"Srpski Vojvoda" ¹trajkuje glaðu

Started by Vampire 666, 13-11-2006, 18:28:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lijepa bosanka

Samo da obavijestim ekipicu da sam potpisala peticiju podrske dr. V. Seselju jos u petak!!!!

Darker

Pa dobro, to je tvoje legitimno pravo, naravno... drago mi je za tebe. Ali ne znam za¹to sa toliko ¾ara nas obave¹tava¹?? Ni¹ta drugo nismo ni oèekivali, kao ¹to ni ti ne bi oèekivala od mene da ne neku potpi¹em peticiju LDP-a, zar ne?
Mislim da je savr¹ena metafora politike radikala i odnosa sveta prema tome - upravo suðenje ©e¹elju...
Dakle oni nama ostavljaju izbor: ili æemo da im se èepimo i saraðujemo sa njima, pa nas mo¾da osude samo na 11 godinica, ili æemo da im lupamo kontru iz inata, da ¹trajkujemo glaðu zato ¹to su "pomenuli da æe nam nametnuti branioca", a oni æe UPRAVO ZBOG TOGA DA NAM GA NAMETNU!
Inat je lepa osobina. KAD SI JAÈI!!!!

pop

"Lièno sam se obradovao kada sam èuo da je Ðinðiæ poginuo, da je mrtav i ovde u zatvoru pokazao sam to svojoj okolini. Jer Ðinðiæ je veliki izdajnik srpskog naroda i veliki kriminalac, najveæi u Srbiji. Zaslu¾io je ovakvu sudbinu“, rekao je ©e¹elj nakon atentata na premijera.

Alo bre Hriscanine!?

Mislim da je svaki dalji komentar izlisan.

Bred

Nije pope. Mrtva covek je mrtav pa bio on Djindjic ili Milosevic.
I ja ne zloupotrebljavam svoju administartorsku poziciju. :wink:

lijepa bosanka

U Hagu poèelo suðenje lideru radikala
©e¹elj odbio da doðe u sudnicu




HAG - U Ha¹kom tribunalu juèe je poèelo suðenje Vojislavu ©e¹elju, ali je lider Srpske radikalne stranke odbio da se pojavi u sudnici i nastavio ¹trajk glaðu.

Po¹to nije do¹ao na poèetak suðenja, sudsko veæe je ©e¹elju oduzelo pravo da se brani sam i za njegovog branioca ponovo nametnulo britanskog advokata Dejvida Hupera.

Pre poèetka glavnog pretresa, zamenik sekretara suda Robin Vinsent preneo je sudskom veæu da ©e¹elj, koji veæ treæu nedelju ¹trajkuje glaðu, „nije ¾eleo da doðe u sudnicu“.

- Reèeno mi je i da je optu¾eni slabiji nego u petak, kada je bio posmatran - rekao je predstavnik sekretarijata.

Predsedavajuæi sudija Alfons Ori je, obrazla¾uæi odluku suda, rekao da je ©e¹eljevo pona¹anje, otkad mu je krajem oktobra vraæeno pravo da se brani sam, „u znaèajnoj meri opstruiralo pravièno i brzo odvijanje postupka“, uprkos upozorenjima sudskog veæa.

©e¹elj je juèe zatra¾io da se poni¹te sve pretpretresne radnje na njegovom suðenju od kada je poèeo ¹trajk glaðu i da se proces protiv njega nastavi po¹to mu budu ispunjeni zahtevi.

Advokat Huper u prvom obraæanju sudu rekao je da je zabrinut za zdravlje optu¾enog. Meðutim, sud i dalje smatra da je ©e¹elj sam odgovoran za posledice ¹trajka i zbog toga ne mo¾e da njegovu slabost prihvati kao razlog za odlaganje suðenja. Sudija je saop¹tio da je i veæe zabrinuto zbog moguæih posledica odbijanja hrane i rekao da æe ©e¹elj dobijati video snimke sa suðenja.

Sudsko veæe ostavilo je moguænost holandskom advokatu Tjardu van der Spulu, koji je svojevremeno takoðe bio ©e¹eljev branilac u pripravnosti, da kao nezavisni zastupnik ulo¾i ¾albu na dana¹nju odluku Suda.

Na poèetku suðenja, Tu¾ila¹tvo tribunala je iznelo tvrdnje da je ©e¹elj regrutovao i finansirao srpske dobrovoljce koji su se borili u Hrvatskoj i Bosni, da je svojim govorima hu¹kao Srbe protiv nesrba i da je bio prisutan i na mestima gde su se dogodili zloèini.

U nastavku uvodne reèi tu¾iteljka Hildegard Erc-Reclaf kazala je da postoje dokazi da su 1991. i 1992. godine dobrovoljci pod kontrolom optu¾enog poèinili te¹ke zloèine nad nesrbima u Vukovaru, Zvorniku i u drugim mestima u Hrvatskoj i BiH.

Tu¾ilac æe danas zavr¹iti uvodnu reèi optu¾be.

Britanski „Tajms“ pi¹e da bi suðenje ©e¹elju moglo da otkrije va¾ne detalje o ulozi Milo¹eviæevog re¾ima i srpske dr¾ave u etnièkom èi¹æenju Hrvatske i BiH. List navodi i da je ©e¹elj novinaru Timu D¾udi rekao da je Milo¹eviæ sve organizovao.

Konstatujuæi da ©e¹elj u Ha¹kom tribunalu veæ treæu nedelju ¹trajkuje gladu, list zakljuèuje da bi smrt lidera SRS „mogla da izazove politièku krizu u Srbiji i pad koalicione vlade na èelu sa Vojislavom Ko¹tunicom“.

N. J.

©e¹elj neæe dozvoliti da mu se da infuzija

Èlan predsednièkog kolegijuma SRS Bo¾idar Deliæ izjavio je juèe da je Vojislav ©e¹elj dostavio poruku u kojoj zabranjuje da mu se, u sluèaju gubitka svesti, ve¹taèki daje infuzija.

- ©e¹elj odbija svaku vrstu kontakta sa lekarima i bilo kakvo leèenje. U sluèaju smrti, zabranjuje da se na njegovom telu uradi obdukcija - rekao je Deliæ.

Rasim Ljajiæ, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom, izjavio je juèe da æe Vojislavu ©e¹elju medicinsko osoblje najverovatnije ukljuèiti infuziju ako izgubi svest. Ljajiæ ka¾e da pretpostavlja da ©e¹eljeva poruka koju je juèe obznanio Deliæ ne bi uticala na odluku lekara i bi oni ipak reagovati ukoliko doðe do gubitka svesti. On je naglasio da je ©e¹eljev ¹trajk glaðu vrlo ozbiljan i da je taèno da je dosta oslabio.

Al-Jasmina

Seselj me je oduvek nervirao kao licnost
a ponajvise u vreme kad su se prenosile sednice
i kada su radikali u vreme izglasavanja raznih bitnih zakona opstruirali sednice
i sve zivo izvrtali na sprdnju.

Onog trenutka kad je otisao u Hag
slegnula sam ramenima,
to je bilo kao da je tiho umro...

Nadam se da ce deca Pancheva imati zdraviju buducnost.
Nadam se da ce moja mala kumica slusati o ratu iz kog je izbegla njena baka kao o poslednjem sukobu na Balkanu...
i da ce ici bezbrizno da se leti igra sa decom iz mesta gde je njen tata rodjen...






nadam se da ce spomenik mom tati u Bosni ostati citav...

Mislim da me kapirate  :cvet

Darker

    
Хашки суд наметнуо лидеру СРС Дејвида Хупера за сталног браниоца
Тужилац завршио уводну реч, наставак 6. децембра
Судија Алфонс Ори је рекао да физичка слабост коју је оптужени сам себи наметнуо штрајком глађу не може оправдати одлагање процеса


ХАГ – Лидер радикала Војислав Шешељ није дошао ни данас у судницу, а оптужба је истакла, завршавајући уводну реч да је Шешељ својим говорима подстицао Србе на злочине над несрбима у Хрватској, БиХ као и на протеривање Хрвата из Војводине. Тужитељка Хилдегард Ерц-Рецлаф указала је на злочине које су добровољци Српске радикалне странке са другим српским војницима починили у Мостару, Невесињу и Сарајеву, нагласивши да је Шешељ многе вође добровољаца хвалио и унапредио.

Тужилац Дан Саксон истакао је да је „рат вођен и речима, а не само оружјем” и да су „речи и говори коришћени како би се отровала свест људи”.

Шешељево учешће у удруженом злочиначком подухвату, кроз ширење страха и мржње, подстицао је на конкретне злочине на конкретним локацијама, а оптужени је, такође, починио конкретне злочине на конретним локацијама, рекао је Саксон.

Према Саксону, Шешељ је користио технику наговарања и приказивања Срба као жртава злочина почињених у прошлости да би се оправдало колективно насиље и освета, а својим говорима је демонизирао и дехуманизовао Хрвате и припаднике других народа.

Саксон је издвојио пример Хртковаца, у Војводини, где је Шешељ на митингу у другој половини 1991. године јавно позивао на протеривање Хрвата из те заједнице, што се и догодило.

Саксон је рекао да је током 1991. и 1992. године на стотине хиљада избеглица стигло у Србију из Хрватске и БиХ и да је Шешељ, да би направио простор за избеглице, позивао на протеривање Хрвата из Војводине, прогласивши Хрвате нелојалним грађанима.

Завршавајући уводну реч оптужбе, Саксон је упитао „како су речи подстакле на стравичне злочине” објаснивши да „одговор лежи у људској природи” и да је свако људско биће, у датим околностима, подложно осећању страха које доводи до насиља.

Додељени бранилац Дејвид Хупер, кога Шешељ не признаје, није желео данас да изнесе уводну реч одбране, већ би ту могућност, како је рекао, оставио „у неком тренутку касније Шешељу”.

Хупер је рекао да је тренутна ситуација далеко од идеалне и да би желео да Шешељ има истакнутију улогу у судници, с чиме се и судско веће сагласило.

Суђење Шешељу, које је јуче почело без његовог присуства, биће настављено 6. децембра извођењем првог сведока оптужбе.

(Танјуг)

--------------------------------------------------------------------------

Суђене јуче почело у одсутву оптуженог

Судско веће Хашког трибунала одузело је јуче Војиславу Шешељу право да се брани сам, пошто је он одбио да се појави на почетку суђења и за његовог браниоца поново наметнуло енглеског адвоката Дејвида Хупера. Председавајући судија Алфонс Ори је рекао да физичка слабост коју је Шешељ сам себи наметнуо штрајком глађу, као ни његова одлука да не присуствује суђењу, не може оправдати одлагање процеса. Шешељ се јуче није појавио ни на претпресној конференцији. Пошто је управник притвора трибунала Тимоти Мекфаден обавестио судско веће да „Шешељ не жели данас да буде присутан”, Шешељу је поново одузето право на одбрану, а досадашњи адвокат у приправности Дејвид Хупер именован је за његовог сталног браниоца.

Тужитељка Хилдегард Ерц-Рецлаф је подсетила да Шешељ није желео да дође у трибунал ни на последњу статусну конференцију 22. новембра, што су судије оцениле као „ометајуће понашање” као и да је, када је позван да дође из притвора у року од неколико сати поручио: „Сви су они идиоти ако мисле да ћу доћи.” Она је оценила да његов штрајк глађу представља „опструкцију суђења” и затражила да оптужени добије сталне браниоце.

Пошто је констатовао да од када му је враћено право да се сам брани, у периоду од 20. октобра ове године, Шешељ онемогућио адекватан и експедитиван поступак као и да оптужени није поднео аргументе за своје понашање, претресно веће је дало инструкције Дејвиду Хуперу, досадашњем адвокату у приправности, да трајно преузме одбрану од оптуженог.

Шешељ је оптужен за кршење закона и обичаја рата и злочине против човечности, почињене од 1991. до 1995. године на подручју Босне и Херцеговине, Хрватске и  Војводине. На почетку суђења лидеру СРС тужитељка Хилдегард Ерц-Рецлаф јуче је рекла да ће доказати да је Шешељ био лидер партијске војске која је прогањала несрбе из Хрватске, БиХ и Србије, са циљем стварања велике Србије. Она је оптужила Шешеља да је био учесник у заједничком злочиначком подухвату трајног уклањања муслимана и Хрвата са великих делова територија Хрватске и БиХ, које је требало да буду укључене у јединствену српску државу.

Шешељ је био „мајстор политичке манипулације, оштроумни политичар”, „харизматично лице ултранационалистичке политике која је заговарала велику Србију на озлоглашеним границама Карловац–Карлобаг–Огулин–Вировитица”, рекла је Рецлафова. По речима тужитељке, Шешељ је учествовао у опсежној кампањи прогона несрба под покровитељством државе – убиствима, мучењем, уништавањем насеља и другим злочинима.

--------------------------------------------------------------------------

Случај Рвамакубу

Зоран Красић, правни саветник Војислава Шешеља, јуче је за „Политику” изјавио да су адвокати који су учествовали у процесима који су вођени пред судом за Руанду обавестили Српску радикалну странку да су енглески адвокат Дејвид Хупер и његов помоћник Андреас О Шија пред судом за Руанду издејствовали ослобађање свог клијента Рвамакубу, али под условом да призна наводе тужилаштва против Хута, што у преводу значи да је он признао да су починили геноцид, на основу лажне оптужнице коју су сви други оптужени оспоравали.

Сви адвокати који су учествовали у том поступку сумњају да је до ослобађања њиховог клијента дошло на бази договора између тужилаштва и трибунала за Руанду под условом да он то призна а да би се на тај начин омогућила осуда свих других.

Како каже Красић, Хупер и О Шија говоре да никада не би заступали клијента који их не жели, међутим, Војислав Шешељ њих не жели и води поступак против њих, а они, како каже Шешељев правни саветник, „упорно глуме одбрану”.

--------------------------------------------------------------------------

Листа захтева

Листи од четири захтева – да суд укине ограничавајуће мере за посете његове супруге, да се формално региструју његови правни саветници, да добија документа на папиру и на српском језику и да буде укинута одлука о постављању браниоца у приправности, додата су још три.

Пети захтев је да се у целости промени састав претресног већа на челу са Алфонсом Оријем, јер су они, како каже Красић, монструозно у његовом одсуству 12 дана његовог штрајка глађу одржали статусну конференцију 22. новембра и донели велики број незаконитих одлука којима се у континуитету крше његова права.

Шести захтев је да се упутство председника трибунала о дужини његових поднесака и о обавези да броји речи не примењује, јер „не постоји на свету суд у коме се тужиоцу или оптуженом ограничава на колико страна може да изложи своје мисли, то је само у трибуналу”, каже Красић.

Седми захтев је да се пониште све претпретресне радње од 10. новембра ове године, и све претресне радње које се предузму од јучерашњег дана, 27. новембра, а да по испуњењу свих захтева суђење почне од почетка.

Љиљана Милисављевић

--------------------------------------------------------------------------

Цветановић: Хашки суд жели да убије Шешеља

БЕОГРАД – Потпредседник Српске радикалне странке Горан Цветановић изјавио је данас да тужиоци и браниоци Хашког трибунала желе смрт лидеру радикала Војиславу Шешељу, јер су „упали у сопствену клопку која се зове суђење без правног покрића”.

Цветановић је рекао да Шешељ већ 19. дан штрајкује глађу, да је изгубио више од 18 килограма и да му се здравствено стање погоршава.

„Сваким даном има све јаче нападе астме, отежано се креће, тако да сваки час штрајк може да се заврши са фаталним исходом”, истакао је Цветановић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Шешељ само тражи да суд поштује правне принципе и међународну конвенцију који припадају свим затвореницима, па и њему.

Члан тима за одбрану Шешеља Марина Рагуш рекла је на конференцији да је познати амерички лингвиста и антиглобалиста Ноам Чомски синоћ потписао петицију подршке Шешељу и затражио да се права оптуженог у потпуности штите.

Танјуг


[објављено: 28.11.2006.] Политика

Darker

Други дан суђења лидеру радикала
Шешељ оптужен за говор мржње
Процес прекинут до 6. децембра

У Хашком трибуналу јуче је настављено суђења Војиславу Шешељу, у његовом одсуству. Пошто је тужилаштво завршило уводну реч, процес је прекинут до 6. децембра, када се очекује сведочење првог сведока тужилаштва. Другог дана суђења тужилаштво је Шешеља оптужило да је својим говорима подстицао Србе на злочине над несрбима у Хрватској, БиХ као и на протеривање Хрвата из Војводине. Сарадник тужиоца Данијел Саксон је рекао да је Шешељ користио пропаганду како би навео Србе да се плаше, мрзе и чине насиље над припадницима несрпских народа посебно Хрватима и Муслиманима, као и да би, без Шешељеве способности и решености да усади своју верзију стварности у главе многих Срба, било врло мало такозваних војника пешака који би се борили за остварење личног циља оптуженог – стварање велике Србије.
„Говор оптуженог био је криминалне природе. Он је стално приказивао Србе као жртве и то користио као оправдање за колективно насиље и освету, као и освајање територија”, рекао је Саксон. Како се јуче чуло, тужилаштво је свесно да постоји разлика између међународно признатог права на слободу говора, нарочито права да се изражавају политичке идеје и коришћења говора мржње који је, како је рекао Саксон, један од основних елемената да се Шешељ сматра кривично одговорним за оптужбе наведене у оптужници.

Саксон је подсетио и да ово није прво међународно суђење за злочиначку употребу пропаганде.

„После Другог светског рата међународни војни суд у Нирнбергу осудио је Јулијуса Стајхера за злочин против човечности, односно прогон, због хушкања немачког народа да убија и истребљује Јевреје. Баш као што је Јулијус Стајхер наставио да објављује своју такозвану „пропаганду смрти”, знајући да се у окупираним источним територијама истребљују Јевреји, Шешељ је за време оружаних сукоба у бившој Југославији користио реторику демонизације и дехуманизације у односу на несрбе, а да је при томе знао за злочине које чине српске снаге и то као директан резултат његове пропаганде и његових говора. Залагање за коначно решење у току Другог светског рата, које је промовисао Стајхер, сматрано је општом кампањом прогона која није била повезана са неким конкретним поступцима или делима. У овом предмету Шешељево учешће у удруженом злочиначком подухвату, кроз његову пропаганду, ширења страха и мржње усмерене на несрбе такође је прерасло у сличну општу кампању прогона, а Шешељ је директно подстицао конкретне злочине на конкретним локацијама и лично је починио конкретне злочине на конкретним локацијама.

Шешељ је имао опасну способност да шири своју пропаганду и врши утицај како у политичким тако и у војним круговима и то у исто време. То му је омогућило да регрутује и индоктринира особе вољне да воде рат и почине злочине који су били нужни како би се остварио његов циљ успостављања велике Србије”, рекао је Саксон.

Он се позвао и на пресуду суда за Руанду у такозваном „медијском предмету”.

Међународни кривични суд за Руанду осудио је Фердинанда Нахиману, Жан Боцка Баријагвизу и Хасана Менгезеа за злочине директног и јавног навођења на чињење геноцида и злочин против човечности, односно прогон. Суд се усредсредио на кумулативно дејство говора мржње и навођења на насиље који су избијали из новинских чланака у Кангури и емисијама на радио станици РТЛМ емитованој широм Руанде. А, како је јуче најављено, у предмету Шешељ тужилаштво ће на сличан начин покушати да прикаже кумулативно дејство Шешељеве пропаганде.

У судници су јуче емитовани и телевизијски снимци неколико Шешељевих говора у којима он позива на формирање граница српске државе на правцу Карловац – Огулин – Карлобаг – Вировитица.

Додељени бранилац Дејвид Хупер, кога Шешељ не признаје, није желео јуче да изнесе уводну реч одбране, већ би ту могућност, како је рекао, оставио „у неком тренутку касније Шешељу”.

Он је потврдио да „јуче није имао никаквих контаката са оптуженим”.

Хупер је рекао да је Шешељ интелигентан, осетљив и храбар човек и да би желео да Шешељ учествује у сопственом суђењу, с чиме се и судско веће сагласило.

Суђење ће бити настављено 6. децембра извођењем првог сведока оптужбе.

--------------------------------------------------------------------------

Шешељева научна анализа

Зоран Красић, правни саветник Војислава Шешеља, коментаришући хашку оптужницу против лидера СРС, јуче је за „Политику” изјавио да је Војислав Шешељ на 350 страна научно анализирао да ли постоји удружени злочиначки подухват као појам.

„Теорија удруженог злочиначког подухвата у кривично-правном смислу не постоји. То је нешто што је измишљено. То је један провизоријум Хашког трибунала на основу кога они сматрају да могу свакога да оптуже. На основу кривичног права неко може да буде оптужен за подстицање, навођење или саучесништво, али Шешељ није оптужен као саучесник него је оптужен за говор мржње, а садржина говора мржње је његов политички поглед ’велика Србија’”, каже Красић.

--------------------------------------------------------------------------

Симић: Идеја тужилаштва није апсурдна

Јован Симић, саветник председника Србије за Хаг, у изјави за „Политику” јуче је оценио да поставка хашке оптужнице против Војислава Шешеља није нелогична.

Шешељу је стављено на терет да је својим активностима допринео атмосфери у земљи која је ескалирала у оружани сукоб. На питање да ли Шешељ може да сноси појединачну кривичну одговорност за дела појединаца којима није командовао, Симић каже да се поставља начелно питање да ли је то када неко прича против других група и позива некога у борбу – подстицање, саучесништво или неки облик распиривања националне и верске нетрпељивости, али да ипак идеја тужилаштва није потпуно апсурдна јер су представници тужилаштва у уводној речи рекли да је оптужени наоружавао, скупљао, агитовао и финансирао. А, „ако у склопу заједничког злочиначког подухвата ви окупљате добровољце које негде шаљете и ако ти добровољци касније почине неки злочин могло би можда да се сматра да распирујете неку мржњу. С друге стране имајте у виду да говоримо о неком обичном свету који је можда био недовољно информисан и који је био поведен том идејом”, каже Симић. 

Љ. Милисављевић
[објављено: 29.11.2006.] Политика

Bred

"Zatvorski lekari æe intervenisati"
29. novembar 2006. | 12:41 | Izvor: FoNet
Beograd -- Tribunal neæe dozvoliti da ha¹ki optu¾enik Vojislav ©e¹elj umre u Hagu, rekao je portparol Sudskog veæa Refik Hod¾iæ.

"Prebaèen je u pritvorsku jedinicu koja je 24 sata pod video nadzorom. Prati se njegovo kretanje u æeliji i van nje. Zatvorski lekari æe intervenisati istog momenta kada to bude potrebno kako bi za¹titili njegovo zdravlje i ¾ivot", rekao je Hod¾iæ za Blic.

©e¹elj 19 dana ¹trajkuje glaðu, a kako je reèeno u utorak na konferenciji za novinare Srpske radikalne stranke, oslabio je 18 kilograma.

lijepa bosanka

Citajuci ono za sta ga sude.....hocu da puknem,toliko recenica u mojoj glavi,toliko tuge,razocaranosti.....zao mi je sto zivim s ovakvim svijetom koji to sve mirno slusa....i jos likuju.....Alo,ljudi???
Ma sta hoce ti haski monstrumi,zlikovci najveci na ovom svijetu??? Oni stvarno nisu normalni!!!! Ko je,bre,planirao??
Znate ko?? Oni koji su samo nasavili sa svojim pokoljima od drugog svjetskog rata!!!!Oni sto su mom dedi u 2. svjetskom ratu popalili cijelu familiju,a nisu Nijemci....... Sad mi je krivo sto ih bar nismo....pa nek nam sude.....
Nego je moj narod najvise ubijen i stradao i jos je kriv......nemam rijeci....vise ne....stvarno ne mogu da vjerujem?! sad su mi pecnuli ranu,ali bas pravo!!! Uf!!!!

