Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Бонус који се односи на УС опен серију важи за Ус опен,а поени који се рачунају не укључују поене са УС опена.Тако да шансу за дуплу зараду на УС опену имају тенисер и тенисерка који су били најуспешнији на турнирима који се играју на северно-америчком континенту,а претходе УС опену.Серија за даме почиње турниром у Стенфорду,а за мушкарце у ЛА.И за једне и за друге крај је у Њу Хејвену где обично не играју играчи из самог врха јер се одмарају са последњи турнир из велике четворке.Ко хоће више да сазна http://www.usopenseries.com/home/default.sps
Ето то вам је то(са мало закашњења) :wink:
А баш је бзвзе што је Ана пала на 5 место јер је због тога 5 носилац и у четвртфиналу ће налетети на некога из првих 4,а то можда буде баш Јелена.Мада нека само оне стигну до четвртфинала па нека буде како мора.

tarantulica

Janko igra direktno u glavnom ¾rebu, bez kvalifikacija....  :pljes:

Prijatno iznenaðenje  :wink:

mikele

Novak Djokoviæ obezbedio uèe¹æe na Mastersu
(http://nono9.us)

Najbolji srpski teniser i treæi reket sveta Novak Djokoviæ plasmanom u èetvrtfinale US Opena obezbedio je uèe¹æe na Masters kupu u ©angaju.

Djokoviæu æe to biti prvo uèe¹æe na zavr¹nom turniru sezone, koji æe se igrati od 11. do 18. novembra u kineskom gradu.

Dvadesetogodi¹nji srpski teniser ove sezone je napravio veliki proboj ka samom vrhu svetskog tenisa i nametnuo se kao jedan od retkih igraèa koji mogu da prekinu dominaciju Ro¾ea Federera i Rafaela Nadala, koje je ove godine veæ savladao.

Na turniru koji je osvojio u Montrealu Djokoviæ je savladao prva tri igraèa sa ATP liste redom - Endija Rodika, Rafaela Nadala i Ro¾ea Federera.

Djokoviæ æe u èetvrtfinalu US Opena u noæi izmedju èetvrtka i petka odmeriti snage sa iskusnim ¹panskim teniserom Karlosom Mojom.

"Igranje na Mastersu je jedan od mojih snova, a ovo je jedan od najsreænijih trenutaka u mojoj dosada¹njoj karijeri. Fenomenalan oseæaj je biti medju osam najboljih igraèa na kraju godine, a sve ovo mi se izde¹avalo neverovatno brzo", rekao je Djokoviæ novinarima u Njujorku.

(MONDO)

mikele

ATP lista: Nole di¹e Nadalu za vrat

Posle najveæeg uspeha u dosada¹njoj karijeri, vice¹ampionske pozicije na US Openu, Novak Djokoviæ i dalje zauzima treæe mesto na najnovijoj ATP listi, ali je za vi¹e od 700 poena smanjio zaostatak za Rafaelom Nadalom.

Djokoviæ je ujedno poveæao prednost nad èetvrtoplasiranim Nikolajem Davidenkom, polufinalistom US Opena.

Osvajanjem US Opena, ©vajacarac Ro¾e Federer je poveæao prednost nad rivalima. Jedina promena u prvih 10 je skok ©panca Davida Ferera, polufinaliste US Opena, koji je napredovao èaz sa sedam pozicija i sada je na osmom mestu.

Od ostalih srpskih tenisera Boris Pa¹anski je posle pobede u ukrajinskom Èerkasiju napredovao èak 20 mesta i sada je 91. na svetu, dok je Janko Tipsareviæ trenutno na 53. poziciji, ¹to je napredak za tri mesta.

Viktor Troicki je 139., Du¹an Vemiæ 193., a Ilija Bozoljac 220. teniser na svetu.

ATP lista, prvih 10:

1. Ro¾e Federer (SUI) 7.605
2. Rafael Nadal (ESP) 5.385
3. Novak Djokoviæ (SRB) 4.295
4. Nikolaj Davidenko (RUS) 3.255
5. Endi Rodik (USA) 2.540
6. D¾ejms Blejk (USA) 2.290
7. Fernado Gonzales (CHI) 2.185
8. David Ferer (ESP) 1.940
9. Tomas Berdih (CZE) 1.925
10. Tomi Has (GER) 1.880

==================================================================================================
WTA: D¾ej-D¾ej ispred ©arapove,ali opet treæa

Jelena Jankoviæ je pretekla Ruskinju Mariju ©arapovu (navijaèicu Novaka Djokoviæa), ali i dalje zauzima treæe mesto na najnovijoj WTA listi s obzirom na plasman Ruskinje Svetlane Kuznjecove u finale US Opena.

Upravo je Kuznjecova napravila najveæi skok s obrzirom da je sa èetvrte do¹la na drugu poziciju.

Ana Ivanoviæ je pala za jednu poziciju i sada je ¹esta, iza Ruskinje Ane Èakvetadze, za kojom zaostaje 15 bodova.

Inaèe, Jelena i Ana su imenovane za ambasadorke UNICEF-a u Srbiji. D¾ej-D¾ej æe biti "zadu¾ena" za adolescente i promovisanje prava mladih, dok æe Anina oblast biti obrazovanje i za¹tita dece.

"Jelena i Ana æe iskoristiti svoje ime i svoju slavu da se ukljuèe u promovisanje prava dece i mladih u Srbiji. Na taj naèin æe dati svoj doprinos pobolj¹anju uslova u kojima deca i mladi ¾ive, kao i pozitivnim promenama koje se de¹avaju u Srbiji", navodi se u saop¹tenju UNICEF-a.

©to se tièe ostalih "de¹avanja" na WTA listi, napredak u prvih 10 ostvarile su obe sestre Vilijams. Serena je sa devete stigla na sedmu poziciju, a Venus Vilijams sa 14. na devetu poziciju.

Ameli Morezmo je sa sedmog pala na 11. poziciju.

WTA lista, prvih 10:

1. ®astin Enan (BEL) 5.200
2. Svetlana Kuznjecova (RUS) 3.780
3. Jelena Jankoviæ (SRB) 3.365
4. Marija ©arapova (RUS) 3.235
5. Ana Èakvetadze (RUS) 2.940
6. Ana Ivanoviæ (SRB) 2.925
7. Serena Vilijams (USA) 2.391
8. Nadja Petrova (RUS) 2.266
9. Venus Vilijams (USA) 2.215
10. Marion Bartoli (FRA) 2.067

(MONDO)

tarantulica

Kako su Serena i Venus tako dobro plasirane...?
Mora da potiskujem njihove meèeve, mislim da ne igraju toliko èesto toliko dobro da bi bile u prvih 10, ali izgleda da gre¹im...  :ohwell:

vlada89

Venus je bila samo na 10 turnira ove godine,a kolko znam osvojila SAMO Vimbldon (da samo :)) i Memfis.. Mada nisu branile poene od prosle godine, verovatno zato!

mikele

Оне не играју пуно турнира,тј. играју углавном на највећим турнирима и ту бележе добре резултате,тако да...
На турнирима велике четворке су увек у самом врху и то их одржава тако високо на листи.Додуше,Венус је дуго била изван првих 20 и увек је била ''најнепожељнија'' особа на жребу :roll:

josefina87

Sampras: "Federer æe me nadma¹iti"

Svojevremeno najbolji teniser sveta i apsolutni rekorder po broju osvojenih turnira Amerikanac Pit Sampras uveren je da æe ga ©vajcarac Rod¾er Federer uskoro nadma¹iti u broju osvojenih Grend slem titula. Federer je u nedelju u Njujorku osvojio 12. Gren slem turnir, dok je Sampras, koji je karijeru zavr¹io 2002. godine i dalje rekorder sa 14 trofeja na najveæim svetskim turnirima.

Najbolji svetski teniser devedesetih, sedam puta je pobeðivao u Vimbldonu, pet na US Openu i dva puta u Australiji. Zajednièko sa Federerom mu je, ¹to ni jedan ni drugi nikada nisu bili najbolji na Rolan Garosu.

Federer je, meðutim, dva puta igrao u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, dok je Samprasu najveæi domet u Parizu bio plasman u polufinale 1996. godine.

Komentari¹uæi rezultate Federera posle trijumfa ©vajcarca na US Openu, na kojem je Sampras zavr¹io karijeru 2002, takoðe trijumfom, amerièki as je rekao:

"Kada sam oti¹ao u penziju mislio sam da æe moj rekord te¹ko biti oboren. Ali, ako nekom to poðe za rukom, voleo bih da to bude Federer. On je sjajan momak i veliki, ali skroman, ¹ampion".

"Naravno da bih voleo da moj rekord ostane za sva vremena, ali rekordi postoje zato da bi se ru¹ili, a Federer, kako je krenuo, mogao bi osvojiti i 17 ili 18 Gren slem titula. Neæu biti razoèaran zbog toga jer Federerovi dosada¹nji rezultati su za svaki respekt", istakao je Sampras koji je poslednji veliki turnir osvojio kada je imao 31 godinu, a ©vajcarcu je danas tek 26.

Samparas i Federer sastali su se samo jednom. Bilo je to u osmini finala Vimbldona 2001. a posle pet setova uspe¹nio je bio Federer.

"Veæ tada sam video da je izuzetno talentovan. Bio je bolji nego ja u tim godinama. Shvatio sam odmah da ako neko obori moj rekord, to æe biti on", zakljuèio je Sampras koji je u bogatoj karijeri odigrao 88 finala i pobedio u 64!

izvor http://www.b92.net/ (http://www.b92.net/)

mikele

Uspe¹an povratak mame Devenport

Nekada najbolja teniserka sveta, Amerikanka Lindzi Devenport, vratila se na teren posle skoro godinu dana pauze i ubedljivo pobedila Grkinju Eleni Danilidu (6:2, 6:2) u prvom kolu turnira na Baliju.

Nekada¹nja ¹ampionka u junu je rodila sina, ali to nije puno oborilo kvalitet njene igre.

Naroèito impresivno delovala je kada je u prvom setu, posle vodjstva Grkinje od 2:1 u gemovima osvojila neverovatnih 20 poena uzastopno. Trideset sedma teniserka sveta bila je u tim trenucima potpuno nemoæna pred naletom mame Devenport.

Pauza od skoro godinu dana prouzrokovala je pad tridesetjednogodi¹nje Amerikanke na 234. mesto na WTA listi.

Devenport je u karijeri osvojila tri gren slem titule, kao i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

(Beta-Rojters)

vlada89

Znaci svaka joj cast  :> Vratila se moja omiljena igracica na WTA Tour-u.. Pokleknuce i Enan, ako se sastanu ove godine, videcete  :djavo

vlada89

Kao sto rekoh, kao sto ste se vi uplasili Daveport-ove tako je i JJ poklenula preciznim i jakim udarcima  sa osnovne linije..Iskreno, dalo se za ocekivati  :cvet

nasty girl

Poraz JJ u èetvrtfinalu Balija

Srpska teniserka Jelena Jankoviæ nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira koji se na Baliju igra za nagradni fond od 225.000 dolara, po¹to je u èetvrtfinalnom duelu izgubila od Amerikanke Lindzi Devenport rezultatom 1:2, po setovima 4:6, 6:2, 2:6.

Poraz na¹e najuspe¹nije igraèice i treæeg reketa sveta, koja je na ovom turniru bila prvi nosilac, predstavlja veliko iznenaðenje, s obzirom da je ovo prvi turnir koji Devenportova, nekada¹nji svetski broj jedan, trenutno 234. na WTA listi, igra posle jednogodi¹nje pauze zbog poroðaja.

Ovo je bio èetvrti meðusobni susret dve teniserke i sva èetiri meèa je dobila Amerikanka.

B92

vlada89

Uplasio sam se da je tema izbrisana  :K Dakle,posto se ovde sam sa sobom dopisujem,moram reci da sam presrecan sto je Davenport osvoija Bali pobedom u finalu nad Hantuchovom (ozoglasenom i uobrazenom) 6:4 3:6 6:2 i tako na debitantskom turniru posle duge pauze vratila se na teren osvajanjem ko zna koje titule po redu. Go Lindsay!!!  :cvet

mikele

Титула је 52 по реду. :wink:
Али...Слажем се ја да је ово леп успех за њу,али ипак је то само један мали турнир на којем и није баш била нека кокуренција(ЈЈ која је исцеђена као лимун и Хантухова која није баш у некој форми),што наравно не умањује успех маме Линдзи.Али све ме ово подсећа на повратак Мартине Хингис која је исто тако супер кренула,али је врло брзо изгорела.
Видећемо како ће се Девенпортова показати на већим турнирима,а прилику има већ ове недеље када заједно са Кузњецовом,Јеленом и Морезмо учествује на турниру у Пекингу.
=============================================================================================
ATP: Nole i dalje "broj 3"

Dejvis kup reprezentacija Srbije sa trojicom igraèa medju prvih sto napada Australiju i mesto u Svetskoj grupi.

Novak Djokoviæ je kao i prethodne sedmice na treæem mestu ATP liste sa 4.295 bodova, ispred njega su Rafael Nadal sa 5.385 i neprikosnoveni lider teniskog karavana Ro¾e Federer sa 7.605 bodova.

Èetvrto mesto dr¾i Nikolaj Davidenko (3.255), a slede Endi Rodik (2.540), Fernando Gonzales (2.360) i D¾ejms Blejk (2.290). U Top 10 su jo¹ David Ferer, Tomi Robredo i Toma¹ Bedrih.

Nakon Novaka Djokoviæa, najbolje rangirani srpski teniser je Janko Tipsareviæ, koji je kao i pro¹le nedelje na 53. mestu sa 636 bodova, dok je Boris Pa¹anski napredovao za dve pozicije i sada je 90. sa 456 bodova. Viktor Troicki pro¹le nedelje bio je 139, a ove je 133. teniser sveta sa 324 boda, Du¹an
Vemiæ se sa 193. vratio na 195. mesto, dok je Ilija Bozoljac pao osam pozicija i trenutno je 228. Medju prvih 500 na ATP listi, Srbija ima jo¹ jednog igraèa - Viktora Saviæa, koji je napredovao 22 stepenika i sada je 487.

Najbolje rangirani Australijanac je Lejton Hjuti na 21. mestu.

ATP lista:
1. Ro¾e Federer (SUI) 7.605
2. Rafael Nadal (ESP) 5.385
3. Novak Djokoviæ (SRB) 4.295
4. Nikolaj Davidenko (RUS) 3.255
5. Endi Rodik (USA) 2.540
6. Fernado Gonzales (CHI) 2.360
7. D¾ejms Blejk (USA) 2.290
8. David Ferer (ESP) 1.935
9. Tomi Robredo (ESP)
10. Toma¹ Berdih (CZE) 1.925
...
21. Lejton Hjuti (AUS) 1.280
...
53. Janko Tipsareviæ (SRB) 636
90. Boris Passanski (SRB) 456
133. Viktor Troicki 324
195. Dussan Vemich (SRB) 209
228. Ilija Bozoljac (SRB) 178
487. David Savich (SRB) 54

======================================================================================================
WTA: Jelena i dalje treæa, a Ana ¹esta

Jelena Jankoviæ i ove nedelje zauzima treæe, a Ana Ivanoviæ ¹esto mesto na WTA rang-listi najboljih teniserki.

Prva je i dalje ubedljivo Belgijanka ®istin Enan sa 5.200 bodova, druga Ruskinja Svetlana Kuznjecova sa 3.734, dok je D¾ej D¾ej i pored ne¹to slabijeg rezultata na turniru na Baliju, zadr¾ala treæu poziciju sa 3.365 bodova.

Slede Ruskinje Marija ©arapova i Ana Èakvetadze sa 3.235, odnosno 2.940 bodova, pa Ana Ivanoviæ sa 2.925 bodova. Medju prvih deset su jo¹ Serena Vilijams, Nadja Petrova, Venus Vilijams i Ameli Morezmo.

Pored Jelene i Ane, Srbija ima jo¹ ¹est igraèica medju 500 na svetu. Vojislava Lukiæ je kao i pro¹le nedelje 232. sa 116 bodova, dok su Ana Jovanoviæ i Teodora Mirèiæ napredovale za po dva stepenika. Jovanoviæeva je sada 270. sa 90 bodova, a Mirèiæeva 287. sa 85,25 bodova.

Ana Veselinoviæ izgubila je dva mesta i trenutno je 331. sa 67 bodova, Ana Timotiæ pala je za jednu poziciju i sa 41 bodom je 435, a Neda Koziæ je 475 sa 35,5 bodova

WTA lista:
1. (1) ®astin Enan Belgija 5.200 bodova
2. (2) Svetlana Kuznjecova Rusija 3.734
3. (3) Jelena Jankoviæ Srbija 3.365
4. (4) Marija ©arapova Rusija 3.235
5. (5) Ana Èakvetadze Rusija 2.940
6. (6) Ana Ivanoviæ Srbija 2.925
7. (7) Serena Vilijams SAD 2.391
8. (8) Nadja Petrova Rusija 2.266
9. (9) Venus Vilijams SAD 2.215
10. (12) Ameli Morezmo Francuska 2.062
...
232 (232) Vojislava Lukiæ 116,00
270 (272) Ana Jovanoviæ 90,00
287 (289) Teodora Mirèiæ 85,25
331 (329) Ana Veselinoviæ 67,00
435 (434) Ana Timotiæ 41,00
475 (470) Neda Koziæ 35,50

(MONDO)

vlada89

Pa sad ne ocekujem neki uspeh,s'obzirom da znamo kako i dok je bila mladja nije se uvek brzo kretala,a i sad nekoliko meceva zaredom,mislim da ce se umoriti. Ja mislim da nece biti kao Hingis,jer je ipak mnogo krace pauzirala od nje,bar se nadam da nece  :K A sta mislite o mecu izmedju Federera i Samprasa koji se igra sredinom novembra?