Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

AUS OPEN: Has prejak za Bozoljca
(http://img221.nono9.us/my.php?image=v44166p0qb2.jpg)

Srpski teniser Ilija Bozoljac zavr¹o je takmièenje na Australijan Openu, posle poraza od Tomija Hasa u drugom kolu – 0:3 (6:7, 1:6, 3:6).
Bozoljac je odlièno poèeo meè i zahvaljujuæi svom najjaèem oru¾ju, ubitaènom servisu, uspevao je da parira nemaèkom teniseru punih 12 gemova, nakon èega je pitanje osvajaèa prvog seta odluèen u taj-brejku. Has, koji je u Melburnu postavljen za 12. nosioca, sa bogatim iskustvom igranja velikih turnira bolje je odradio posao u fini¹u prvog seta (7:3) i poveo na meèu.

Neiskusni Bozoljac je posle toga u potpunosti psihièki "pao", prevelika nervoza uèinila je da napravi ogroman broj gre¹aka, ¹to je sedam godina stariji Has znalaèki iskorostio i drugi set re¹io u svoju korist za svega 25 minuta, ili duplo kraæe nego prvi deo igre.

Nakon visokog vodjstva protivnika Bozoljac je pauzu izmedju setova iskoristio za medicinsku pomoæ, zbog bolova u ledjima. Nakon kraæe masa¾e poku¹ao je da pru¾i ne¹to ¾e¹æi otpor rivalu, ali je Has, koji igra svoj osmi Australijan Open u karijeri, brzo napravio brejk (3:1) i bez veæih problema izborio plasman u treæe kolo.

Na meèu izmedju srpskog i nemaèkog tenisera, osim devojèica koje su èesto vri¹tale (naroèito kad je Bozoljac oblaèio majicu posle masa¾e), mogli su da u¾ivaju i ostali ljubitelji belog sporta, buduæi da je ostvareno 36 as udaraca. Bozoljac i Has su ih ravnopravno podelili – svako po 18.

Zanimljivo je da je srpski teniser uspeo jedanput da odservira 222 km na sat, kao i da nije imao nijednu brejk loptu na duelu, za razliku od Hasa, koji je od devet iskoristio èetiri. Kljuèni podatak su neiznudjenje gre¹ke - Bozoljac ih je napravio 39, a Has tek devet.

"Mogao sam da dobijem prvi set, ali ¹ta da radim, desilo se da je Has bio bolji u taj-brejku. Imao sam ¹anse koje nisam iskoristio. U drugom setu mi je opala koncentracija i tada mi je Has oduzeo servis, posle èega me je uhvatio grè u gluteus mi¹iæu i nisam vi¹e mogao najbolje da serviram. ®ao mi je sto nisam mogao da se borim do kraja. Ipak nisam nezadovoljan, ovde sam èetiri meèa odigrao dobro, a poslednji je naroèito va¾an zbog iskustva. Potrebno mi je jo¹ pet-¹est ovakvih duela, pa da poènem da pobedjujem ove igraèe iz vrha. Ovaj rezultat u Melburnu je dobar, dobar za poèetak godine, ali biæe jo¹ bolje", rekao je Bozoljac koji bi naredne nedelje trebalo da uzme uèe¹æe na èelind¾eru u nemaèkom Heilburnu.

Tomi Has æe u treæoj rundi takmièenja odmeriti snage sa svojim zemljakom Florijanom Majerom, koji je bio bolji od Italijana Andreasa Sepija (3:1).

(MONDO)
Realno Ilija nema kvalitet za vise od ovog jer njegovo jedino oruzje je jak servis,a cim ga ne krene servis,onda sledi propast.Ali ima mesta za napredak,ali njegov krajnji domet je da udje u prvih 100,eventualno u prvih 80.To je moje misljenje
=====================================================================================================================
AUS OPEN: I Ana u treæem kolu
(http://img219.nono9.us/my.php?image=v44150p0qd3.jpg)

Srpska teniserka Ana Ivanoviæ plasirala se u 3. kolo Australijan Opena, po¹to je u drugoj rundi takmièenja nadigrala Poljakinju Agnje¹ku Radvansku rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:2.

Srpska teniserka æe za prolaz u osminu finala igrati protiv Ruskinje Vere Zvonareve, koja je u Melburnu postavljena za 22. nosioca.

Ukupni nagradni fond Australijan Opena je 10,7 miliona dolara, a Ana Ivanoviæ je 13. “kostura¹ica”.

(MONDO)
====================================================================================================================
AUS OPEN: Nole i Janko nejaki u duetu
(http://img263.nono9.us/my.php?image=v44152p0ka6.jpg)

Srpski teniseri Novak Djokoviæ i Janko Tipsareviæ pora¾eni su u prvom kolu takmièenja u dublu na Australijan Openu od èe¹ko-indijske kombinacije Martina Dama i Leandera Paesa.

Dam i Paes, koji su postavljeni za pete nosioce, pobedili su rezultatom 2:1, po setovima setovima 7:6, 4:6, 6:3.

(MONDO/Beta)

pekmez

Mikele gde si na netu gledao uzzivo mecc?

mikele

Quote from: pekmez on 18-01-2007, 21:20:01
Mikele gde si na netu gledao uzzivo mecc?
Nisam gledao,neko sam pratio na http://www.australianopen.com/en_AU/index.html preko Scoreboard-a,gde moze da se prati poen po poen,tako da kada nema boljeg dovoljno je i to.

pekmez

a to znam, hvala na odgovoru.

mikele

Новак Ђоковић је успео да се пласира у 1/8 финала отвореног првенства Аустралије.Он је у трећем колу победио Тајланђанина Удомчокеа са 6-3,6-4,5-7,6-1.
(http://nono9.us)

Његов следећи противник је најболји играч на свету и бранилац титуле Роже Федерер.Федерер је два пута освајао отворено првенство Аустралије и то 2004 и 2006,а укупно има 8 Grand Slam титула.  :Bog :Bog :Bog
Јелена Јанковић се такође пласирала у 1/8 финала победом над Белорускињом Азаренко са 6-3,6-4 и тамо је чека Серена Вулијамс која је победила Рускинју Нађу Петрову са 1-6,7-5,6-3.Серена Вилијамс је два пута освајала Australian Open и то 2003 и 2005 године.Али сада баш није у најбољој форми тако да Јелена има реалне шансе да је победи.  :box :box
Из свега приложеног се види да наше тенисере чека паклено тежак посао,али ово је већ 1/8 финала и више нема лаких противника.Ко жели да буде најбољи,мора и да побеђује најбоље зар не? Мада искрено Новак има минималне шансе да прође Федерера.Ипак је он један од најбољих свих времена,ако не и најбољи.Али нада умире последња,тако бар људи кажу.  :luda :luda :luda

jeca87

Bice dobro... Nisam spavala sinoc zbog Noleta, taman na 5:3 za njega u trecem setu pomislim `sad cu da spavam` kad covek izgubi i taj gem i ceo set...  :)

zabica

ispao momfis... :roll:
da li neko zna rezultat u mecu rodik - safin?!

SPRING

rodik je pobedio.... :~

BK

7-6 2-6 6-4 7-6 za Rodika :~

hulio_salinas

Đoković vs. Federer u 1/8 finala
19/01/2007 | Izvor: B92

Novak Đoković je uspeo da se plasira u osminu finala Australijen opena, pobedivši u trećem kolu Tajlanđanina Danaia Udomčokea sa 3:1 u setovima (6:3, 6:4, 5:7, 6:1).

Prolaz u osminu finala nije bio nimalo naivan i lagan, kao što je moglo da se pretpostavi. U prvom setu, Novak siguran na svoj servis, u prva dva gema na servis protivnika blizu ostvarenja brejka, ali bez uspeha. Ipak, pri rezultatu 4:3 u gemovima za našeg tenisera, Novak uspeva da napravi brejk, da bi potom iskoristio svoj servis i stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu, još neizvesnije, iako je Đoković već u trećem gemu oduzeo servis protivniku. Činilo se da će ostatak seta rutinski privesti kraju. Međutim, Tajlanđanin se nije predavao. Gemove na svoj servis je dobijao, dok je u nekoliko navrata bio veoma blizu osvajanja brejka, poslednji put u desetom setu. Ipak, naš teniser osvaja poslednji gem i povećava prednost na 2:0.

Deficit od 2:0 u setovima nije bio "dovoljan" Udomčokeu da se ranije preda i dopusti Đokoviću da lakše dođe do trijumfa. Naprotiv. Na samom startu Novak pravi brejk i već u sledećem, Tajlanđanin uzvraća istom merom. Posle rezultata, 2:2, naš teniser ponovo osvaja gem na servis protivnika. Do desetog gema, rivali sigurni na svoj servis. Pri rezultatu 5:4 za Đokovića, naš teniser nedovoljno koncentrisan, serijom grešaka dopušta Tajlanđaninu prvo da napravi brejk i stigne do izjednačenja, a potom i do vođstva od 6:5. U 12. gemu nove greške našeg tenisera i bilo je jasno da će Udomčoke ipak uspeti da se vrati u meč.

