Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Svaka mu cast!

tarantulica

I, kad je dochek?  :~ :~ :~

hulio_salinas

2. april 2007. | Izvor: B92, Tanjug | Vladimir Novakoviæ
Sveèani doèek za Ðokoviæa

Najbolji srpski teniser Novak Ðokoviæ biæe sveèano doèekan u beogradskom Starom dvoru, u ponedeljak, 2. aprila. Ðokoviæ je u nedelju uveèe osvojio turnir Masters serije u Majamiju, bez izgubljenog seta, èime se popeo na sedmo mesto ATP liste. Reakcije srpske javnosti na rezultat 19-godi¹njeg Ðokoviæa mogu se uporediti sa najveæim uspesima na¹eg sporta u poslednjih desetak godina.

Ðokoviæev doèek biæe organizovan u toku kasnog popodneva ili veèeri (svakako ne pre 17 èasova), a taèan termin biæe objavljen u medijima tokom dana.

Na¹ najbolji teniser pridru¾iæe se saigraèima iz reprezentacije, sa kojima sledeæeg vikenda u Kovilovu igra meè Dejvis kupa sa Gruzijom.

mikele

Новак је стварно одиграо екстра. :pljes: :pljes: :pljes:
А онај Кањас?Па човек је луд,трчи као да има дурасел батерије.Новак је за сваки поен морао да одигра потез или два више јер је овај све стизао.
Ко има спорт-клуб зна о чему причам и зна да је меч стварно био спектакуларан :plez
Мала шала,тарантулице  :cvet
Ако овако настави,ето њега до краја године на 3 месту(Федерер и Надал су сувише одмакли за сада),Родик који је 3 на листи има око 440 бодова више од Новака,што није недостижно,наручито ако се узме у обзир да сада креће сезона на шљаци,а Родик је ту много слаб,а и много више поена брани до краја сезоне од Новака.Ево и потврде мојих речи.

Djokoviæ i zvanièno sedmi igraè sveta
(http://nono9.us)

Najbolji srpski teniser Novak Djokoviæ, zahvaljujuæi odliènim partijama u Majamiju i osvajanju tog turnira Masters serije, od ponedeljka je zauzeo sedmo mesto na ATP listi, ¹to je njegov najveæi uspeh u dosada¹njoj karijeri.

Mladi Beogradjanin sakupio je 2.540 poena i napravio skok od tri mesta u odnosu na poslednju ATP listu.

Poredak u samom vrhu ostao je nepromenjen - prvi je Ro¾e Federer sa 7.290 poena, a slede Rafael Nadal sa 4.875 bodova i Endi Rodik, koji je sakupio 2.980 poena.

Od ostalih srpskih tenisera, najveæi napredak na najnovijoj ATP listi zabele¾io je Janko Tipsareviæ, koji je skoèio za ¹est pozicija i sada zauzima 92. mesto sa 464 poena.

Ilija Bozoljac pao je za dva mesta i trenutno je 120. teniser sveta, sledi Viktor Troicki na 174. poziciji, dok je Boris Pa¹anski nastavio sa padom i sada je na 197. mestu.
========================================================================================================
WTA: Jelena ostala deveta, Ana nazaduje
(http://nono9.us)

Najbolja srpska teniserka Jelena Jankoviæ ostala je na devetoj poziciji sa 1.867 poena na najnovijoj WTA listi, koja je objavljena u ponedeljak.

Za razliku od nje, Ana Ivanoviæ zabele¾ila je pad za dve pozicije i sada se sa 1.400 bodova nalazi na 17. mestu svetske rang liste teniserki.

Prvo mesto na WTA listi i dalje dr¾i Belgijanka ®astin Enan sa 3.994 poena, a sledi je Ruskinja Marija ©arapova sa 3.388 bodova.

Francuskinja Ameli Morezmo preuzela je od treæui poziciju, na èetvrtom mestu nalazi se Belgijanka Kim Klajsters, dok je petoplasirana Svetlana Kuznjecova, koja je "pala" za dva mesta.

Ipak, najveæi napredak u odnosu na prethodnu listu, zabele¾ila je pobednica turnira u Majamiju Serena Vilijams, koja je sa 18. "skoèila" na 11. poziciju.

(MONDO)

Roben

Djokoviæ: Obeæavam jo¹ trofeja

Da li zbog neobave¹tenosti, nenaviknutosti da se to de¹ava i teniserima u Srbiji, tek ne¹to vi¹e od hiljadu ljudi do¹lo je ispred Skup¹tine grada Beograda da pozdravi osvajaèa turnira Masters serije u Majamiju, Novaka Djokoviæa.

Uprkos malom broju navijaèa, najbolji teniser Srbije i trenutno sedmi igraè sveta nije krio zadovoljstvo posle najveæeg uspeha u karijeri.

"Kao da ¾ivim u snu. Na povratku iz SAD smi¹ljao sam govor u avionu, ali sam zbog nervoze zaboravio sve ¹to sam hteo da vam ka¾em. Ne znam pravi naèin kako bi vam se zahvalio kao i svim navijaèima u Majamiju, koji su me bodrili. Ovo je veoma emotivan trenutak za mene. Ovo je moj prvi govor ispred Skup¹tine. Kao klinac gledao sam na¹e sportiste kojima su posle osvajanja medalja priredjivani ovakvi doèeci i sanjao o tome. Sada sam tu i veoma sam ponosan", izjavio je Djokoviæ, koji je nosio dres reprezentacije Srbije sa brojem 007.

Novak se posebno zahvalio svojoj porodici na podr¹ci koju mu nesebièno pru¾aju godinama, ali i dedi kojeg smatra svojim prvim uèiteljem.

On je nosio mali kristalni trofej i objasnio da navijaèi u Srbiji nisu u prilici da vide pehar osvojen u Majamiju, jer ga je polomio na putu do Beograda. Uprkos pehu, obeæao je da æe i ubuduæe navijaèi u njegovoj zemlji moæi da se raduju njegovim uspesima.

"Sve vi¹e ljudi prati i voli tenis i drago mi je zbog toga ¹to na turnirima imam mnogo navijaèa. Ovo je samo poèetak, navikavajte se da æete me sve èe¹æe vidjati ovde i obeæavam da æu ubuduæe stajati na terasi sa veæim trofejom. Zato dodjite opet", izjavio je najmladji osvajaè u istoriji turnira u Majamiju ispred ulaza u Skup¹tinu grada.

Prekretnica karijere protiv Nadala

Novi nacionalni heroj broj jedan objasnio je da je pobedom na turniru u Majamiju napravio proboj u sam vrh svetskog tenisa.

"Do sada sam obeæavao da æu moæi da igram protiv najboljih na svetu, a sada sam to obeæanje i ispunio. Trijumf nad Nadalom predstavlja prekretnicu u mojoj karijeri, jer sam tim uspehom napravio pravi proboj ka vrhu. Mislim da nije daleko dan kada æu savladati i Federera. Razlika izmedju njega i Nadala je to ¹to Federer najbolji tenis igra na travi, dok ©panac briljira na ¹ljaci, a to je podloga koja i meni odgovara", izjavio je Djokoviæ na konferenciji za novinare.

Upitan da li je anga¾ovanje novog trenera Marjana Vajde bilo presudno za veliko pobolj¹anje u njegovoj igri, Djokoviæ je rekao:

"Pre nekoliko meseci poèeo sam da radim sa Vajdom i sigurno je da je on znaèajno uticao da popravim veliki broj elemenata u svojoj igri. Ono ¹to je takodje veoma va¾no je da sam u poslednje vreme fizièki izuzetno spreman i zdrav i da na svakom meèu imam dobar oseæaj za igru", istakao je Djokoviæ.

Govoreæi o finalnom duelu turnira u Majamiju sa Giljermom Kanjasom, najbolji srpski teniser istakao je da je odluèujuæi momenat bio ¹esti gem drugog seta, koji je trajao 23 minuta.

"Na svakom meèu imate momente u kojima se odluèujue pitanje pobednika. Jedan od takvih trenutaka bio je taj gem koji je trajao du¾e od 20 minuta. U tom periodu, jednostavno, poku¹ao sam da se ¹to bolje skoncentri¹em na svoju igru i osvojim gem, ¹to sam na kraju i uspeo", naveo je Djokoviæ.

Mladi Beogradjanin jo¹ jednom je iskoristio priliku da se zahvali srpskim navijaèima, koji su ga verno bodrili na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

"Zaista mi je bilo drago ¹to sam imao njihovu podr¹ku. Mnogo mi je znaèilo to ¹to su me bodrili na svim meèevima, pogotovo ¹to tenis kod nas doskora nije bio popularan. Sve vreme su me podr¾avali, protiv Nadala su èak doneli nekoliko srpskih zastava i stalno skandirali moje ime. Napravili su fenomenalnu atmosferu i oseæao sam se jako lepo. Veoma mi je bilo drago ¹to sam video transparent na kojem je pisalo 'Djokoviæ - next No. 1' i to mi je dalo posebnu snagu. Takodje mi je bilo drago, kada sam dolazeæi sa Surèina video bebu u kolicima koja je imala transparent sa natpisom 'Nole je moj idol'", priznao je Djokoviæ.

Sedmi igraè sveta rekao je da se nada da æe, zajedno sa kolegama iz Dejvis kup reprezentacije, uskoro napuniti neku od velikih beogradskih hala.

"U poslednjih 20 godina tenis je u ovoj zemlji bio u zapeæku. Kada je u pitanju Dejvis kup, drago mi je ¹to smo u drugom kolu izvukli lak¹eg protivnika kao ¹to je reprezentacija Gruzije. Njih æemo doèekati u Kovilovu, gde do sada nismo imali priliku da igramo, i nadam se da æe navijaèi doæi u velikom broju. Nadam se da æemo se ponovo plasirati u plej-of i tamo dobiti neku od jakih selekcija, ¹to æe biti dobra prilika da navijaèi napune Pionir ili Arenu", poruèio je Djokoviæ.

(MONDO)

Duke

U ovoj formi Nole moze svakoga da dobije, ukljucujuci i Federera, igra brzo, agresivno, i povrh svega pametno. Svi najbolji su bili na Mastersu i hteli su ga za sebe, znaci niko nije igrao slabije da se cuva za nesto bolje. Ako je mogao danas na Mastersu, ne vidim zasto ne bi mogao i na grand slam ovima.

Kad je dokazao sam sebi da moze da se nosi sa svakim... Nebo je granica... videcemo...

pop

Mislim da je ova titula definitivno prekretnica u Noletovoj karijeri. Sad moze samo jos vise da napreduje, tim pre sto, osim Rolan Garosa, nema da brani neke vece bodove. Iskren da budem, bas dugo pratim tenis, i do pre 2 godine sam samo sanjao da neki nas teniser udje u prvih 100, a najvece nade za to sam polagao u Janka (koji je bio i prvi na listi u juniorskoj kategoriji, za razliku od Noleta). Janko i jeste ispunio ta moja najoptimisticnija ocekivanja, a sta reci za ovo sto je uradio Djokovic, osim "BRAVO CARE"!!!!!!  :Bog

zabica

Quote from: pop on 02-04-2007, 22:42:03
a sta reci za ovo sto je uradio Djokovic, osim "BRAVO CARE"!!!!!!  :Bog

bas tako :Bog

mikele

Само да вас све подсетим да је у среду,тј сутра на програму манифестација ''Улични тенис'' на Тргу Николе Пашића,од 12 до 15 часова.Учествоваће Новак Ђоковић,Јанко Типсаревић,Ненад Зимоњић,Илија Бозољац и Виктор Троицки(сви Дејвис-куп репрезентативци).И биће додељене медаље шампионима Србије у млађим категоријама.Надам се да ће се међу њима наћи још неки Ноле или бар приближан њему :wink:

malena

'Djokoviæ - next No. 1'    :~ :~ :~

hulio_salinas

4. april 2007. | Izvor: B92, Tanjug | Milo¹ Todoroviæ
Poraz Jelene Jankoviæ u dublu

