Nepoznate bakterije iz svemira stvorile ljudski ¾ivot

Started by Bred, 16-11-2006, 10:15:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Obnovljena teorija „panspermije“ mogla bi da znaèi da smo svi poreklom vanzemaljci
Britanski nauènik Godfri Luis prona¹ao je u kapljicama ki¹e iz indijske dr¾ave Kerala ¾ive æelije koje ne sadr¾e DNK, hemijsko jedinjenje koje je osnova svih ¾ivih organizama na zemlji. Time je obnovljena teorija o vanzemaljskom poreklu ljudi, ovoga puta uz mnogo manje sumnje nego ranije.

MISTERIJA - Kada je u maju 2001. èudna crvena ki¹a zasula jug Indije stanovni¹tvo je bilo uvereno da je to znak smaka sveta, dok su struènjaci tumaèili da se radi o obiènoj pra¹ini iz arapskih pustinja.

Doktor Luis meðutim smatra da je viðeno ne¹to apsolutno neuobièajeno - ustanovio je da su kapi ki¹e sadr¾avale dotad nepoznate biolo¹ke æelije bez dezoksi-ribonukleinske kiseline (DNK), koja predstavlja esenciju ¾ivota na zemlji, a da su ostajale ¾ive i na temperaturi od + 320 stepeni Celzijusa.

Za njega je jedini logièan zakljuèak bio da se radi o uzorku vanzemaljskog ¾ivota!

- Svestan sam da se radi o hrabroj pretpostavci, ali podupiru je sva moguæa ispitivanja koja smo proveli - kazao je Luis.

Njegov rad objavljen u èasopisu "Astrofizika i kosmièka nauka" podigao je na noge nauènike ¹irom sveta koji raspravljaju o poreklu neobiènih æelija.

Takve pretpostavke obièno nailaze na podsmevanje struke, ali se ovog puta radi o tvrdnji koju su jo¹ 1960. godine iznela dva slavna britanska nauènika. Ser Fred Hojle i profesor Èandra Vikramasinge prvi su opisali pojavu „panspermije", ideje prema kojoj je ¾ivot na na¹u planetu stigao u æelijama iz svemira, s nekog drugog, vanzemaljskog sveta.

Prema toj teoriji ¾ivot je "pao na zemlju" s kometama koje su put zavr¹ile udarom u Zemlju, a sa sobom su nosile organska jedinjenja iz kojih se razvio ¾ivot.

Teorija se sad uzima u obzir ozbiljnije. Primer za to je i interesovanje amerièke agencije NASA, koja testira podmornicu za misiju istra¾ivanja okeana na Jupiterovim prirodnim satelitima, a u isto vreme detaljno istra¾uje bakterije koje na Zemlji opstaju u ekstremnim uslovima. ||||

Invazija mikroba sa crvenom ki¹om
DOKAZ Bakterije kao svemirski putnici na neki naèin oèigledno mogu da pre¾ive nezamislivu hladnoæu, vakuum, ultravioletno zraèenje i rendgenske zrake, tvrdi Vikramasinge. ®ivot dolazi iz svemira i tome je dokaz poslednja crvena ki¹a, radi se o pravoj invaziji mikroba iz svemira, ka¾e on.

24sata

Darker

Dobro, kakvi retardi, valjda nije poenta kako je nastao ¾ivot NA ZEMLJI nego kako je nastao ®IVOT uop¹te??

Ariel

Otprilike.... dok se oni dogovore ¹ta treba da doka¾u moji unuci æe umreti,
tako da se ne optereæujem tim pitanjem uop¹te, ako smisle ne¹to ranije ba¹ lepo od njih.... 
dovoljno mi je ¹to znam kako sam ja nastala  :>

nasty girl

extra...ja sam uvek tako nesto tvrdila..... :loptica :loptica :loptica

stef

Ma najbolje.Pa merodavnija je i Biblija od toga.

Darker

Aman, to je sve ok, ali mene, a i vas, treba da zanima kako su onda nastale te bakterije?!!!!!©ta me briga odakle su do¹le!!

Smrda

ma najbolje da je zivot pao na zemlju...
opet ta teorija oko kapljicnih kisa,prokariotskih kasa...sve se vrte  u krug...
i zasto uvek pocinju od pola?!?
Lepo rece D....kako je zivot nastao?!?

Bred

MOzda da bi to otkrili treba da odu na mesto sa kojeg su dosle, jel?logicno.

Darker

Za¹to je logièno? Misli¹ da su uslovi ¾ivota, kao i proces nastanka organskih materija iz neorganskih drugaèiji na drugoj planeti??

Bred

I to. Kako mislis da naucnici odu na mesto sa kog su te bakterije navodono dosle da bi ispitale atmosferu, vodu, zemlju?

Smrda

slazem se  sa Bredom
zar ti D misli s da su isti uslovi u pitanju?!?!

Darker

a zar vi mislite da te uslove nije moguæe, nizom experimenata, uspostaviti u laboratoriji?
Ponavljam, ne zanima me GDE, zanima me KAKO!!! :][ :][

Bred

A kako oni mogu da znaju kakvi uslovi vladaju tamo negde u vasioni ako nikad niko nije bio tamo? :lol:

Darker

Brede, malo se uzdigni na nivo experimenta. Dakle izmenja¹ sve moguæe uslove... Ima¹ komponente od kojih je saèinjeno ¾ivo biæe, razlo¾i¹ ih i experimenti¹e¹ pod kojim uslovima se sjedinjavaju... I èine ¾ivo biæe?

Bred

D, da li znas koji broj kombinacija se dobija ako izmenjas SVE moguce uslove?! Ili koliko ima supstanci od kojih se jedno zivo bice sastoji?