Izbori 21. januara 2007.

Started by Bred, 10-11-2006, 14:44:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Za koga æete glasati

DS
DSS
SRS
LDP
SPS
Za neku drugu opciju
Neæu glasati
G17+   :-)

mikele

Quote from: hulio_salinas on 16-01-2007, 18:20:28
:police:

Ljudi
ne padajte u vatru! To je samo politika,
koja je namazana svim duginim bojama.
Nema 'leba za nas od toga!

U redu je da iznosimo svoje stavove i
da se isti ne slazu sa stavovima ostalih.

Ali, MOLIM VAS, nemojte se medjusobno
vredjati i nemojte siriti netrpeljivost...
Kosi se sa pravilima foruma, a takodje vrlo
ruzno izgleda...


Ne morate se slagati u stavovima, ali nemojte
se castiti pogrdnim imenima! Cemu to?
Ajde bre, pametni smo i zreli (toliko)...

Mir, mir, niko nije kriv...

:a

***Alnus
  :F
zato sto dolivas ulje na vatru!   :cvet

Hulio 100% si u pravu,a narucito ono za uvrede.To ne mogu da razumem,ali dobro.Zbog toga i necu vise da ucestvujem u temama vezanim za politiku jer ne zelim da se prepucavam i da se nerviram.Tu je sport koji me mnogo vise zanima,a i poboljsava zdravlje :luda.


lycos

#166
Quote from: darusaz on 16-01-2007, 19:46:02
И зато ћу вас за крај ове поруке поздравити следећим речима:

Зато што живот не може да чека. Стручност испред политике. Od nas zavisi. Да већ данас буде боље. Живела Србија! Србија има снаге. За Србију у Европи и Косово у Србији. Србијо, главу горе!

Нека свака ова реч буде део вас. Нека вас управо те речи спајају, уместо да вас деле.

darusaz..mikele  :K   :hm   :]  :hm

lijepa bosanka

#167
evo malo da se nasmijemo....
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,2157.new.html#new

@ jeca87  :cvet...
A u vezi Dodika....pa samim tim dolazim do zakljucka za eventualnu koaliciju DS-DSS!!!

jeca87

Hulio, u tvojoj poruci ce se naci vec oni kojima je upucena...

Svaka cast!   :wink:

pop

Na zalost, ovde kad nemas argument protiv nekog - odma' je narkoman, peder, ustasha, nechiji blagajnik itd. Eto svezeg primera sa Ivanom iz Velikog Brata, cim se nije seljachio sa ostalima, automatski je gay. Tako oni isti koji su devedestih nazivali izdajnicima, petokolonashima i kriminalcima sve borce protiv diktatora, i sad dele etikete. Nekada su tukli i hapsili, a sada im je ostalo samo da vredjaju, pa da onda kad dodju na stare pozicije nastave gde su stali  :batina.

Vampire 666

Dakle, jos par dana do izbora...Hteo bih samo reci onim neodlucnim da prilikom izbora onoga kome ce dati svoj glas ne budu vodjeni samo nekim sitnim lichnim interesima, ec da postave mnogo shiri kontekst......

AquArius

Reporteri Glasa opipavali predizborni puls prodavaca i kupaca na Bajlonijevoj pijaci
Bolja i motika nego politika

Jedni æe iz inata glasati za radikale, drugi tvrde da "svi la¾u, svi kradu, osim onog najmlaðeg", dok starija gospoða sumnja da je voða SPO strani ¹pijun, jer jedini dobro zna engleski. Èika Du¹an, penzioner iz Beograda, s druge strane obeæava da æe glasati tek kad se njegovih devetoro ¹kolovanih unuka zaposle


- Uz'i sine, vidi kako su lepe - nudi nas jedna baka, prodavaèica na Bajlonijevoj pijaci, lepim crvenim jabukama. Baka bi da æaska sa nama, sve dok je ne pitamo ¹ta misli o predizbornoj kampanji, izbornim porukama, plakatima, reklamama...

- Ju! ©ta da mislim? Ma, lopovi sine, ko¹tapleri, svi do jednog. Al' kradu oni veliko - meni niko neæe da uzme ni motiku ni vilu, pa se ne brinem. To im ne treba - kikoæe se ona i dodaje da joj niti jedan politièar, osim alatki "koje ¾ivot" znaèe, neæe uzeti ni glas.

Njen kom¹ija Goran, inaèe ma¹inski in¾enjer, zaposlen na jednoj od prvih tezgi doræolske pijace, napraviæe isti izbor - neæe izaæi na izbore. Prema njegovoj proceni, ozbiljnije kandidate za ulazak u parlament od ovih "klovnova" i "klo¹ara" mogli bi naæi u "Grand paradi" ru¾ièaste televizije.

Produ¾ili smo prema tezgama sa garderobom. E, tamo, veæ nailazimo na ne¹to odluènije.

- O politièarima mislim sve najgore, ali ba¹ sve najgore. Svi la¾u, svi kradu, osim onog najmlaðeg. On je moj kandidat! Bar ne daje neka pusta obeæanja, jedini se nije pla¹io da prizna da je Kosovo izgubljeno i jedini neæe u ko¹ sa svakim. Za Èedu, nego ¹ta - ka¾e prodavac ko¾nih rukavica i dodaje da neæe njegov glas mnogo promeniti trenutnu ma¹karadu, zbog etnièke pripadnosti.

- Ja ne ulazim u ovu republiku, nego u cigansku! - dodaje u ¹ali.
Zar moje dete da pravi èaèkalice
A, skupina iz Uzdina, banatskog sela blizu Kovaèice, veruje da æe pobediti radikali.

- Al' d¾aba i oni æe da ukradu, budu malo na vlasti dok se ne napune, pa zdravo - komentari¹e jedan.
- Nije cilj, gospodine, radikalima da doðu sad na vlast. Pitala sam ja jednu od njih i ka¾e mi ona, ne bi oni sad, pa da posle bude da su dali Kosovo - ubacuje se u razgovor gospoða Zorica, kupac.
Ona tiho, u poverenju, do¹aptava na¹em reporteru da æe dati glas onima po èijem je mi¹ljenju "vreme za promene".

- Eto tako, ba¹ iz inata, jer ne volim Demokratsku stranku. Kad mi je sin ostao bez posla, onda kad su pravili èistku u bankama, odem ja do DS-a da pitam da li ima posla za njega, bar da bude pisar, iako je fakultet zavr¹io. Mene jedna gospoða onda stade da propituje, je l' dobio otpremninu i koliko. I kad sam joj rekla da jeste, samo ¹to me nije progutala. "Pa, nek kupi aparat za ¹tancovanje èaèkalica", savetuje me ona. Ja joj odgovaram da to predlo¾i svojoj deci, jer moj i da kupi tu spravu, kome æe da proda te èaèkalice - preprièava gospoða u godinama, koja danas izdr¾ava svog pedesetrogodi¹njeg sina.

Ali to nije bio kraj njenog obja¹njenja za¹to æe da, u inat DS-u, glasati za radikale. Posle nekog vremena, kako ka¾e, svratila je da vidi ko je dobio posao pisara i ispostavilo se da su to neke devojke èiji su roditelji èlanovi plavo-¾ute partije.
Èovek, pred èijom tezgom smo slu¹ali predizbornu ispovest gospoðe Zorice, uzeo je no¾ u desnu ruku, ponesen prièom i poèeo da ma¹e njim, demonstrirajuæi nam ¹ta bi on sve uradio "tim lopu¾ama".
- Od njih zavisi! C, c, c... - cokæe on ljuto.

- Ma ¹ta od njih zavisi? On od mene zavisi. Kako ih, bre, nije sramota?! Prièaju sve i sva¹ta kao da smo gluvi i nepismeni. Èoveku je samo bitno da prehrani porodicu, da mu deca dobiju posao, a ¹ta nam oni rade. Veliki lopovi Tadiæ, Ðeliæ, Dinkiæ, Ko¹tunica,.... dali fabrike manjim lopovima. A ¹ta æe seljak? Pazi sine, ovaj zakon - otkriva nam prodavac mesa i mleka svoju boljku:
- Ako ima¹ jednu kravu i ona daje dvadeset, trideset litara mleka, ti to mleko ne sme¹ da proda¹ fabrici, a ako doðe¹ na pijacu, juri te inspekcija. Ma dosta mi ih je vi¹e. Zar ne bismo mogli, lepo da mi donesemo zakon, da ko ne ostvari ono ¹to je obeæao, da bude obe¹en - po kratkom bi postupku dr¾avnièke probleme re¹avao seljak iz Uzdina.

Skoro svaki prodavac prièao nam je istu prièu, koju su podr¾avali i kupci. Neki bi sve pove¹ali, dok bi se drugi rado menjali s njima. Bar malo, jer, "kad veæ nisu za politiku, mo¾da bi im motika bolje pristajala". Treæi nam pokazuje metlu koju je maloèas kupio, demonstrirajuæi svoju ideju o "èistki u skup¹tini".
Dve devojke koje smo jedva uspeli da nagovorimo da ka¾u ne¹to, prvo su se neækale, a onda razvezle prièu. Mlade su, te nije bilo te¹ko probuditi buntovnice u ovim Beograðankama.
- Svakome normalnom je jasno da ako dovede¹ Cecu da peva na trgu u glavnom gradu, tu nema nièeg drugog do politike - "hleba i igara". Posle ti zapeva jedna pukotina koja svog politièkog protivnika naziva narkomanom i ¹ta onda reæi? - poèinje prva.

Da nema komentara, dodaje i druga, s tim ¹to je nju vi¹e od Cece i Bore, zaboleo pogled Bogoljuba Kariæa.
- Èime smo zaslu¾ili da nas "tri mlade¾a, dva pade¾a", gutaè sve¾ih jaja, pored svog poni¾avanja koje nam prireðuju politièari, gleda sa svih strana i to u prazniène dane - drugoj devojci, studentu arhitekture, zasmetao je estetski izgled vi¹espratnica, obojenih "Srbijom, koja ima snage", te je predlo¾ila da mu se docrta brada i crveni ogrtaè.

Jedna starija ¾ena za tezgom, gde su izlo¾eni ruèni radovi (njenih ruku delo), ima ne¹to drugaèiju teoriju. Prema mi¹ljenju ove ¾ene, sve je to zatvoren krug i u op¹te nije bitno ko æe u parlament, kad o svemu odluèuje Amerika.
- Agent CIE je verovatno Dra¹koviæ. Ipak, on je taj za spoljne poslove, a i najbolje parla engleski. Ovi ostali ne¹to natucaju, pa te¹ko da su oni ¹pijuni - konstatuje ona.

Na¹minkaniji od manekenki


Ekipa prodavaca, zaglavljenih u levom æo¹ku Bajlonijeve pijace, jednoglasno se slo¾ila da je "ovakav bezobrazluk" neviðen i neèuven, jo¹ od vremena kada su polu gole tinejd¾erke pevu¹ile "Jul je kul".
- Grozota! Napi¹i da je jedan seljak iz Paraæina rekao da se vi¹e sklone s'televizora. Pa, onako se ne reklamiraju i ne doteruju ni manekenke, jer oèigledno je njima to najva¾nije: ko od koga lep¹e izgleda, ko se elegantnije obukao, ko je bolje na¹minkan. A ¹ta æe biti s'narodom, to ih ne zanima - zgro¾en je èovek iz okoline Paraæina.

Kupac, Beograðanin, potpuno se slo¾io sa trgovcem Paraæincem i ka¾e, da iako je teve manijak, do 21. januara televizor neæe ukljuèivati.
Razgovor, iz koga su potencijalni biraèi potpuno iskljuèili na¹eg reportera, kulminirao je kada se u njega ukljuèio Du¹an Arsiæ, dekica-raèund¾ija.
- D¾aba im sve te reklame, kad niko vi¹e ne mo¾e da ih vidi. A je l' znate koliko je to baèenih para? Preko ¹ezdeset miliona evra! Vidi, sine - konaèno se neko obratio na¹em reporteru - moja penzija je èetrnest hiljada dinara iz dva puta, imam ¾enu na dijalizi i kad sam molio da raèun za struju plaæam na rate, odbijen sam. E, od tih para se oni ¹minkaju, doteruju i slikaju. Pa, zna¹ kad æu da glasam, kad se mojih devetoro ¹kolovanih unuka, uredno zavedenih na birou, zaposli. Tad æu da im dam devet glasova - obeæava deka Du¹an.

Ivana Vrane¹eviæ
Foto: Rajko Ristiæ

Preuzeto sa  Glas Javnosti (http://www.glas-javnosti.co.yu)

Smrda

e,a oce i ovde da vazi predizborna cutnja?
jer,bre,farmaceuti...jos malo pa cete se poklati
:cvet
Hulio-glas razuma :cvet

jeca87


darusaz

Заиста је сјајан текст. Било како било, право расположење грађана видећемо за који дан.

Vampire 666

pijaca nije bas adekvatno mesto za "opipavanje politickog pulsa" gradjanja srbije....predizborna cutnja je glupost...

Bred

Tvoje misljenje.
Uglavnom, ja jedva cekam tu predizbornu tisinu, vise su mi se popeli na glavu jbt! :wall:

mikele

Valjda od veceras,u 00:00 pocinje predizborna tisina.Tako da molim sve prisutne da se pridrzavaju toga.Ili jos bolje neka administrator zakljuca ovu temu.  :lol3:.A to sto vise nece biti reklama i raznoraznih konvencija?  :V :V :V.To je tek extra  :K :K :K

Bred

Cesid: Najneizvesniji izbori
Izvor: B92
Beograd -- Predizborna ti¹ina uoèi parlamentarnih izbora u Srbiji poèinje u èetvrtak u ponoæ i trajaæe do nedelje u 20 sati.

Tri dana do odluke (Beta)

Biraèi æe 21. januara moæi da glasaju za jednu od 20 lista koje se bore za 250 poslanièkih mesta u Skup¹tini Srbije. Prema proceni Centra za slobodne izbore i demokratiju, mo¾e se oèekivati izlaznost do 59 posto, a ¹to se rezutata tièe, ka¾u da su ovo najneizvesniji izbori od 2000. godine.

Predizborna ti¹ina, koja poèinje u ponoæ, podrazumeva zabranu propagande politièkih stranaka preko medija, zabranu javnih skupova, kao i objavljivanje procena rezultata. Pravo glasa ima ¹est miliona 652.105 biraèa i oni mogu da glasaju za jednu od 20 izbornih lista, meðu kojima je ¹est manjinskih.

Na ukupno 20 izbornih lista nalazi se 3.795 kandidata za poslanika. Svi se bore da dobiju dovoljan broj glasova, koji æe im obezbediti jedno od ukupno 250 poslanièkih mesta u Skup¹tini Srbije.

Izlaznost, manjine...

Marko Blagojeviæ iz Centra za slobodne izbore i demokratiju, organizacije koja veæ 10 godina prati izborne procese, ka¾e da su izbori 21. januara najneizvesniji izbori u poslednjih sedam godina.

"Kako u pogledu toga koje æe sve partije uæi u Skup¹tinu, tako i u pogledu toga koji æe biti raspored partija, koje æe redno mesto koja partija zauzeti na toj listi koja æe se formirati nakon glasanja", ka¾e on.

"Dakle, rezultati ovih izbora su najmanje izvesni od 2000. godine zato ¹to je takvo raspolo¾enje biraèa, tako su raspolo¾eni i opredeljeni, tako da æemo videti. Ovde æe bukvalno svaki glas do poslednjeg biti izuzetno va¾an“, ka¾e on.

Broj apstinenata se smanjio i, prema Cesidovim podacima, sigurno se mo¾e oèekivati izlaznost veæa od tri miliona. Koliko æe ona zaista biti, zavisi od pona¹anja biraèa, koje nije lako predvideti.

Marko Blagojeviæ ka¾e da je moguæ odziv od oko 59 posto. "Procena je da bi na  izbore moglo da izaðe i 3.900.000 ljudi, ¹to je sjajan broj, ali to je potencijal", ka¾e on.

"Koliko æe na kraju zaista ljudi izaæi, zavisi samo i jedino od biraèa. Oèekujem preko 50 posto izlaznosti, a da li æe doæi i do tih 59 posto (odnosno 3,9 miliona) zavisi samo od toga koliko æe biraèi tog dana biti raspolo¾eni da odvoje 10 minuta i investiraju u svoj ¾ivot“, ka¾e on.

©to se stranaka manjina tièe, one na ovim izborima imaju prirodni prag i, prema proceni Cesida, za jedno poslanièko mesto biæe im potrebno izmeðu 14 i 16 hiljada glasova. Broj mandata pre svega zavisi od odziva meðu manjinama, kao i od toga da li æe podr¾ati svoje manjinske stranke.

"Prvo, glasovi manjina æe se deliti izmeðu partija nacionalnih manjina sa jedne strane i sa druge strane nekih od velikih, nacionalnih partija, koje su prihvatljive za manjine", ka¾e Blagojeviæ.

"Pre svega, od toga zavisi koliko æe zapravo manjinama pripasti glasova. Iako biraèa manjina ima daleko vi¹e, mo¾emo da oèekujemo da za partije manjina glasa negde do èetiri posto biraèa", ka¾e on.

"To znaèi da bi partijama manjina u parlamentu moglo ukupno da pripadne 10 mandata, svakako izmeðu 8-12 i to je broj mandata na koji manjine mogu da raèunaju u buduæem sazivu Skup¹tine na osnovu sada¹njeg rasporeda snaga“, dodaje Blagojeviæ.

jeca87

Ima jos 6 sati da kaze ko sta ima :) :)