Četvrti set Udomčoke je započeo vođstvom na svoj servis. Međutim, nakon toga dešava se potpuni preokret i stvari dolaze na svoje mesto. Prema principu "spojenih sudova", Đoković smanjuje broj grešaka, Tajlanđanin ih povećava. Kao rezultat svega toga, naš teniser osvaja šest gemova i meč konačno pobednički završava.

Kada se sve uzme u obzir, bio je to duel sa mnogo lepih poena. Tajlanđanin nakon eliminacije Huana Karlosa Ferera, igrao je pomalo uplašeno na startu meča, što se često manifestovalo prilično neuspešnim prvim servisom. Ipak, kako je meč odmicao sve sigurniji, sve tvrđi protivnik, koji se ni u jednom trenutku nije predavao. Oba tenisera nagrađivala su svog protivnika aplauzom za svaki efektno završen poen. Vodafoun Arena i ovaj put sa velikim brojem naših navijača, a kako je ovo zdanje pokriveno, kiša je uzaludno padala tih nekoliko sati nad Melburnom.

U osmini finala, Đoković će igrati protiv starog znanca Federera koji je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 7:6) pobedio Mihaila Južnjeg.

jeca87

Sat je uradio Zimonjic u dublu? Iskljucila sam se kad je bilo 1:1 u setovima.

mikele

Quote from: jeca87 on 19-01-2007, 20:36:26
Sat je uradio Zimonjic u dublu? Iskljucila sam se kad je bilo 1:1 u setovima.
Evo ti odgovora  :luda :luda

AUS OPEN: Zimonjiæ i Santoro u osmini finala

Dejvis kup reprezentativac Srbije Nenad Zimonjiæ i Francuz Fabris Santoro plasirali su se u osminu finala dubla na Australijan Openu.

Zimonjiæ i Santoro su u meèu druge runde savladali Australijance Karstena Bola i Adama Finija sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:2.

Srpsko - francuski par, koji je postavljen za ¹estog nosioca, u osmini finala igraæe protiv desetih "kostura¹a" Julijana Noula i Jirgena Melcera iz Austrije.

Zimonjiæ nastupa i u miks dublu sa Jelenom Jankoviæ, a njih dvoje æe u prvom kolu igrati protiv para Hantuhova (Slovaèka)/Bupati (Indija).

(MONDO)

jeca87

Thanks! Ana igra nocas u 4h!

mikele

AUS OPEN: Zvonareva presli¹ala Anu Ivanoviæ

Za razliku od Jelene Jankoviæ i Novaka Djokoviæa, Ana Ivanoviæ nije uspela da se plasira u osminu finala prvog gren slema sezone u Australiji.

Srpsku teniserku, koja je u Melburnu bila postavljena za 13. nosioca, u treæem kolu za ne¹to manje od sat vremena igre sa terena je bukvalno poèistila Ruskinja Vera Zvonareva, savladav¹i je sa 2:0 u setovima.

Dvadesetdvogodi¹nja Ruskinja je tri godine mladjoj rivalki prepustila svega tri gema - jedan u prvom i dva u drugom setu.

Ana je odigrala veoma slabo, prvi servis je nije slu¾io (55 odsto pogodjenih prvih servisa), a uz èak 26 neiznudjenih gre¹aka ubedljiv poraz je bio neminovan.

Zvonareva je na startu meèa povela sa 2:0. Ana je uspela da vrati brejk i smanji na 2:1, ali nakon toga kola srpske teniserke nezadr¾ivo su krenula nizbrdo, Ruskinja je marljivo sakupljala poene i uspela da dobije osam vezanih gemova.

Pri vodjstvu Zvonareve od 4:0 u drugom setu, Ivanoviæeva je napravila brejk, a zatim uzela gem na svoj servis - 4:2. Tada se èinilo da jo¹ ima nade za sprsku teniserku da se potpuno vrati u meè, medjutim, veæ naredni gem Zvonareva je dobila sa nulom, a zatim dve iznudjene i dve neiznudjene gre¹ke Ane Ivanoviæ donele su Ruskinji pobedu

(MONDO)

Roben

Ana me stvarno razocarala :nonono: :nonono: :nonono: