Sponzoru¹e i sponzori

Started by Maslacak, 12-11-2006, 19:15:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Smrda

".....Ni¹ta nije stvarno novo, samo problem nastaje (jedan od problema, zapravo) onda kad mu¹karac s novcem pomisli da æe ga svaka ¾ena zbog tog novca i zbog toga ¹to mu je ime u ovim ili onim krugovima poznato hteti. A neæe, ni blizu. Onda takav mu¹karac, nenaviknut na odbijanje, ume da postane izuzetno agresivan - zna li ona ko je on, otkud joj pada na pamet da ga odbije, pa on bi deset takvih kao ona mogao da kupi... Ne bi, ne takvih. Nije sve na prodaju....."
i kako se sad zove ovo?...
je li mu to dodje da je sponzor stariji od sponzoruse? :>
svidja mi se clanak...
hulio :cvet

Darker

Дволичност добрих жена
Спонзоруше, сикћу зли језици, су девојке које касно излазе и још касније се враћају кући. Ако ништа не улове. Обично нападно миришу

Удати се по сваку цену,
сан сваке жене
(Фото Ц. Ген)

Неправда којој су потпуно незаслужено изложене спонзоруше траје годинама. Мало подсећање: поменути термин, настао током деведесетих година, описује девојке којима није толико стало до романтичних, али јефтиних излазака, и читања поезије на кишом попрсканом Калемегдану. Оне, каже званична верзија, не раде ништа, осим што добро изгледају, бар на први поглед. И јуре за богатим мушкарцима, без обзира на њихове године и порекло повеће своте новца.
Оцрњене су у медијима и у разговорима комшиница уз јутарњу кафу. Спонзоруше, сикћу зли језици, су девојке које касно излазе и још касније се враћају кући. Ако ништа не улове. Обично нападно миришу. Родитељи им за 18. рођендан купују операцију груди. Слабе су на задња седишта аудија и беемвеа.

Поседују способност да ефектним покретом задњице извуку 100 евра из мушког новчаника и да већ сутра појуре за следећим. Буђеларом или човеком, њима дође на исто.

Тако говоре новине, или фине женице што су се удале из бескрајне, етеричне љубави. С тим што им мужић свако вече долази пијан у кревет и успут озбиљно шацује нешто млађу, али слободнију колегиницу са посла.

Међутим, ствар треба посматрати нешто шире. Ако девојка процењује да ће је близак сусрет са новим спонзором, бар за тренутак, учинити срећном, у чему је ту проблем? Ако мушкарац свесно прихвата ту игру, ко је ту на штети?

Нико. Чист рачун, дуга, или у овом случају, кратка љубав, са шансом да временом можда прерасте и у сасвим солидан брак. И ту се крије дволичност „добрих” женица које су, за разлику од гадних спонзоруша, у животу све, али баш све, радиле из љубави. Мало сутра.

Да се не лажемо, циљ сваке здраве српске жене јесте да се добро уда. Увек било и биће. Давно је прошло кад су наши стари пресрећни живели у изнајмљеним мемљивим собичцима. Шта вреди жени ако данас каже: „Мој муж ради у уништеној фабрици и не добија плату, али ја га много волим и подржавам”. Не, свака би хтела да управо он, њен принц из бајке, буде власник те исте уништене фирме.

Има ту много зависти. Као и у обрнутом случају. Када мушкарац каже: „Ма терај је, то је спонзоруша”. Он обично мисли: „Ух, могао бих и ја, само немам ни за карту у градском превозу”.

И ту се враћамо на почетак приче. Спонзоруше су само директније и поштеније у наступу, док чедније девојке имају, ако им се пружи шанса, пристојније начине да остваре, практично, исти циљ. А то је сигурна финансијска будућност, препуна цвећа, лепих шетњи и, наравно, љубави.

Да, добра удаја је свакој жени у глави, а спонзоруше служе пристојним цурама за испирање уста. Да би озбиљан мушкарац, на кога је пикирала, био убеђен у њено поштење. А шта је са мушкарцима који јуре за имућном женком? Е, то је већ друга прича.

Станко Стаменковић
[објављено: 06.05.2007.] Politika

katarina

Pa...nije da nisi u pravu!
Samo bih dodala da u ovim nasim godinama devojke
(koje nisu sponzoruse, vec "prikrivene" sponzoruse)
ipak ne mogu da nadju 24-godisnjaka koji je uspesan vlasnik
fabrike ili ti bizMismen,
vec onog koji ima potencijal da to postane!
E tu lezi caka!

Prepoznati potencijalnog uspesnog biznismena,
smuvati ga dok je mlad,
obraditi ga po svom kalupu i postarati se da sve izgleda
kao iz bajke! Taktika, brale!

I tako sponzorusice traze tipove koji su
po 10-ak godina stariji od njih,
a ni ne vide sta im je pred nosem!
Ali NE, ipak nisu dovoljno strpljive
da sacekaju svog princa da se dokaze!

Da li one uopste VOLE? Ikog?

Maslacak

Zaista ne skode nikom...ziva istina...meni ne smetaju, niti one, niti muskarci koji takve jure, to je za mene neki potpuno drugi svet :happy:

Jedino ne mogu da shvatim da takav odnos cini ijedno od njih dvoje istinski "srecnim", pa i na kratko, ali dobro...ako clanak tako kaze... :K

I jos nesto...zanimljivo je to...one ispadose "otvorenije", "iskrenije" i sta ti ja znam... Kao da one ne ogovaraju druge zene iza ledja, i nemaju zao jezik uz kaficu, i kao da ne ispiraju usta nekim drugim ljudima/zenama...sve je to isto... i verovatno nisu gore od "obicnih" zena...ali nipocemu nisu ni bolje... :wink:

Darker

Zaboravih da napi¹em da se uop¹te ne sla¾em sa èlankom;-)

Al-Jasmina

Quote: "И ту се враћамо на почетак приче. Спонзоруше су само директније и поштеније у наступу, док чедније девојке имају, ако им се пружи шанса, пристојније начине да остваре, практично, исти циљ. А то је сигурна финансијска будућност, препуна цвећа, лепих шетњи и, наравно, љубави.

Да, добра удаја је свакој жени у глави, а спонзоруше служе пристојним цурама за испирање уста. Да би озбиљан мушкарац, на кога је пикирала, био убеђен у њено поштење."

Ljubav? A-ha  :roll:
Oce to,
narocito kad chedna cura (ocigledno) skromnijeg ekonomskog stanja odabere da se skrasi kraj imucnije prilike- pa dobije Upravnika privatnog trezora umesto muza i "partnera"  :bubble: :roll:

Oce isto tako i kad sponzorusha ponudi  :roll:
batak i grud na aukciji
pa koji biznismen ponudi vise
dobije iskren brak bez zadnjih misli (sve su one vec postale prednje)
izblajhan Vanishom ili ACE-om?  :roll:

Logicno je da svako zeli da ima onoliko novca
koliko mu je u zivotu potrebno makar da bude spokojan
a nije strano ni ono da se mnogi ne bi bunili ni da presipa unucima...
ali pomisao na taj jedan zivot, tu jednu mladost
proveden u braku sa osobom koju podnosite zbog novca
zar to nije  o t u z n o?  :ohwell:

:shock  :roll:
mislim da je prijatnije izgraditi trgovachku imperiju prodajom puzeva
i tako steci kapital  :>

Znam da se ovim pretezno fokusiram na negativne strane
veze/braka izmedju 2 individue koje su razlicitog imovinskog stanja  :roll:
(uz mnogo kolutanja i prevrtanja ocima, medjutim razumemo se  :roll: :)): )
ali oni koji su srecni,
su srecni bez obzira na sve i ti i takvi nisu predmet diskusije  :wink:

:hm Ali opet,
kad covek razmisli-
ima plitkih ljudi, koji ne bi spoznali char i jedinstvenu
krhku lepotu zivljenja
sve i da su iz samice pusteni u Rajski vrt  :roll:
ljudi, koji se nece probuditi i osvestiti sve i da ih kao decu greskom pokupe
kao 17tu reinkarnaciju Dalaj Lame  :roll:
:wall:

...
udaljila sam se od teme...  :roll:(sta je tu novo)
koja je u principu kao prljavi izandjali flaster nalepljena na
svako drustveno uredjenje
jos od vremena kad su se ljudi okupili u hordu radi lakseg lova na veverice
ali me ovih dana lupa ta tematika po glavi
i silno mi uzbudjuje ¾uè
jer se provlachi kroz redove dragih mi persona  :box

Buduci da sam u zakljucku dosla do one:
"Ne tracite zivot na gluposti"  :roll:
bojim se da cu doziveti samospoznaju i prosvetljenje
ako nastavim da nichim izazvana udeljujem savete
za lagodniju karmu  :happy:

:roll:
a sad idem da stavim led na oci,
kolutaju po inerciji i zabole me glava od toga :trfr:

dirigent

haha dopada mi se AL jasminin post. Nikad nisam imao veze sa sponzorusama , ali sam strtovao jednu preko neta da vidim kako razmislja. Vrlo plitkoumno , cak i kad sam joj isao niz dlaku . Ali najbolje je kad sam rekao cim se bavim rekla mi je da sam loser , dala je ocenu o mojim fizioloskim funkcijama i rekla da sam seljachina. To me je zabavilo kao retko sta.

