Sponzoru¹e i sponzori

Started by Maslacak, 12-11-2006, 19:15:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Darker

E, i to je zanimljivo pitanje... Nije sponzoru¹a, ali bez onog NARAVNO!! Postoji ne¹to ¹to se zove neracionalna, luda, dala bih sve-za-tebe ljubav ili je to zaljubljenost.
dolazimo do motiva za ljubav, naravno, ja kao i obièno idealizjuem... DA li devojka voli nekoga zbog toga ¹to jeste? Ili zbog toga ¹to mo¾e da bude? Ili ga voli samo ako postane to ¹to mo¾e da bude? Da li je onda svaka ¾ena sponzoru¹a? Da li, ako ona voli njega bez obzira ¹to je go i bos, onda on sponzoru¹a? Da li ljubav podrazumeva situiranost? Ahhhhhhhhh, nema vi¹e Romea i Julije...

AquArius

I kao sto napisah, Kad glad udje na vrata...
I to je istina, jer u vecini porodica, pravi problemi nastaju kad postoje finansijski problemi (moras priznati).
Nemastina, uskracenost, nemogucnost lagodnog zivota... zato sponzoruse i nastase, da sve imaju na tanjiru, pa makar to znacilo da one same budu na tanjiru.

Zaljubljenost jeste ludenje i sizenje i bez granica i volimo se, imamo samo jedno drugo.
Ali samo od nje se ne zivi, kao ni od samo vazduha i samo vode.
Postoji esencijalno, bez cega se ne zivi, ali ako bi imao "samo" to, jednom ili oboma "samo" to ne bi bilo dovoljno.

Zavisi i od godina, i od iskustava.
Nece ti reci isto ljudi na budzetu maminom i tatinom i na budzetu svom, kao sto znas.

Volis nekoga zbog onog sto je.
Zbog onog sto ce postati (naravno, nekako se nadas da ce uz tebe postati bolji, iako to ne mora da se podrazumeva).

I Julija i Romeo su ziveli u jako bogatim porodicama...

Darker

QuoteI Julija i Romeo su ziveli u jako bogatim porodicama...
QuoteAli samo od nje se ne zivi, kao ni od samo vazduha i samo vode.
Svejedno su se koknuli...Prava, nematerijalna ljubav, do smrti, izgleda postoji samo kad odmah posle venèanja izvr¹ite kolektivno samoubojstvo :K :K :K :K
I posle se pitate kud se denula romantika :hm hehee
Da Kid rock I pamela se razvode posle èak 4 meseca braka, a zakleli se 3x da æe smrt da ih rastavi :K :K
Ali, u pravu si, zaista, ali kako onda razgranièiti sponzoru¹u od devojke koja brine za svoju egzistenciju?

AquArius

Quote from: Darker on 29-11-2006, 15:46:06
Svejedno su se koknuli...Prava, nematerijalna ljubav, do smrti, izgleda postoji samo kad odmah posle vcenèanja izvr¹ite kolektivno samoubojstvo :K :K :K :K

'till death do us part, a?
:smile:

ali kako onda razgranièiti sponzoru¹u od devojke koja brine za svoju egzistenciju?

Znas kako, one obe brinu za svoju egzistenciju, ali dok sponzorusa brine samo za svoju, ova druga brine i za jos neciju (recimo tvoju)...
Mada ni to nije pravilo.
Jbg, 'ajde tu budi pametan, valjda ces je prepoznati na vreme...
Neko ko radi na sebi i psihicki i fizicki i nije joj problem da zaradi za svoju egzistenciju, tako sto ce raditi, a ne raditi na sponzoru, kojoj nije problem da te izvede, ili da podeli sa tobom... Tako nekako.  :happy:

Darker

Pa ajde... Ali mislio sam na sponzoru¹u psihièki... Mo¾da je ta osobina instinktivno usaðena od nas, jo¹ od kad je mu¾jak nabavljao hranu, a ¾enka gajila mladunce...

AquArius

Quote from: Darker on 29-11-2006, 16:05:02
Pa ajde... Ali mislio sam na sponzoru¹u psihièki... Mo¾da je ta osobina instinktivno usaðena od nas, jo¹ od kad je mu¾jak nabavljao hranu, a ¾enka gajila mladunce...
... i skupljala bobice.
Dakle, nije samo da se mazala bojama i pucila usne, cekala ga (rasirenih nogu, ili sta vec...).
Sponzoruse jos ispadose evolucijom stvorene...  :>

lycos

citav nocni zivot u beogradu postao je jedan shablon_celavi globus u separeu 50_tix godina sa par napucanix riba_duplo mladjix od njega..xtra toaleta...na stolu flasa viskija,kljucevi od kola,novcanik..

Milos82nbg

Sponzoruse jos ispadose evolucijom stvorene... :>

Tacno, secam se da sam gledao neku emisiju o jednoj vrsti ptica koja zivi u indoneziji
u surovim uslovima - monsuni, grabljivica 1000.... Zenka ne bira muzjaka po perju
vec po tome kakvo je gnezdo sagradio. Ona obidje 10-20 gnezda i pari se sa muzjakom
koji je napravio najbolje. Cisto sponzorstvo ali i evolucija.
Ni u Srbiji ne vladaju sjajni uslovi pa sponzorstvo cveta i evoluira ...

Darker

Smrda

ma momci....jeste vi ludi...pa sta saad,da zaratimo ovde?!?!
nego bre....nije bitno sta ima(100 din u dzepu)...ali je bitno da li je to ono sto zeli da ima?!?!...
tj,da li zeli da se bori i napreduje,kapis?!?!...
elem...devojka koja brine za svoju egzistenciju...brine sama za svoju egzistencuiju,kapis?!...ne terab da joj neko placa egzistenciju....

Maslacak

slazem se smrdo skroz :cvet

Ali, u pravu si, zaista, ali kako onda razgranièiti sponzoru¹u od devojke koja brine za svoju egzistenciju?
Otprilike ovako - u prvoj varijanti nema ni lj od ljubavi. Devojka koja brine za egzistenciju ce mozda ostaviti momka koga voli (ili je volela), ali koji je lenstina bez cilja, ali devojka sponzorusa ce ganjati momka koji ima puno love iskljucivo zbog toga. 

Quote from: AquArius on 29-11-2006, 15:16:16
Da li je devojka sponzorusa, ako ne zeli svoj zivot da provede uz nekog ko: nema cilj, nema volju da napreduje i bude bolji i da, sto da ne, izdrzava dobrim delom porodicu. Naravno da nije sponzorusa.
Pa, nije sponzorusa.
Ali to sto neko ima cilj, ima volju, i zeli da bude bolji, ne mora automatski da znaci da ima novca.
Da, meni je bitno da mi decko nije lenstina. Takav me ne bi ni osvojio. Ali ako radi posao koji voli, i koji ga ispunjava, pa i za neku sitnu platu, i ako se zanima gomilom nekih sitnica, poslom po kuci, posvecuje se meni i deci (a ne sedi rakopcan pred tvom dok se ja ubijam od posla)...pa i ako cu ja da budem ta koja unosi veci deo novca u porodicu...nemam nista protiv. Svako unosi svoj udeo u jednu ljubav...a taj udeo uopste ne mora da se meri novcem.

Ne znam...i ja sam u romanticnom idealizujucem fazonu...zelim da verujem da ako je ljubav...onda je ljubav... :happy:

AquArius

Quote from: Maslacak on 30-11-2006, 11:58:55
Pa, nije sponzorusa.
Ali to sto neko ima cilj, ima volju, i zeli da bude bolji, ne mora automatski da znaci da ima novca.
Da, meni je bitno da mi decko nije lenstina. Takav me ne bi ni osvojio. Ali ako radi posao koji voli, i koji ga ispunjava, pa i za neku sitnu platu, i ako se zanima gomilom nekih sitnica, poslom po kuci, posvecuje se meni i deci (a ne sedi rakopcan pred tvom dok se ja ubijam od posla)...pa i ako cu ja da budem ta koja unosi veci deo novca u porodicu...nemam nista protiv. Svako unosi svoj udeo u jednu ljubav...a taj udeo uopste ne mora da se meri novcem.
Slazemo se mi.
Ja sam mislila na tu lenstinu, nistavnog muskarca, koji nista ne bi uradio da poboljsa finansijsku situaciju...
A ne na nekog u ovom citatu opisanog.
:happy:

Smrda

eh....kako sad D mudro cuti....
ali apsolutno...neko ko ide linijom manjeg otpora kako moze da osvoji devojku koja se sama bori za sebe?!?....to ne ide...

Darker

Okili, pametnice ste male... :cvet :cvet

hulio_salinas

Ne jure sve ¾ene "sponzore"
Izvor: Krstarica.com

Nije nikakva retkost videti da je bogat mu¹karac, kojim god putem da se obogatio, okru¾en doteranim ¾enama koje ¾ele njegovu pa¾nju (po moguænosti, izra¾enu novcem). To æe kod onih koji novac imaju stvoriti uverenje da æe svaka ¾ena juriti mu¹karca s novcem, ali to nije taèno.

Jeste taèno da æe uvek biti ¾ena koje se motaju oko mu¹karaca s novcem (kriminalaca, biznismena, "biznismena", svejedno), jer se nadaju njegovom novcu, to jest, sigurnosti za koju veruju da taj novac mo¾e da im je obezbedi, ali ma ¹ta neki od tih mu¹karaca mislili, neæe svaka ¾ena na taj naèin poku¹avati da obezbedi sebi sigurnost. Nemali broj ¾ena sposoban je da se stara o sebi - neæe tra¾iti posao samo da bi imale neki svoj dinar, dopunu mu¾evljevoj plati, veæ æe tra¾iti posao koji æe im pru¾iti punu nezavisnost. One ¾ele od mu¹karca sigurnost, ali ne novèanu, po¹to su nju u stanju same da obezbede; ¾ele emotivnu sigurnost, ¹to oni koji misle da novcem mogu sve da kupe nisu u stanju da pru¾e, jer smatraju da time ¹to ¾eni daju materijalnu sigurnost nikakve dalje obaveze prema njoj nemaju, veæ da imaju puno pravo da je ostave kod kuæe da pazi na decu dok se oni zabavljaju unaokolo.

Neko æe reæi - dobro, ¹ta je ovde novo? Ni¹ta nije stvarno novo, samo problem nastaje (jedan od problema, zapravo) onda kad mu¹karac s novcem pomisli da æe ga svaka ¾ena zbog tog novca i zbog toga ¹to mu je ime u ovim ili onim krugovima poznato hteti. A neæe, ni blizu. Onda takav mu¹karac, nenaviknut na odbijanje, ume da postane izuzetno agresivan - zna li ona ko je on, otkud joj pada na pamet da ga odbije, pa on bi deset takvih kao ona mogao da kupi... Ne bi, ne takvih. Nije sve na prodaju.

©ta da uradi ¾ena koju takav mu¹karac ne interesuje, a proganja je? Da nastavi s odbijanjem sve dok on ne shvati da je njeno "ne" stvarno "ne", a ne poku¹aj da sebi podigne cenu. A ovakav tip mu¹karaca mogao bi da se potrudi da shvati da ima ¾ena kojima je jasno da novac nije sve i koje od mu¹karca ¾ele ne¹to sasvim drugo. ®ele njega.