Spanska Liga - Primera 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:03:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Quote from: Phenomenon on 19-03-2007, 16:20:21
Kapelo je jos jednom dokazao da je slepac. Kasano, Raul, Nistelroj, Iguain u prvih 11, a najbolji igrac Reala - Robinjo na klupi. Covek udje u 2. poluvremenu i preokrenu tekmu. Da mu se daje sansa da igra bio bi novi Ronaldinjo
Слажем се.Зато ће Капело да добије педалу,а Робињо ,ако је паметан,отићиће у неки други клуб јер овај Реал је распад система. :wall:

Phenomenon


hulio_salinas

30. mart 2007. | Izvor: B92 | Ilija Kovaèiæ
Primera(B92, 22): Barsa - Deportivo



Barselona se nada da bi mogla ostati na vrhu tabele Primere sa pobedom protiv Deportiva iz La Korunje. Katalonski tim ima 53 boda – isto koliko i rival Sevilja, ali i bolji meðusobni skor u dva meèa sa andaluzijskom ekipom. Utakmicu na Kamp Nouu direktno æe prenositi televizija B92 u subotu od 22 èasa.

Rajkard ne mo¾e da raèuna na Portugalca Deka kojem je operisan prst, a Meksikanac Rafael Markes æe se odmarati posle napornih obaveza u svojoj nacionalnoj selekciji. U timu neæe biti mesta ni za napadaèe Havijera Saviolu i Santija Eskera.

U ¾elji da osvoji tri boda, Rajkard æe La Korunji suprotstaviti najjaèi sastav i oèekuje da æe igraèi prikazati maksimum.

"Vreme je da na terenu poka¾emo ¹ta ¾elimo da postignemo ove sezone. Svaki tim na Nou Kamp dolazi sa velikom motivacijom. Mi moramo biti maksimalno koncentrisani ukoliko ¾elimo da pobedimo", rekao je Rajkard.

Rajkard je posebno upozorio na katalonske napadaèe Ðoana Verdua i Kristijana Idalgoa – koji su pro¹li mlaðe selekcije Barselone pre nego ¹to su pre¹li u Deportivo.

La Korunja nema konstantnu sezonu i trenutno se nalazi u sredini tabele. Poèeli su veoma dobro i oèekivali plasman u Evropu, ali su naglo pali u formu tokom zime i trenutno su 12. na tabeli sa 36 bodova posle devet pobeda, devet nere¹enih i devet poraza.

Trener Ðoakin Kaparos æe verovatno napustiti klupu La Korunje na kraju sezone, bez obzira ¹to tim jo¹ uvek nije definitivno ispao iz trke za UEFA kup. Na meèu protiv Barselone neæe moæi da raèuna na Havijera Arizmendija zbog suspenzije.

Phenomenon

Dobi Barsa, mada je zadnjih 10-tak minuta bio bunker i to teski.

hulio_salinas

1. april 2007. | Izvor: B92, eurosport | Milo¹ Todoroviæ
Het-trik ®igiæa za pobedu 5:4



Nikola ®igiæ je u 88. minutu golom za het-trik doneo pobedu Santanderu nad Atletiko Bilbaom od 5:4.

Za samo pola sata igre, od 0:1 stiglo se do 1:2, od 1:2 do 4:2, od 4:2 do 4:4, a onda je srpski reprezentativac posle pasa Munitisa postavio konaènih 5:4 za Rasing.

Oèekivala se otvorena utakmica po¹to Santander juri mesto u Evropi, a Bilbao se bori za opstanak.

Gosti us poveli u ¹estom minutu kada se posle izvedenog slobodnog udarca Prijeto najbolje sna¹ao sa odbijenom loptom i sa tim rezultatom se oti¹lo na odmor.

Defanzivac Kristijan Fernandes je izjednaèio u 58. minutu posle kornera koji je izveo Pedro Munitis i to je bio uvod u neverovatan sled dogaðaja do kraja utakmice.

Tri minuta kasnije, Hose Eèeberija je ponovo doveo Baskijce, koji nikada nisu igrali u drugoj ligi, u voðstvo. Ipak, dva minuta kasnije Ander Muriljo oborio je Oskara Serana u ¹esnaestercu i Ajzakjel Garaj je bio nepogre¹iv sa 11 metara i rezultat je ponovo bio nere¹en.

Rasing je posle sedam minuta igre preokrenuo na 3:2, a ubrzo zatim poveæao na 4:2 kada je ®igiæ iskoristio centar¹uteve Havijera Balboe u 68. i Munitisa u 77. minutu i izgledalo je da je utakmica zav¹rena.

Sjajan solo prodor Eèeberije nepun minut kasnije i gol Frana Jestea u 81. minutu su ostavili utisak da se Atletik neoèekivano povratio.

Ipak, Rasingu je pobedu doneo srpski reprezentativac svojim treæim golom na utakmici posle dobre asistencije Munitisa. Rasing se posle pobede nalazi na sedmom mestu i ima samo bod manje od pozicije koje ih vodi u Kup UEFA, a Bilbao je i dalje u zoni ispadanja.

Atletiko Madrid je remizirao na domaæem terenu sa Majorkom 1:1. Fernando Tores je u 16. minutu iskoristio pas Hosea Hurada i doveo domaæi tim u voðstvo, ali su gosti iskoristili neubedljivost Atletikovih igraèa pred golom i uspeli da osvoje bod kada je Havier Arango postigao gol posle centar¹uta Ektora sa desne strane.

Madriðani su se posle utakmice sa Majorkom udaljili od mesta koje bi ih vodilo u Ligu ©ampiona. Himnastik i Uelva su remizirali 1:1, a meè Hetafe – Saragosa je takoðe zavr¹en bez pobednika, 2:2.

U preostalim meèevima igraju Selta - Real Madrid (direktan prenos na TV B92 od 19:00h) i Osasuna - Sevilja.

===================

1. april 2007. | Izvor: B92 | Aleksa Gutoviæ
Pobeda Reala u Vigu



Fudbaleri Real Madrida pobedili su Seltu na Balaidosu 2:1, i tako ponovo izbili na treæe mesto u ¹panskoj Primeri. U poslednjoj utakmici 28. kola Osasuna i Sevilja su odigrali nere¹eno bez golova, pa je Barsa sada usamljena na èelu tabele.

Real je ponovo pri¹ao vodeæoj Barseloni na pet bodova zaostatka. Ekipa Fabija Kapela je u Vigu do prednost do¹la u 27. minutu kada je golman Selte Pinto oborio Ruda van Nistelroja i skrivio penal, koji je Holanðanin iskoristio i doveo svoj tim do prednosti. Domaæi su u nastavku prvog dela bili bolja ekipa, a nakon nekoliko proma¹aja do 1:1 su stigli minut pred kraj poluvremena, a strelac je posle odliènog prodora Nenea bio Lopes Ruano.

U drugom poluvremenu Selta je bila bolja, ali bez izglednijih prilika. Najbolju ¹ansu da domaæinu donese prednost imao je Bajano u 61. minutu, ali je Kasiljas jo¹ jednom spasao svoju ekipu odliènom odbranom. U 83. minutu Real ipak sti¾e do tri boda, kada je na centar¹ut Iguaina sa desne strane lopta uz mnogo sreæe pogodila Robinja u glavu i odbila se u mre¾u Selte za konaènih 1:2. Do kraja je Guti zaradio crveni karton, ali Selta nije uspela da izjednaèi. Real je treæi sa 51 bodom, a Selta je pred zonom ispadanja sa 27 bodova.

mikele

Каква луда утакмица.Ја пратио резултат преко нета и само када су кренули голови да севају 1-1,1-2,2-2,3-2 итд,нисам могао да верујем.Ипак је Расинг јако чврста екипа која мало прима,али и мало постиже голова.Не знам шта им би.
Али ми је баш драго због Жигића,три комада алал вера :Bog :Bog :Bog
А Робињо је још једном извуко Реал.Ваљда ће људи схватити да је он најбољи играч у њиховим редовима. :shock

Roben

Rasing odoleo u Sevilji, Real preti

Uprkos subotnjem porazu od Saragose, fudbaleri Barselone i posle 29. kola ostaæe lideri ¹panskog prvenstva. Za to mogu da zahvale ekipi Rasinga iz Santandera, koja je odolela na gostovanju drugoplasiranoj Sevilji - 0:0.

Tim Nikole ®igiæa nepora¾en je veæ sedam kola i u tom periodu zabele¾io je èetiri pobede i tri remija. Reprezentativac Srbije odigrao je svih 90 minuta za Rasing, dok je na drugoj strani Ivica Dragutinoviæ zamenjen dvadesetak minuta pre kraja.

Sevilja je bila daleko bolji i konkretniji tim, medjutim, umor od evropskog okr¹aja sa Totenhemom, tri dana ranije, kao da je uèinio svoje. "Rezervni" napadaèki tandem ©evanton - Luis Fabijano pru¾io je solidnu partiju, nekada¹njem reprezentativcu Urugvaja poni¹ten je pogodak u 51. minutu, ali odbrana Rasinga je ipak odolela.

Na remiju Sevilje profitirao je i Real Madrid, koji na stadionu Santjago Bernabeu ovog puta nije dozvolio iznenadjenje. "Kraljevi" su dobili Osasunu golovima Raula i Robinja, ¹to ih je dovelo na svega dva boda zaostatka za Barselonom i samim tim pretvorilo u punopravne kandidate za titulu.

Realu domaæe prvenstvo predstavlja poslednju ¹ansu da izbegne i èetvrtu sezonu bez osvojenog trofeja, po¹to je odavno eliminisan iz Lige ¹ampiona i nacionalnog Kupa.

Gimnastik i Sosijedad su posle novih poraza za korak bli¾i selidbi u drugu ligu, po¹to ih na devet kola pre kraja od bezbedne zone deli po osam bodova. U zoni ispadanja ostala je i Selta, koja je posle "ki¹e golova" u poslednjih 15 minuta pora¾ena od Rekreativa.

Srpski veteran Darko Kovaèeviæ igrao je za Sosijedad od 51. minuta, ali nije uspeo da pomogne svom timu da osvoji makar jedan bod. Kovaèeviæ nije imao ni priliku za gol, sve ¹to je iznudio bio je ¾uti karton defanzivca Espanjola Ita.

Interesantno je da je domaæin do¹ao do pobede praktièno sa drugim timom, jer je trener Ernesto Valverde odmarao veæinu igraèa koji su u èetvrtak igrali prvi meè èetvrtfinala Kupa UEFA protiv Benfike.

Radovao se Bo¹ko Jankoviæ, èija je Majorka savladala Hetafe sa 2:0 i sa velikom dozom sigurnosti mo¾e da poène razmi¹ljanja o jo¹ jednoj sezoni u Primeri. Mladi reprezentativac igrao je do 72. minuta i bio uobièajeno agilan, a onda je ustupio mesto iskusnom Grku Angelosu Basinasu.

REZULTATI 29. KOLA:


Real Madrid - Osasuna 2:0
(Raul 24, Robinjo 80)
Deportivo - Gimnastik 1:0
(Jago 58)
Espanjol - Sosijedad 1:0
(Koro 57)
Levante - Betis 1:1
(Deskarga 33 - Robert 79)
Majorka - Hetafe 2:0
(Nunjes 63, Treho 90)
Rekreativo - Selta 4:2
(Vaskez 37, Rosu 85, 87, Uèe 90 - Nene 75, 89)
Sevilja - Rasing 0:0
Viljareal - Atletiko Madrid (21.00)

IGRANO U SUBOTU:

Saragosa - Barselona 1:0
(Milito 57)
Atletik Bilbao - Valensija 1:0
(Gabilondo 28)

TABELA: Barselona 56, Sevilja 55, Real 54, Saragosa 50, Valensija 50, Rekreativo 45, Atletiko M. (-1) 44, Rasing 44, Espanjol 41, Hetafe 39, Deportivo 39, Viljareal (-1) 38, Majorka 36, Osasuna 35, Betis 33, Atletik B. 29, Levante 29, Selta 27, Sosijedad 21, Gimnastik 21 bod.

(MONDO)

микеле мораш да признаш да сам тата за Расинг играо сам X показаћу ти тикет :wink:

mikele

Опет Робињо дао гол за Реал.Дечко игра стварно врхунски,тако да,полако али сигурно,постаје прва виолина Реала.
Ееееее да га је Капело мало више користио у прошлости,можда би и било нешто од Реала.А овако...

Roben

ало микеле а коментар за Расинг  :batina

mikele

Па то сам и ја закључио пре неки дан,тј јуче.Мада сам се потајно надао победи Севиље јер бих баш волео да освоје титулу.Али изгледа да нема ништа од тога. :wall:

Phenomenon

Robinjo kralj, kao sto sam vec ranije rekao, da je imao vise sanse da igra ove sezone, bio bi novi Ronaldinjo.

hulio_salinas

28. april 2007. | Izvor: B92 | A G
Atletiko i Betis remizirali



Fudbaleri Atletika i Betisa odigrali su na Visente Kalderonu nere¹eno 0:0, u prvoj utakmici 32. kola ¹panske Primere. U drugoj utakmici subotnje veèeri, Valensija je pobedila Rekreativo 2:0. Oba gola za "Slepe mi¹eve" dao je Hoakin, u razmaku od samo tri minuta. Valensija se pobedom probila na èetvrto mesto u Primeri.

Atletiko i Betis su odigrali nezanimljiv meè, sa malo pravih ¹ansi za gol. Prvu izgledniju situaciju na utakmici imao je Betis u 25. minutu kada je Fernando odlièno dodao do Robera, ali je ovaj previ¹e oklevao pa je ostalo 0:0.

U 49. minutu kapiten Atletika Fernando Tores je umalo iz centar¹uta postigao gol, ali je golman Betisa Doblas dobro reagovao i izbacio loptu u korner. Do kraja su jo¹ i Aguero i Petrov imali polu¹anse sa jedna, i Sobis sa druge strane, ali je ostalo 0:0.

Na Mestalji Valensija je bolju igru tokom celog meèa krunisala jo¹ jednom pobedom. Hoakin je iskoristio pasove Davida Vilje i Darija Silve da u 60. i 63. minutu pogodi mre¾u gostiju iz Andalusije.

Domaæa ekipa je u nastavku meèa mogla i do ubedljivije pobede, da je Angulo bio malo precizniji. Meðutim, on je pogodio stativu.

Osam meèeva 32. runde na programu je u nedelju. Dva najatraktivnija mo¾ete gledati u direktnim prenosima na TV B92. Od 19 èasova Barselona èeka Levante, a dva sata kasnije Real Madrid gostuje u Bilbau.

shumshi

kakav uzas...
sada sam pokusala da gledam Barselona- Levante
provaljujem da nista ne vidim...
u tamnim su dresovima i jedni i drugi, nista ne raspoznajem...
jel neko uspeo da gleda  :hmm

Phenomenon

Ronaldinjo je totalno van forme, a Real samo gazi!!!

mikele

PRIMERA: Novi kiks Barse, Real ostao prvi
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5451034)

Izgleda da ovo nije Barselonina sezona! Izabranici Franka Rajkarda odigrali su pred svojim navijaèima samo 1:1 protiv Real Betisa, èime su nastavili da smanjuju svoje izglede za osvajanje jedinog trofeja koji im se jo¹ uvek nalazi nadohvat ruke.

Èinilo se da æe Katalonci uspe¹no preæi preko ispadanja iz nacionalnog Kupa, kada je Ronaldinjo veæ u petom minutu iskoristio jedanaesterac i doveo ih u vodjstvo. Prethodno je Meli u kaznenom prostoru sru¹io Deka.

Barsa je do poluvremena propustila nekoliko prilika da stekne ubedljiviju prednost, a onda u drugih 45 minuta drastièno opala u tempu i agresivnosti, ¹to joj se na najgori naèin osvetilo kada je Brazilac Rafel Sobis u 90. minutu izjednaèio rezultat, omoguæiv¹i Realu da posle ko zna koliko vremena provede jednu nedelju na prvoj poziciji Primere.

Real i Barsa izjednaèeni su na vrhu sa po 66 bodova, ali "kraljevi" imaju bolji uèinak u medjusobnim susretima (2:0, 3:3).

Treæeplasirana Sevilja zaostaje dva boda i takodje ima realne izglede da osvoji titulu, imajuæi u vidu lo¹u (nikakvu) formu Barse, kao i to da je Real veæ dobrano ispunio kvotu preokreta i sreæno dobijenih meèeva.

Valensija je uveèe na Mestalji savladala Saragosu golovima Emilijana Moretija i Davida Silve - 2:0. "Slepi mi¹evi" te¹ko æe do titule sa sada¹nja 62 boda, ali æe jo¹ te¾e izvisiti za uèe¹æe u kvalifikacijama za Ligu ¹ampiona, po¹to sada be¾e Saragosi èak sedam bodova.


Gosti popodne "pet od ¹est"!
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5451035)

Popodne su gostujuæe ekipe zabele¾ile pobede na èak pet od ¹est utakmica. Do jedinog remija do¹ao je Atletik Bilbao, kojem æe bod osvojen protiv Deportiva puno znaèiti u borbi za opstanak.

Sosijedad je trijumfom nad Gimnastikom u Taragoni uhvatio "slamku spasa", mada ga od uspona iznad crte èetiri kola pre kraja dele èetiri boda.

Atletiko Madrid je u lokalnom malom derbiju deklasirao Hetafe, èiji igraèi kao da su jo¹ uvek slavili pobedu nad Barselonom i plasman u finale Kupa Kralja. "Jorgand¾ije" su na dobrom putu da se plasiraju u Kup UEFA.

U okr¹aju timova za koje nastupaju srpski reprezentativci, Rasing Nikole ®igiæa izgubio je od Majorke Bo¹ka Jankoviæa 0:2. Tim iz Santandera je veæ u 20. minutu ostao bez iskljuèenog Pedra Munitisa, svog prvog "pakera".

Savo Milo¹eviæ i Osasuna pretrpeli su katastrofu u sudaru sa Viljarealom (1:4), koji tek u samom fini¹u sezone igra onako kako se od njega oèekivalo.

REZULTATI 34. KOLA:

Valensija - Saragosa 2:0
(Moreti 20, Silva 43)
Barselona - Betis 1:1
(Ronaldinjo 5p - Sobis 90)
Atletik Bilbao - Deportivo 1:1
(Muriljo 57 - Riki 62)
Selta - Levante 1:2
(Bajano 62 - Redji 38p, Riga 48)
Hetafe - Atletiko Madrid 1:4
(Moral 59 - Tores 2, 64, Mani¹ 17, Galeti 88p)
Gimnastik - Sosijedad 1:3
(Portiljo 30 - Garitano 12, Savio 24, Ansotegi 70)
Osasuna - Viljareal 1:4
(Valdo 17 - Pires 6, Forlan 64, 87, 90)
Rasing - Majorka 0:2
(Navaro 52, Arango 59)

IGRANO U SUBOTU:

Real Madrid - Espanjol 4:3
(Van Nistelroj 30, Raul 49, Rejes 57, Iguain 89 - Pandijani 15, 26, 34)
Sevilja - Rekreativo 2:1
(Mareska 13, Luis Fabijano 81p - Vaskez 89p)

TABELA: Real 66, Barselona 66, Sevilja 64, Valensija 62, Saragosa 55, Atletiko M. 54, Rekreativo 50, Viljareal 50, Hetafe 49, Rasing 49, Majorka 48, Espanjol 45, Deportivo 44, Osasuna 37, Betis 36, Levante 36, Atletik B. 34, Sosijedad 30, Selta 30, Gimnastik 24 boda.

(MONDO)