Sve u svemu ta je mislila da se sponzorise do momenta kad bude htela da se uda, a onda ce toboz naci nekog finog i pristojnog . Samo je previdela onu s kim si taki si , a ne mozes tek tako postati neko drugi...

Duke

Svako sebi postavlja prioritete u zivotu,

Samo ja ne bih bas usao u ulogu hodajuceg novcanika koji kupuje minice, majcice i tangice koje ce mi devojka za drugog oblaciti i svlaciti, niti bi preporucio bilo kojoj devojci da na ustrb finansijske potkovanosti zrtvuju svoje ljubavne, emotivne i seksualne potrebe,

A da devojke vole bogate i uspesne u globalu... ALELUJA!!!

Dukica

Ја , као врло битна особа  :K, мислим да спонзори и
спонзоруше не постоје!
Ја ни једну и ни једног не знам. Кеве ми! :nene:
Јел ви знате?
Лично?
А баш би волела да упознам такве особе ако постоје... :roll:

Wolf

@ Dukica:
Hehehehehehehe :pljes:
'Oces da ti uFatim nekog?

Dukica

Ајде, Вучко, ако се дају ухватити, јербо
мени још увек то све имагинарно..к'о НЛО богте... :luda

Сад озбиљно,немам појма ко су ти људи. Јел су то они по
силиконским долинама и сплавовима?  :ohwell:
Појма немам...или су то они који прате моду по сваку цену?
или они исфолирани урбани становници Бгда, типа Б92?
мени то све исто...
и шта је ТВ Спектрум?

katarina

Uuuuba cekaj Dukice...treba nam po jedna tema za svaku grupu koju si navela!

Ma udjes na splav(po mogucstvu neki fancy) i ne moz` da promasis! Nametnuce ti se samo od sebe!:)  :cvet

lycos

Quote from: katarina on 09-05-2007, 07:47:44
Ma udjes na splav(po mogucstvu neki fancy)
zemunski kej-kako dodjes na setaliste vidis napucane plavusice

Maslacak

e dobro sad...malo je ta generalizacije bzvz...
nije bas svaka napucana plavusica na zemunskom keju sponzorusa.

evo Dukice, moja sestra od ujaka je sponzorusica.
kapiram ja tebe...ona bas beskrupulozna i "cista" vrsta o kojoj se najcesce prica...pa, mislim da to nije bas toliko cesto...a posebno ne u krugovima u kojima se ja, a i ti kreces... :K
Ja inace imam obicaj da iskljucim potpuno stvari koje me ne interesuju, pa ih ni ne vidim...

Ali evo, ta moja sestra, '87. godiste... Nije bas pri novcu, a sad, mnogo voli da se "lepo" (meni to nije lepo, ali ono...sljastece :K) obuce, i da uvek ima benzina za kola, i da ima lep mobilni i sta ti ja znam...i tako, atraktivno izgleda... i sad, ne trazi ona matore bogate biznismene, vec jednostavno momke (tu negde oko njenog godista) iz bogate porodice...odnosno, dobro pazi da se ne smuva sa nekim siromashkom bez prebijene pare... i tako, onda joj on kupuje mobilne telefone i stosta... Ne bih ja sebi nikad ni priznala da je ona vrsta zponozruse, da mi moji roditelji to nisu...slikovito predstavili :luda

Dukica

Па онда сам и ја спонѕоруша! :shock

Шалим се. Јел су то оне што су некада биле шатиране,
а сад све у истој нијанци браон, са надограђеном косом
и шишкама? И оне што су им голи стомаци и носе златну
обућу? Хеланке?  :pljes:
Ако јесу, па то су дечица малена, која још не знају ни
да се обуку сами по свом укусу, а камоли да траже
богатог бизнисмена за мужа.
А кад смо о спонзорима, јел су то они у уским мајчицама
и кратким хлачама, тако да им се виде зглобови?
и они што возе голфа 4, па кад сретну неког познатог стану на
сред улице, закрче саобраћај и ћаскају? Тарзанке?  :run
Ако јесу, па то су они клинци из краја што онанишу
још свако јутро и имају влажне снове, не знају џепарац да распореде на месец дана
а камоли да некоме буду спонзори.

ако нису ни једни ни други, онда стварно не знам о чему и коме је реч,
ал Масларкицина сестра делује као фин примерак.
Онда је и моја  сестра  (не рођена. та је тешки опозит од спонзоруше. што мање пара има то боље.
... :K )
Какви сплавови, излази се у Магацин. :happy:
Јел сам добро потрефила?
а?
а?
:smekerica: