Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mikele

Ево овде (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?action=viewblog;u=849;id=62) можете да прочитате неки као ''резиме'' целе тениске сезоне,из мог угла :wink:

mikele

Najbandijan lud za Anom
Argentinski teniser David Nalbandijan do u¹iju se zaljubio u Anu Ivanoviæ
Izvor: www.SrbijaSport.com
(http://nono9.us)

Nalbandijan je priznao da koristi svaku priliku da bude u Aninoj blizini, ali da joj jo¹ nije lièno saop¹tio oseæanja.

- Ona me inspiri¹e, zbog nje sam postigao ove rezultate u fini¹u sezone. Dugo sam bio u krizi, igrao sam katastrofalno, a onda mi se dogodila Ana. Nisam stidljiv i èekam svoju priliku na nekom od sledeæih velikih turnira u narednoj godini. Mo¾da veæ u Melburnu, otkriæu joj svoja oseæanja, mada mislim da æe ona veæ saznati za ovu moju izjavu - rekao je Nalbandijan.

Ana Ivanoviæ, èetvrta igraèica sveta, ve¹to krije svoj privatni ¾ivot. Jo¹ niko nije primetio s kim se viða, iako su je mnogi povezivali sa Novakom Ðokoviæem, s kojim se poznaje od malena, ali i Tomijem Robredom. Ana se pripremala u Barseloni, gde Robredo trenutno ¾ivi, a i susrela se sa njim nekoliko puta na Akademiji Sanèez.

Komentatori “Eurosporta” uporedili su Anu sa poznatom glumicom Ketrin Zitom D®ons, a u brojnim anketama na¹a teniserka progla¹ena je za najlep¹u igraèicu.

Na¹u teniserku Anu Ivanoviæ popularni veb sajt o poznatim liènostima AskMen.com nominovao je za jednu od 99 najpo¾eljnijih ¾ena sveta. Posetioci sajta pozvani su da glasaju u anketi kojom se bira najpo¾eljnija dama.

Ana nalazi se u kategoriji selebriti models, pa se pridru¾ite èotaocima poznatog veb sajta i uèestvujte u izboru najpo¾eljnije dame. Finalni rezultati ankete biæe objavljeni 31. januara 2008. godine. Pro¹le godine je pristiglo preko 8,5 milona glasova, a pobedila je glumica i pevaèica Bijons Nouls.

Inaèe, Ivanoviæeva je na svom zvaniènom web sajtu izdala raspored turnira na kojima æe uèestvovati u prvoj polovini 2008. godini. Izmene u planovima na¹e teniseke ima pravo samo Ana Ivanoviæ.

Januar 6-11
Medibank International, Sidnej
Na otvorenom, tvrda podloga

Januar 14-26
Australia Open, Melburn
Grand Slam, na otvorenom, tvrda podloga

Februar 18-23
Qatar Total Open, Doha

Februar 25 - Mart 1 Dubai Tennis Championships

Mart 12-22
Pacific Life Open, Indian Wells

Mart 26 - April 5
Sony Ericsson Open, Miami

Maj 5-11
Qatar Telecom German Open, Berlin
Na otvorenom, ¹ljaka

Maj 12-18
Internazionali BNL d’Italia, Rome
Na otvorenom, ¹ljaka

Maj 26 - Jun 7
Roland Garros, Paris
Grand Slam, ¹ljaka

June 16-21
International Women’s Open, Eastbourne
Na otvorenom, trava

June 23 - Jul 5
Wimbledon
Grand Slam, trava

tarantulica

Nole pravi teniske terene u Kragujevcu!  :>

tarantulica

+

Djokoviæ puno radi na popularizaciji tenisa i tu kampanju nastaviæe liènim primerom, tako ¹to æe dva teniska terena, koja je dobio na poklon od jedne slovenaèke firme, darovati Beogradu.

:pljes:

mikele

Свака част за тај потез :pljes: :pljes: :pljes:
А ови преваранти из Београда га већ годину дана завлаче око локације за тениски центар Ђоковића.Мислим стварно нема смисла.
Мада је можда и боље да буде у КГ јер ће тениску савез да отвори свој центар у Бг и било би непотребно да имамо два у Београду,а у остатку Србије ништа.Тако да ја гласам за Крагујевац :wink:

vlada89

Ja sa Nis  :K

BK

Nije bitno gde je, bitno je da se radi, gradi i igra tenis.

mikele

Quote from: BK on 07-12-2007, 20:34:39
Nije bitno gde je, bitno je da se radi, gradi i igra tenis.
Слажем се да није битно,али ипак би било лепо да није све у Београду јер Србија није Београд :wink:

Ayrton Senna

Quote from: mikele on 07-12-2007, 20:44:49

Слажем се да није битно,али ипак би било лепо да није све у Београду јер Србија није Београд :wink:

Слажем се Микеле, јер талентоване деце има по целој Србији, па зашто им не омугућити да тренирају ближе кући док су млађи.

А прича око тениског центра се већ дуго провлачи без конкретног потеза, време пролази, стижу нови клинци. Зар није боље да се свој талентованој деци омогући да што пре добију професионалне услове за тренинг и квалитетне терене, да се више не брукамо пред светом како шампионе стварамо у исушеном базену?

Нама то није страно, али зато њима....

П.С. Знам право место за тениску академију, ваљда ће бити слободно за коју годину.  :K

pig_am_am

videste li vi ono? stampedo je progutao tenisere... :roll:
nisam mogla da se nacudim. doslo mi da se smejem i da placem u isto vreme,pa sam samo otvorila mandibulu...

pop

Jelena i Novak pobedili sa 3:0
Autor: Blic online | Foto: Reuters | 30.12.2007 - 09:20

Prvi meè Hopman kupa u Australiji Jelena Jankoviæ je dobila sa 2:0 (6:4, 6:4) protiv igraèice Tajpeha Su-Vei Hsieh, 157. teniserke na WTA listi.  Zatim je Novak Ðokoviæ pobedio 110. tenisera sveta, Jen-Hsun Lua sa 2:1 (7:5, 2:6, 6:3). Na kraju su na¹i dobili i dubl.

Jelena je u prvom setu povela sa 5:2, ali je tada izgubila svoj servis i morala je da saèeka novi da bi okonèala set. Tajpe¹ka igraèica se i u drugom setu dr¾ala do 2:2, ali je Jelena zatim ponovo lako do¹la do prednosti od 5:2. Ponavlja se prièa iz prvog seta i na¹a igraèica ponovo gubi servis. I poslednja dva gema bila su identièna kao u prvom setu, dobile su ih igraèice na servisu, pa je reprezentacija Srbije povela sa 1:0. Novak se malo muèio u prva dva seta, drugi je èak izgubio, ali je treæi odigrao sigurno i protivniku nije dozvolio da razmi¹lja o iznenaðenju.
Meè u me¹ovitom dublu sa èetiri ista aktera imao je egzibicioni karakter. Prvi set su na¹i izgubili sa 3:6, drugi dobili sa 6:2, da bi i treæem setu slavili posle taj-brejka, koji su na¹i dobili sa 10:7.
Sledeæi meè u Pertu na Hopman kupu koji se igra pod sponzorstvom firme Hyundai reprezentativci Srbije igraju 2. januara protiv Francuza Tatjane Golovine i Arno Klemona. Zatim æe 3. januara na¹i igrati protiv Argentine (Gizela Dulko, Huan Ignasio Èela) poslednji meè u grupi. Narednog dana, 4. januara, igra se finalni meè pobednika grupa. U drugoj grupi su SAD, Australija, Èe¹ka i Indija.

U drugom susretu 1. kola A grupe na Hopman kupu reprezentacija Francuske je savladala Argentinu sa 2:1.

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

Dobili smo dosta teze nego sto sam ocekivao, ali s obzirom da sezona jos nije pocela, relativno solidnu igru su pokazali i Novak i Jelena. Videcemo kako ce se pokazati protiv sasvim pristojne selekcije Francuske.

Ivke

Bravo za Jelenu i Novaka... :~ :~ :~

tarantulica

Jelena i Novak pobedili i Francuze

Novak Ðokoviæ je uz sna¾nu navijaèku podr¹ku povreðene Jelene Jankoviæ pobedio par Golovina - Klemon i tako je Srbija pobedila Francusku sa 2:1 u drugom kolu Hopman kupa u australijskom Pertu. Jelena se povredila u singl meèu, pa je samo velikom voljom uspela da odstatira ceo dubl.

Prve su na teren iza¹le Jelena i Tatjana Golovin, ali je na¹a igraèica predala meè posle prvog seta koji je Francuskinji pripao sa 6:1. Novak je lako izjednaèio na 1:1, pobediv¹i Arno Klemona sa 2:0 (6:3, 6:3). Na veliku radost brojnih navijaèa Srbije na tribinama, Jelena se pojavila na terenu za meè u me¹ovitom dublu. Francuzi su dobili prvi set sa 7:5, na¹i su uzvratili u drugom sa 6:4, a umesto treæeg seta igran je tajbrek do 10, koji je Novak uz puno Jeleninih osmeha i glasne podr¹ke dobio sa 10:4.

Novaku nije palo te¹ko, jer kako je sam na terenu rekao na op¹te veselje publike i voditelja programa, lepo je igrati me¹oviti dubl. "Zbog svih tih poljubaca i, znate, onog stava kada se oèekuje servis", rekao je Novak.

Na¹i bi sutra pre podne po na¹em vremenu trebalo da se sastanu sa Argentinom u poslednjem meèu po grupama. Ako pobede, igrali bi narednog dana finale sa pobednikom druge grupe. Sve sada zavisi od Jelenine povrede.

Blic online

jecapereca

Dobar su tandem, Jelena i Novak  :wink:

tarantulica

Srbija se plasirala u finale Hopman kupa u Pertu.  :~
Jelena i Novak sutra igraju meè protiv SAD-a.

Meni je danas bilo veoma muèno da gledam kako se Jelena pati sa svim povredama koje ima....  :ohwell: