Spanska Liga - Primera 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:03:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Bekam spasao Kapela, remi u Sevilji
10/02/2007 | Izvor: B92



U prvom meèu 22. kola ¹panske Primere Real Madrid je kao gost na Anoeti savladao Sosijedad rezultatom 2:1 i tako pri¹ao vodeæoj Barseloni na dva boda zaostatka.

Sevilja se izjednaèila sa liderom posle remija bez golova u gradskom derbiju sa Betisom.

Trener Real Madrida Fabio Kapelo je pred utakmicu imao imperativ pobede, i to se odrazilo na njegov tim koji u prvih pola sata igre nije stvorio ozbiljnu priliku za gol.

Sosijedad je poveo veæ u sedmom minutu kada je nakon jednog centar¹uta Iker Kasiljas katastrofalno reagovao i strelac gola Aramburu nije imao te¾ak zadatak.

Real je u ¾ivot vratio povratnik u ekipu Dejvid Bekam, kada je u 36. minutu jo¹ jednom pokazao da je majstor slobodnih udaraca, i doneo svom timu izjednaèenje. Tim rezultatom je i zavr¹eno prvo poluvreme.

Drugi deo poèinje odlièno za Kapelov tim, po¹to se golman Sosijedada Bravo na skoro isti naèin revan¹irao Kasiljasu i nakon centar¹uta Gutija u 48. minutu omoguæio van Nistelroju laganu zavr¹nicu. Sosijedad je nakon toga pritiskao odbranu Reala, ali su gosti iz Madrida èestim prekr¹ajima uspeli da stignu do va¾na tri boda pred nastavak Primere.

Na stadionu Manuel Ruis de Lopera domaæa ekipa bila je daleko bli¾a pobedi, ali je nespretnost Brazilca Roberta donela Sevilji bod.

Robert je na startu meèa proma¹io penal, a u fini¹u je bio 1 na 1 sa Andersom Palopom, ali nije uspeo da postigne gol.

Jednom se u drugom poluvremenu Palopova mre¾a i tresla, ali je pogotku prethodio oèigledan ofsajd dvojice napadaèa "zeleno-belih".

Sevilja, koja je u veoma lo¹oj formi, imala je nekoliko solidnih prilika, poslednju bukvalno uz zavr¹ni zvuk pi¹taljke.

Ostali meèevi 22. kola na programu su u nedelju.

================

Kapelo hvali Bekama



Trener Reala Fabio Kapelo pohvalio je Dejvida Bekama nakon utakmice sa Real Sosijedadom zbog sjajne partije i postignutog gola.

Èini se da je posle meèa u San Sebastijanu konaèno do¹ao kraj ’sage Bekam’, po¹to je Englez definitivno dokazao da mu je mesto u startnoj postavi.

Italijanski struènjak je, nakon ¹to je Bekam potpisao ugovor sa LA Galksijem, rekao da na njega neæe raèunati do kraja sezone, kada odlazi u SAD. Ipak, velikim zalaganjem na treninzima i profesionalnom odnosu prema obevezama, 31-godi¹nji fudbaler naterao je trenera da ga vrati u tim.

„Uvek sam verovao u sve svoje igraèe. Dejvid dugo nije igrao, ali je bio veoma dobar protiv Sosijedada. Govorio sam da ne posti¾e dovoljno pogodaka, a sada je dao veoma bitan gol“, izjavio je trener tima sa Santijago Bernabeua.

Kapelo je najavio da bi Bekam mogao da zadr¾i mesto u prvih jedanaeset, iako je njegovo pojavljivanje u timu od poèetka utakmice bilo uzrokovano mnogobrojnim povredama igraèa sredine terena.

„Volim da razmi¹ljam o buduænosti, a ne o pro¹losti. Bekam je inteligentna osoba koja poseduje mnogo kvaliteta i talenta. Vredno je trenirao proteklih nedelja, odigrao je odlièno u subotu. To je veoma dobro i za njegovo samopouzdanje, ali i za celu ekipu“.

Real Madrid je u subotu slavio na gostovanju Sosijedadu 2:1 i sada se nalazi na treæoj poziciji na tabeli sa dva boda zaostaka za Seviljom i Barselonom, od koje ima meè vi¹e.

================


hulio_salinas

Pobeda Barse, Jankoviæ strelac
11/02/2007 | Izvor: B92



U 22. kolu ¹panske Primere u meèevima odigranim u nedelju Barselona je pobedila Santander, Majorka je napravila preokret protiv Saragose, a pobedu domaæinu doneo je Bo¹ko Jankoviæ, Valensija je pretrpela te¾ak poraz protiv Hetafea, dok je Osasuna u meèu punom preokreta zabele¾ila tri boda na gostovanju Himnastiku.

Barselona je ponovo usamljena na èelu Primere. ©ampion ©panije je kao domaæin pobedio Rasing Santander sa 2:0, a oba gola postigao je Ronaldinjo. Barsa je do pobede stigla te¾e nego ¹to se oèekivalo, a Santander, za koji zbog kartona nije igrao Nikola ®igiæ,  u prvom poluvremenu proma¹io je i penal. Utakmicu je takoðe obele¾io i Leo Mesi koji se uz ovacije sa tribina vratio na teren nakon tri meseca pauze.

Bo¹ko Jankoviæ nastavio je golgetersku seriju, i iako je meè protiv Saragose poèeo na klupi, doneo je svom timu tri boda sedam minuta pred kraj meèa. Nakon tvrdog prvog poluvremena, goste iz Saragose u voðstvo dovodi Dijego Milito u 55. minutu, da bi pre pobedonosnog gola Jankoviæa, Nunjes izlednaèio. Meè je takoðe obele¾ila i gruba igra obe ekipa, èemu svedoèi i 10 ¾utih kartona, po pet sa obe strane. Majorka se ovim trijumfom popela na 14. mesto i ima 26 bodova, dok je Saragosa ostala na ¹estom mestu.

Valensija je nakon sjajnog izdanja pro¹le nedelje protiv Atletiko Madrida, potpuno podbacila na gostovanju Hetafeu. Domaæin je nakon izjednaèenog prvog dela, u drugi u¹ao dosta anga¾ovanije i na kraju zabele¾io ubedljiv trijumf. Strelci za Hetafe bili su Kotelo, Guiza i Naæo. Hetafe se ovom pobedom izjednaèio sa Saragosom na deobi ¹estog mesta, dok je Valensija propustila priliku da se vodeæem dvojcu primakne na bod, i ostaje èetvrta sa 39 bodova.

Odlièna utakmica viðena je u Taragoni. Poslednjeplasirani Himnastik je 20 minuta pre kraja imao 2:1, da bi Soldado sa dva pogotka u èetiri minuta doneo preokret i tri boda gostima, za koje je poslednjih 20 minuta igrao Savo Milo¹eviæ. Osasunu je u voðstvo doveo Kueljar, da bi domaæin na 2:1 preokrenuo golovima Portilja i Navasa. Osasuna se pobedom popela na 9. mesto, dok je Nastik ostao prikovan za dno Primere.

U poslednjem meèu 22. kola Primere u duelu dva Atletika pobedio je domaæi Madrid. Strelac jedinog gola na meèu bio je Aguero sredinom drugog dela. Atletiko se ovom pobedom izjednaèio sa Valensijom na deobi èetvrtog mesta, dok je Bilbao 17. i do kraja æe se grèevito boriti za opstanak.

mikele

#17
Valensija sru¹ila ¹ampiona, Srbi odlièni
(http://nono9.us)


Fudbaleri Valensije postigli su dva gola za tri minuta i pobedili vodeæu ekipu ¹panskog prvenstva Barselonu 2:0 u 23. kolu Primere.

Valensija je do vodjstva do¹la u 52. minutu kada je mre¾u Barselone zatresao Migel Anhel Angulo, a prednost domaæih tri minuta kasnije duplirao je David Silva. Ute¹ni gol za Barselonu, svoj 200. u profesionalnoj karijeri, postigao je Ronaldinjo iz slobodnog udarca sa 18 metara u zasotavnom vremenu.

Obe ekipe su utakmicu zavr¹ile sa po desetoricom igraèa na terenu, po¹to su u 61. minutu crvene kartone zaradili David Albelda u Valensiji i Deko u Barseloni. Albelda je prvo sa ledja oborio Lionela Mesija, a fudbaleru Valensije odmah potom uklizao je Deko, posle èega je nastala gu¾va na terenu i ko¹kanje igraèa obe ekipe.

Valensija je izbila na treæe mesto na tabeli sa èetiri boda manje od Barselone, aktuelnog ¹panskog ¹ampiona.

Kiks Katalonaca na najbolji moguæi naèin iskorsitila je Sevilja, koja se pobedom na svom terenu protiv Atletika iz Madrida (3:1) izjednaèila sa Barselonom.

Pogotke za ekipu iz Andaluzije, u èijem sastavu nije bilo povredjenog Ivice Dragutinoviæa, postigli su Kanute u 15. i u 73. minutu i Dani Alves u 21. minutu. Sevilja je praktièno sat vremena bila brojèano oslabljena, jer je u 36. minutu crveni karton zbog starta na Serhiju Agueru zaradio Marti. "Jorgand¾ije" su samo jednom, medjutim, uspele da iskoriste tu prednost - u 82. minutu Fernando Tores je proma¹io penal, ali se dobro sna¹ao Ibanjez i postigao ute¹ni gol za Atletiko.

Srpski internacionalci Nikola ®igiæ i Bo¹ko Jankoviæ imali su odliène uèinke u 23. kolu Primere i jo¹ jednom su potvrdili da se nalaze u odliènoj formi.

Rasing iz Santandera uspeo je da upi¹e nova tri boda (4:1) i konaèno obezbedi poziciju u gornjem delu tabele. Iako rezultat to ne pokazuje, domaæin je morao da dobro da se pomuèi, buduæi da je Gran u 59. minutu doveo Gimnastik u vodjstvo.

Ipak, samo 60 sekundi kasnije izjednaèio je Lionel Skaloni u 60. minutu, a osam minuta kasnije ®igiæ je doneo potpuni preokret, mada ostaje mala dilema da li je autogol postigao Mateljan. U 75. minutu Gonzalo Kolsa je povisio na 3:1, pre nego ¹to je odlièni ®igiæ u 83. minutu svojim drugim golom na utkamici overio ubedljivu pobedu Rasinga.

Za razliku od Rasinga, Majorka je, sa Bo¹kom Jankoviæem u startnoj postavi, pora¾ena na gostovanju solidnom Espanjolu (3:1).

Domaæi fudbaleri poveli su pogotkom Luisa Garsije u 29. minutu, ali je krajem prvog poluvremena Jankoviæ bio precizan i doneo Majorki izjednaèenje. Novo vojstvo Epsanjolu svojim drugim pogotkom na utakmici doneo je Luis Garsija u 78. minutu, a knaèan rezultat postavio je Eduardo Kosta u 90. minutu.

Ekipa Selte prekinula je niz od 11 prvenstvenih meèeva bez pobede, a ceh je platila Osasuna, za koju je svih 90 minuta odigrao Savo Milo¹eviæ. Trenutak odluke dogodio se veæ u drugom minutu, kada je Bajano zatresao mre¾u Rikarda Lopeza i kako se kasnije ispostavilo doneo trijumf Selti. Osasuna je od 41. minuta imala igraèa vi¹e, po¹to je crveni karton dobio Nestor Kanobio, ali gostima ni to nije pomoglo da izbegnu poraz.

Novi neuspeh Reala, Bekam iskljuèen
(http://nono9.us)

Ekipa slavnog Real Madrida do¹la je u fazu u kojoj se pobede tretiraju kao izuzetni sluèajevi, a porazi ili neinspirativni remiji bez golova, kao u subotu uveèe protiv Betisa, predstavljaju normalnu pojavu.

Real je na Santjago Bernabeu odigrao 0:0 sa gostima iz Sevilje i u prvom meèu 23. kola Primere pru¾io jo¹ jedan argument onima koji sumnjièavo vrte glavom kada se povede prièa o prekidu neslavne serije od tri godine bez osvojenog trofeja.

Kroz nekoliko dana æe biti veoma interesantno pogledati okr¹aj "kraljeva" i Bajerna u osmini finala Lige ¹ampiona, s obzirom na to da se ne zna koji od ta dva velikana ove sezone pru¾a slabije partije.

Gosti iz Sevilje, koji su se nedavno izdigli iz zone ispadanja, mogu da ¾ale ¹to osvajanjem sva tri boda nisu naèinili odluèniji korak ka sredini tabele.

Iker Kasiljas èinio je èuda na golu Reala, kada je zaustavljao ¹uteve Pankrata (40. minut), Rivere i Roberta (obojici u 72). Betis je u 68. minutu pogodio stativu, a Pankrate je 15 minuta pre kraja lobovao Kasiljasa u situaciji "jedan na jedan", ali je lopta zavr¹ila tik pored gola.

Jedinu pravu priliku Madridjani su imali u 62. minutu, kada je Rud van Nistelroj glavom zahvatio loptu posle centar¹uta Dejvida Bekama, ali je umesto mre¾e pogodio preèku.

Neslavan nastup fudbalera Reala u poslednjim sekundama utakmice je zaokru¾io Bekam, kada je zbog relativno bezazlenog udaranja loptom jednog igraèa Betisa zaradio direktno iskljuèenje.

U drugoj utakmici subotnjeg programa, gol Dijega Milita u 32. minutu bio je dovoljan Saragosi za minimalnu pobedu nad Viljarealom i ostanak na ¹estom mestu sa 38 bodova.

Rezultati 23. kola:

Real Madrid - Betis 0:0
Saragosa - Viljareal 1:0
Bilbao - Hetafe 2:0
Deportivo - Levante 0:0
Espanjol - Majorka 3:1
Osasuna - Selta 0:1
Santander - Gimnastik 4:1
Rekreativo - Real Sosijedad 1:0
Valensija - Barselona 2:1
Sevilja - Atletiko Madrid 3:1

(MONDO/Beta)

Roben

Валенсија је најача екипа браво мајстори  :pljes: :pljes: :pljes:

hulio_salinas

Ajoooj. Daj Boze da se ovo ne odrazi na predstojeci mec koji ce igrati u LS.

mikele

RIMERA: Rasingu bod u Vigu, poraz Majorke
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4857455)

Rasing iz Santandera nastavio je sa dobrim rezultatima, po¹to je u meèu 24. kola ¹panske Primere nadoknadio dva gola deficita i sa gostovanja Selti u Vigu se vratio nepora¾en - 2:2.

Nikola ®igiæ zamenjen je u sudijskoj nadoknadi vremena i ovog puta nije bio strelac za ekipu iz Kantabrije, veæ su to bili Pedro Munitis i Kristijan Alvarez iz penala. Rasing se ovim remijem uèvrstio u sredini tabele i praktièno je podjednako udaljen od zone ispadanja i mesta koje vodi u Kup UEFA.

Bo¹ko Jankoviæ nije imao sreæe da sa Majorkom osvoji bod na gostovanju Viljarealu. Tim sa Baleara je poveo preko Pereire, izjednaèio je Danac Tomason i èinilo se da æe meè biti zavr¹en podelom plena.

Ipak, Viktor, koji je u 61. minutu zamenio Jankoviæa, minut pre kraja je propustio stoprocentnu ¹ansu, da bi u protivnapadu stigla kazna u vidu pogotka defanzivca Fabrisija Fuentesa.

Njegov gol vredan tri boda praktièno je spasio èileanskog trenera Manuela Pelegrinija, kom je u sluèaju neuspeha na ovom meèu unapred bila napisana ostavka.

Hetafe nemaèkog trenera Bernda ©ustera potvrdio se kao izuzetno tvrd orah, po¹to je na svom stadionu odoleo Sevilji - 0:0 - i ostao na samo jednom porazu kod kuæe od poèetka ¹ampionata. Bila je to jedna od èak tri nedeljne utakmice zavr¹ene bez pogodaka.

Sevilja se uprkos relativnom neuspehu izdvojila na èelu tabele sa 47 bodova, ali u veèernjim satima mo¾e da je prestigne Barselona (46), pod uslovom da na Nou Kampu savlada nejaki Atletik Bilbao.

Valensija je takodje napravila kiks, po¹to je u samom fini¹u sa tri spala na osvajanje jednog boda u duelu sa poslednjeplasiranim Gimnastikom. Reprezentativac Hoakin doveo je "slepe mi¹eve" u vodjstvo u 63. minutu, a kada se sudija veæ polako spremao da odsvira kraj meèa, Portiljo je prodro po levom krilu i centrirao na glavu Rubena Kastra, koji nije propustio priliku da izjednaèi.

REZULTATI 24. KOLA:

Gimnastik - Valensija 1:1
(Kastro 90 - Hoakin 63)
Selta - Rasing 2:2
(Bajano 24p, Bamogo 32 - Munitis 54, Alvarez 78p)
Hetafe - Sevilja 0:0
Levante - Saragosa 0:0
Osasuna - Espanjol 0:2
(Korominas 12, Tamudo 65)
Betis - Rekreativo 0:0
Viljareal - Majorka 2:1
(Tomason 37, Fuentes 89 - Pereira 26)
Barselona - Atletik Bilbao (veèeras)

IGRANO U SUBOTU:
Sosijedad - Deportivo 0:1
(Arizmendi 29)
Atletiko Madrid - Real Madrid 1:1
(Tores 11 - Iguain 62)

TABELA: Sevilja 47, Barselona (-1) 46, Valensija 43, Real 43, Atletiko M. 40, Saragosa 39, Rekreativo 37, Hetafe 36, Espanjol 35, Rasing 33, Deportivo 33, Viljareal 32, Osasuna 30, Betis 27, Levante 27, Selta 26, Majorka 26, Atletik B. (-1) 25, Sosijedad 14, Gimnastik 14 bodova.

(MONDO)

hulio_salinas

3. mart 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Sevilja pobedila Barselonu 2:1

Fudbaleri Sevilje pobedili su Barselonu u dramatiènom derbiju 25. kola Primere i preuzeli prvo mesto. Barsa je povela u 13. minutu golom Ronaldinja, a Brazilac je 15 minuta kasnije propustio penal (odbrana Palopa). U fini¹u prvog poluvremena izjednaèio je Ker¾akov, a u 60. minutu Dani Alve¹ donosi prednost Sevilji. Sredinom prvog dela iskljuèen je Aitor Osio, koji je napravio penal, ali su crvene kartone u nastavku dobili Ludovik ®ili i Ðanluka Zambrota.




Sevilja je za bod pretekla "bordo-plave", ali su propustili da se bar izjednaèe u meðusobnom skoru (3:1 za Barsu na Nou Kampu).

Meè na Sanèes Pishuanu bio je fantastièan, posebno u drugom poluvremenu, a u zavr¹nih èetvrt sata obe ekipe propustile su po nekoliko fantastiènih prilika.

U nadoknadi vremena Kanute i Dani Alve¹ su proma¹ili za po dvadesetak centimetara, da bi Alve¹ ubrzo zatim pogodio preèku.

Sevilja sada ima 50 bodova, Barsa jedan manje, a Valensija je treæa sa 46 bodova. Real bi pobedom nad Hetafeom (TV B92, 19.00) mogao da dostigne "Slepe mi¹eve".

Sledeæe nedelje u Barseloni igra se drugi Superklasiko sezone, a do tada i Barsu i Real mo¾ete gledati u direktnim prenosima na TV B92.

mikele

Еј свака част Севиљи,стварно су ме одушевили  :pljes: :pljes: :pljes:
Надам се да ће титула коначно доћи у њихове одаје после толико година.
Заслужили су је

hulio_salinas

Svaka im cast. Jeste da navijam za Barsu svim svojim srcem, ali mozda je i zdravo da neko "nov" osvoji titulu.  :>

Sve u cilju boljeg fudbala u Evropi!

mikele

Ја навијам за Севиљу и стварно бих волео да они освоје титулу.
Могу само да замислим која би лудница била на улицама Севиље :~ :~ :~ :~
Ееееееее а пре пар година су били у Секунди,а види где су сада. :Bog :Bog :Bog
Биће право освежење и за ЛШ,само да не распродају екипу(пре свих Канутеа и Данија Алвеша).Мада сам читао да је то већ готова ствар a005 a005 a005

Roben

освојила би Севиља кад не би губила од фењераша

Roben

PRIMERA:Mestalja u suzama,Rasing odneo bodove

Fudbaleri Rasinga priredili su veliko iznenadjenje u prvom meèu 27. kola Primere, po¹to su kao gosti savladali jednog od pretendenata na titulu ¹ampiona, Valensiju sa 2:0.

Lo¹e su izabranici Kikea Sanèeza Floresa poèeli utakmicu, a Rasing je od prvog sudijskog zvi¾duka domaæinu stavio do znanja da se neæe predati. Igrao se 19. minut kada je ekipa iz Santandera do¹la do vodjstva - Piniljos je centrirao, Nikola ®igiæ je glavom spustio loptu do Munitisa, koji je preciznim udarcem savladao iskusnog Santijaga Kanjizaresa.

Dobro je igrao srpski reprezentativac, a u 31. minutu proigrao je Gonzala Kolsu, èiji ¹ut je neutralisao Kanjizares. Valensija je do izjednaèenja mogla u samom fini¹u prvog poluvremena, ali su neprecizni bili David Vilja i Migel Angulo.

Drugi deo meèa protekao je u jalovoj inicijativi domaæeg tima, a u 62. minutu nesposobnost domaæe navale kaznio je Oriol i na asistenciju Pedra Munitisa postigao pogodak za velika tri boda Rasinga.

Ekipa iz Kantabrije je prekinula niz Valensije od èetiri utakmice bez poraza, ujedno produziv¹i svoju seriju na pet meèeva bez neuspeha.

U preostala tri subotnja meèa sastaju se: Rekreativo - Barselona, Majorka - Betis i Atletik Bilbao - Betis.

(MONDO)

hulio_salinas


mikele

Обори ми тикет Расинг. :namcor
Е Валенсијо,Валенсијо :wall: :wall: :wall:

Phenomenon

Kapelo je jos jednom dokazao da je slepac. Kasano, Raul, Nistelroj, Iguain u prvih 11, a najbolji igrac Reala - Robinjo na klupi. Covek udje u 2. poluvremenu i preokrenu tekmu. Da mu se daje sansa da igra bio bi novi Ronaldinjo