Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

Изгледа да ће Типсаревић нешто касније на терен јер се први меч баш одужио.Траје скоро 3 сата и још увек траје тако да...
Јанко ће на терен тек око 1 по нашем времену

tarantulica

Jelena je pobedila Nemicu Martinu Miler sa 6-2, 6-4  :~ :~ :~

mikele

Podvig Tipsareviæa, pao Hjuit
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4966593)

Nedelja je defintivno bio dan srpskih tenisera na turniru u Indijan Velsu, gde su i Jelena Jankoviæ i Novak Djokoviæ i Janko Tipsareviæ uspe¹no prebrodili prepreke u drugom kolu.

Pravi podvig napravio je Tipsareviæ koji je eliminisao nekada prvog, a sada 20. igraèa sveta Australijanca Lejtona Hjuita, savladav¹i ga sa 2:1, po setovima 7:6 (3), 4:6, 6:2. Ako se uzme u obzir da je pre poèetka duela sa Hjuitom, Tipsarevih imao problema sa krvarenjem iz nosa zbog èega je poèetak meèa za kratko bio odlo¾en tim je njegov uspeh jo¹ veæi.

Za razliku od Tipsareviæa koji je sjajnom pobedom sve prijatno iznenadio, Jelena Jankoviæ i Novak Djokoviæ oèekivao lako su pobedili rivale. Jankoviæeva je savladala Nemicu Martinu Miler 6:2, 6:4, dok je Djokoviæ bio bolji od Amerikanca Robija D¾ineprija rezultatom 6:4, 6:4.

U treæem kolu turnira, koji se igra za ukupni nagradni fond od 5,4 miliona dolara, Djokoviæ æe se sastati sa 71. teniserom sveta, Rusom Jevgenijem Koroljevim, a Tipsareviæ sa 14. sa ATP liste ©pancem Davidom Fererom.

Jelena Jankoviæ u narednom kolu odmeriæe snage sa Kineskinjom Nan Li, a u sluèaju da prodje i narednu prepreku Jankoviæeva æe igrati sa boljom iz duela Marija ©arapova - Vera Zvonareva.
====================================================================================================
Giljermo Kanjas okonèao Federerovu seriju

(http://www.putfile.com/pic.php?img=4966599)
Svetski igraè broj jedan Ro¾e Federer do¾iveo je senzacionalnu eliminaciju veæ na startu turnira ATP Masters serije u kalifornijskom gradu Indijan Velsu. Njega je u dva seta, rezultatom 7:5, 6:2, savladao iskusni Argentinac Giljermo Kanjas.

To je prvi Federerov poraz otkako ga je avgusta pro¹le godine u Sinsinatiju tukao mladi Britanac Endi Marej. ©vajcarac je nakon toga ostvario 41 pobedu zaredom, sru¹io rekord Bjerna Borga, ali na Pacifik Lajf openu nije uspeo da dostigne trijumfalne nizove D¾ona Mekinroa (42 meèa), Ivana Lendla (44) ni rekordera Giljerma Viljasa (46).

Federer je takodje propustio priliku da postane prvi teniser koji je na jednom turniru Masters serije osvajao trofej èetiri godine uzastopno. On je nakon poraza od Kanjasa rekao da rekordi nisu ne¹to ¹to u bilo kojim okolnostima mo¾e da ga psiholo¹ki optereti.

"Nije bilo nikakvog pritiska, zato ¹to uvek idem meè po meè. Znao sam da mi je protivnik 'laki luzer' i bio sam koncentrisan samo na to kako da pobedim njega. Ovaj meè vam samo dokazuje kako neugodno ume da bude na poèetku turnira. Muèio sam se od prvog gema pa sve do kraja", rekao je Federer.

On je dodao da je sreæan ¹to je imao tako impresivnu seriju pobeda, podsetio da vi¹e od dve godine nije eliminisan u prvom kolu i konstatovao da je to "pre ili kasnije moralo da se desi".

Kanjasov trijumf, koji æe svakako uæi u naju¾i izbor za sportski podvig godine, potvrdjuje da se senzacionalne stvari uvek de¹avaju pod manje ili vi¹e èudnim spletom okolnosti.

Naime, Argentinac uop¹te nije trebalo da se nadje u glavnom ¾rebu Indijan Velsa, jer je u poslednjoj rundi kvalifikacija izgubio od Nemca Aleksandra Vaskea. Kanjas je poèeo da pakuje kofere, kada su mu organizatori saop¹tili da ostaje na turniru kao "sreæni gubitnik", po¹to je Belgijanac Ksavijer Malis odustao od nastupa zbog povrede.

"Oseæam se savr¹eno. Velika je stvar pobediti najboljeg na svetu. Sanjao sam o tome, ali nisam oèekivao da æe se dogoditi. Verujem u sebe, medjutim, znao sam da æe biti izuzetno te¹ko", rekao je Kanjas.

On je 2005. godine zauzimao osmo mesto na ATP listi, ali je zbog doping prekr¹aja morao da pauzira 15 meseci i vratio se na ATP Tur tek u septembru 2006. U Indijan Vels stigao je kao 60. reket sveta.

Da nedelja u Kaliforniji nije bila dan za favorite potvrdjuje spisak velikih igraèa koji su zajedno sa Federerom ispraæeni na tribine. Lejton Hjuit izgubio je od na¹eg Janka Tipsareviæa, Marat Safin od Francuza Nikolasa Maija, Markos Bagdatis od ©panca Garsije Lopeza, a Tomi Robredo od Francuza ®ila Simona. Amerikanac Majkl Rasel savladao je Toma¹a Berdiha, dok je Rus Teimuraz Gaba¹vili bio bolji od Dominika Hrbatija.

Naredne runde su se te¹kom mukom domogli Nikolaj Davidenko, Ivan Ljubièiæ, Fernando Gonzales i David Nalbandijan.

Za razliku od tenisera kod teniserki nije bilo iznenadjenja, a sve favoritkinje koje su izlazile na teren u nedelju zabele¾ile su pobede.

INDIJAN VELS - REZULTATI

Mu¹karci:
Giljermo Kanas (Argentina) - (1) Ro¾e Federer (©vajcarska) 7:5, 6:2
®il Simon (Francuska) - (7) Tomi Robredo (©panija) 6:7 (0), 6.3, 6:0
(8 ) Ivan Ljubièiæ (Hrvatska) - Alehandro Falja (Kolumbija) 6:7 (4), 6:4, 6:4
(9) Tomi Has (Nemaèka) - Mi¹el Lodra (Francuska) 6:4, 6:1
(10) David Nalbandian (Argentina) - Filip Kol¹rejber (Nemaèka) 1:6, 7:5, 7:6 (1)
Majkl Rasel (SAD) - (11) Toma¹ Berdih (Èe¹ka) 7:6 (2), 6:4
(12) Novak Djokoviæ (Srbija) - Robi D¾inepri (SAD) 6:4, 6:4
(13) Endi Marej (Britanija) - Vesli Mudi (Ju¾na Afrika) 6:3, 6:3
(14) David Ferer (©panija) - Luis Orna (Peru) 6:3, 6:1
Teimuraz Gaba¹vili (Rusija) - Dominik Hrbati (Slovaèka) 7:5, 6:3
Robin Soderling (©vedska) - Daniele Braèali (Italija) 6:3, 6:4
Pol-Anri Matje (Francuska) - Mardi Fi¹ (SAD) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5)
Huan Èela (Argentina) - Jonas Bjorkman (©vedska) 6:3, 3:6, 6:4
Karlos Moja (©panija) - Radek Stepanek (Èe¹ka) 6:3, 6:4
Jevgenij Koroljev (Rusija) - Dmitrij Tursunov (Rusija) 6:4, 6:7 (3), 6:3
Jan Hernih (Èe¹ka) - Agustin Kaljeri (Argentina) 6:3, 6:3
Nikolas Mahu (Francuska) - Marat Safin (Rusija) 6:3, 4:6, 6:0
Giljermo Garsija-Lopes (©panija) - Markos Bagdatis (Kipar) 7:5, 7:5
Tomas Johanson (©vedska) - Nikolas Almagro (©panija) 7:6 (4), 7:5
®ulijen Beneto (Francuska) - Jirgen Melcer (Austrija) 6:4, 6:4
Janko Tipsareviæ (Srbija) - Lejton Hjuit (Australija) 7:6 (3), 4:6, 6:2.

® e n e:
(1) Marija ©arapova (Rusija) - Natali De¹i (Francuska) 7:5, 6:2
(3) Martina Hingis (©vajcarska) - Ivon Mejsburger (Austrija) 6:2, 6:4
(7) Jelena Jankoviæ (Srbija) - Martina Miler (Nemaèka) 6:2, 6:4
(8 ) Ana Èakvetadze (Rusija) - Marija Kirilenko (Rusija) 6:4, 6:1
(11) ©ahar Per (Izrael) - Lucija Safarova (Èe¹ka) 6:3, 1:6, 6:4
(12) Na Li (Kina) - Alona Bondarenko (Ukrajina) 5:7, 6:3, 6:2
(14) Danijela Hantuhova (Slovaèka) - Franèeska Skjavone (Italija) 6:2, 7:6 (3)
(15) Vera Zvonarjeva (Rusija) - Viktorija Azarenka (Belorusija) 6:3, 6:3

(MONDO)

tarantulica

Va¾no je zvati se Giljermo.... :>

Roben

штета за Федерера  :wall: :wall: :wall:

Roben

INDIJAN VELS: Djokoviæ "poèistio" Koroljeva

Novak Djokoviæ odradio je lak¹i trening u treæem kolu turnira Indijan Velsa, nadigrav¹i Rusa Jevgenija Koroljeva sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Koliko je srpski teniser bio nadmoæniji u tom meèu najbolje govori podatak da je ceo posao protiv 71. igraèa sveta zavr¹io za svega 55 minuta igre.

Djokoviæ je fantastièno servirao, a rani brejk u prvom setu omoguæio mu je da potpuno preuzme kontrolu u meèu. Isti recept primenio je i u nastavku, sa ¾eljom da ¹to odmorniji doèeka èetvrtu rundu takmièenja.

Najbolji srpki teniser, koji je u Indijan Velsu postavljen za 12. nosioca, u narednom kolu igraæe protiv boljeg iz duela Amerikanca D¾ejmsa Blejka i Francuza ®ilijana Benetoa.

Djokoviæ se do sada nijednom nije sastajao sa Blejkom, koji je na presti¾nom turniru u Kaliforniji postavljen za ¹estog nosioca, dok je sa Benetoom odmerio snage pro¹le godine u Indijan Velsu i pretrpeo poraz.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 3,285 miliona dolara.

(MONDO)

Masha

Ja sam tako tuzna zbog Federera  :nonono: Inace, svaka cst nasim teniserima! Samo neka tako nastave i dalje.
P.S. Janko je izgubio od Davida Ferera sa 6:1,6:3.

mikele

Ana Ivanoviæ na sigurnom kursu
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4974371)

Nakon turnira u Hertengbo¹u pro¹le sezone, Ana Ivanoviæ oèitala je lekciju Ali¹ji Molik i u Indijan Velsu. Srpska teniserka slavila je u treæem kolu sa 6:2, 6:1 za 51 minut i zaslu¾eno izborila plasman u osminu finala.

Poput svojih zemljaka, Jelene Jankoviæ i Novaka Djokoviæa i Ivanoviæeva je lako izborila plasman medju 16 najboljih na presti¾nom turniru u Kaliforniji.

Protiv iskusne Ali¹je Molik, Ivanoviæeva je krenula agresivno, odmah joj oduzela servis i mirno privela prvi set kraju. U nastavku je Beogradjanka dodala gas, povela sa 5:0, a tek u fini¹u protivnici je dozvolila da osvoji jedan gem.

Ana Ivanoviæ, deseti nosilac u Indijan Velsu, za plasman u èetvrtfinale igraæe protiv Austrijanke Sibil Bamer koja je nadigrala Kineskinju ©uai Peng sa 6:3, 6:3.

Ana Ivanoviæ i sedam godina starija Sibil Bamer, koja na WTA listi zauzima 46. mesto, nikada se ranije nisu sastajale.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 2,1 milion dolara.

(MONDO)

Ђоковић игра сутра са Бенетоом из Француске,а Јелена Јанковић вечерас са На Ли из Кине.

mikele

Јелена је управо изгубила од Ли На из Кине са 6-3,7-6,а меч је трајао око сат и 18 минута.
Баш штета јер се Јелени отворио жреб скроз јер је Марија Шарапова испала од Звонареве која ће сада играти у 1/4 финалу играти са Ли На,а не са нашом Јеленом :wall: :wall: :wall:

tarantulica

Mali  :OFF

Ako je mec trajao oko sat i 18 min, da li to znaci da je trajao sat i 17 min ili sat i 19 min?  :hmm

Mikele  :cvet :>
Meni je logicno da se kaze oko sat vremena ili oko sat i po, a sat i 18 minuta je vrlo precizno, pa me zanima kolika mu je okolina.....  :>

mikele

Quote from: tarantulica on 14-03-2007, 07:37:39
Ako je mec trajao oko sat i 18 min, da li to znaci da je trajao sat i 17 min ili sat i 19 min?  :hmm

Mikele  :cvet :>
Meni je logicno da se kaze oko sat vremena ili oko sat i po, a sat i 18 minuta je vrlo precizno, pa me zanima kolika mu je okolina.....  :->
Има то логике.Видиш нисам размишљао о томе,али пошто је меч трајао 1 сат,17 минута и 34 секунде(тако је бар писало на scoreboard-у на ком сам пратио резултат) ја сам решио да напишем око.Јер није ни 17,а није ни 18 минута  :K :K

Само да додам да је и Ана Ивановић изгубила од Аустријанке Бамер са 7-6,0-6,3-6.Баш сам се изнервирао јер и она и Јелена би имале лепе шансе да ураде нешто више на овом турниру јер су многе фавориткиње испале.
А оне су испале од противница које нису баш у самом светском врху. :wall:

tarantulica

Pravi si farmaceut, preciznost, nema sta..... :> :cvet

Steta za Jelenu i Anu, ali gledaj sa vedrije strane....

Ispale su mnoge favoritkinje....
Ispale su Jelena i Ana....

Zakljucak: Jelena i Ana su favoritkinje....

I to je nesto.... :wall:

P.S. Gde je sledeci turnir na kom ucestvuju?

BK

Bas steta za nase teniserke, ne znam kako je Jelena igrala ali gledajuci Ana-Molik bas sam verovala u Anu, ali... Kao sto je i Federer izbacen pa i Sharapova(a nece biti vise ni 1. na WTA vec Zastin)tako su i nase najbolje dve teniserke.
Ali ono sinoc za Sharapovu bas je bilo sramota, koliko je lose igrala, a onaj servis ja bi bolje odradila..ali napokon da je i jadna Zvonareva pobedi, uvek vodi ali na kraju se ipak Sharapovoj posreci, tako je i treba kad je kao najavila povlacenje,kad se obogatila.
Sve nase nade ce opravdati Djokovic danas, sigurna sam...

mikele

Quote from: tarantulica on 14-03-2007, 08:18:04
Pravi si farmaceut, preciznost, nema sta..... :> :cvet
О томе ти причам :wink: :cvet
Quote from: tarantulica on 14-03-2007, 08:18:04

Steta za Jelenu i Anu, ali gledaj sa vedrije strane....

Ispale su mnoge favoritkinje....
Ispale su Jelena i Ana....

Zakljucak: Jelena i Ana su favoritkinje....
Па то и јесте тачно.Леп закључак :pljes: :pljes: :pljes:

А следећи турнир је од 19.марта у околини Мајамиа и такође је ранга као и турнир у Индијан Велсу.То су два највећа турнира изван ''велике четворке'' и једина два турнира поред ''велике четворке'' где се игра истовремено у обе конкуренције.

mikele

Od 2009. jo¹ dva "me¹ovita" turnira
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4983188)

U nameri da WTA Tur uèini privlaènijim publici, izvr¹ni direktor ¾enske profesionalne teniske organizacije Lari Skot izjavio je da æe u 2009. godini kalendar biti pro¹iren sa dva velika, devetodnevna turnira, na kojima æe se paralelno takmièiti teniseri i teniserke.

Jedan takav turnir biæe odr¾an u Evropi, uoèi Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, a drugi krajem sezone u Kini. Potencijalni organizatori su Madrid i Rim, odnosno ©angaj i Peking. Uèe¹æe na ta dva takmièenja bilo bi obavezno za kompletnu garnituru iz vrha ATP i WTA listi.

Rim u maju, u kratkom vremenskom razmaku, organizuje mu¹ki i ¾enski turnir, dok je Madrid u oktobru domaæin mu¹kog turnira Masters serije. Madrid je kao potencijalno mesto odigravanja meèeva prijavio terene koji se grade u sklopu kandidature za Letnje olimpijske igre 2016. godine.

U Kini je ©angaj popri¹te zavr¹nog Masters kupa u konkurenciji tenisera, a glavni grad Peking priredjuje turnire u mu¹koj i ¾enskoj konkurenciji, ali osrednjeg nivoa.

Pored dva turnira èiji buduæi organizatori jo¹ uvek nisu poznati, "me¹ovita" takmièenja nastaviæe da se igraju u amerièkim gradovima Indijan Velsu i Majamiju.

Kalendar profesionalnog tenisa do 2010. godine æe do¾iveti znaèajne promene. Cilj je da se zaustavi trend otkazivanja uèe¹æa na turnirima bogatog nagradnog fonda od strane velikog broja vrhunskih tenisera i teniserki.

(MONDO)