Tenis

Started by Sara, 08-06-2006, 15:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

mikele

Quote from: zabica on 05-04-2007, 09:46:07
jelena i Novak - kidaju, ali Ana mi je dosta slaba, kao da se previse umara...  :roll:
ne znam, valjda ce se izvuci ovde, makar do 1/4 finala
Ма Ана има проблеме у глави.Много је психички нестабилна и чим се изнервира,нема ту ништа од игре.
А мени се не свиђа код ње што је препотентна и што неће да игра за репрезентацију.Новак и Јелена могу,а при томе су боље пласирано од ње на листи,а она као не може.
То ме баш нервира.И због тога играмо у некој Евро-Афричкој зони,а не у Светској групи :wall:

Pedja

Ана неће за репрезентацију да игра  :nonono:

Не навијам за њу   :nene: 

mikele

DK: Djokoviæ otvara duel sa Gruzijcima
(http://nono9.us)

Najbolji srpski teniser Novak Djokoviæ odigraæe sa D¾ord¾om Kanturijom u petak prvi meè drugog kola Evro-afrièke zone Dejvis kupa, a posle njih na teren æe izaæi Janko Tipsareviæ I Lado Èikladze, odredjeno je ¾rebom koji je odr¾an u Skup¹tini grada.

Drugog dana takmièenja u sportskom centru Kovilovo na progamu je samo jedan duel u dublu, izmedju Nenada Zimonjiæa i Ilije Bozoljca I Lada Èikladzea i D¾ord¾a Krikadzea.
Ukoliko pitanje pobednika ne bude re¹eno posle tih meèeva, u nedelju æe igrati Djokoviæ - Èikladze I Tipsareviæ - Kanturija.

"Mi smo veliki favoriti na papiru, ali to ne znaèi da æemo potceniti protivnika. Veliki sam optimista, mislim da æemo veæ posle drugog dana zavr¹iti duel. O Kanturiji imam veoma malo informacija, u stvari, èoveka vidim prvi put u ¾ivotu", rekao je Djokoviæ nakon ¾reba.

Sa njegovom konstatacijom slo¾io se i Tipsareviæ, koji je istakao da poznaje samo neke elemente u Èikladzeovoj igri.

"Ne znam skoro ni¹ta o karakteristikama njegove igre. Ono ¹to sam èuo je da ima dobar servis, ali to neæe predstavljati problem, jer igramo na sporoj podlozi", ocenio je Tipsareviæ.

Prvi meè u petak poèinje u 13 èasova, a karte za uvodni dan su rasprodate. Jedini duel koji je na programu u subotu igra se od 14 sati.

(MONDO)

mikele

AMELIJA AJLEND: Ana na Jelenu u èetvrtfinalu
(http://nono9.us)

Amerièki ljubitelji tenisa biæe u prilici da posmatraju srpski teniski "obraèun" na turniru u Amelija Ajledu.

Na¹e dve najbolje teniserke Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ igraæe u èetvrtfinalu na tom turniru, èiji je ukupni nagradni fond 600.000 dolara.

Jankoviæeva je u treæem kolu pobedila Ukrajinku Katarinu Bondarenko sa 6:1, 6:0, dok je Ivanoviæeva bila bolja od Francuskinje Natali De¹i takodje sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

Jankoviæeva je u duelu sa Bondarenkovom pokazala sav svoj kvalitet, a protivnici stavila do znanja da nema ¹ta da tra¾i u ovom meèu.

U oba seta najbolja srpska teniserka je veæ na poèetku uspela da oduzme servis Ukrajinki, a kasnije je rutinskom igrom privela meè kraju.

Na slièan naèin do èetvrtfinala do¹la je i Ana Ivanoviæ. Ona je na poèetku prvog seta stigla do brejka, a kasnije je jo¹ jednom oduzela servis De¹i i okonèala prvi deo igre u svoju korist rezultatom 6:1.

U prva tri gema drugog seta Ivanoviæeva je napravila dva brejka, ¹to joj je bilo dovoljno da do kraja meèa mirnom igrom stigne do trijumfa.

(MONDO)

tarantulica

Pretpostavljam da Eurosport ne prenosi ni ovaj turnir.... :hmm

vlada89

Prenosi,ali Anu i Jelenu nece..Slazem se da je Anu izuzetno udarila slava u glavu i da je ona sad druga Sarapova i sl! Mislim da ako ovako nastavi nece dobro proci..A inace,recite mi kako je organizavno tenis na faxu? MIslim jer igra neko i sl,trenira se negde posto ja planiram :D

Roben

Quote from: vlada89 on 06-04-2007, 13:32:54
Prenosi,ali Anu i Jelenu nece..Slazem se da je Anu izuzetno udarila slava u glavu i da je ona sad druga Sarapova i sl! Mislim da ako ovako nastavi nece dobro proci..A inace,recite mi kako je organizavno tenis na faxu? MIslim jer igra neko i sl,trenira se negde posto ja planiram :D
јави се доле у СДФФ поред скриптарнице и распитај се
мислим да мушки тенис води Срђан

vlada89

Ha,pa nadam se da cu se javiti posle prijemnog ovog leta :) Hvala

Roben

Ana bolja od Jelene

Srpski obraèun u èetvrtfinalu turnira u Amelija Ajlendu pripao je Ani Ivanoviæ. Mladja i slabije rangirana Beogradjanka jo¹ jednom, èetvrti put u pet medjusobnih duela, savladala je sugradjanku Jelenu Jankoviæ.

Ovog puta meè je trajao ne¹to manje od sat i po, a Ivanoviæeva, koja je ¹esti nosilac turnira na Floridi, re¹ila ga je u svoju korist sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Do rezultata 3:3 u prvom setu obe teniserke bile su sigurne na svoj servis, a onda je Jankoviæeva napravila prvi brejk. Medjutim, veæ u narednom gemu Ana joj se u punoj meri revan¹irala.

Teniserke nisu uspevale da materijalizuju prednost servisa ni naredna dva gema, a seriju brejkova konaèno je prekinula Ivanoviæeva koja je stigla do vodjstva od 6:5. Jelena je potom servirala za ostanak u prvom setu, medjutim, nakon sjajnih reterna Ivanoviæeva je stigla do tri vezane ¹anse za vodjstvo od 1:0.

Ivanoviæeva je spasila dve brejk lopte, medjutim, ne i treæu i Ana je posle 50 minuta igre dobila set.
Serija brejkova nastavljena je i u prva èetiri gema drugog seta, da bi najpre svoj servis uspela da saèuva Ana, a zatim je to po¹lo za rukom i Jeleni. Medjutim, na kraju se ispostavilo da je ovo bilo i sve ¹to smo videli od devete igraèice sveta.

Ivanoviæeva, koja je u ovom meèu igrala mnogo hrabrije, sa puno vi¹e rizika, uspela je da ve¾e naredna tri gema i plasira se u polufinale, gde æe joj rival biti Francuskinje ruskog porekla Tatjane Golovin, koja je mesto medju èetiri izborila pobedom od 6:2, 6:3 nad Venus Vilijams.

Turnir na Floridi igra se za nagradni fond od 600.000 dolara.

(MONDO)

Masha

Ja sam se bas iznenadila kad sam cula da je Ana pobedila. Mozda sam se sad navikla da Jelena pobedjuje pa mi je bilo cudno. Mada, ne volim kad je zreb takav da se nasi teniseri susretnu  :wink:

jeca87

Vodimo protiv Gruzije 2:0! :) Danas su pobedili i Nole i Janko, a sutra se igra dubl!

Svaka cast, samo napred! :) :) :) :)

pop

Dobro ide ovaj Davis Cup  :pljes:, ali realno ovi Gruzijci su gori nego mi pre 7-8 godina. Sto se tice Ane i Jelene, izgleda da J.J. malo dobila komplex jer je skor 4:1, a posledna tri duela je dobila Ana iako mi se cinilo da je bila u nesto slabijoj formi (do duse jedan mec od ta 4 izgubljena je predala zbog povrede).
Ana je izuzetno mlada, tako da je njen polozaj na WTA listi sjajan uspeh, dok Jelena ima ogromne oscilacije zbog psihe (setite se da pre godinu dana vise od 6 meseci nije prosla 1. kolo, ili kako je izgubila dobijen mec protiv Henin-Arden na US-openu), sto je po mom misljenju jedini razlog sto nije npr. oko petog mesta na WTA listi.

mikele

Попе слажем се са тобом,али мислим да се Јелена стабилизовала на том плану и да већ 7-8 месеци игра константно добро и да ретко губи од играчица које нису у првих 20-25 на листи,док се за Ану то не може рећи.Ја сваки пут ''страхујем'' када Ана игра са било ким,али се искрено надам да ће и она напредовати на том пољу.
Што се тиче Јелениног пласмана у првих 5 то је само питање времена и ја се надам да ће до Вимблдона она већ бити у првих 5.Мада тек сада јој долазе неки бодови за одбрану,тако да ће бити јако занимљиво.
А Дејвис куп?Реално Грузија није противник који би могао да нам зада било какве проблема,па макар играли и без Ђоковића.Њихов најбоље пласирани играч је на 750+ месту,тако да су потпуно безопасни.А Јанко Типсаревић ме је баш изнервирао јуче.Понашао се баш подцењивачки и играо је као да је на загрејавању. :wall:
Као у фазону,он је неки велемајстор,а овај други је пацер. .grins. Можда овај и јесте пацер,али Јанко свакако није велемајстор.
Било би добро да већ данас добијемо овај дуел како Новак не би морао да игра последњег дана јер сам чуо на конференцији за штампу да је терен јако лош и да лако може доћи до повреда играча.А то никако не би ваљало. :nonono:

vlada89

Evo malo i mog komentara i "strucnog" misljenja  :djavo

Sto se tice Jelene i Ane - Iskreno vise mi se svidja tenis Ane jer me podseca na stil Lindsay Davenport,samo naravno u pocetnom stadiumu. Jelena je medjutim izuzetno jaka i fizicki spremna,ali na zadnjih par turnira i nije napravila neke rezultate,tako da joj forma opada.. Naravno iskreno se nadam da ce Jelena uci u prvih 5 sto pre..a Ana..ipak je slava udarila u glavu,mada mozda i osvoji Amelia Island - nikad se ne zna  :smekerica:
Davis Cup - pa Tipsarevic je verovatno ljubomoran na Noleta pa sad zeli da se pokaze da je najbolji  :1 Mislim sta reci..

Roben

DEJVIS KUP: Zimonjiæ i Bozoljac za 3:0

Reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of za popunu Svetske lige, po¹to je nakon pobede Nenada Zimonjiæa i Ilije Bozoljca u dublu povela protiv Gruzije sa nedosti¾nih 3:0.

Srpski dubl odigrao je u subotu daleko ispod svojih moguænosti, ali je protiv Lada Èikladzea i "zalutalog" Georga Krikadzea i to bilo dovoljno za trijumf maksimalnim rezultatom, po setovima 7:5, 6:4, 6:3.

Dva singl meèa koja su na rasporedu u nedelju predstavljaæe formalnost i ostaje da se vidi koga æe na teren poslati selektor Dejan Petroviæ. Sigurno je da æe se ti meèevi igrati u dva dobijena seta.

Za razliku od prvog dana, kada su Novak Djokoviæ i Janko Tipsareviæ pobrali burne aplauze publike u Sportskom centru Kovilovo, Zimonjiæ i Bozoljac jednostavno nisu bili raspolo¾eni za veæe naprezanje, kao da su se vi¹e èuvali od povreda na nezgodnoj ¹ljakastoj podlozi.

Gruzijci su potcenjivaèki pristup na¹eg dubla umalo kaznili u prvom setu, kada su napravili "brejk" u treæem gemu i èuvali tu prednost do 4:3.

Onda je Krikadze u jednom gemu nanizao tri dvostruke servis gre¹ke i praktièno poklonio Srbiji izjednaèenje. Èikladze je u desetom gemu jakim servisima spasio dve set-lopte, ali Krikadze nije bio kadar da to ponovi, pa je "taj-brejk" izbegnut, a set zavr¹en rezultatom 7:5.

Drugi set tekao je bez veæih trzavica do osmog gema. Zimonjiæ i Bozoljac su na servis Krikadzea stekli naizgled prelomnih 5:3, ali su opu¹tanjem u narednom gemu propustili priliku da privedu set kraju. Gruzijci su zatim imali ¹ansu da izjednaèe na 5:5, medjutim, na¹i teniseri su se uozbiljili, dok je "virus" dvostruke servis gre¹ke pre¹ao na Èikladzea i to je bilo 6:4.

Zimonjiæ i Bozoljac posle toga nisu imali nikakvih problema. Oduzeli su rivalima servis za vodjstvo od 3:1, ¹to su rutinski odr¾avali do devetog gema, u kojem je Bozoljac serijom topovskih udaraca zapeèatio pobedu i plasman "orlova" u narednu rundu.

Plej-of u kojem æe se re¹avati pitanje plasmana u svetsku tenisku elitu na rasporedu je u septembru. Pro¹le sezone Srbija (tada i Crna Gora) je u ovoj fazi takmièenja morala da prodje kroz "pakao" Glazgova i na gostujuæem terenu elimini¹e Veliku Britaniju, da bi kasnije u meèu odluke izgubila od ©vajcarske, predvodjene Ro¾eom Federerom.

(MONDO)