Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

Почели су мало пре.Тренутно сервира Федерер и 30-15 је. :wink:
Немаш спорт-клуб?Па да ли је могуће? :116: :116: :116:

willie the scot

backhand, return pod noge...prosto,...ugusio je federera.
imam osecaj da je nalbandijan i novaku i nadalu i federeru uneo nervozu svojim returnom. kada serviras pod pritiskom pada procenat prvog servisa...

sva trojica su se nekako urusili pod tim pritiskom i igrali daleko ispod svog nivoa.

svaka cast za argentinca. :Bog

tarantulica

Quote from: tarantulica on 21-10-2007, 09:32:42
Jo¹ da Nalbandijan pobedi Federera...  :shock

3 u 1  :>

Vidovita sam!!!

Quote from: mikele on 21-10-2007, 13:52:54
Почели су мало пре.Тренутно сервира Федерер и 30-15 је. :wink:
Немаш спорт-клуб?Па да ли је могуће? :116: :116: :116:

Nije lepo smejati se drugarima u nevolji...  :nonono:  :>

Kad je sledeæi turnir?

mikele

@тарантулице
:cvet :happy:
Следећи турнир мастерс серије је за 8 дана и игра се у Паризу,а од сутра се играју неки мањи турнири у Лиону,Ст.Петерсбургу и Базелу.
Новак неће учествовати ни на једном од тих турнира,а мислим да неће ни Надал,ни Федерер.

tarantulica

A kad se igra zavr¹ni turnir, 8 najboljih...?  :)):

josefina87

I ja sam se bas iznenadila!
Od `94 se nije desilo da jedan igrac pobedi prva tri igraca na nekom turniru..
Svaka cast Argentincu!!! :Bog :Bog

jecapereca

Quote from: josefina87 on 21-10-2007, 19:22:08
I ja sam se bas iznenadila!
Od `94 se nije desilo da jedan igrac pobedi prva tri igraca na nekom turniru..
Svaka cast Argentincu!!! :Bog :Bog
Koliko sam ja upucena tako nesto se desilo '94, u pitanju je Boris Beker a posle toga se desilo ove god. i taj macan je glavom i bradom Novak Djokovic!

laclaire

Da, Djokovic je pobedio u Montrealu Rodika(tada treceg), Nadala(drugog) i Federera...Josefina, mora to malo bolje ako hoces nesto da uradis u sportskom kvizu kad se nastavi :>

josefina87

Ne znam kako sam to zaboravila.. :hmm
Jos Nole..Stavrno sam se opustila! :roll:
[off] Ne brini Laclaire dok pocne kviz vraticu se ja u formu! [/off] :>

mikele

ATP i WTA: Na¹i na istom, skok Nalbandijana
(http://nono9.us)

Srpski teniseri ostali su na istim mestima na ATP i WTA listama, a najznaèajniji prodor napravio je odlièni Argentinac David Nalbandijan, koji je fenomenalno igrao na Mastersu u Madridu.

Nalbandijan je do titule na turniru u ¹panskom glavnom gradu do¹ao posle pobeda nad trojicom vodeæih tenisera sveta. Najpre je prd njim pao ©panac Rafael Nadal, potom i Novak Djokoviæ, a u finalu je pred Argenticenm poklekao i prvi reket sveta Ro¾e Federer. Zahvaljujuæi tom rezultatu Nalbandijan je ponovo medju TOP 20 tenisera sveta i sada zauzima 18. poziciju (skoèio sedam mesta).

Novak Djokoviæ je ostao na treæem mestu ATP liste sa 4.440 bodova. Janko Tipsareviæ je na 63. mstu, Boris Pa¹anski na 84. a Viktor Troicki je trenutno 134. teniser sveta.

©to se ¾enskog tenisa tièe, ni tu nema velikih promena. Jelena Jankoviæ je treæa (3.475 bodova), Ana Ivanoviæ je èetvrta (3.175). Prva je ®astin Enan, pobednica pro¹lonedeljnog turnira u Cirihu, sa 5.930 bodova, a drugoplasirana je Svetlana Kuznjecova sa 3.750 bodova.

Srpski teniseri ove nedelje igraju na dva ATP turnira. Janko Tipsareviæ æe igrati u Lionu (nagradni fond 800.000 dolara), dok æe Boris Pa¹anski nastupiti na turniru u Sankt Peterburgu (milion dolara nagradni fond).

Vodeæi srpski teniseri - Novak, Jelena i Ana ove nedelje æe odmarati. Ana Ivanoviæ je trebalo das igra na turniru u Lincu, ali je odustala kako bi ¹to spremnije doèekala Masters u ©angaju.
=================================================================================================

Pa¹anski nastavio pobednièku seriju

Boris Pa¹anski uspe¹no je startovao na ATP turniru u Sankt Peterburgu. Srpski teniser je u 1. kolu pobedio ©panca Garsiju Lopesa sa 2:0 u setovima (7:6 i 6:4).

Pa¹anski je u prvom setu poveo 3:1, ali je ©panac vratio brejk, pa je set odluèen u taj-breku. U drugom setu Pa¹anski je ponovo uzeo brejk ¹panskom teniseru (90. igraè sveta) i zaslu¾eno trijumfovao.

U narednom kolu Pa¹anski æe igrati protiv pobednika meèa Tursunov (Rusija) - Melcer (Austrija).

Nagradni fond turnira u Sankt Peterburgu je milion dolara.

(MONDO)

mikele

Hrvati Beogradu: Eto vam turnir, ali ne na¹!

Srbija, s obzirom na pretrpani kalendar ATP Tura, mo¾e da dobije turnir samo ako preuzme neèiji termin, a hrvatski mediji, verovatno ne bez osnova, strahuju da Beograd sa teniske mape poku¹ava da istisne Zagreb.

Portal "Javno" navodi da Srbi poku¹avaju da uskoèe na mesto zagrebaèkog turnira, koji bi trebalo da se igra krajem februra sledeæe godine, koristeæi argumentaciju da Hrvatska ima dva ATP turnira (drugi je leti u Umagu) i da je Beograd dovoljno blizu Zagrebu, tako da selidba ne bi izazvala velike poremeæaje u itinereru tenisera.

Direktor zagrebaèkog turnira Branko Horvat poruèio je da Srbija zaslu¾uje da dobije teniski turnir, ali ne njihov.

"Ta informacija se pojavila pre nekoliko nedelja. Postoji ¾elja da oni dobiju turnir i to na neki naèin zaslu¾uju zbog odliènih rezultata njihovih igraèa. No, mi na¹ turnir ne ¾elimo nikome dati, ja ih podr¾avam da dobiju turnir, ali ne na¹", rekao je Horvat portalu "Javno".

Alternativna meta Beogradjana je, pi¹u hrvatski mediji, Bukure¹t, u kojem se turnir odr¾ava sredinom septembra na zemljanoj podlozi.

Pro¹lonedeljni Masters u Madridu, delegacija Teniskog saveza Srbije, koju su èinili predsednik Slobodan ®ivojinoviæ i generalni direktor Du¹an Orlandiæ, iskoristila je da obavi preliminarne razgovore oko dobijanja prava na organizaciju ATP turnira, koji bi Beograd i Srbiju trajno ucrtao na tenisku mapu sveta.

„Prezentovali smo ¹ta u ovom trenutku Srbija znaèi u tenisu i koji su joj potencijali u organizaciji velikih sportskih dogadjaja, posle èega smo zajedno sa gospodom Jonom Trijakom i ®erarom Cobijanom, vlasnicima velikog broja turnira u svetu, do¹li do zakljuèka da bi Srbija mogla kvalitetno da organizuje ATP turnir. Problem je u zgusnutom kalendaru, tako da je intenzivirana potraga za turnirom koji bi se, uz dozvolu ATP, preselio u Beograd“, izjavio je Orlandiæ.

Beogradski turnir imao bi nagradni fond od 416.000 dolara, a organizacija bi ko¹tala ukupno milion zelenih novèanica. Za sponzore se nude Delta Generali i Intesa banka.

(MONDO)

Duke

Jako lepo...

To bi dodatno popularizovalo tenis kod nas i mlade nade bi mogle da nastave uspesni trend koji postoji danas, samo nisam siguran da ce se bilo koja zemlja odreci turnira u nasu korist. Postoji jedno jedino resenje, da drzava uskoci i pljune pare, kao sto to radi sav "kulturni" zapadni svet. A mislim da bi im se brzo i isplatile ako bi sada iskoristili ovu ekspanziju

mikele

Па пази,неће нико нама да уступи место у календару тениских турнира.Али сваки турнир потписује уговог са АТП(ВТА) туром на одређено време.Када истекне трајање уговора,АТП(ВТА) тур има право да да тај термин неком другом организатору уколико није задовољана дотадашњим организаторима.А за то има више разлога,нпр. ако нису задовољни одзивом публике,ако нису задовољни одзивом локалних спонзора,ако нису задовољни квалитетом играча који се појављују на турниру...А код нас би свега овога били из простог разлога јер би наши играчи и играчице учествовали на нашим турнирима,а то би повукло са собом и спонзоре и публику,а ни конкуренција не би била лоша(чим учествује 3 играч на свету или 3 и 4 играчица на свету квалитет турнира је загарантован).
А сада зашто се Хрвати толико ''баве'' овом темом.Из простог разлога.Имају два АТП турнира на којима и није нека јака конкуренција(Новак им подиже ниво турнира у Умагу,а за то је добио добар део ''колача''),а Загребу уговор са АТП туром истиче 2009.године.Зато је њима то јако битно.
А ни ова друга варијанта са Букурештом није нереална јер је тај турнир на опасној ''низбрдици'',као и цео Румунски тенис,тако је то можда још боља прилика за нас.Све у свему,видећемо шта ће бити од свега тога,али факат је да би то још више подигло интересовање клинаца за тенис,а и такав један турнир је добар за промовисање земље у свету.

mikele

Tipsareviæ u drugom kolu Pariza

Posle uspe¹no odradjenih kvalifikacija na turniru u Parizu, Janko Tipsareviæ je zabele¾io pobedu i u prvom kolu poslednjeg turnira Masters serije ove sezone.

On je na startu takmièenja nadigrao Amerikanca Vinsenta Spadeu rezultatom 7:6, 7:6.

Srpski teniser vodio je bespo¹tednu borbu gotovo dva sata i na kraju trijumfovao posle dva dobijena taj brejka.

Tipsareviæ æe u drugom kolu odmeriti snage sa devetim nosiocem, Tomijem Hasom iz Nemaèke, koji je u prvom kolu bio slobodan.

Srpski teniser, koji na ATP listi zauzima 64. poziciju, je protiv desetog igraèa sveta igrao jedanput u karijeri, 2005. na Vimbldonu, i iz tog duela iza¾ao je kao pobednik, jer je Has predao meè u drugom setu kada je gubio rezultatom 6:2, 2:1.

Turnir u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 2.082 miliona evra, a osim Tipsareviæa u glavnom gradu Francuske igra i Novak Djokoviæ, koji je imenovan za treæeg nosioca i na startu je slobodan.

(MONDO)

tarantulica

Ðokoviæ je izgubio u 2. kolu turnira u Parizu od Fabrisa Santora rezultatom 2:0, po setovima 6-3, 6-2  :ohwell: