Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

tarantulica

Ðokoviæ æe u polufinalu Montreala igrati protiv Nadala!!!  :~ :~ :~
Meè je na programu oko 2 sata posle ponoæi...

U drugom polufinalu sre¹æe se najbolji teniser dana¹njice (pa i ¹ire) Ro¾e Federer i Radek Stepanek.

Najbolje srpske teniserke Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ medjusobno æe odmeriti snage u polufinalu turnira u Los Andjelesu.  :loptica

Jankoviæeva, koja je postavljena za drugog nosioca, u èetvrtfinalu je nadigrala Beloruskinju Viktoriju Azarenku u tri seta - 6:4, 6:7, 6:2, dok je Ana Ivanoviæ, treæa "kostura¹ica", ne¹to lak¹e stigla do trijumfa nad Ruskinjom Marijom Kirilenko - 6:4, 6:4.

Pobednica srpskog polufinala sastaæe se u borbi za titulu sa boljom iz susreta Ruskinja, Marije ©arapove i Nadje Petrove.

BK

Prenos zanskog meca ima na TV Avali u 22:30.

Darker

Ðokoviæ dobio Nadala, u finalu protiv Federera :wink:

Nole ponovo sru¹io Nadala, na redu Federer!
Nedelja, 12. avgust 2007. 09:40

Najbolji srpski teniser Novak Djokoviæ plasirao se u finale turnira Masters serije u Montrealu, po¹to je savladao drugog tenisera sveta, ©panca Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Do treæeg uzastopnog masters finala 20-togodi¹nji Beogradjanin do¹ao je trijumfom protiv Nadala posle sat i 50 minuta borbe. To je bila Djokoviæeva druga pobeda nad ©pancem u sedam dosada¹njih susreta. Srpski teniser je prvi put uspeo da pobedi drugog tenisera sveta u martu ove godine na putu ka tituli u Majamiju.

Nole je spasio svih osam brejk lopti koje je imao Nadal, a s druge strane uspeo je da realizuje dve od èetiri ¹anse za brejk.

Najdramatièniji je bio 11. gem prvog seta, u kome je Djokoviæ uspeo da saèuva svoj servis, iako je Nadal imao tri brejk lopte. Veæ u narednom gemu, srpski teniser je napravio brejk i tako okonèao prvi set sa 7:5.

U drugom setu, Djokoviæ je odbranio pet brejk prilika Nadala i to u svoja prva dva servis gema. Odluèujuæu prednost srpski teniser je stvorio u osmom gemu, kada je uspeo da osvoji gem na servis Nadala. Potom je zavr¹io susret servirajuæi za pobedu i plasman u finale.

Posle trijumfa protiv Nadala, Djokoviæ je izjavio da je meè bio veoma te¾ak. "Oèigledno je, kada igrate sa drugim teniserom sveta, to mora biti te¾ak meè, nema tu lakog poena, ni na jednoj podlozi", rekao je Nole.

Podsetiv¹i da je jedinu pobedu do sada protiv Nadala ostvario na tvrdoj podlozi (betonu) na kojoj se igra i turnir u Montrealu, Djokoviæ je naveo da je zbog toga u meè u¹ao sa pozitivnim razmi¹ljanjem.

"Uspeo sam da budem agresivan od poèetka meèa. Znao sam da ja moram da kontroli¹em meè. Zaista sam sreæan ¹to sam pobedio i to u dva seta", dodao je srpski teniser.

Djokoviæ, koji æe od ponedeljka ponovo biti treæi teniser na ATP listi, u finalu æe igrati protiv prvog reketa sveta ©vajcarca Rod¾ea Federera. Biæe to njihov osmi medjusobni duel. Svi prethodni okonèani su pobedom Federera.

©to se tièe susreta sa Federeom, Djokoviæ je rekao da on u tom duelu, sa najboljim teniserom dana¹njice, nema ¹ta da izgubi.

"Sigurno je da æu biti motivisan, a sigurno je i da je on favorit", rekao je Djokoviæ. "Ali, kao ¹to sam rekao, po¹to nemam ¹ta da izgubim, poku¹aæu da budem spreman za njega. S obzirom na to kako sam igrao ove nedelje, imam dosta samopouzdanja, tako da imam ¹anse".

Nadal, koji nije bio nezadovoljan svojom igrom, rekao je da je Djokoviæ igrao odlièno na celom turniru, a da je u duelu sa njim pokazao kompletnost svoje igre. "Ni ja nisam bio lo¹, ali moram da budem jo¹ boji", rekao je Nadal.

U svom petom finalu ove godine, Novak Djokoviæ æe poku¹ati da dodje do èetvrte titule, nakon ATP turnira u Adelaidi i Estorilu i mastersa u Majamiju. Jedino finale koje je do sada ove sezone izgubio bilo je u Indijan Velsu, kada je u borbi za titulu pora¾en od Nadala.

(MONDO/Beta)

Ivana_89

Da li imamo prenos meèa?

laclaire

Imamo, Sport klub 20h, ne znam da li ce prenositi i neka druga TV stanica(za one koji nemaju kablovsku ili nemaju Sport klub u ponudi)

Ivana_89

imam kablovsku, nemam sport klub :(

BK

Ana - Sharapova TV AVALA 23:00

Ivana_89

Djokoviæ-Federer
sad je prenos na RTS1

malena

I fenomenalan pocetak Novaka...   :loptica

Ivana_89

da, igra jako bolje... evo da obavestimo neke koji ne gledaju sad
1:1 je u setovima i 3:2 u gemovima za Djokoviæa i sada on servira :wink:

Ivana_89

I Nole je uspeo  :V
pobedio je Federera  :wink:
sve èestitke, bravo Nole  :~ :~ :~ :>

tarantulica

Sve èestitke Noletu!!!  :~ :~ :~
Fenomenalan meè, skoro nisam gledala ovako dobar tenis  :Bog

P.S. I dalje ne verujem da ga je voditelj programa najavio kao Hrvata...  :wall:

Ivana_89

jesi èula kad je Nole izjavio posle meèa k'o da ispravi voditelja da nije iz Bugarske veæ iz Srbije, rekao je k'o nije da se ljutim ionako je to ista stvar :>  ccccc

Sole

kakva je on kraljcina i igrac i srce i sve! :Bog :loptica :V
toliko sam srecna!
svaka cast, a tenis je bio fenomenalan!
Nole je zasluzio samo tako ovu titulu, nikad nije bio blizi onom dosadnom Federeru, a sada ga je pretekao, makar za ovaj Masters!
bitno je da je opet treci.
samo jos da vidimo sta ce Ana da uradi.
malo sam se iznenadila kada sam cula da igra sa Petrovom, sve mi se cini da je neki komentator danas pricao kako igra sa Sarapovom. :hmm
nije ni bitno... :~
ali, ono za Hrvata mi stvarno nije jasno, ako do sada nisu naucili odakle je Nole, onda stvarno...
ja prvo mislila da je rekao SCG pa da se zato publika buni.
:>
jos i ovi nasi ZLATNI momci, kosarkasi!
nasoj radosti nema kraja! ;-)

marer_86

Quote from: tarantulica on 12-08-2007, 20:48:27
Sve èestitke Noletu!!!  :~ :~ :~
Fenomenalan meè, skoro nisam gledala ovako dobar tenis  :Bog

P.S. I dalje ne verujem da ga je voditelj programa najavio kao Hrvata...  :wall:

...ljudi Hasan ce da secka :F  :F :batina :batina puc puc.... koliko sam bio srecan toliko sam bio i shokiran ... ne mogu da verujem da su ponovili istu gresku ....