Srpska teniserka Jelena Jankoviæ i Amerikanka Korina Moriaru nisu uspele da se plasiraju u drugo kolu WTA turnira u Amelija Ajlendu u konkurenciji dublova, po¹to su ih na startu takmièenja pobedile ©panjolke Anabela Medina Gariges i Virhinija Ruan Paskval rezultatom 7:6 (7:5), 6:2.

U pojedinaènoj konkurenciji u sredu na centralni teren izlaze na¹e obe predstavnice.

Jankoviæeva æe u drugom kolu igrati protiv Èehinje Ivete Bene¹ove, dok æe se Ana Ivanoviæ sastati sa Kineskinjom ©uai Peng.

Roben

AMELIJA AJLEND: Jankoviæeva u treæem kolu

Najbolja srpska teniserka Jelena Jankoviæ bez veæih problema plasirala se u drugo kolo turniru u Amelija Ajlendu.

Mlada Beogradjanka, koja je postavljena za drugog nosioca, a u prvom kolu bila je slobodna, u drugoj rundi pobedila je Èehinju Ivetu Bene¹ovu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Jankoviæeva je veæ u prvom gemu napravila brejk i protivnici stavila do znanja da nema ¹ta da tra¾i u ovom duelu. Srpska teniserka je jo¹ dva puta oduzela servis Bene¹ovoj u prvom setu i lako slavila sa 6:1.

U drugom delu meèa obe teniserke èuvale su svoj servis do ¹estog gema, kada je Jankoviæeva napravila brejk i povela sa 4:2 i na kraju lagano privela meè kraju.

Jankoviæeva æe u treæem kolu igrati protiv pobednice duela izmedju Ukrajine Alone Bondarenko i Ruskinje Jaroslave ©vedove.

Nagradni fond turnira u Amelija Ajlendu iznosi 600.000 dolara.

(MONDO)

hulio_salinas

5. april 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Ana Ivanoviæ pobedila ©uej Peng

Srpska teniserka Ana Ivanoviæ plasirala se u treæe kolo turnira na Amilija Ajlendu. Ivanoviæeva, koja je ¹esti nosilac tog turnira, pobedila je u tri seta Kineskinju ©uej Peng rezultatom 1:6, 6:4, 6:3. Sledeæi rival na¹e teniserke je Francuskinja Natali De¹i, koja je pobedila Grkinju Eleni Danilidu u dva seta – 6:3, 6:4.

Na Bau¹&Lomb ¹ampionatu na Amilija Ajlendu igra i Jelena Jankoviæ, koja je takoðe stigla do treæe runde pobedom nad Ivetom Bene¹ovom.

Turnir se igra za nagradni fond od 600 hiljada dolara.

mikele

Могу вам рећи да сам пријатно изненађен лаком победом Јелене Јанковић над овом Чехињом.Ипак победити Ивет Бенешову са 6-1,6-2 није лако,али је Јелена још једном показала да је у сјајној форми и да је питање дана када ће она као и Новак да направи велики резултат,тј да освоји неку велику титулу.Овај турнир би могао да буде ''загревање'' за будуће велике резултате.
Могу вам само рећи ''Људи спремите се јер Новак и Јелена имају сасвим реалне шансе да освоје гранд слам у наредних годину дана''.
То би било сјајно,јер сам од увек желео да неки играч освоји неки турнир из велике четворке. :loptica :loptica :loptica

zabica

jelena i Novak - kidaju, ali Ana mi je dosta slaba, kao da se previse umara...  :roll:
ne znam, valjda ce se izvuci ovde, makar do 1/4 finala