Engleska Liga - Premijer liga 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:10:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

mikele

Мене није,ја га нисам играо. :wink:
Ма требали су да изгубе.Судија није имао му*а да свира чист пенал за `боро пар минута пред крај меча.

Phenomenon

Ko ima kucu, neka da na Celzi 2KI danas. Za malo hrabrije 2-2, ali mislim da Murinjo ni pod tackom razno ne sme da ne iskoristi kiks Mancestera.

Roben

Quote from: Phenomenon on 22-04-2007, 12:12:41
Ko ima kucu, neka da na Celzi 2KI danas. Za malo hrabrije 2-2, ali mislim da Murinjo ni pod tackom razno ne sme da ne iskoristi kiks Mancestera.
ако си дао кућу изгубио си је :K
резултат утакмице је 0:0

Duke

Gledao sam tekmu i ono je bio chist hardcore,

Ne razumem da si kod kuce pa i da ti dolazi dream team sveta igras onako. Nije stvar  ni rezultata, nego da onako riljas po svom sesnestercu sa 10 igraca, a onda kada se otvori mogucnost za kontru napred idu Martins i jos jedan mozda.

Newcastle kao klub koji je jedan od najcuvenijih klubova u engleskoj ne sme ono da dopusti. Puka je sreca sto jedan od onih ubacaja nije zavrsio u mrezi...

Mozda je i bolje ovako, da rasplet doceka 9. maj i derbi na Stanford Bridge-u

mikele

Ја нисам ни очекивао да ће доћи 2.Јер ипак није Newcastle неки пацерски тим.Имају сасвим добру екипу,мада им је тактика била скроз понижавајућа данас и само их је срећа спасила.
Ово коло је још једном показало и доказало која је најбоља лига на свету.Свака им част :pljes: :pljes: :pljes:

Phenomenon

Quote from: Roben on 22-04-2007, 14:56:12
Quote from: Phenomenon on 22-04-2007, 12:12:41
Ko ima kucu, neka da na Celzi 2KI danas. Za malo hrabrije 2-2, ali mislim da Murinjo ni pod tackom razno ne sme da ne iskoristi kiks Mancestera.
ако си дао кућу изгубио си је :K
резултат утакмице је 0:0

Ne vredi. Nece kocka postenog coveka.

mikele

Quote from: Phenomenon on 25-04-2007, 11:43:32
Ne vredi. Nece kocka postenog coveka.
Не пријатељу,него ''нема леба без мотике'' :K

hulio_salinas

28. april 2007. | Izvor: B92 | Milo¹ Todoroviæ
Man. Junajted na korak od titule!



Manèester Junajted je posle velikog preokreta uspeo da pobedi Everton i da, uz remi Èelsija sa Boltonom, praktièno obezbedi titulu.

Manèester Junajted je posle 50 minuta igre gubio sa 2:0. Everton je poveo veæ u 12. minutu kada je Alan Stabs silovito izveo slobodan udarac, a Karik potkaèio loptu taman toliko da prevari Edvina Van der Sara.

U 50. minutu Manuel Fernande¹ je fenomenalno ¹utirao i pogodio gornji ugao gola i doveo Everton u voðstvo od 2:0.

Istovremeno, Èelsi je u tom momentu imao rezultat koji ih je izjednaèavao sa Manèester Junajtedom na èelu tabele. Bolton je neoèekivano poveo golom debitanta u startnih jedanaest, Mihalika u 19. minutu. Esjen je lo¹e reagovao na loptu koju je Meite uputio glavom ka golu i ona se odbila ka Mihaliku koji je bez problema postigao pogodak.

Samo dva minuta kasnije, Vejn Brid¾ je sjajno centrirao sa leve strane, a Kalu je odlièno reagovao glavom i izjednaèio.

U 33. minutu Kalu je, posle izvedenog kornera ponovo ¹utirao glavom, a lopta se odbila o noge golmana Jaskalainena i Èelsi je preokrenuo rezultat.



Ipak, samo nekoliko minuta po¹to je Everton poveo sa 2:0, poèeo je sunovrat Èelsija. Geri Spid je izveo slobodan udarac, a Kevin Dejvis je iskoristio lo¹e postavljenu odbranu Èelsija i glavom poslao loptu pored golmana Èeha.

Èelsi je do kraja utakmice imao nekoliko manjih ¹ansi, ali rezultat je ostao nepromenjen, 2:2.

Pola sata pre kraja utakmice, poèeo je veliki preokret Manèester Junajteda. U 61. minutu golman Evertona Tarner ispustio je loptu posle kornera koji je izveo Rajan Gigs i D¾on O'©ej je doneo nadu Manèesteru da æe mo¾da ipak uspeti ne¹to da izvuèe iz utakmice.

U 73. minutu Kerik je izveo korner, Ronaldo je bio najvi¹i u skoku, a Fil Nevil, biv¹i igraè Manèester Junajteda, poslao je loptu u sopstvenu mre¾u poku¹avajuæi da je izbaci i time je rezultat izjednaèen.

Igrao se 79. minut kada je Runi primio centar¹ut na levoj strani, prevario Hiberta i poslao loptu u gol pored nemoænog Tarnera i time doveo Manèester do velikog preokreta i na korak od titule.

U drugom minutu zaustavnog vremena, Kris Igls je iskoristio dobar pâs Vejna Runija i postavio konaèan rezultat 4:2 za Manèester Junajted.

Posle ove pobede Manèestera i remija Èelsija, "Crveni ðavoli" imaju pet bodova prednosti tri kola pre kraja i, iako æe konkurenti za titulu igrati meðusobno u pretposlednjem kolu, Junajted je po svemu sudeæi osvojio 16. titulu Prvaka Engleske.

Duke

Ovo je po meni definitivno kraj.

I zasluzili su momci moram da priznam iako za suprotne navijam

tarantulica



Remi Arsenala i Èelsija, Manèester ¹ampion!

Posle èetiri godine "posta" fudbaleri Manèester junajteda ponovo su prvaci Engleske, a u tome im je pomogao veliki rival Arsenal. "Tobd¾ije" su na svom terenu remizirale sa Èelsijem (1:1) u poslednjem meèu 37. kola Premijer lige i ostavili "plavce" ne nedosti¾nih sedam bodova zaostatka u odnosu na Manèester.

Va¾nost utakmice kao da je u prvom poluvremenu "okovala" noge igraèima oba tima, tako da je prva velika prilika vidjena tek u 37. minutu, kada je Adebajor mogao da savlada Èeha, ali je golman Èelsija iza¹ao ka pobednik iz tog duela.

Ipak, samo èetiri minuta kasnije, Arsenal je poveo i nagovestio skidanje krune ekipi sa Stamford Brid¾a. Kalid Bularu¾ oborio je Baptistu u svom kaznenom prostoru, zaradio crveni karton, a siguran izvodjaè sa "bele taèke" bio je ®ilberto.

Iako se oèekivalo da æe u drugom delu meèa Arsenal biti mnogo dominantniji, to se nije dogodilo. Naprotiv, u 70. minutu ©on Rajt Filips centrirao je sa desne strane, a Mikael Esjen je sa peterca u padu glavom matirao Jensa Lemana.

"Plavci" se nisu zaustavili na tome i nastavili su da napadaju, a u 77. minutu gostima je poni¹ten gol zbog ofsajda D¾oa Kola. U samoj zavr¹nici utakmice Èelsi je imao jo¹ nekoliko prilika, a najbolju je propustio Salomon Kalu u zaostavnom vremenu.

Nakon prodora Mikela po levoj strani, lopta je do¹la do Kalua, koji je neometan sa penaltika ¹utirao dobro, ali je Leman prelepom paradom odbranio svoj gol i na kraju praktièno uzeo pehar timu ®ozea Murinja.

Manèester junajted, kojem je ovo 16. titula prvaka Engleske, ima 88 bodova, dok je Èelsi sakupio 81 poen.

(MONDO)

Duke

Ne verujem da bi ni pobeda Celzija ista promenila,

Mancester je sampion i toliko,

cekamo FA kup (jel zna neko kad je?) i revijalni susret dva tima za par dana

mikele

Vigan i Vest Hem opstali, tuga u ©efildu
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5451037)

Fudbaleri Vest Hema i Vigana poslednjeg dana sezone su obezbedili opstanak u Premijer ligi, dok se Votfordu i Èarltonu na putu za Prvu diviziju prikljuèio ©efild Junajted, i to po¹to je na svom stadionu pora¾en rezultatom 1:2 od direktnog konkurenta Vigana!

©efildu je bio neophodan samo jedan bod, a mogao je da opstane èak i sa porazom, ali samo ukoliko Vest Hem istovremeno izgubi od Manèester Junajteda. Medjutim, "èekiæari" su iskoristili jednu od retkih prilika i na isteku prvog poluvremena do¹li u vodjstvo preko Argentinca Karlosa Teveza, ¹to je bio i konaèan rezultat meèa na Old Trafordu - 0:1.

Vigan je uoèi duela na Bramal Lejnu imao tri boda manje od ©efilda i morao je da ide na sve ili ni¹ta. Menad¾er Pol D¾uel, koji je tokom karijere stekao bogato iskustvo u meèevima sa sliènim ulogom, odlièno je pripremio svoje fudbalere i oni su po ¾estokom pljusku do¹li u vodjstvo veæ posle 14 minuta, golom Pola ©arnera na asistenciju Kevina Kilbejna.

Domaæin je do izjednaèenja stigao u 38. minutu, kada je D¾on Sted glavom poentirao na centar¹ut Fila Jagilke, ali je upravo Jagilka neposredno pred odlazak na odmor odigrao rukom u svom ¹esnaestercu i skrivio penal. Iskusni Dejvid Ansvort sigurno je realizovao kazneni udarac i, ispostavilo se, doneo Viganu kljuènu pobedu.

Gosti su saèuvali vodjstvo iako su poslednjih dvadesetak minuta morali da odigraju bez iskljuèenog Lija Mekaloha. Golman Majkl Polit i odbrana Vigana bili su na visini zadatka, a dve dobre prilike za ©efild propustili su Sted u 87. minutu i Kit Gilespi u sudijskoj nadoknadi vremena.

Vest Hemu je i¹lo na ruku to ¹to je menad¾er Manèestera Aleks Ferguson odluèio da na klupi ostavi Gigsa, Skolsa, Kristijana Ronalda i Vidiæa. Svi osim reprezentativca Srbije u¹li su u igru poèetkom drugog poluvremena, ali silne ¹anse koje su stvorili "crveni djavoli" nisu rezultirali pogotkom. Tako je gol Teveza iz blizine, posle duplog pasa sa Bobijem Zamorom u 45. minutu, bio ono ¹to je napravilo razliku.

Igraèima i struènom ¹tabu Manèestera ni gubitak bodova nije mogao da pokvari slavlje, jer se titula posle èetiri godine i zvanièno vratila na Old Traford. ©ampionske medalje i trofej uruèeni su im odmah po zavr¹etku meèa, a priliku da osvoje "duplu krunu" imaæe naredne subote, kada se na Vembliju sastaju sa Èelsijem u finalu FA kupa.

U ostalim utakmicama ulog je bio plasman u Kup UEFA, ¹to su izborili Totenhem, Everton i Bolton, dok æe Blekburn u Intertoto kup. Ranije je re¹eno da æe Manèester i Èelsi direktno u Ligu ¹ampiona, a Liverpul i Arsenal putem kvalifikacija.

Interesantno je da je ¹est od deset nedeljnih meèeva okonèano nere¹enim ishodom.

REZULTATI 38. KOLA:

Blekburn - Reding 3:3
(Mekarti 21, Bentli 56, Derbi¹ajer 67 - Seol 36, Dojl 58, Gunarson 77)
Bolton - Aston Vila 2:2
(Spid 32, Dejvis 58 - Gardner 37, Mur 81)
Èelsi - Everton 1:1
(Drogba 57 - Von 50)
Liverpul - Èarlton 2:2
(Alonso 62, Kjuel 90 - Holand 2, Bent 71)
Manèester Junajted - Vest Hem 0:1
(Tevez 45)
Midlsbro - Fulam 3:1
(Viduka 34, 47, Veder 45 - Dejvis 42)
Portsmut - Arsenal 0:0
©efild Junajted - Vigan 1:2
(Sted 38 - ©arner 14, Ansvort 45p)
Totenhem - Manèester Siti 2:1
(Kin 10, Berbatov 32 - Mpenza 40)
Votford - Njukasl 1:1
(King 52p - Dajer 29)

KONAÈNA TABELA: Manèester Junajted 89, Èelsi 83, Liverpul 68, Arsenal 68, Totenhem 60, Everton 58, Bolton 56, Reding 55, Portsmut 54, Blekburn 52, Aston Vila 50, Midlsbro 46, Njukasl 43, Manèester Siti 42, Vest Hem 41, Fulam 39, Vigan 38, ©efild Junajted 38, Èarlton 34, Votford 28 bodova.

(MONDO)

Phenomenon

W.H.U. je i dalje u Premier ligi!!!

STAND UP IF U HATE MAN U!!!!

mikele

Quote from: Phenomenon on 14-05-2007, 12:05:01
W.H.U. je i dalje u Premier ligi!!!

STAND UP IF U HATE MAN U!!!!
Мој човек. :pljes: :pljes: :pljes:
Иако пре месец-два нисам веровао да је ово могуће,то се десило,WHU je остао у Премијер лиги. :Bog

hulio_salinas

15. maj 2007. | Izvor: zvanicni sajt | Zoran Panjkoviæ
Pirs nije vi¹e trener M.Sitija



Èelnici engleskog Premijerliga¹a, Manèester Sitija, doneli su odluku da prekinu saradnju sa dojuèera¹njim trenerom Stjuartom Pirsom. Popularni "Psycho", sada æe imati dovoljno vremena da se posveti radu u U-21 selekciji, koju od 10. do 23. juna oèekuje Evropsko prvenstvo u Holandiji.

Manèester Siti je sezonu zavr¹io na 14. mestu, izgubiv¹i u poslednjem kolu od Totenhema sa 2:1. Izvr¹ni direktor kluba Alister Mekinto¹, saop¹tio je odluku Upravnog odbora, kako se isti "zahvaljuje na saradnji Stjuartu Pirsu, kao i na njegovom vrednom radu i energiji, koju je ulo¾io u klub".

45-godi¹nji Pirs, na klupi Manèester Sitija proveo je ne¹to vi¹e od dve godine, a februara 2007. preuzeo je i nacionalni tim U-21. Za englesku fudbalsku reprezentaciju odigrao je 78 utakmica. Ostao je, izmeðu ostalog, upamæen po tome ¹to je juna 1996. tokom EP u Engleskoj, zajedno sa Garetom Sautgejtom, na bini u Finsberi Parku, najavio povratnièki koncert Sex Pistols-a, nakon èega su D¾oni Roten i ekipa krenuli da "pra¹e" "Bodies".

Inaèe, U-21 selekcija Engleske, nalazi se u grupi sa Srbijom, Èe¹kom i Italijom, na EP u Holandiji.