ANa i Nole izgubili, i nisu uspeli da se plasiraju u 3. kolo, a pobedili sve zive prosle nedelje, a Jelena prosla, nadam se da ce imati srece i osvojiti turnir, mada igra Zastin pa videcemo, srecno joj bilo... :~

tarantulica

Ana Ivanoviæ: Nisam bila spremna

Srpska teniserka Ana Ivanoviæ izjavila je da je razoèarana zato ¹to neæe obraniti tutulu u Montrealu.

"Ovo je jedan od mojih omiljenih turnira. Zaista mi je ¾ao ¹to se nisam du¾e zadr¾ala. Ali, ipak,
moja protivnica (Kineskinja Zi Jan) igrala je zadivljuæe dobro", izjavila je Ivanoviæeva nakon poraza u drugom kolu.

"Ona je poèela meè odlièno, a ja jednostavno nisam bila spremna na to. Oèekivala sam te¾ak meè, ali je ona odmah poèela agresivno, dominirala je. Meni je bilo te¹ko da se prilagodim, jer je i ova podloga mnogo br¾a nego ona u Los Andjelesu pro¹le nedelje. Takodje, ovde je duvao vetar", rekla je srpska teniserka.

Upitana da li je bila mo¾da umorna, Ivanoviæeva je istakla da joj je bilo te¹ko da se prilagodi na razlike u uslovima.

"Tu je i vremenska razlika od tri sata. A u ponedeljak i utorak nisam trenirala, odmarala sam. I u meèu sa Kineskinjom sam prvi put udarila lopticu, i to je bilo potpuno drugaèije. Takodje, bilo je i te¹ko i sa priholo¹ke strane. Iza mene je dobar turnir i bilo mi je te¹ko da se sada ponovo kobncetri¹em na prvi meè", dodala je.

Podsetila je Ivanoviæeva i da joj je ovo bio prvi turnir na kome je bila u situaciji da brani titulu. "To je potpuno drgaèija situacija na koju ja nisam navikla, a uz to sam imala te¹ku protivnicu. Ali iz svega ne¹to mo¾e da se nauèi i sledeæi put æe sigurno biti drugaèije", navela je Ana Ivanoviæ.

Na pitanje da li zna i da je najbolji srpski teniser Novak Djokoviæ eliminisan u drugom kolu mastersa u Sinsinatiju, Ivanoviæeva je rekla da je èula za to, ali tek posle svog meèa.

"Kao ¹to sam rekla, te¹ko je doæi sa turnira na kome ste bili jako dobri. U igri su i velike emocije, puno truda je u toj pobedi. A onda, nekoliko dana kasnije sve morate iz poèetka. A svi igraèi ¾ele da vas pobede, tako da to apsolutno nije lako", kazala je Ivanoviæeva.

"Sigurna sam da je i njemu bilo te¹ko. Prvi put u karijeri je pobedio treæeg, drugog i prvog tenisera sveta i to u tri meèa za redom", rekla je Ivanoviæeva.

Ona je izrazila nadu da æe do Otvorenog prvenstva SAD, koje poèinje 27. avgusta, biti spremna i da æe se vratiti u odliènu formu.

"Zaista, zaista se nadam da æu daleko da doguram na US Openu. Ali, kao ¹to sam rekla, nema lakog protivnika. Od prvog kola, moram da se ¾estoko borim. Spremam se za to", istakla je Ana Ivanoviæ.

(Beta)

TORONTO: D¾ej D¾ej ekspresno do 3. kola

Za razliku od Ane Ivanoviæ koju je potpuno neoèekivano eliminisala Kineskinja Zi Jan, Jelena Jankoviæ uspe¹no je prebrodila drugu prepreku na turniru u Torontu, koji se igra za nagradni fond od 1,34 miliona dolara.

D¾ej D¾ej je rutinski savladala 193. teniserku sveta, Kanadjanku Mari-Ev Peletje, prepustiv¹i joj tek jedan gem - 6:0, 6:1.

Jankoviæeva, koja je u Torontu postavljena za drugog nosioca, u treæem kolu igraæe sa 20. igraèicom sveta Sibil Bamer iz Austrije.

Jelena je do sada sa Bamerovom igrala pet meèeva i ima èetiri pobede. Poslednji put su se sastale pre
manje od nedelju dana, kada je Jankoviæeva u osmini finala u Los Andjelesu dobila sa 6:2, 6:1.

(MONDO)

tarantulica

Komentar hrvatskih medija na lapsus kanadskog komentatora mo¾ete proèitati ovde (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,9172.0.html)  :cvet

tarantulica

Jelena lako do èetvrtfinala u Torontu

Za razliku od Novaka Djokoviæa i Ane Ivanoviæ, koji su ove nedelje posle velikih uspeha do¾iveli rane eliminacije sa turnira u Sinsinatiju, odnosno Torontu, Jelena Jankoviæ igra punom snagom i sigurno koraèa ka zavr¹nici Rod¾ers kupa, koji se u pomenutom kanadskom gradu igra za nagradni fond od 1,34 miliona dolara.

Jankoviæeva je i u meèu treæeg kola imala lak posao. Dvadeseta igraèica sveta, Sibil Bamer iz Austrije, potpisala je predaju posle 63 minuta igre - 6:2, 6:3. Jelena je solidno servirala i odlièno reternirala, naroèito na drugi servis Austrijanke, tako da dilema u pogledu konaènog ishoda nije postojala ni u jednom trenutku.

Druga "kostura¹ica" turnira u èetvrtfinalu æe se sastati sa Francuskinjom italijanskog porekla Vird¾inijom Razano, koja je veæ iznenadila Izraelku ©ahar Pir i Ruskinju Anu Èakvetadze.

Biæe to njihov prvi medjusobni duel i rasporedom je predvidjeno da poène oko 19 èasova po centralnoevropskom vremenu.

Jelena je plasmanom u treæe kolo odbranila bodove osvojene pro¹le godine, tako da æe joj sve preko tog rezultata omoguæiti dalje pribli¾avanje drugoplasiranoj na WTA listi, Ruskinji Mariji ©arapovoj. Trenutna razlika izmedju njih dve iznosi ne¹to vi¹e od 600 bodova.

(MONDO)

tarantulica

TORONTO: Jelena u polufinalu

Jelena Jankoviæ je izborila plasman u polufinale turnira u Torontu, po¹to je u èetvrtfinalnom duelu nadigrala Francuskinju Vir¾iniju Razano rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Srspka teniserka je ne¹to te¾i posao morala da obavi u prvom setu, ali je nakon toga zaigrala mnogo sigurnije i na kraju zaslu¾eno slavila.

Jankoviæevoj, koja je u Torontu postavljena za drugog nosioca, naredna protivnica biæe takodje Francuskinja Tatjana Golovin, koja je u drugom èetvrtfinalu eliminisala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu - 2:6, 7:5, 6:1.

D¾ej D¾ej se do sada dva puta u karijeri sastajala sa Tatjanom Golovin, koja na WTA listi zauzima 19. poziciju, i ostvarila je polovièan uèinak.

Ivke

Jelena je pobedila Francuskinju   Razzan i plasirala se u polufinale gde ce igrati sa Tatjanom Golovinom. Predlazem da se malo bacimo i na pracenje tenisa...verujem da ima jos zainteresovanih...

tarantulica

Pa onako...
Ovo je postala moja tema u kojoj se kuckam sama sa sobom...
Drago mi je da jo¹ neko prati tenis  :cvet

Da li neko zna, da li Jelena uop¹te ima ¹ansu da dobije one extra pare koje je Ana dobila (valjda) pro¹le godine?

vlada89

Na kakve extra poene mislis? Ona je odbranila prosle godine poene,sad dobija vise...A sta mislite kako je meni,niko nece da mi pomogne da branim boje faxa?  :wall:

tarantulica

Hm, nisam sigurna o èemu se taèno radi, valjda onaj ko sakupi najvi¹e poena na turnirima u Americi dobija neki bonus.  :hmm

Ako nekog zanima, karte za Davis kup u Areni (21-23. spetembra) ko¹taju 800, 2000 i 4000 dinara (cena je za komplet karata za sva 3 dana)  :cvet

avgogh

eeeee... i ja pratim tenis! :) mislim da je to sad sprot broj jedan u srbiji! svi su se ukljucili, cak i zene, koje ne podnose fudbal, kosarku...
nole mi je svakog dan asve drazi i drazi! mali car!

evo i jedna vest iz dubla...
17.08.2007. [19:00]
Srpski dubl zaustavljen u èetvrtfinalu
Novak Djokoviæ i Nenad Zimonjiæ nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Masters turnira u Sinsinatiju, po¹to su danas u okviru meèa èetvrtfinala pora¾eni od ¹estih nosilaca, Izraelaca D¾onatana Erliha i Endi Rama rezultatom 2:6, 2:6.

Poslednja provera srpskog dubla pred Dejvis kup u Beogradu biæe US Open.