Engleska Liga - Premijer liga 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:10:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Quote from: hulio_salinas on 12-02-2007, 07:37:59
JEDAN JE NEMANJA VIDIC!!!   :Bog

Ja i dalje nisam svestan da "nase gore list" igra u PRVOJ EKIPI Manchester United-a!   :shock
У последње време добро се продају наши играчи.Једно време су наши ишли само у Кину,Русију,Кореју,Украјну,евентуално Пољска.Али сада је друга прича,наручито звездини играчи.
Пантелић је у Херти,Видић у Манчестеру,Ковачевић и Бишевац у Лансу,Жигић у Расингу,Јанковић у Мајорци.
Ту су и остали:Тошић у Сошоу,Ивановић у Локомотиви из Москве,Красић у ЦСКА,Саша Илић у Галатасарају,Драгутиновић у Севиљи,Лазетић у Торину,Ергић у Базелу,Јовановић у Стандарду...
Извлачимо се полако,али сигурно и за то највише заслуга имају успеси младе репрезентације који су поново отворили врата нашим играчима широм Европе.
Знам да сам мало отишо у  :OFF,али добро,надам се да ћете ме разумети  :K :K :K :K

hulio_salinas

Nema potrebe da se izvinjavas. Nikome ne smeta da pricas o uspesima nasih igraca. Tema te je jednostavno pozvala na to.  :wink:

Sve je u redu, samo ne priznajem Pantelica. Suvise sam subjektivan - ali toliko LOS COVEK ne zasluzuje da bude fudbaler.  :wall:

mikele

Пази он је добар играч,али је један класичан фолирант и мало је курчевит. :F :F :F
Морао би да се спусти мало на земљу јер он тамо изиграва неког недодирљивог,али лако би могао да добије педалу.

hulio_salinas

Kazem ti - ne mogu da sudim o tome kakav je igrac, jer sam SUVISE subjektivan.

Jednostavno - ne mogu da ga postujem.

Takve ljude ne podnosim! Umisljena zvezdica.

hulio_salinas

4. mart 2007. | Izvor: B92, zvanicni sajt | Vladimir Novakoviæ
Ferguson: "Skolsu opravdano crveni"



Menad¾er Manèester Junajteda ser Aleks Ferguson podr¾ao je odluku sudije Martina Etkinsona, koji je iskljuèio Pola Skolsa u derbiju Premijer lige sa Liverpulom. Skols je u fini¹u utakmice burno reagovao na povlaèenje za ruku – okrenuo se i zamahnuo pesnicom na ¹panskog reprezentativca Alonsa, ali ga nije zakaèio. Sudija Etkinson, koji je bio prilièno blizu mesta incidenta, momentalno je dotrèao i pokazao momku iz Salforda crveni karton.

"Na snimku se jasno vidi da je Pol podigao ruku na kolegu, ¹to ne smete da radite", rekao je Ferguson za klupsku televiziju MUTV.

"Èinjenica je da ga Pol nije zakaèio, ali sudija je dobro procenio nameru. Nemam nikakvu zamerku na njegovu odluku".

Skols æe zbog incidenta propustiti tri naredna Junajtedova meèa – sa Boltonom i Blekburnom u Premijer ligi i duel èetvrtfinala FA kupa sa Midlzbroom.


================

4. mart 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Gigs: "Titulu ne donose pobede 5:0"



Fudbaler Manèester Junajteda Rajan Gigs proslavio je u subotu redak jubilej – 700 meèeva za klub, kao drugi igraè u istoriji "Crvenih ðavola", posle ser Bobija Èarltona. Gigsovu proslavu uvelièala je pobeda nad Liverpulom na Enfildu 1:0, izborena golom u nadoknadi vremena. Iskusni vel¹ki fudbaler rekao je posle meèa da su upravo takve pobede kljuène u borbi za titulu.

"Ne mo¾ete uvek da igrate dobro. Titula se ne osvaja pobedom od 4:0 ili 5:0. Titula se osvaja ovakvim trijumfima, posle velike borbe".

Gigs veruje da su dve uzastopne pobede u fini¹u meèa definitivno postavile njegov klub u poziciju favorita za titulu ¹ampiona, prvu od 2003. godine.

"Pred utakmice u gostima sa Fulamom i Liverpulom bili bismo zadovoljni sa 4 boda. Osvojili smo svih ¹est i to na kakav naèin", rekao je Gigs.

Junajted je posle pobede u velikom derbiju stekao 12 bodova prednosti u odnosu na Èelsi, koji je meè istog kola igrao iste veèeri, a uz to imao jo¹ jedan zaostali meè. Gigs je podsetio na dva primera iz 90-ih.

"Tokom devedesetih mi smo dostigli i prestigli 12 bodova prednosti ekipe Nukasla (1996. godine), a samo dve sezone kasnije Arsenal je istu stvar uèinio nama. Do kraja sezone ima jo¹ da se igra, ali vreme radi za nas", zakljuèio je Gigs, koji je izborio, a zatim i izveo slobodni udarac, posle kojeg je D¾on O'©ej dao jedini gol u meèu na Enfildu.

hulio_salinas

31. mart 2007. | Izvor: B92 | Milo¹ Todoroviæ
Krauè het-trikom potopio Arsenal



Centarfor Liverpula Piter Krauè je het-trikom pomogao timu sa Enfilda da ubedljivom pobedom prestigne Arsenal i da se vrati na treæe mesto Premijer lige.

Nakon dva poraza u kupovima, tim Rafe Beniteza uspeo je, makar u ligi, da se osveti ’Tobd¾ijama' pobedom od 4:1.

Liverpul je poveo veæ u èetvrtom minutu kada je Krauè postigao gol posle odliène akcije koju su izveli Arbeola i Penant.

Isti igraè je silovitim udarcem glavom povisio na 2:0 u 34. minutu.

Pitanje pobednika re¹io je danski reprezentativac Danijel Oger posle sat vremena igre, kada je iskoristio centar¹ut Fabija Aurelija i postigao gol glavom.

Malo nade Arsenalu doneo je Galas golom posle kornera, petnaest minuta pre kraja utakmice.

Svoj sjajan nastup na utakmici Piter Krauè je zaokru¾io u 82. minutu kada je zaobi¹ao odbranu Arsenala i levom nogom postigao svoj treæi gol.

Liverpul se nalazi na treæem mestu sa 57 bodova, dok Arsenal ima 55 bodova i utakmicu manje.

U preostalim utakmicama 31. kola sastaju se:

Bolton - ©efild Junajted
Èarlton - Vigan
Fulam - Portsmut
Manèester Junajted - Blekburn
Njukasl - Manèester Siti
Vest Hem - Midlzbro
Votford - Èelsi

U nedelju se sastaju Totenhem i Reding, a u ponedeljak Aston Vila i Everton.

Roben

Te¹ka povreda Nemanje Vidiæa

Za Nemanju Vidiæa ova sezona je, po svemu sudeæi, zavr¹ena. Srpski internacionalac polomio je kljuènu kost na prvenstvenom meèu protiv Blekburna i predstoji mu pauza od najmanje mesec dana.

©toper Manèester junajteda povredio se u prvom poluvremenu subotnje utakmice, kada je nakon jednog vazdu¹nog duela nezgodno pao na rame.

"Mislim da æe biti van trena¾nog procesa najmanje èetiri nedelje, ovo je veliki udarac za nas", izjavio je menad¾er "crvenih djavola" Aleks Ferguson.

Ferguson u predstojeæem duelu Lige ¹ampiona protiv Rome, osim na Vidiæa, neæe moæi da raèuna na jo¹ dvojicu defanzivaca iz prve postave - Mikaela Silvestra i kapitena Gerija Nevila, koji su od ranije povredjeni.

(MONDO)

mikele

Е до кур**.Баш када се човек усталио у првих једанаест,десило му се ово срање. :wall: :wall: :wall:
Баш ми је криво :ohwell:

Roben

па он је одавно у стартних 11
мислим да неће да изгуби то место :nonono:
али штета што се повредио :(

hulio_salinas

#24
Strasno!

Izgubili smo stub odbrane nase selekcije. Ne mogu da zamislim nasu odbranu bez njega. Ne smem ni da pokusam da zamislim.

Dva igraca koje najvise cenim u nasoj bednoj reprezentaciji, nece moci da igraju u narednim mecevima (1 ili vise). Tesko nama bez Zigica i Vidica.

mikele

Ма враћа се Видић за утакмицу против Финске,а Жигића ко је*е када нема мозга.Сам је крив :wall:

hulio_salinas

3. april 2007. | Izvor: B92, zvanicni sajt | ®eljko Èaèija
Agbonlahor spasao Vilu od poraza



U poslednjoj utakmici 31. kola engleske premijer lige Aston Vila i Everton igrali su u Birmingemu nere¹eno 1:1. Gosti su poveli u 15. minutu golom Leskota. Gosti iz Livepula imali su prednost do samog kraja utakmice, ali je bod za Vilu "i¹èupao" Agbonlahor golom u 83. minutu igre.

Everton je zadr¾ao sedmo mesto za samo bodom zaostatka za Totenhemom, dok je aston Vila "preskoèila" Fulam i sada je na 14. mestu.

Roben

Karvaljo i Zamora re¹ili londonske derbije

Dva londonska derbija obele¾ila su subotnji program 32. kola engleske Premijer lige... Portugalac Rikardo Karvaljo je topovskim udarcem doneo je minimalnu pobedu Èelsiju u duelu sa Totenhemom, a identièan trijumf od 1:0 zabele¾io je i Vest Hem, koji je na Emirejts stadionu iznenadio favorizovani Arsenal.

Nakon relativno nezanimljivog prvog poluvremena utakmice na "Stamford Brid¾u", za ¹ta je, èini se, pre svega odgovoran umor igraèa oba tima koji su igrali utakmice Lige ¹ampiona i kupa UEFA, poèetak nastavka obele¾io je sjajan udarac portugalskog reprezentativca sa otprilike 25 metara.

Nakon ¹uta u prvi mah uèinilo se da æe lopta zavr¹iti na tribini iza gola Dejvida Robinsona, ali je posle èudne putanje ona na kraju odsela u donjem levog uglu Totenhemovog gola. Portuglac je ovim udarcem pokazao da nije sluèajno prvotimac najskuplje ekipe planete, koja je barem do susreta u Portsmutu smanjila na samo tri boda razlike u odnosu na lidera Manèester junajted.

U drugom derbiju Londona izmedju Arsenala i Vest Hema, mo¾da ne¹to manje atraktivnom zboig pozicija dva tima na tabeli, "èekiæari" su osvojili va¾ne bodove u borbi za opstanak, a gol odluke postigao je Bobi Zamora u 45. minutu utakmice.

Nakon ovog poraza "tobd¾ije" su sve dalje od sigurnog plasmana u Ligu ¹ampiona naredne sezone, jer im se petoplasirani Bolton posle trijumfa u Viganu 3:1 opasno pribli¾io i sada zaostaje samo dva boda.

Pored Vonderersa u trku za mesto koje vodi u kvalifikacije za elitno kontinentalno takmièenje ume¹ali su se i fudbaleri Evertona, koji su u petak deklasirali Fulam sa 4:1, pa sada za Arsenalom zaostaju samo pet bodova.

Igraèi Liverpula, iako umorni od susreta protiv PSV Ajndhovena, smogli su snage da zabele¾e novu pobedu na gostovanju. Ovoga puta pred sjajnim Redsima pao je Reding (2:1), zahvaljujuæi golu Dirka Kujta u samom fini¹u meèa. Sa ovim bodovima ekipa sa Enfilda je gotovo sigurno izborila plasman u Ligu ¹ampiona naredne sezone.

REZULTATI 32. KOLA

Èelsi - Totenhem 1:0
(Karvaljo 55)

Arsenal - Vest Hem 0:1
(Zamora 45)

Blekburn - Aston Vila 1:2
(Mekarti 24pen- Berger 34, Agbolahor 74)

Midlsbro - Votford 4:1
(Viduka 5, 75, Boateng 27, Roèenbak 79 - Frensis 23)

Reding - Liverpul 1:2
(Gunarson 47 - Arbeloa 15, Kujt 87)

©efild junajted - Njukasl 1:2
(Nade 74 - Martins 17, Tejlor 80)

Vigan - Bolton 1:3
(Heski 32 - Anleka 44, Tejmurijan 68, 73)

Portsmaut - Manèester junajted gubi Manèester 0:1 65. min.

U PETAK
Manèester Siti - Èarlton 0:0
Everton - Fulam 4:1

(MONDO)

mikele

Манчестер пуко од Портсмаута 2:1,тако да је питање шампиона сада скроз отворено.
Манчестер долази Челсију у госте у предпоследњем колу,тако да ће можда тај меч донети одлуку о новом прваку.
Мада Челси има мало тежи распоред,тако да ће морати опасно да се потруди.

Roben

Kiks Manèestera

Vodeæi tim engleske Premijer lige Manèester junajted nije uspeo da nastavi pobjednièki niz u ¹ampionatu kojim bi pobegao drugoplasiranom Èelsiju na ¹est bodova razlike.

U poslednjem subotnjem duelu 35. kola Midlsbro je na "Old Trafordu" uspeo da odigra nere¹eno 1:1, pa æe u nedelju londonski "plavci" protiv Njukasla imati priliku da smanje zaostatak na samo jedan bod.

Medjutim, poèelo je odlièno za "crvene djavole" jer je veæ u treæem minutu Kieran Rièardon doveo domaæe u vodjstvo, nakon gre¹ke golmana Boroa Marka ©varcera.

Manèester je posle vodjstva i dalje ¾estoko napadao, ali Portugalac Kristijano Ronaldo nije imao svoj dan. I kako glasi nepisano fudbalsko pravilo, kad ne iskoristite svoje prilike, sledi kazna... Midlsbro posti¾e izjednaèujuæi pogodak. Osmeh na lice gostima sa "Riversajda" postavio je u samom fini¹u prvog poluvremena Australijanac Mark Viduka za, kako se kasnije ispostavilo, konaènih 1:1.

Menad¾er Aleks Ferguson je osim va¾nih bodova u trci za titulom najverovatnije izgubio i defanzivca Rija Ferdinanda, koji je zaradio neugodnu povredu prepone, i prema prvim prognozama, pod znakom pitanja je njegov nastup u utorak u polufinalu Lige ¹ampiona protiv Milana.

REZULTATI


Totenhem - Arsenal 2:2
(Kin 30, D¾enas 90 - Ture 64, Adebajor 78)

Bolton - Reding 1:3
(©orej 63 (ag) - Dojl 83pen, 88, Hant 90)

Èarlton - ©efild Junajted 1:1
(El Karkuri 58 - Sted 68)

Fulam - Blekburn 1:1
(Montela 9 - Mekarti 60)

Liverpul - Vigan 2:0
(Kujt 29, 67)

Votford - Manèester Siti 1:1
(Priskin 74 - Vasel 52)

Vest Hem - Everton 1:0
(Zamora 12)

Manèester junajted - Midlsbro 1:1
(Rièardson 4 - Viduka 45)

U NEDELJU
Njukasl - Èelsi
Aston Vila - Portsmut

(MONDO)

микеле како нас је продао Манчестер данас  :wall: :wall: :wall: