Engleska Liga - Premijer liga 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:10:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Dread Lord

Jedan je Didije Drogba

Èelsi je i dalje jedina ekipa koja dr¾i korak sa Manèester Junajtedom posle 12. kola Premijer lige. Na Stamford Brid¾u deklasirali su Votford sa èetiri gola uz sjajnu predstavu Didijea Drogbe, koji je postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Direktan sudar aktuelnog prvaka i donedavnog drugoliga¹a pokazao je u punom svetlu razliku izmeðu vrha i dna premijerliga¹ke tabele. Iako Èelsi nije blistao, Votford ni u jednom trenutku nije delovao ekipa koja sa Stamforda mo¾e da odnese barem jedan bod. Odolevali su domaæim poku¹ajima sve do 28. minuta, kada je svoju "monodramu" poèeo DD. Loptu je sa desne strane o¹tro ubacio D¾eremi, prvo je proma¹io ©evèenko, ali je na pravom mestu bio Drogba za 1:0.

Osam minuta kasnije posle duplog pâsa sa ©evèenkom Drogba ¹utira iskosa sa desne strane i na pogre¹noj nozi hvata golmana Fostera za 2:0. Prednost "Plavih" poveæana je poèetkom drugog poluvremena atraktivnim matom u tri poteza: loptu je ispucao Kudiæini, na grudi je primio Drogba i sjajno asistirao ©evèenku za 3:0. U 69. minutu Drogba je iskoristio jo¹ jedno ubacivanje D¾eremija i postavio konaènih 4:0.

Portsmut Herija Rednapa izvukao se na Freton Parku protiv Fulama i to 16 minuta pre kraja. Golman Fulama Anti Niemi odlièno je branio tokom celog meèa (7 odbrana), a u 56. minutu Zat Najt je posle kornera Jensena glavom zatresao mre¾u Pompeja. U 74. minutu Kanu je izbio loptu iz ruku Niemija, ¹to je iskoristio Endi Kol za 1:1.

Èarlton je izgubio od Vigana, a veæ posle 15 minuta Li Mekalaf doveo je domaæe u voðstvo posle slabe reakcije obrane Èarltona, a èetiri minuta pre odlaska na odmor Kamara sna¾nim udarcem donosi 2:0. Nadu gostima vraæa Daren Bent u 52. minutu za sedmi pogodak u sezoni. Sudbinu Èarltona zapeèatio je Met D¾ekson u 78. minutu, a gosti su ubla¾ili poraz minut pre kraja preko Markusa Benta.

Odlièna sezona Aston Vile nastavila se i na Gudison Parku, stadionu s kojeg ove sezone jo¹ nijedna ekipa nije odnela tri boda. Od 22. minuta domaæi su igrali bez povreðenog Tima Kejhila, a tri minuta pre odmora Saton pogaða za 0:1 na asistenciju Osborna.

Bolton je imao lakih i ubedljivih 2:0, ali je prerano poèeo da slavi pobedu dopustiv¹i ©efild Junajtedu povratak i osvajanje jednog boda. El Haði Diuf i Kevin Dejvis pobrinuli su se za uverljivo voðstvo gostiju, ali ©efild se vratio golovima Hulsea i Kazima-Rièardsa.

Midlzbro je do bodova protiv Vest Hema do¹ao golom Makaronea u 74. minutu, a u prvoj utakmici dana Manèester Siti i Njukasl odigrali su bez golova.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa Manèester junajted pobedio je u gostima Blekburn 1:0 golom Luja Sahe.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Engleska: Arsenal ubedljiv

Fudbaleri Arsenala pobedili su na 'Emirates' stadionu Liverpul sa 3:0 u derbiju 12. kola engleske Premijer lige.

"Tobd¾ije" su povele u 41. minutu preko Metjua Flaminija, koji se dobro sna¹ao posle odliène akcije Aleksandera Hleba i Seska Fabregasa. Prednost Arsenala duplirao je ¹toper Kolo Ture u 55. minutu na asistenciju van Persija.

Konaèan rezultat postavio je Vilijam Galas kada se na¹ao sam u petercu Liverpula i lako savladao Rejnu. Pre vodeæeg gola Flaminija, Krauè je mislio da je doveo Liverpul u vodjstvo, ali je sudija oznaèio ofsajd, tako da ekipa Rafaela Beniteza i dalje ima samo jedan postignut gol u gostima ove sezone.

To je èak peti uzastopni poraz Liverpula na gostovanjima u Premijer ligi.

U prvom meèu dana, Reding je pobedio Totenhem sa 3:1.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

spojila sam poruke

hulio_salinas

izvor: B92.sport (http://www.b92.net/sport/fudbal.php?nav_id=220443&dd=18&mm=11&yyyy=2006&style=texts)

Pobede MJ i Èelsija, kiks Arsenala




13. kolo engleske Premijerlige donelo je nove pobede Manèester Junajtedu i Èelsiju, ali i jo¹ jedno posrtanje Arsenala na domaæem terenu – ovoga puta bodove je odneo Njukasl remijem 1:1. To je iskoristio Portsmut koji je u poslednjim trenucima do¹ao do tri boda protiv Votforda i preskoèio Arsenal na tabeli.

Manèester je zahvaljujuæi Vejnu Runiju, dvostrukom strelcu za preokret i pobedu 1:2 u gostima ©efildu, zadr¾ao vodeæu poziciju na tabeli. Runi je postigao 6 golova na poslednjh 7 meèeva. Èelsi je takoðe ostvario pobedu, rezulatom 1:0 savladao je Vest Hem.

Manèester je gubio na gostovanju u ©efildu, ali dva gola Runija ostavila su Fergusonovu ekipu na tri boda prednosti ispred prvaka Èelsija koji je na Stamford Brid¾u ostvario pobedu golom D¾eremija iz slobodnog udarca u 22. minutu. To je 51. utakmica bez poraza za Murinjov tim kod kuæe.

Arsenal nikako da zaigra kako se od te ekipe oèekuje. Remijem sa Njukaslom i pobedom "Pompeja" nad Votfordom 2:1 pali su na èetvrto mesto.

U poslednjem meèu dana Liverpul je osvojio tek drugi bod na gostovanjima ove sezone, protiv Midlzbroa, 0:0, ali je gol Faulera iz penala u prvom kolu i dalje njihov jedini van Enfilda u Premijer ligi.

=======================

19/11/2006 | Izvor: B92 (http://www.b92.net/sport/fudbal.php?nav_id=220506&dd=19&mm=11&yyyy=2006&style=texts)

Vila prekinula seriju Vigana



Fudbaleri Vigana prekinuli su niz od èetiri uzastopne pobede remijem kod kuæe protiv Aston Vile, 0:0, u pretposlednjem meèu 13. kola Premijer lige. Domaæa ekipa bila je bli¾a pobedi, ali je golman gostiju Tomas Sorensen branio sve.

To je prvi remi Vigana u Premijer ligi, a èak sedmi nere¹eni rezultat Aston Vile ove sezone. Ekipa Martina O'Nila propustila je tako priliku da stigne do treæeg mesta i sada se nalazi na petoj poziciji na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Arsenal. Sa druge strane, Vigan je zauzeo deveto mesto.

U drugom meèu dana, Blekburn i Totenhem takoðe su odigrali nere¹eno, 1:1. Domaæa ekipa je povela sjajnim udarcem Tugaja za 1:0 u 22. minutu. Medjutim, u 62.-om, turski reprezentativac je skrivio penal, zaradio iskljuèenje, a Defo je sa 11 metara izjednaèio.

U 90. minutu ekipe su bile i brojèano izjednaèene, kada je u gostujuæoj ekipi iskljuèen Egipæanin Gali zbog preo¹trog duela, a posle gu¾ve koja je nastala zbog tog prekr¹aja iskljuèen je i trener Totenhema Martin Jol. Oba tima ostala su posle ovog remija u donjem delu tabele.

Dread Lord

Pobeda Liverpula, Arsenal izgubio

Liverpul je, posle puno problema, savladao ekipu Manèester Sitija a jedini gol na utakmici postigao je kapiten Stiven D¾erard. Bio je to D¾erardov prvi pogodak u Premijer ligi ove sezone.

Vest Hem je osvojio sva tri boda u duelu sa ©efild junajtedom, a prvu pobedu posle dolaska novog vlasnika, Islanðanina Egerta Magnusona u klub iz jugoistoènog Londona, doneo je Malins, pogotkom u prvom poluvremenu.

Pobednika nije bilo u duelima Èarlton – Everton i Aston Vila – Midlsbro. Èarlton je ostao na poslednjem mestu na tabeli, a Reding je i dalje u, u odnosu na planove pravljene pred sezonu, sjajnoj formi i na ¹estom mestu na tabeli.

Pobedu na gostovanju na ’Krejven kotid¾u’ gosti su obezbedili veæ u 17. minutu, a pomogao im je igraè odbrane fulama Ian Pirs, koji je napravio prekr¹aj za jedanaesterac i dobio crveni karton.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa, Bolton je pobedio oslabljeni Arsenal sa ubedljivih 3:1. Dvostruki strelac na 'Ribok' stadionu bio je nekada¹nja zvezda londonskog kluba Nikolas Anjelka. Francuz je protiv Arsenala postigao prve golove u dresu Boltona.

Najpre je fantastiènim udarcem iz daljine u 45. minutu savladao Lemana, da bi zatim u 76. iz kontranapada postavio konaènih 3:1. Odmah nakon drugog pogotka Boltona, ®iberto Silva je uspeo da vrati Arsenala u igru udarcem glavom na centar¹ut Fabregasa. Prethodno je Faj u 9. minutu doneo Boltonu poèetnu prednost.

Arsenal je bez povreðenih Anrija, Galasa i Rosickog, kao i suspendovanog Van Persija bio potpuno nesiguran u odbrani i nemoæan u napadu, iako su par puta pogodili preèku.         

Bolton se ovom pobedom popeo na visoko treæe mesto u Premijer ligi. Sa druge strane, ukoliko je i dalje bilo pitanje da li Arsenal mo¾e da se vrati u trku za ¹ampionat, sada vi¹e nema sumnje da ne mo¾e.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

hulio_salinas

26/11/2006 | Izvor: B92

Podela bodova u Manèesteru



Fudbaleri Manèester Junajteda i Èelsija odigrali su nere¹eno, 1:1, u derbiju 14. kola Premijer lige.

Manèester je poveo golom Sahe u 29. minutu, dok je bod gostima doneo Karvaljo u 69-om.

Junajted je tako zadr¾ao prednost od tri boda na vrhu tabele u odnosu na londonski klub.

hulio_salinas

Murinjo ne ide iz Èelzija
12/01/2007 | Izvor: B92, eurosport



Menad¾er Èelzija ®oze Murinjo apelovao je na navijaèe da ignori¹u medije, koji sve èe¹æe pominju njegov odlazak na kraju sezone.

„Volim Èelzi i veoma sam motivisan za dalji rad, zato ¹to uvek ¾elim da budem u vrhu. Moramo da zbijemo redove, zaboravimo na razne prièe i pobedimo Vigan u subotu“, izjavio je Portugalac.

’Plavci’ se nalaze u rezultatskoj krizi, po¹to su prethodne tri liga¹ke utakmice odigrali nere¹eno, a uz to su remizirali i u Liga kupu sa ni¾erazrednim Vikombom.

„Nema nikakvih problema unutar ekipe. Igrali smo veoma dobro na meèu sa Aston Vilom, za trijumf nam je nedostajalo samo malo sreæe. Uveren sam da se za vikend vraæamo u pobednièki ritam“, ka¾e biv¹i trener Porta.

Didije Drogba i Rikardo Karvaljo su odradili suspenziju i igraæe sa Viganom. Oèekuje se i povratak Arjena Robena, koji je odsustvovao zbog povrede.

Tim sa Stamford Brid¾a je trenutno drugi na tabeli, a za prvoplasiranim Manèesterom zaostaje ¹est bodova.

Roben

(http://nono9.us)
Ferguson: "Uvek isto u januaru"

Menad¾er Manèester junajteda Aleks Ferguson ka¾e da klub nema sreæe sa transferima u januarskom prelaznom roku.

Ser Aleksu se nije ispunila ¾elja da na Old Traford dovede igraèa Bajerna Ovena Hargrivsa, po¹to su 'Bavarci' odbili ponudu vrednu 30 miliona evra.

Sautempton hoæe da zadr¾i talentovanog Gereta Bejla do kraja sezone, mada postoji moguænost da 17-godi¹nji levi bek potpi¹e ugovor sa 'crvenim ðavolima', a onda ode na polugodi¹nju pozajmicu u matièni klub.

"Trenutno se ni¹ta ne de¹ava kod nas, Èelzija i Arsenala, mada vidim da se Blekburn znaèajno pojaèao. Portsmut je, takoðe, doveo dva-tri fudbalera, ali ipak nema velikih transfera. Retko se i dogaðaju u januaru", izjavio je 65-godi¹nji struènjak.

©kotski menad¾er je naglasio da se slièna situacija ponavlja svake godine.

"Aston Vili oèajnièki trebaju novi fudbaleri. Martin O'Nil mi se ¾alio kako je veoma te¹ko dovesti nekog igraèa u ovom trenutku".
jedan moj mali komentar:ne mogu da verujem da je Aleks Ferguson ponudio 30 miliona za Ovena Hargrivsa a jos manje da  su 'Bavarci' odbili  :hmm


mikele

Liverpul razbio Èelsi
(http://nono9.us)

Fudbaleri Liverpula su u subotu na svom "Enfildu" savladali Èelsi sa 2:0 u utakmici 24. kola engleske Premijer lige, mada je rezultat mogao i po onome ¹tio su dva tima prikazala trebalo da bude i ubedljiviji.

Ovom pobedom Liverpul je, èini se, raspr¹io snove Èelsija o odbrani titule. “Plavci” su ostali na ¹est bodova minusa u odnosu na lidera Manèester junajted, koji u nedelju gostuje Arsenalu, odnosno sada imaju samo pet bodova vi¹e od Redsa.

Sastav trenera Rafe Beniteza je furiozno poèeo meè i veæ u èetvrtom minutu stigao do vodjstva golom Holandjanina Dirka Kujta.

Centrirao je kapiten Stiven D¾erard, loptu je pored zbunjenog Portugalca Pereire glavom spustio Piter Krauè, a Kujt razantnim udarcem matirao Petera Èeha, povratnika na gol Èelsija nakon te¹ke povrede glave.

Petnaestak minuta kasnije, posle nekoliko ¹ansi Redsa i neobja¹njivo smu¹ene odbrane gostiju, spektakularnim udarcem sa 20-ak metara prednost je poveæao D¾ermejn Penant za kasnije ispostaviæe se konaènih 2:0.

Najzanimljivije podatak iz susreta je èinjenica da jedna od najskupljih ekipa sveta koju predvodi odlièni trener ®oze Murinjo, nijednom nije ozbiljnije zapretila golmanu Pepe Reini, a kamoli stvorila po desetak stoprocentnih ¹ansi, koliki im je premijerliga¹ki prosek.

U nastavku meèa ista slika na terenu "Enfild Rouda". Postojao je samo jedan tim - Liverpul, iako je po svoj prilici Benitez u svlaèionici upozorio igraèe da prvenstveno èuvaju sve prilaze vlastitom golu.

I pored toga, najbolju priliku za pogodak propustili su domaæi, kad je u 60. minutu Norve¾anin Jon Arne Rise pogodio preèku Èehovog gola.

REZULTATI 24. KOLA:

Liverpul - Èelsi 2:0
(Kajt 4, Penant 19)
Aston Vila - Votford 2:0
(Mahon 86 autogol, Agbonlahor 90)
Fulam - Totenhem 1:1
(Montela 84 - Èimbonda 87)
Midlsbro - Bolton 5:1
(Spid autogol 6, Ksavijer 10, Viduka 23, 84, Dauning 43 - Nolan 25)
Njukasl - Vest Hem 2:2
(Majlner 45, Solano 53 penal - Kol 18, Hervud 22)
Portsmut - Èarlton 0:1
(Faje 79)
Reding - ©efild junajted 3:1
(Long 44, Kruz 50, Hant 70 - Nade 77)
Mancester siti - Blekburn

Nedelja, 21. januar
Vigan - Everton
Arsenal - Mancester junajted

(MONDO)


hulio_salinas

Teri za vikend u timu
29/01/2007 | Izvor: B92, eurosport



Kapiten Èelsija D¾on Teri æe se po svemu sudeæi na teren vratiti na utakmici protiv Èarltona koja se igra za vikend.

Teri je poslednji meè odigrao 13. decembra protiv Njukastla, posle kojeg je bio podvrgnut operaciji kièmenog nerva i iako neæe biti spreman za duel sa Blekburnom u sredu, menad¾er Plavaca Murinjo je ubedjen da æe do subote sve biti u redu.

"Moram da napomenem da je Teri imao nezgodnu povredu za koju ponekad treba i ¹est meseci da se sanira", rekao je Èelsijev doktor Brajan Ingli¹ i nastavio.

"Protekli period je bio jako te¾ak za D¾ona, ali je on pokazao veliku menalnu i fizièku snagu, i sada je blizu povratka.

O¹teæenje nerva je zaista neugodna povreda.Kada povredite mi¹iæ, o¹teæenje se vidi i mo¾e da se oseti, ali kada o¹tetite nerv sve ¹to imate je mi¹iæ koji ne funkcioni¹e", zavr¹io je doktor engleskog prvaka.

hulio_salinas

Liverpul pre¾iveo Apton Park
31/01/2007 | Izvor: B92



Borba za drugo mesto u Premijer ligi iznenada je postala dramatièna, nakon ¹to je Liverpul na Apton Parku savladao Vest Hem 2:1 i pri¹ao Èelsiju na samo dva boda .

Nakon dosadnog prvog poluvremena izabranici Rafe Benitesa su posle samo osam minuta drugog dela vodili sa dva gola prednosti. Strelci su bili Dirk Kajt u 46. posle sjajnog udarca sa oko 20 metara i Piter Krauè u 53. minutu posle odliène akcije D¾erarda i Risea.

Sve ¹to su domaæi do kraja uspeli da naprave jeste pritisak na gol Reine i pogodak debitanta Kepe Blanka u 77. minutu. Vest Hem je tako ostao u zoni ispadanja i trenutno se nalazi na 18. poziciji.

©efild Junajted je zabele¾io jo¹ jednu va¾nu pobedu kod kuæe. Strelci za domaæe bili su D¾onatan Sted u 23. i Majkl Tong u 28. minutu. ©efild je ovom pobedom pri¹ao Fulamu na samo dva boda i trenutno je ¹esnaesti.

Reding je uspeo da pobedi ekipu Vigana na svom stadionu Madejski iako su gosti poveli veæ u treæem minutu golom Emila Heskija. Preokret su doneli Ingimarson u 31. i Long u 51. minutu, na 3:1 poveæao je Liroj Lita u 88. da bi gosti konaèan rezultat postigli u poslednjem minutu kada je Deni Landzat bio strelac.

Jedini meè veèeri koji je zavr¹en bez golova, kao i bez pobednika bio je Portsmut - Midlzbro, iako su i jedni i drugi u nekoliko navrata imali dobre prilike.

mikele

Èelsi na "minus tri", povratak D¾ona Terija
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4677159)


Fudbaleri londonskog Èelsija pobedili su kao gosti gradskog rivala Èarlton sa 1:0 u meèu 26. kola Premijer lige i barem do nedelje, smanjili zaostatak za vodeæim Manlèester junajtedom na samo tri boda.

Pored trijumfa ekipe sa Stamford brid¾a, utakmicu u Londonu obele¾io je i povratak na teren kapitena "plavaca" D¾ona Terija koji je od 13. decembra bio van stroja.

Èelsi je gotovo toko celog meèa bio mnobgo bolja ekipa, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je pao i jedini gol na utakmici. Trenmutak odluke dogodio se u 19. minutu, kada je Frenk Lampard na 20 metara od protivnièkog gola oduzeo loptu neoprezniomm Fajeu, raspalio po lopti i matirao Skota Karsona.

Nekoliko dobrih prilika za Èelsi ponovo je propustio Andrej ©evèenko, koji se ovoga puta na¹ao u startnoj postavi, a najlep¹a vest za ®oze Murinja sigurno je èinjenica da je u 88. minutu mogao u vatru da po¹alje oporavljenog D¾ona Terija.

Za razliku od sugradjana sa ju¾ne strane Temze, momci iz istoèknog Londona, fudbaleri Vest Hema nastavili su da tonu sve dublje.

U ovom kolu ekipa Alana Kurbi¹lija pora¾ena je kao gost od Aston Vile sa 1:0, a jedini gol na meèu bio je delo novajlije D¾ona Kerjua u 36. minutu.

"Èekiæarima" je ovo osmi uzastopni prvenstveni meè bez trijumfa, a mnogo bolja nije ni Aston Vila kojoj je ovo prva pobeda u 13 utakmica.

Da nisu sluèajno u vrhu premijer lige potvrdili su fudbaleri Redinga koji su kao gosti savladali Manèester siti sa 2:0 i zabele¾ili èetvrti trijumf u poslednjih pet meèeva. Tri boda novajliji u Premijer ligi doneo je Liroj Lita pogocima u 79. i 88. minutu.

Na tabeli vodi Manèester junajted sa 60 bodova, tri manje ima Èelsi, dok je treæeplasirani Liverpul sakupio 50 poena. Na zaèelju se nalaze Vest Hem i Èarlton sa po 20 bodova i Votford sa 15 poena.

Everton odoleo na Enfildu

Fudbaleri Liverpula drastièno su umanjili izglede da se u poslednjoj treæini sezone ume¹aju u borbu za titulu prvaka Engleske, po¹to su u prvoj utakmici 26. kola Premijer lige odigrali 0:0 sa gradskim rivalom Evertonom.

Liverpul, koji nije uspeo da zabele¾i ¹estu liga¹ku pobedu zaredom, zauzima treæe mesto sa utakmicom vi¹e i deset bodova manje od vodeæeg Manèester Junajteda, odnosno èetiri od drugoplasiranog Èelsija.

Ako Arsenal dobije oba zaostala meèa, prestiæi æe èetu Rafe Beniteza i potisnuti je na èetvrtu poziciju.

Everton je sa bodom iz derbija Mernono3jda siguran na osmom mestu i do kraja ¹ampionata bi mo¾da mogao da se izbori za mesto koje vodi u Evropu. "Karamele" su u jesenjem delu prvenstva deklasirale Liverpul na svom Gudison Parku - 3:0.

Najuzbudljiviji deo subotnjeg meèa na Enfildu bio je sam poèetak. Obe ekipe imale su po par dobrih prilika, a najbolja za Liverpul propala je u 10. minutu, kada je Krejg Belami odlièno prodro po levoj strani i posle duplog pasa sa Dirkom Kujtom zatresao mre¾u. Na¾alost navijaèa "crvenih", taj gol je opravdano poni¹ten zbog ofsajda.

U nastavku susreta bilo je dosta trèanja i sna¾nih duela, ali premalo pravih prilika i udaraca u okvir gola.

©ansu utakmice propustio je centarfor Evertona Endi D¾onson, kada je sredinom drugog poluvremena "prome¹ao" u¾u odbranu domaæih, a onda uputio ¹ut po zemlji, koji je Pepe Reina nogom odbio u polje.

Rezultati 26. kola:

Subota, 3. februar:
Liverpul - Everton 0:0
Aston Vila - Vest Hem 1:0
Blekburn - ©efild Junajted 2:1
Èarlton - Èelsi 0:1
Fulam - Njukasl 2:1
Manèester siti - Reding 0:2
Votford - Bolton 0:1
Vigan - Portsmut 1:0
Midlsbro - Arsenal 1:1

Nedelja, 4. februar
Totenhem - Manèester junajted

(MONDO)

Roben

Junajted pregazio Pevce, gol Vidiæa
(http://nono9.us)
Fudbaleri Manèester Junajteda saèuvali su prednost od ¹est bodova na èelu Premijer lige posle ubedljive pobede nad Totenhemom.

Junajted je seriju dobrih meèeva na Vajt Hart Lejnu produ¾io trijumfom 4:0, posle totalne dominacije u drugom poluvremenu, a u strelce se upisao i Nemanja Vidiæ.

Junajted je poveo u 45. minutu golom Kristijana Ronalda iz penala, koji je naèinjen nad njim.

Na poèetku drugog poluvremena Nemanja Vidiæ je bio izuzetno aktivan u napadu – njegov ¹ut sa 18 metara izbijen je u korner, ponovo je Robinson dobro intervenisao kod po jednog Vidiæevog i Karikovog udarca glavom, ali je iz treæeg poku¹aja U¾ièanin pogodio èetvrti gol u sezoni (treæi u ligi).

Nekoliko minuta kasnije Pol skols je pao na gol-liniji, ali je uspeo da ubaci loptu u mre¾u i pobednik je odluèen. Ferguson je u poslednjih pola sata izvadio najpre Runija, zatim Ronalda i konaèno Gigsa, neposredno po¹to je Vel¹anin na asistenciju Sahe dao èetvrti gol.

U fini¹u povredu je u sudaru sa Robijem Kinom zaradio Edvin van der Sar (prelom nosa), pa je Junajted poslednjih pet plus pet minuta nadoknade igrao sa igraèem manje, a na golu je bio D¾on O’©ej. Ni to nije pomoglo „Pevcima“ da iz nekoliko poku¹aja daju bar jedan gol.

B92
JEDAN JE NEMANJA VIDIC

hulio_salinas

Ferguson pru¾a ¹ansu mladima
08/02/2007 | Izvor: B92, eurosport



Menad¾er Manèester Junajteda Aleks Ferguson najavio je da æe od sledeæe sezone vi¹e pru¾ati ¹ansu mladim igraèima.

Mnogo talentovanih fudbalera trudi se da se nametne zalaganjem na treninzima i utakmicama B tima, dok je nekolicina igraèa na pozajmici u drugim klubovima.

"Prezadovoljni smo mladim igraèima u klubu. Trojica Iraca, D¾oni Evans, Kreg Ketkart i Daron Gibson poseduju veliki potencijal i pred njima je svetla buduænost", izjavio je ser Aleks.

©kot je nastavio sa analizom mladih igraèa.

"Trenutno imamo Lija Martina na kaljenju u Stouku, Deni Simpson je u Sanderlendu, a Fil Bardsli u Aston Vili. Pike je u Saragosi, standardno igra, dok Ðuzepe Rosi posti¾e golove u Parmi. Sa njima na raspolaganju, ne moramo da strepimo za buduænost kluba", prièa 65-godi¹nji menad¾er.

Problem nastaje ako se svi vrate sa pozajmica u isto vreme, po¹to æe vladati gu¾va za svako mesto u timu. Menad¾er 'crvenih ðavola' voljan je da svima pru¾i priliku za dokazivanje.

"Normalno je da, posle perioda u drugom klubu, momci ¾ele da se vrate u Junajted i zaigraju za prvi tim. Vratiæemo ih, a na njima je da poka¾u da zaslu¾uju mesto u ekipi. To æe predstavljati izazov za njih, ali i upozorenje za starosedeoce da dolaze nove snage ¾eljne da zauzmu njihova mesta", zakljuèio je Ferguson.

Manèester igra sjajno ove sezone i trenutno je prvi na

hulio_salinas

Porazi Liverpula i Vest Hema
10/02/2007 | Izvor: B92



Fudbaleri Manèester Junajteda zadr¾ali su ¹est bodova prednosti na vrhu Premijer lige, jedanaest kola pre kraja.

Junajted je u 27. kolu pobedio Èarlton rezultatom 2:0, dok je Èelsi bio bolji od Midlzbroa – 3:0.

Liverpul je u Njukaslu pora¾en 2:1, ¹to je njihov drugi neuspeh u poslednjih 12 utakmica.

Agonija Vest Hema se nastavlja, ovoga puta bodove sa Apton Parka nosi Votford pobedom 1:0.

Ser Aleks Ferguson doèekao je ekipu iz zone ispadanja bez povreðenog van der Sara, a odmor su dobili Karik i prvi strelac tima Ronaldo. Uprkos tome Junajted je dominirao tokom celog meèa. Park je na vreme dao prvi gol, a posle nekoliko polu¹ansi za Èarlton Daren Fleèer je potvrdio pobedu za lidera. Nemanja Vidiæ ponovo je odigrao svih 90 minuta.

Èelsi je u meè sa Midlzbroom u¹ao uz veliku krizu sa zdravljem. Ipak, Murinju je za meèeve sa proseènim liga¹kim klubovima dovoljan Didije Drogba. Napadaè iz Obale Slonovaèe dao je dva gola i uèvrstio se na èelu liste strelaca.



Kreg Belami se vratio u Njukasl prvi put u dresu Liverpula, i veæ posle pet minuta uæutkao zvi¾duke pogotkom za „Crvene“. Gosti su bili znatno bolji tokom meèa, ali su njihovi igraèi doneli protivniku preokret. Najpre je Pepe Reina napravio veliku gre¹ku i omoguæio gol Obafemiju Martinsu, a zatim je Rise oborio Tejlora, i omoguæio Noliju Solanu da sa bele taèke donese tri boda „Svrakama“.

Sa dna be¾i ©efild Junajted, koji je preokretom uspeo da nadoknadi lo¹ stat protiv Totenhema. „Pevci“ su poveli golom D¾inasa veæ u drugom minutu, ali su „O¹trice“ dobile meè rezultatom 2:0 i sada se nalaze na 10 bodova od zone ispadanja.

Everton je dobio kom¹ijski duel sa Blekburnom, zahvaljujuæi golu Endija D¾onsona. Roversi su nedavno na Gudisonu bili ubedljivi u FA kupu, ali ovog puta nisu uspeli da doðu ni do boda.

U veèernjem terminu Portsmut je pobedio Manèester Siti 2:1. Mendes je doveo domaæine u voðstvo sjajnim polu-volejem sa dvadesetak metara. Koradi je izjednaèio u 62. minutu udarcem glavom posle centar¹uta Darijusa Vasela. Pobedu domaæinu je doneo Kanu desetak minuta pre kraja utakmice, posle asistencije Glena D¾onsona.

Ranije u subotu Reding je pobedio Aston Vilu 2:0.

U nedelju igraju Bolton – Fulan i Arsenal – Vigan.

Masha

Jo¹ jedna dobra partija na¹eg ¹topera

Vidiæ: Odbrana tron èuva!


Nemanja Vidiæ je ponovo dobio najvi¹e ocene za uèinak na meèu u Premijer ligi. ©toper Manèester junajteda i reprezentacije Srbije dao je pun doprinos na meèu sa Èarltonom, tako ¹to je stavio u d¾ep najopasnijeg napadaèa gostiju Darena Benta.


Manèesteru tek predstoje ¾estoki okr¹aji u preostalih 11 koraka na putu do titule, ali je forma koju ispoljava Nemanja Vidiæ ne¹to ¹to je silno raduje i Aleksa Fergusona.

- Godinama sam tragao za kombinacijom ¹topera kao ¹to su bili Palister i Brus. I mislim da sam to sada dobio u Vidiæu i Ferdinandu - priznao je ¹kotski struènjak.

Posle meèa sa Èarltonom, u kojem lider Premijer lige nije pru¾io najblistaviju igru poput onih iz prethodnih kola protiv Votforda i Totenema, kada je bilo u oba sluèaja 4:0, Vidiæ je dao kraæi intervju za klupsku televiziju.

- Mislili smo pre utakmice da æemo postiæi puno golova, kao na nekim prethodnim susretima, ali to se nije dogodilo. Iskreno, nije bilo ni lako, jer je Èarlton igrao veoma dobro. Moramo na kraju biti zadovoljni jer smo upisali va¾na tri boda - rekao je Vidiæ.

U poslednja tri meèa u Premijer ligi, Manèester je ostvario gol-razliku 10:0. ©toper „crvenih ðavola“ se sla¾e sa Aleksom Fergusonom da je „èista mre¾a“ najva¾nija:

- Pobedili smo, postigli smo dva gola i nismo kapitulirali. Moramo biti zadovoljni zbog toga. U trci za tron zaista æe biti va¾no da odbrana obavi svoj deo zadatka i da ne prima golove. Protiv Èarltona smo u prvih pola sata napravili previ¹e gre¹aka, ali je posle Parkovog gola sve bilo lak¹e. Stvorili smo dosta ¹ansi i trebalo je da pobedimo ubedljivijim rezultatom. Sada nas èeka pakao, gostovanja Fulamu i Liverpulu, to su stra¹no va¾ne utakmice - rekao je Vidiæ.

Na prvi pogled, Èelsi, koji je zahvaljujuæi Didijeu Drogbi savladao Midlzbro, ima lak¹i raspored do kraja prvenstva, ali i ¹est bodova minusa. Utisak je da æe svaki bod u trci za titulom biti zlata vredan, ali ako Vidiæ bude ovako igrao do kraja prvenstva, Manèester æe imati veliku ¹ansu da prvi proðe kroz cilj.

izvor www.blic.co.yu

hulio_salinas

JEDAN JE NEMANJA VIDIC!!!   :Bog

Ja i dalje nisam svestan da "nase gore list" igra u PRVOJ EKIPI Manchester United-a!   :shock