Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

tarantulica

Da.... A kažu da je Rodik u životnoj formi.... :roll:

hulio_salinas

U zivotnoj formi? :shock Auu. Pa to je onda jako nezgodno za njega. Onda je Federer jaci nego sto sam mislio! No comment.

tarantulica

Ja sumnjam da je Federer vanzemaljac....  :>

hulio_salinas

Boga mi, ja vise ne sumnjam. Sumnjao sam pre tvog prethodnog posta. Sada sam siguran da je Federer  :igra:

jeca87

Ma oduvace ih sve! Nego mene nervira ova Serena, mnogo se nesto osilila! :)

Inace, Jeca nam je usla u top 10! Konacno! Svaka cast! :) :) :)

hulio_salinas

Jeco, samo za tebe!

Federer: "Noæ za pamæenje"
25/01/2007 | Izvor: eurosport

Svetski broj jedan Ro¾e Federer izjavio je posle vi¹e nego ubedljive pobede nad Endi Rodikom da je to bila "noæ za pamæenje".

Rodik je protiv Federera na Masters Kupu u ©angaju pro¹le godine imao meè loptu, zatim ga je pobedio u egzibicionom meèu na poèetku ove godine, da bi Federer pobedom na Australijan Openu od 6:4, 6:0, 6:2 potvrdio apsolutnu superiornost u tenisu.

Posle pobede najbolji teniser planete je izjavio: „To je za mene bio meè za pamæenje, veèeras sam igrao zaista dobro, a Endi bolje da ovaj meè zaboravi. Ovde sam igrao dobre meèeve, ali nikad nisam ostvarivao toliko ubedljive pobede kao na US openu, Vimbldonu i  Roland Garosu.“

Novinari su konstatovali da je ovo bio jedan od Federerovih najboljih meèeva u karijeri.

„Èitao sam Rodikov servis slièno kao kad smo igali na Vimbldonu. Ni sam ne znam da objasnim kako sam odigrao toliko dobro. Iznenaðen sam kako sam izdr¾ao da na visokom nivou odigram jo¹ jedan meè, nadam se da æe tako biti i u finalu,“ rekao je Federer.

==============

Jankoviæ u prvih 10 na WTA listi
24/01/2007 | Izvor: B92

Najbolja teniserka Srbije Jelena Jankoviæ zauzeæe u ponedeljak 10. poziciju na novoj WTA listi.

Jankoviæ je na prethodnoj listi zaostajala samo 19 poena iza Dinare Safine, pa æe nakon plasmana u 4. kolo Otvorenog prvenstva Australije preteæi Ruskinju i zauzeti 10. mesto.

Jankoviæ je u Melburnu stigla do 4. kola, gde je izgubila od Serene Vilijams, dok je Safina eliminisana u 3. kolu nakon poraza od Kineskinje Li.

"Veoma sam sreæna ¹to sam prva teniserka iz novonastale dr¾ave Srbije koja je u¹la u velièanstvenih top 10 teniserki sveta. Meðutim, moje ambicije se ovog puta neæe zaustaviti na ovom broju. Ovo je veliki uspeh za mene i sprski tenis i nadam se da æe moj najbolji rang u karijeri biti podsticaj za nove i jo¹ veæe uspehe. Nastaviæu da vredno radim i treniram. Seæam se kako smo se svi radovali pre nekoliko godina kada sam bila prva iz na¹e zemlje koja je u¹la u prvih 100 na svetu. To je bio veliki uspeh za na¹ tenis, a evo mene sada medju 10 najboljih teniserki planete. Napravila sam jo¹ jedan korak dalje u svojoj karijeri", zakljuèila je Jelena Jankoviæ.

Na¹ par u miks konkurenciji Nenad Zimonjiæ i Jelena Jankoviæ nisu uspeli da se plasiraju u èetvrtfinale ovog takmièenja. Izgubili su u drugom kolu od beloruske kombinacije Mirnjij-Azarenko 4:6, 5:7.

"Imali smo dosta ¹ansi u toku meca, ali na¾alost ni¹ta nije realizovano u na¹u korist. Jednostavno protivnici su odlièno igrali, dok mi nismo odigrali ba¹ najbolje. ©ta je tu je", dodaje Jelena.

MiKy

ne znam da li ste gledali ali Gonzales je cudo....

pop

Gonzales jeste chudo za Haasa, ali od Federera je svetlosnu godinu daleko. Uzece Roger titulu i to bez izgubljenog seta, iako uvek navijam protiv njega (chisto da bi bilo interesantnije)...  Iznenadio me je tokom tog intervjua posle pobede nad Rodickom, nije skidao kez sa lica, a inace je uvek leden i striktno profesionalan. Pamtim mecheve jos od Lendla, Bekera, Edberga pa preko Samprasa i Agasija, ali nisam video tako kompletnog igraca sa tako jakom psihom.

hulio_salinas

Da. I ja znam Federera kao ledenog i strogo profesionalnog. Ali ako je rekao da mu je to bio mec za pamcenje, verovatno i on misli da mu je to najbolja partija u zivotu. A to sto je rekao da je "mec za pamcenje", verovatno sebi ostavlja mesta da odigra jos bolje. U individualnim sportovima je drugacija spiha i drugaciji odnos prema protivnicima nego u ekipnim sportovima. Zato mogu da razumem da je "ledeni" Svajcarac dozvolio sebi "luxuz" da se kezi i uziva u svojoj pobedi.  :wink:

SPRING

Serena je vanzemaljac.... :igra:

I uzasno me nervira....

Ali svaka joj cast za osvojen Australian open  :pljes:

BK

Nisam gledala zensko finale, da li zna neko ima li repriza? I kad je musko finale?To vredi odgledati...ako budu isli potezi obojci...bice odlicno

zabica

bila je repriza jutros, bice opet sigurno...
mec je bio super, jednom recju serena ju je pogazila...
stvarno je ogromna, zenski terminator  :lol2:
sarapova je ovaj put psihicki popustila!
a serena je bila toliko srecna...
sxta reci, izgleda da su njoj ove neparne godine talicne (osvojila je isti turnir i 2003. i 2005.)  :roll:

mikele

Мушко финале је сутра у пола 10 по ЦЕТ-у.И мислим да би могло да буде занимљиво ако Гонзалес понови игру са претходна два меча(против Надала и Хааса по 3-0,лагано).Мада Роже није ни Надал,а није ни Хаас,тако да...Али ипак вреди одгледати јер ће бити брдо лепих поена,меч за уживање.Федерер води у међусобном скору са 9-0,мислите о томе :hmm :hmm
Родик је један обичан балван који не може да игра никако против играча који имају "мозка",тј који играју главом.Зато и нечуди што Федерер води у међусобном скору са 13-1 после овог сусрета.
Што се тиче женског финала,не подносим ни једну ни другу,тако да нисам ни гледао меч.После овог финала сам још сигурнији да је наша Јелена могла бар до финала,само да је прошла ону дебелгузу Серену.  :wall: :wall: :wall:

mikele

Федерер је освојио отворено првенство Аустралије победомо над Гонзалесом са 3-0,по сетовима 7-6,6-4,6-4.Човек је стварно невероватан,ко је гледао меч зна о чему причам.И он је,ја мислим,тек 4 играч у историји који је освојио један грен-слам без изгубљеног сета  :Bog :Bog :Bog. Први после скоро 30 година.Алал вера,шта друг рећи.
Ја мислим да је он у матриксу  :hmm :hmm јер просто је невероватно како човек стиже све оне брзе лопте,као да их гледа успореним снимком.Не верујем!!!!!!

BK

Stvarno svaka cast Federeru!! A tek mu je 26god.
Dobar je bio Gonzales mada stvarno onaj bekend, mnogo mu je los bio.. cinimi se ja bih bolje odigrala...salim se...Ali sve cestitke i njemu, jer svi mecevi do finala su mu bili odlicni.
A sta reci o
Quote from: mikele on 27-01-2007, 17:56:54
дебелгузу Серену.  :wall: :wall: :wall:

sve mi se cini pasce unazad. Ali servira kao muskarac, cak ima i brzi servis od nekih. Cini mi se da se njih dve sestre pojave samo kad im trebaju pare...mada nisam bas upoznata sa njihovom situacijom.