............................

©e¹elj prebaèen u bolnicu   
29. novembar 2006. | 12:41 | Izvor: B92    
Hag -- Lider radikala Vojislav ©e¹elj veèeras je prebaèen u bolnicu, saznaje B92 u Ha¹kom tribunalu.

To je potvrdio i SRS, koji navodi da im nije poznato u koju bolnicu je sme¹ten ©e¹elj, koji u pritvoru Ha¹kog tribunala 20 dana ¹trajkuje glaðu. Prethodno je portparol Sudskog veæa Refik Hod¾iæ rekao da Tribunal neæe dozvoliti da taj ha¹ki optu¾enik umre u Hagu.

"Zatvorski lekari æe intervenisati istog momenta kada to bude potrebno kako bi za¹titili njegovo zdravlje i ¾ivot", rekao je Hod¾iæ.

©e¹elj 20 dana ¹trajkuje glaðu, a kako je reèeno u utorak na konferenciji za novinare Srpske radikalne stranke, oslabio je 18 kilograma.



Pa ko je zlocinac sada??? Da li neko na svijetu vidi ko godinama ubija Srbe?? :'( :'( :'(

lijepa bosanka

Ипак је ово званичнија информација....


29.11.2006.
   
            Српска радикална странка и Тим за одбрану др Војислава Шешеља обавештавају јавност да је председник српских радикала др Војислав Шешељ, супротно његовој вољи, после 20 дана штрајка глађу хитно пребачен у нама непознату болницу.

            Српска радикална странка нема других информација, сем једне реченице у којој је др Војислав Шешељ саопштио својој супрузи да до даљњег неће моћи да се јавља и да је пребачен у болницу.

            Српска радикална странка позива све људе у земљи и свету, све државе и владе, све међународне организације, а посебно генералног секретара Уједињених нација да спрече даље убијање др Војислава Шешеља :!

                                                                                                                                                          http://www.srs.org.yu/

jonytan

Zelim mu da istraje do kraja, i da mu se, po mogucstvu prikljuce i visoki clanovi stranke doticnog ratnog zlocinca  :~

Darker

Quoteдр Војислав Шешељ, супротно његовој вољи, после 20 дана штрајка глађу хитно пребачен у нама непознату болницу.
Quoteда спрече даље убијање др Војислава Шешеља
A ¹to on sam ne spreèi dalje svoje ubijanje?

willie the scot

#103
pokusavam uporno da izbegnem politiku,ali ovde ima toliko izvrnute realnosti da moram da prokomentarisem.da budem brutalno otvoren:

nijedna zdrava demokratija ne poznaje demokratiju prema drugim narodima,pogotovu u kriznim vremenima kada snaga jedne drzave je obrnuto proporcionalna snazi susedne.takav scheme se podmece samo srbima.

beograd je pun hrvata(100000),siptara(150000),muslimana(100000),svaki od bajnih chedista,djindjicevih domoljuba ima nekoog nesrbina u porodici,ili potice iz porodice titovih generala.

SRBI NISU POCELI RAT!!!...u srpskom interesu nikako nije moglo biti rasturanje jugoslavije.rat je poceo kao i svaki drugi na ovim prostorima- iz vatikana.

pitanje je samo da li je nas interes da se pokatolicimo i dobijemo neki mir(citaj-da dobijemo red),ili da nastavimo da budemo cigani koji ne mogu da se sloze ni oko cega.ovo stanje koje se razvlaci vekovima je gore od svega,gore je cak i od amnestiranja i prihvatanja vere nasih koljaca.

pop

willie, bolje da si nastavio da izbegavas poltiku.