Italijanska Liga - Calcio 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:05:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Pazi sta pricas za Ronalda, Phenomenon ce da te  :F

:K :K :K

Forza Inter  :Bog

Phenomenon

Ronaldo je doktor!!!
Prvo Phenomenon, sada El Gordo, ali i dalje kralj kraljeva.

hulio_salinas

Ahahhaha. Kao sto rekoh - evo ga!   :K :K :K

Mali OFF - Je l' k'o dr Djonic?!   :K :K :K

zabica

Quote from: hulio_salinas on 17-02-2007, 15:22:15
Ahahhaha. Kao sto rekoh - evo ga!   :K :K :K

Mali OFF - Je l' k'o dr Djonic?!   :K :K :K

uh surova prozivka   :K

ma ja mislim da je ronaldo bas sladak  :)): i nemojte da ga prozivate  :wink:

Phenomenon

Mislim da ce vas ovo sve ucutkati:

U najuzbudljivijem meèu dana, Milan je na stadionu 'Artemio Franki' pobedio upornu Sijenu sa 4:3.

'Rosoneri' su tri puta imali vodjstvo, ali se Sijena sva tri puta vraæala u igru.Dovoðenje Ronalda iz Real Madrida veæ bi sada moglo da se poka¾e kao odlièan potez, s obzirom da je Brazilac postigao dva gola veæ na prvom meèu u startnoj postavi.

On je najpre u 15. minutu naèeo mre¾u domaæih nekarakteristiènim pogotkom glavom, da bi samo 4 minuta kasnije izjednaèio Vergasola.

10 minuta kasnije Milan je ponovo vodio, kada je Oliveira zatresao mre¾u u akciji brazilskog trija, u kojoj su uèestvovali i Ronaldo i Kaka. Meðutim, domaæi su jo¹ jednom iskoristili rupe u odbrani Milana, kada je makarone izjednaèio samo dva mintua kasnije, a isti igraè je odgovorio na jo¹ jedan pogodak Ronalda u zavr¹nici meèa.

Kada se èinilo da æe sijena sovojiti zaslu¾en bod Ambrosini je posle kornera bio najspretniji i doneo gostima sva tri boda pogotkom u nadoknadi vremena. Milan se tako pribli¾io na samo dva boda od mesta koje vodi u Ligu ¹ampiona.

hulio_salinas

Ahahahhaa.

On samo moze da igra u ovoj italijanskoj ligi, jer su sve ostale regularne!!  :K

AHAHAHAHAHAAHHA!!   :K :K

Ma lozim te bre!!! Ahahahahha.

mikele

Pandev gura Lacio ka vrhu

(http://nono9.us)
Fudbaleri Lacija polako, ali sigurno grabe ka mestu koje sledeæe sezone mo¾e da ih odvede u kvalifikacije za Ligu ¹ampiona.

Nebesko plavi su u meèu 24. kola na svom terenu pobedili Torino sa 2:0, produ¾ili seriju na ¹est utakmica bez poraza i probili se na petu poziciju na tabeli.

Junak trijumfa nad ekipom sa severa Italije bio je Goran Pandev koji je pogocima u 11. i 60. minutu obezbedio nova tri boda Laciju.

Srpski internacionalac Nikola Lazetiæ na¹ao se u startnoj postavi Torina, ali nije uspeo da spreèi ¹esti poraz svog tima u poslednjih sedam utakmica.

Ekipa Fiorentine zabele¾ila je i treæu pobedu u nizu, a ovoga puta pred "ljubièastima" je pala Katanija (1:0).

Utakmica je odigrana na stadionu Romeo Neri u Riminiju, jer je zbog ubistva policajca pre dve nedelje, stadion Katanije suspendovan do kraja sezone.

Kljuèni trenutak meèa verovatno se dogodio u 58. minutu, kada je defanzivac Katanije Mauro Mineli zaradio crveni karton.

Brojèanu prednost gosti su, medjutim, iskoristili tek u 87. minutu kada je jedan od najboljih strelaca Serije A Luka Toni, na asistenciju Paskvala, postigao jedini pogodak na meèu.

Subotnji kiks drugoplasirane Rome, koja je pora¾ena od Empolija, nije iskoristio Palermo, jer su Sicilijanci kao domaæini odigrali samo 1:1 sa Kjevom.

Domaæin je poveo pogotkom Davida di Mikelea u 23. minutu, ali je bod "leteæim magarcima" osigurao Obina u fini¹u prvog poluvremena.

Na tabeli ubedljivo vodi Inter sa 63 boda, 14 manje ima Roma, dok je Palermo sakupio 43 poena. Na zaèelju se nalaze Mesina sa 17, Parma sa 15 i Askoli sa 13 bodova.


Inter gazi, dva gola Ronalda za pobedu

Milanski Inter poneæe naziv "kazena ekspedicija", po¹to su Manæinijevi puleni na svom terenu savladali Kaljari sa 1:0 u 24. kolu Serije A i upisali 16. uzastopnu pobedu.

Iako su neroazuri, predvodjeni Dejanom Stankoviæem, konstantno napadali, mre¾a gostiju zatresla se samo jednom. To se dogodilo u 11. minutu, kada je posle kornera Nikolas Burdiso u gu¾vi u ¹esnaestercu gostiju bio najsnala¾ljiviji i glavom matirao golmana Fortina. Fudbaleri milanskog kluba tako su napravili lepu uvertiru za prvi meè osmine finala Lige ¹ampiona sa Valensijom, koji æe ipak biti odigran na stadionu Djuzepe Meaca.

Dobra utakmica vidjena je u Sijeni, gde je domaæi tim poklekao pred Milanom tek u samom fini¹u (4:3).

Milan je poveo preko Ronalda u 15. minutu, kome je ovo bio prvenac u dresu rosonera, ali je samo èetiri minuta kasnije izjednaèio Vergasola. Novu prednost Milanezima doneo je Oliveira u 28. minutu, ali je domaæin ponovo posle samo nekoliko minuta poravnao, a strelac je bio Masimo Makarone.

Milan je u 78. minutu ostao sa igraèem manje, po¹to je crveni karton zaradio Kristijano Broki zbog o¹trog faula na Koci. Ta èinjenica, medjutim, nije smetala Ronaldu da u 81. minutu ponovo donese prednost svom timu, ali je dva minuta pre kraja meèa svojim drugim golom na meèu Makarone nagovestio osvajanje boda.

Ipak, kada su svi oèekivali da sudija odsvira kraj, u èetvrtom minutu zaostavnog vremena Masimo Ambrosini obezbedio je trijumf Milana.

U treæem meèu subotnjeg programa, Roma je neprijatno iznenadila svoje tifoze i izgubila na gostovanju Empoliju (1:0), prekinuv¹i seriju od sedam utakmica bez poraza.

Trenutak odluke dogodio se veæ u petom minutu, kada je Buske odlièno proigrao Pocija, a ovaj rutinski zatresao mre¾u Rome.

Zahvaljujuæi neuspehu "vuèice", Inter je sada poveæao prednost u odnosu na Romu na 14 bodova i praktièn o veæ mo¾e da poène da slavi osvajanje titule ¹ampiona.

Rezultati 24. kola:

Empoli - Roma 1:0
Inter - Kaljari 1:0
Sijena - Milan 3:4
Askoli - Udineze 2:2
Katanija - Fiorentina 0:1
Lacio - Torino 2:0
Livorno - Mesina 2:1
Palermo - Kjevo 1:1  :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
Parma - Sampdorija 0:1
Redjina - Atalanta 1:1

(MONDO)

hulio_salinas

Nadam se da se slazete sa mnom ako kazem sledece:

Jbs ligu u kojoj je Inter vezao 16 pobeda. Jeste da navijam za Inter, ali budimo realni.  :hm   :>

Phenomenon

Inter moze smatrati uspehom u Ligi Sampiona, ako prodje Valensiju... Najiskrenije. Na stranu sto je Valensiji povredjeno 5-6 igraca.

hulio_salinas

E pa da. Tacno ce se u LS videti gde "stoji" italijanski fudbal. Videcemo koliko je Inte superioran, ako uopste jeste.

Pedja

Videcemo ukoliko vec sutra...

A Valensija pobedila Barsu,zanimljivo ce biti  :V


mikele

Валенсија је екипа за сваки респект и једна од мојих омиљених екипа(зато што за мале паре направе екстра резултате  :Bog :Bog :Bog ).Штета што сутра неће бити комлетни,али и овако су довољно јаки да нам приреде један добар меч.
Очекујем јако занимљив меч,па нека победи бољи .blah. .blah.

Pedja

Ja u Spaniji navijam za Valensiju a u Italiji za Inter,mada vise volim Inter   puc


Phenomenon

U Spaniji volim Real, u Italiji Milan, u Eng. Chelsea.
A iskreno ne znam ni sam da li vise mrzim Valensiju ili Inter. Mozda malo vise Valensiju, to potice jos  iz osnovne skole.

mikele

SERIJA A: Sedamnaesta uzastopna pobeda Intera
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4857830)

Posle sedam odigranih kola Inter je na svom kontu imao èetiri pobede i tri remija. Nakon toga je poèela dosad nezabele¾ena serija trijumfa, èije je sedamnaesto poglavlje vidjeno u nedelju na neutralnom terenu u Æezeni, 800 kilometara daleko od Sicilije.

"Neroazuri" su tamo zahvaljujuæi sjajnoj partiji u drugih 45 minuta deklasirali "domaæu" Kataniju rezultatom 5:2 i tako zadr¾ali 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu.

Dejan Stankoviæ zamenjen je petnaestak minuta pre kraja, a u 39. minutu, pri rezultatu 0:0, udarcem sa oko 20 metara uzdrmao je stativu.

Roma se posle te¹kog meèa sa Lionom u Ligi ¹ampiona muèila èitavo prvo poluvreme, da bi u nastavku golovima Tavana, Meksesa i veterana Panuæija do¹la do ubedljive pobede nad Redjinom.

Sa uspesima je nastavila i Fiorentina, koja uprkos oduzimanju èak 15 bodova zauzima visoko sedmo mesto. "Viola" je pred svojim navijaèima bila bolja od Empolija - 2:0.

Ukoliko Milan u veèernjem terminu na San Siru savlada Sampdoriju, preteæi æe Empoli, zauzeti petu poziciju i poèeti "jurnjavu" za Laciom, koji se zajedno sa Palermom trenutno nalazi na kursu za kvalifikacije Lige ¹ampiona.

REZULTATI 24. KOLA:

Kaljari - Lacio 0:2
(Kribari 21, Roki 35)
Katanija - Inter 2:5
(Spinezi 65, Korona 74 - Samjuel 45, Solari 49, Groso 57, Ibrahimoviæ 67, Kruz 78)
Fiorentina - Empoli 2:0
(Mutu 26, Toni 75)
Livorno - Askoli 0:0
Mesina - Sijena 1:0
(Alvarez 90)
Roma - Redjina 3:0
(Tavano 55, Mekses 65, Panuæi 90)
Udineze - Parma 3:3
(Di Natale 41, 67p, Obodo 83 - Budan 8, Paraviæini 78, Rosi 85p)
Milan - Sampdorija (veèeras)

IGRANO U SUBOTU:
Kjevo - Torino 3:0
(Bogdani 2, 45, Brigi 47)
Atalanta - Palermo 1:1
(Zampanja 13 - Diana 58)

TABELA: Inter 66, Roma 52, Palermo (+1) 44, Lacio 37, Empoli 35, Milan (-1) 33, Fiorentina 31, Atalanta 31, Udineze 31, Katanija (+1) 31, Sampdorija (-1) 30, Livorno 27, Sijena 25, Kaljari 23, Kjevo 22, Torino 22, Redjina 20, Mesina 20, Parma 16, Askoli 14 bodova.

(MONDO)